HABERLER>POLİTİKA
20 Aralık 2015 Pazar - 10:07

CHP'de nefes kesen maraton: Kongrede neler yaşandı?

Yüksel ile Kavalar’ın yarıştığı kongre nefesleri kesti. Kürsü konuşmalarıyla yükselen tansiyon Özkan’ın Başkan Kocaoğlu’na yanıtı sonrası yaşanan arbedeyle tavan yaptı. Çarşaf listeyle yapılacak seçimde adaylıkları resmileştirmek için Yüksel 399, Kavalar 180 imza teslim etti.

CHP de nefes kesen maraton: Kongrede neler yaşandı?

Gökhan KOÇ - Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’nde büyük gün geldi, çattı!
 
1 Kasım genel seçimlerinin ardından kongre takvimi yeniden işlerken önce mahalle delegelerini ardından da ilçe başkanlarıyla il kongre delegelerini seçen örgüt bu kez yeni başkanını belirlemek için sandık başına gitti.

Kültürpark’taki Celal Atik Spor Salonu’nda yapılan kongrede 650 delege oy kullanacak. Seçim sonunda CHP İzmir’in yeni başkanının yanı sıra yönetim kurulu ve kurultay delegeleri de belirlenecek.

YÜKSEL Mİ KAVALAR MI?  
CHP İl Başkanı Bedri Serter ile Ülkümen Rodoplu'nın yarıştan çekilmesinin ardından başkanlık için PM üyeliğinden istifa eden İzmir Eski Milletvekili Alaattin Yüksel ile Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar yarışıyor.
 
KONGREDE NELER YAŞANDI? 
CHP İzmir Kongresi saat 10.00’da start alırken, delegeler ve partililer salonu kısa sürede doldurdu.

Salon içinde ve dışında renkli görüntülerin yaşandığı kongreye kürsü konuşmaları damga vurdu. İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in adaylığını düşüren şikayet üzerine çıkışı, Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve CHP Eski PM Üyesi Yüksel Çakmur’un ‘taraf olma’ göndermeleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun zehir zemberek mesajlarıyla yükselen tansiyon, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Kocaoğlu’na yanıtıyla tavan yaptı. İl Kongresi’ne Özkan’ın konuşması sonrası yaşanan arbede damga vurdu.

- FOTO GALERİ: CHP İZMİR YENİ BAŞKANINI ARIYOR...

- KOCAOĞLU ESTİ-GÜRLEDİ: HESABINI VERECEKSİNİZ!

- ÖZKAN KONUŞTU, SALON KARIŞTI: KÜRSÜDE ARBEDE!


- SERTEL'DEN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER: AKP'YE İHBAR ETTİLER!..



Kocaoğlu-Yüksel yan yana...
Büyük kongrede salona ilk giriş yapan aday Alaattin Yüksel oldu. Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte selamladı. İkiliye daha seçimde Yüksel'e destek veren ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve İzmir Eski Milletvekili Mustafa Moroğlu da eşlik etti.



Nevzat Kavalar da salona kendisini destekleyen Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper Konak ve İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak birlikte giriş yaptı. Kavalar’a salondan ‘İşte örgüt, işte başkan’ sloganlarıyla destek geldi.



Adaylar ardından salonu birlikte selamladı. Yarıştan Kavalar lehine çekilen İl Başkanı Bedri Serter iki adayın ellerini havaya kaldırarak birlik mesajı verdi.

Kongreye kimler katıldı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İl Başkanı Bedri Serter, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP PM Üyesi Elfin Tataroğlu, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları, il yöneticileri, CHP Eski PM Üyesi ve İzmir Eski Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Barosu Başkanı Başkanı Aydın Özcan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, TMMOB Dönem Sözcüsü Melih Yalçın ve çok sayıda partili katıldı.

Kim/kaç imzayla aday oldu?
Yüksel ve Kavalar’ın aday olduğu kongrede imzalar Divan’a teslim edildi. Yüksel 399, Kavalar ise 180 oyla aday oldu.



Seçim çarşaf liste
Divan Başkanı Bülent Tezcan konuşmasının ardından seçimin tüzüğe uygun olarak çarşaf listeyle yapılacağını duyurdu. Delegelerden blok liste talebi gelmedi, blok liste için önerge bile verilmedi. Duyuru sonrası salondan büyük alkış koptu. CHP’de Ali Engin’in başkan seçildiği bir önceki olağan kongre de çarşaf liste yöntemiyle yapılmış… Delegeler 2000 yılından sonra ilk kez yönetim kurulunu ve il kongre delegelerini de tek tek oylamıştı.    



“Bütün Türkiye’yi benzetmek istediğimiz yer”
Kongre maratonu İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başladı. Açılış konuşmasını divan başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan yaptı. Ülkenin durumuna ve kongreye değinen Tezcan, yeni kongrelerle beraber birlik ve kardeşlik içerisinde sorunlar noktasında çözümler üreteceklerini söyledi. Tezcan ayrıca İzmir’e övgüler yağdırdı. Tezcan, “İzmir Türkiye’nin gölgesidir. Her yeri İzmir’e benzetmek istiyoruz. Güzel, güzide, nadide vizyonuyla Türkiye’nin geleceğine sahip çıkma noktasında kararlılığıyla en önemli illerimizden bir tanesidir. Geleceğin Türkiyesi’ne buradan mesaj göndereceğiz. Arzu ettiğimiz özgürlük ve demokrasi bayrağını yükseltecek iktidarı kurmak için mayasını ve tohumunu atmak için buradayız. Türkiye’yi karanlık tablodan çıkarmanın yolunu açacağız, işaretini vereceğiz. Türkiye’de iktidarı elinde bulunduranlar kendisi gibi düşünmeyenleri yok sayıyor. Bugüne kadar ellerindeki iktidar güçlerinin zorbacı yönetim uyguladıkları yetmiyormuş gibi, bütün gücü tek kişi elinde toplayacakları gayri meşru düzeni yerleştirme çabası içindeler. Türkiye’nin demokrasi hakkı, mücadele hakkı var. Bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi alanında bütün olumsuzlukları yıkıp geçecek Cumhuriyet Halk Partisi var. Bu kongrelerin sonunda yeni bir demokrasi hakkı programı yazacağız ve hayata geçireceğiz. Türkiye kendi içerisinde bozulmuş ve sorunlu bir noktadadır. İktidarın zorbalıklarına teslim olmayacağız. Kendi içimizde inanç ve etnik ayrımlara düşmeden birbirimize düşman olmadan, birlikte yaşamayı öğreneceğiz. Çözüme yönelik bütün adımlarımızı atacağız. Halkın, milletin huzur içerisinde yaşaması anlamında kardeşlik için toplumun barışını da, Kürt sorununun çözümünü de, özgürlük hakkını da gerçekleştireceğiz. CHP’nin yolu budur. “Yurtta barış dünyada barış” anlayışını yeniden sağlayacağız. Bu ruhla, bu inançla, özgür çağdaş, demokrat, adaletli, paylaşan büyük modern cumhuriyet Türkiye’sini yeniden kurma yolunda başarılar dilerim. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.



“Allah onu bizim başımıza melek gibi indirdi”
Tezcan’ın ardından Kavalar lehine yarıştan çekilen CHP İl Başkanı Bedri Serter de bir konuşma yaptı. Örgüte 2 seçimdeki emekleri nedeniyle teşekkür eden, partideki siyasi yolculuğunu anlatan Alaattin Yüksel’e de şükran sundu. Serter şunları söyledi:
Bugün örgütümüzün de, benim de düğün günüm. Bugüne kadar İzmir örgütünün görmediği oy oranı olan yüzde 46’yla çıkarttık. Bundan sonraki hedefimiz yüzde 60... Seçilecek il başkanımın çok ciddi sorumluluğu olacak. 11 aydır tüm örgütümle kucaklaşıyoruz. İzmir’i daha fazla İzmir yapmak için AKP zihniyeti ile mücadele ettik. Umarız seçilecek yeni il başkanımız başarılarımızı devam ettirir. Bizim partimizin genel başkan ve lider arayışı yoktur. Bizim genel başkanımız, Sayın Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Hayatımda onun kadar çalışkan bir adama daha şahit olmadım. Allah onu bizim başımıza melek gibi indirdi. Onun kıymetini bilmek hepimizin borcu. Bazı arkadaşlarımız il başkanı varken, yeni bir il başkanı portresi çiziyor. Çok üzülüyorum. Ben hala il başkanıyım ve burada genel başkanı temsil ediyorum. Ben bu süreçte hiç kimseye hata etmedim. Partimle barış içinde oldum. Bir Allah’ın kulu kalkıp da bu hatan oldu diyemez. Buradayım. Sonuna kadar da bu kongreyi izleyeceğim. Son bir hafta uykusuz geceler geçirdim. 4 aday vardık. Sevgili ağabeyim Alaattin Yüksel baktım il başkanlığına soyundu. Partisine desteklerine teşekkür ediyoruz, kendisine başarılar diliyoruz. Benim mantığım Nevzat Kavalar ile burada yolda yürümektir. Ben koltuklara bağlı bir adam değilim. Özverili bir insanım. Bunu göstermek zorundayım. Ben Bedri Serter olarak oturduğum koltuktan yine Bedri Serter olarak teslim edecek kadar özgür iradeye sahibim. Birleşe birleşe kazanacağız. Biz içimizde değil, dışarıdaki AKP zihniyeti ile savaşmak zorundayız. Şu anda bu görevden gönül huzuru ile ayrılıyorum…



Star Wars örneği!
CHP Genel Başkanlığı’na aday olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, salonda partililere seslendi. Ancak partililerin çoğu kulis faaliyeti için dışarıda olduğundan sözlerini çok duyan olmadı. Balbay, vizyondaki Star Wars filmini hatırlatarak, “Bu filmde ışın kılıcı var. İnsanın hayal ettiği bir şey yakın gelecekte gerçekleşir. Hayaliniz nedir CHP’liler. Sadece delege olmak mı? Sadece Parti Meclisi üyesi olmak mı? 2019’un belediye başkanlıklarını paylaşmak mı? Hayaliniz buysa yüzde 25 bize yeter, çok bile. Hayaliniz bugünkü AKP faşizmine son vermekse daha büyük hayaller kurmalıyız” dedi. Balbay delegeden dağıttığı 20 sayfalık kitabını okumalarını isteyerek, burada 2023 hedeflerini anlattığını söyledi. Balbay kurultayın büyük önem taşıdığını söylerken, birlik beraberlik çağrısı yaptı. Balbay son olarak “Kurultaya kadar yarış, kurultayda barış” sözleriyle konuşmasına son verdi.



Taraf olursam…
Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve CHP PM Eski Üyesi Yüksel Çakmur, kürsüye çıktığında salon dışındaki herkesin içeri girmesini istedi. Çakmur’un, yarım saat süren, zaman zaman da gözyaşlarını tutamadığı duygusal konuşması iki kez ayakta alkışlandı. Çakmur, Deniz Gezmiş’ten Gezi olaylarında hayatını kaybedenlere kadar birçok ismi andı. Çakmur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde kendisinden de taraf olmasının istendiğini ancak “Taraf olursam başkanlık odasını MİT odasına çevirmiş olurum” diyerek, taraf olmadığını söyledi. 
 
Erdal İnönü’nün sözlerini hatırlattı
Çakmur, “Zamanında bana da gelip sordular. ‘Kim Buca ilçe başkanı olsun’ dediler. Dedim ki ‘Ben burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak dersem ki ‘şunu seçin bunu seçmeyin İzmir’de birçok ilçe belediyesi var. Belediyede çalışan on binlerce işçi var. Bunu il başkanı seçin dersem. O başkanlık odasını MİT odasına çeviririm’ dedim. Yapmayacağım, yapmadım. Yapmadım, yapmam. Bu biat kültürünü yıkmak lazım… Bu iktidar faşizmi getirdi. Bu iktidar biat kültürü yıkılmadan Türkiye’ye demokrasi gelmez. Biat kültürünü yıkamazsak demokrasiyi bu salonda bu hücrelerde partimize getiremezsek olmaz. Burası ordu mu be! Burası özgür salon... Burası CHP’nin salonu... Çoğulcu laik demokrasiyi kuranların salonu… Hücreye girdiğiniz zaman örgüt taban halk var. Bu faşist iktidarı yıkmak için CHP var” deyin” ifadelerini kullandı. Çakmur,  Erdal İnönü’nün genel başkanlığında taraf olan belediye başkanlarına “siz belediye hizmetlerinize bakın. Su ile altyapıyla, parkla uğraşın. Örgüt işlerine bakmayın” dediğini hatırlattı.
 
Çakmur konuşurken Başkan Kocaoğlu, kendisini delege sıralarından gülümseyerek dinledi.



Taraf oluyorsa kendi tercihidir
Kongrede yaşanan arbedeyle ilgili Milletvekili Tacettin Bayır, “Burada kimsenin üzerine bir CHP’li yürümemelidir. Tansiyonu yükselten konuşmalardan kaçınmak her CHP’linin görevidir. Ben 32 yıl çapa yaptıktan sonra milletvekili oldum. Bazı delegeler taraf olduğu arkadaşa oy istiyorsa kendi tercihleridir. Eğer bu taraf olduğunuzda kamu imkanlarını kullanıyorsanız buna itirazımız var. Ben bu kürsüden 3 buçuk yıl önce il başkanı olarak konuşma yaptım. Dedim ki “Yol arkadaşlarım oyunuzu emeğe verin, örgüte verin” dedim” ifadelerini kullandı.
 
VIP araçla tatile giden…
İzmir’de delege ağalığına son vermek gerektiğini söyleyen Bayır, “Haramilerin saltanatına son vereceğiz diyorsak bir şeyler yapmamız lazım. İzmir’de delege anlamında saltanata son vermemiz lazım. Artık bu partide milletvekilini, belediye başkanını, ilçe başkanını da tüm üyeler seçmelidir. Artık dayatmaya, iş aş için teslim olmaya, alt kimlik siyaseti yapan delege ağalarına baş kaldırmanın zamanı geldi de geçiyor. Artık zaman CHP’yi iktidara taşıma zamandır. Kişiler gelirler giderler. Burada önemli olan cumhuriyeti kuran parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Hak ettiği yerlere taşımalıyız. Telefonlarını açmayan, seçimden seçime ortaya çıkan, havalimanında belediye başkanlarının ayarladığı VİP araçla tatile giden Genel Başkan Yardımcıları istemiyoruz. Parti tabanını yok sayan Genel Başkan yardımcıları istemiyoruz. Bu partinin iktidar olma zamanı gelmiştir. Birbirimize tahammül etmeli ve sevmeliyiz, az önceki tablo bize yakışmıyor. Burası CHP İzmir İl Örgütü'dür. Barış ve kardeşlik içinde seçim yapmalıyız. Yolumuz açık olsun” dedi.

Kocaoğlu’nu eleştirdi
Kongrede söz alan Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, “CHP ilçe başkanları hiç kimseye bağlı değildir... Sekiz ilçenin hesabını veremediniz, siz neredesiniz? İzmir’de, CHP’de siyaset yapmak kolay… 22 belediyeye düştük. AKP iktidarı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde diktatörlük kurdu. Biz daha İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 30 ilçeyi yönetmeyi beceremiyoruz. Yazıklar olsun bize… Herkes şapkasını önüne koysun. Bu iktidar kongresi, demokrasi kongresidir” dedi.
 
Çam’dan 2019 uyarısı
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise, “Neden başarılı olamıyoruz neden seçim kazanamıyoruz bunu konuşmamız lazımken tüm sorunları halının altına itekliyoruz. Kim başkan olacak, kim genel başkan olacak, kim il başkanı olacak onu konuşuyoruz. Bizim Türkiye’nin sorunlarımızı konuşmamız lazım. Geçen sene yerel seçimleri kaybettik. Bizim adayımız mı değil mi belli değil, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettik. Biz mesele ve problemlerimizi konuşamadık. Eylül ayında Kılıçdaroğlu-İnce yarışıyla uğraştık. Haziran’da seçmen iktidara kırmızı kart gösterdi. Ama biz bu süreci doğru yönetmedik. Önümüzde çok zor bir süreç var. 2016’da başkanlık sürecini deneyecekler. 2019’da zorlu üç tane seçim var. Öncelikle kendi evimizin önünü toparlamamız lazım. Bir kongreyi bile başaramayan, kongrede birbirine giren, insanlara 75 milyon yetki vermez. Bizim kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz arkadaşımızın hepimize eşit yaklaşması, eşit davranması gerek. Bize ağabeylik etmesi lazım. Bizim yenilenmemiz ve gençleşmemiz gerekiyor. İnsanlar bizim yüzümüz neden gülecek diye ağlıyor. Biz neden iktidar olamıyoruz, oturup onu konuşmamız lazım. Belediye başkanlarımızın daha adil olması lazım. Bana oy verirsen seni işe alırım demek bize yakışan şeyler değildir. Kongrelerde birbirimizi tehdit etmek doğru değil. Bize düşen görev AKP iktidarını yok etmektir. AKP 2019’un hazırlığını yapıyor. Bizim 2019’da kimin belediye başkanı olacağını değil, İzmir’i nasıl elimizde tutacağımızı konuşmamız gerekiyor” dedi.



Bizim başkanlarımız rüşvet peşinde değildir…
Kongrede sahneye son olarak adaylar aldı. Kürsüye ilk olarak Yüksel çıktı. Yaşanan gerilime değinen Yüksel, “Bizim milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız rüşvet peşinde değildir. Çok zor koşullar altında hizmet etmeye çalışan insanlardır. Biz birbirimize nefretle yaklaşmayacağız, omuz omuza faşizme karşı mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Göreve hazırım
Eski il başkanlığı yaptığı dönemlere değinen Yüksel, “İl başkanlığına ilk seçildiğim dönemde parti binasına 7 ayrı haciz işlemi vardı. Basında haberler çıktı, partinin borcunu ödeyecek il başkanı buldular diye. İlimizin borçlarını ödedik, Türkiye’de ilk olarak partimize bir il binası satın aldık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda İl Genel Meclisi üyelerimizin sayısını 8’den 34’ çıkardık. 10 yıl sonra beni tekrar il başkanlığı görevine çağırıyorlar. 400 imza toplanmış. Bu çağrıyı 30 ilçemizden aldım. Şimdi huzurlarınızdayım. Göreve hazırım. Birlikte yönetmeye var mısınız? CHP’yi başarıdan başarıya taşımaya var mısınız? Türkiye’de AKP zulmü inanılmaz boyutlara ulaştı” dedi.
 
Tek başıma…
AKP’nin ülkeyi karanlığa götürdüğünü söyleyen Yüksel, İzmir’de yerel yönetimlere baskı yapıldığını söyledi. Yüksel, “ AKP İzmir’i ele geçirmek için özellikle yerel yönetimler üzerinde çok büyük bir baskı kurdu. Bu baskı ve şiddete karşı siz dün olduğu gibi bugün de mücadele ediyorsunuz. Arkadaşlarımız beni AKP faşizmine karşı mücadele ederiz diye göreve davet ettiler. Başka ne amaçları olabilir? Asla tek başıma ben bilirim diye dün de karar almadım, bundan sonra da almayacağım. Bugün bir kez oy vererek işimiz bitmeyecek. Bundan sonra omuz omuza, el birliği ile çalışacağız. Buradan kurultaya gideceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam edeceğiz. Bu kurultayda ve sonraki kurultaylarda eriyen bir iktidar varken, bunca yanlışlar yapan, baskı ve şiddete başvuran bir iktidar varken, biz neden yüzde 25’te takılıp kaldık, bunu sorgulayacağız. Yüzde 25 bandını aşıp Türkiye’nin tüm illerinde bu seviyeye ulaşıp partimizi iktidara taşıyacağız. Bizim görevimiz bu tükenmiş, baskıcı iktidarı karşısında güçlü bir CHP yaratmaktır. İzmir modeli Türkiye’ye referans olacak. İzmir’de nasıl iktidar olduysak, Türkiye’de de olacağız. Türkiye’ye gerçek demokrasiyi getireceğiz. Savaşsız, sınıfsız, sömürüsüz bir dünya için özlemimiz devam ediyor. Bunu gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.
 
Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ü alkışlarla anmayı da ihmal etmeyen Yüksel, Öğrenci Kolektifleri Topluluğu tarafından bir teşekkür plaketi aldı.



Yüksel’in ardından kürsüye Kavalar çıktı. Sözlerine kongreye katılanları selamlayarak başlayan Kavalar, Türkiye’nin kurtuluşu için CHP’nin iktidar olması gerektiğini söyledi.  Kavalar, ”CHP İzmir’de siyasetin markasıdır. Halk partiye sonuna kadar inanmaktadır. CHP’nin ihtiyacı olan tek şey vardır, o da birlik beraberliktir. Ben yarın partimizi yarın iktidara taşımak için aday oldum. Ben kimsenin değil, örgütün adayıyım. Amacımız, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapmaktır” şeklinde konuştu.
 
Serter’in, Rodoplu’nun garantisiyim!
Örgüte mesajlar veren Kavalar, “Benim kimseyle kavga etme niyetim yok. Bizim olduğumuz yerde herkes işini yapar. Kimse başkasının işine karışamaz. Karıştırtmam. İlçe başkanı,  ilçe başkanlığını yapar; belediye başkanı belediye başkanlığını yapar. İşini yapmayanının hesabını örgüt sorar.  Kimse karışamaz. Biraz sonra delegelerimiz ellerini vicdanlarına koyup oylarını kullanacaklar. Ben Kavalar olarak hür iradenin, demokrasinin, önseçimin, çarşaf listenin garantisiyim. Sadece Nevzat Kavalar’ın değil, Bedri Serter’in, Ülkümen Rodoplu’nun garantisiyim. Biz varız, milyonlarız. Birlikteysek yaparız” ifadelerini kullandı. 
 
Kavga lüksümüz yok
Yaşanan arbedeyle ilgili de konuşan Kavalar, “Bunlar bize yakışmayan olaylar. Türkiye’nin böyle bir döneminde bizim kavga etme gibi bir lüksümüz yok. Türkiye etrafındaki ateş çemberi her gün içimize sıçrarken, doğuda insanlar öldürülürken, bizim kavga etme lüksümüz yok. Evet kavga edeceğiz ama asla birbirimizle değil. AKP ile ve onların karanlık zihniyeti ile kavga edeceğiz” dedi.

Kasada 373 bin lira!
Kongrede yönetim mali raporları da okudu. İl Yöneticisi Ali Karabay, partinin kasasında 373 bin 467 lira olduğunu söyledi.

Öte yandan kongrede kesin hesap komisyonu oluşturuldu. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda görev alan CHP’li meclis üyelerinden oluştu. Komisyonda Şükrü Parmaklı, Bengü Yapıcı Tayköse ve Banu Gençkan yer aldı.



Kocaoğlu arka sıralarda…
Salona Yüksel ile birlikte giriş yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kısa süreliğine alandan ayrıldı. İlk olarak tribünlerde partililerin arasına çıkan Kocaoğlu, konuşmaları protokolde dinlemek yerine arka sıralarda delegelerin arasında izlemeyi tercih etti.
 


Adaylardan pankart şov
Celal Atik’te adayların pankart yarışı dikkat çekti. Yüksel cephesi delegeleri, ‘Cumhuriyetçilerin kenti İzmir'den iktidara yürümek için, eşitlik, özgürlük, dayanışma için… Daha etkin, güçlü, üretken, dayanışmacı ve katılımcı İzmir il örgütü için’ sloganlarıyla karşılarken, Kavalar için hazırlanan ‘Halkın iktidarını, halkın tercihi kuracaktır, biz varız, milyonlarız, birlikteysek yaparız. Emek en yüce değerdir. Parti içi barış, parti dışı yarış’ pankartları dikkat çekti.

Salon gelin gibi süslendi
Kültürpark Celal Atik Spor Salonu kongre için kırmızı-beyaza büründü. Kongrede 600 metrekare balon süslemesi yapıldı. 2 bin adet sopalı parti bayrağı kullanıldı.
 
Toplam 3 kilometre bayrak süslemesi yapıldı. Salon dışına LED ekran kuruldu. 3 bin kişilik kumanya dağıtılacak. Delegeler, saha içinde partililer tribünlerde oturdu. Delege, misafir ve basın mensuplarını giriş kartı verildi.
 
Dışarıda polis salon içinde 20 özel güvenlik görevlisi görev yaptı.

 
Dışişleri'nden Başika kampı açıklaması
 
Büyükşehir'den hayat kurtaracak sosyal proje
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 20 Aralık 2015 Pazar 22:59

Bugün bir taraf eleştirdi , diğer taraf eleştirirken kavga çıktı ! Biz 40 yıl çabalasak bu kafa yapısı değişmediği sürece iktidara gelemeyiz ! Aziz Başkan derki; Heyy Karışan Vekiller kontenjanla geldiniz susun ! Vekiller derki; Heyy Başkan sende seçilmeden geldin ! Sonra Örgüt olayı linç girişimine dönüştürür ! Böyle partililiğinin içine tüküreyim yazıklar olsun yazıklar ! Gerçekler Acıdır ! İzmir CHP'dir CHP kalacaktır !

Yorumu oyla      11      5  
Aras. U 20 Aralık 2015 Pazar 20:47

Yorumcu arkadaslar lutfen karamsar olmayin calisalim uretelim partimizi daha uzun yillar izmirde ve genel de iktidar yapalim biz izmirde Özgur yasiyoruz ama diger illerde oyle deyil biz izmirde dustuk koltuk kavgasina. Sayin kavalar da bizim yukselde kim kazanirsa kazan sin bizim il baskanimisdir kazanan biz olmaliyiz izmir olmali chp olmali artik iktidar olnaliyiz genel baskanimiz kilictarogluyla birlikte haramilerin saltanatini yikmaliyiz. Izmir de azizli günlere.

Yorumu oyla      14      8  
yaralı 20 Aralık 2015 Pazar 19:41

bedel ödeme ve mezhep çatışmanız hayılı olsun sayın chp liler,

Yorumu oyla      17      7  
Şarlo 20 Aralık 2015 Pazar 18:36

Ders alamadık,Elveda İzmir.

Yorumu oyla      27      7  
canan mut 20 Aralık 2015 Pazar 18:05

kaybeden chp olacak

Yorumu oyla      26      10  
20 Aralık 2015 Pazar 14:30

KAZANAN BELEDİYE OLACAK İLÇE SEÇİMLERİNDE BU SÜREÇ BÖYLE İŞLEDİ

Yorumu oyla      25      7  
şeref 20 Aralık 2015 Pazar 14:18

atilla serter çıkmış benim millet vekilliyimi düşürenler özür dilerim affetmessem namerdim diyor tamam haklıda .orda fikiriz adama sorarlar hem gazetecler başkanı koltugunu bırakmıyosun hemde aday oluyosun bir koltukta iki karpuz olmaz olmamalı bence

Yorumu oyla      19      18  
yılmaz 20 Aralık 2015 Pazar 12:37

bi tarafta belediye bi tarafta örgüt

Yorumu oyla      35      16  
Bornovalı 20 Aralık 2015 Pazar 01:24

Yarın kazanan örgüt olsun. Chp olsun . Bu arada Ülkümen Rodoplu adaylığını geri çekti canlı yayındaki konuşmasının tamamını dinleyenler için satır aralarındaki mesajı umarım almışlardır. Anlayamayan birileri varsa metnin tamamını iyice dikkatlice okusunlar. Yarın hiç kimsenin emri altında olmayan örgüt kazansın. Baskı altına alınan bir kısım delege arkadaşlar var iş vaatleri verilen delege arkadaşlar var lütfen iş vaatlerine inanmayın oy verirsiniz sonra sizin yüzünüze bakmazlar benden size söylemesi. Örgüt olarak kendinizi kullandırmayın arkadaşlar bizler varsak örgüt varsa o zaman bazı problemleri çözebiliriz. Mutlaka unutmayın örgüt kazanırsa baskımızı isteklerimizi belediyelere daha net bir şekilde iletiriz. Ama ipin ucunu onlara bırakırsanız şuanda ki gibi 8 ilçe kaybettik üstüne işe giren kişiler partiden değil kendi yakınlarından olurlar en tepedeki kişilerin bunu asla unutmayın. Allahın izni ile yarın örgüt inşallah Nevzat Kavalar için oyunu kullanır.

Yorumu oyla      42      13  
GÖZTEPELİ İŞADAMLARI 19 Aralık 2015 Cumartesi 23:06

SAYIN ALAATİN YÜKSELİN İL BAŞKANLIĞI HALKIMIZA VE PARTİMİZE KUTLU OLSUN

Yorumu oyla      26      65  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri'nden Başika kampı açıklaması
Türkiye'nin, Irak'ın hassasiyetini dikkate alarak ve IŞİD'le mücadelenin ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Suriye' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) kabul ...
CHP’de kongre arifesinde flaş gelişme: O aday…
Rodoplu kongreye 24 saatten az bir süre kala adaylıktan çekilme kararı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Halid Meşal'le görüştü
İstanbul'da gerçekleşen görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas liderlerinden ...
Tarhan partisini neden kapattığını anlattı: Siyaset için para lazımmış
Kapanan Anadolu Partisi'nin kurucusu Emine Ülker Tarhan, "Yaşatmayı öngören ...
Yıldırım aradı, Erdoğan İzmir’in o köyüne seslendi!
Bakan Yıldırım Menderes temasları sırasında partisinin oran olarak en ...
 
Bakan Ala ‘yeni güvenlik haritası’nı açıkladı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, profesyonel silahlı sınır güvenliği teşkilatı ...
MHP İzmir’de o başkana ‘Çakıcı’ uyarısı!
Sosyal medyada “Alaaddin Çakıcı’ya özgürlük kampanyası”na destek verip ...
Ve Kocaoğlu kongreye 24 saat kala topa girdi!
CHP’de gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde adaylar çalışmalarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva