HABERLER>POLİTİKA
3 Kasım 2015 Salı - 14:48

CHP’de BİTEM’in Patronu konuştu: Seçimde hile var mı?

BİTEM’in başındaki isim olan Başdanışman Aksünger oyların çok hızlı sayılarak açıklanması, sosyal medyada dolaşan çok sayıda ‘abartı’ oy artışı ve geçersiz oy rakamları ve hile iddiaları üzerine konuştu.

CHP’de BİTEM’in Patronu konuştu: Seçimde hile var mı?

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP Bilgi ve Teknolojileri Merkezi’nin başındaki isim, Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Erdal Aksünger, AK Parti’nin açık ara zaferiyle sonuçlanan 1 Kasım genel seçimlerinin ardından merak edilen sorulara yanıt verdi.

CHP İzmir Eski Milletvekili Aksünger oyların çok hızlı sayılarak açıklanması, sosyal medyada dolaşan çok sayıda ‘abartı’ oy artışı ve geçersiz oy rakamları ve hile iddiaları üzerine konuştu.

ANORMAL!
Sonuçların açıklanma süresi üzerine açıklamada bulunan Aksünger, ‘anormal’ nitelemesi yaparak, “Seçim sonuçlarının hemen açıklanması anormaldir. YSK gibi bizde SEÇSİS sistemi kurduk. 3 dakikada bir veri akışı sağlanıyor. YSK sonuçları ajanslarla eş güdümlü zaten açıklayamazdı. Sisteme girmeden, ajanslar açıklayıp televizyonlardan yayınladılar. Yani o sonuçların kesinliği mevzu bahis değildi” dedi.
 
BU KADAR HATA OLSA FARK EDERDİK
İl, ilçe ve mahalle seçim sonuçları ile ilgili sosyal medyada dolaşan rakamlarla ilgili de konuşan Aksünger, bunların abartılı olduğunu söyledi. Aksünger, “Sosyal medyada da çok abartılı şeyler dolaşıyor. ‘İzmir’de 1 milyon oy geçersiz’ diye bir şey var mesela... Bunların hiç biri doğru değildir. Biz zaten bu konulara hakimiz. Bu kadar hata olsa fark ederdik. Bunlar manipülasyon edilen şeyler. Milleti başka şeylere odaklanmasını sağlıyorlar. Yani hileler üzerinde bazı şeyler yapıldı diye bir şey yok” ifadelerini kullandı.
 
SİYASET MÜHENDİSLİĞİ YAPILDI
1 Kasım seçimlerinde siyaset mühendisliği yapıldığını ifade eden Aksünger, “AKP’de bu kadar oy alacağına inanmıyordu. Biz yaptığımız basın toplantılarıyla anlatmaya çalıştık. 1 Milyon 800 bin seçmen yer değiştirdi diye söylemiştik. Kaydırmalar oldu. Bu seçmenlerin ne kadar etkisi var diye bazı girişimlerde bulunduk. Takip ediyoruz. İtirazlarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

 
AK Partili Erdem: Kürt seçmen yuvasına döndü
 
MHP'den Sinan Oğan açıklaması: İtiraz edeceğiz
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Renak 4 Kasım 2015 Çarşamba 08:52

Bir kaç seçimdir sandık kurulu başkanlığı yapıyorum...Sandıklarda sonuçlar üzerinde oynamak neredeyse imkansız...Ben varsa hillenin sandık başkanları tarafından verilen sandık sonuç tutanağının bilgisayarda girişi sırasında yapılabileceğini düşünüyorum. 1 Haziran seçimlerinde ilk defa sandık başkanları seçim sonuçlarını bilgisayara girerken kendilerine dönük bir ekranda görebiliyorlardı. Bu seçim de bu uygulamayı kaldırdılar. Sandık başkanları görevliler tarafından sonuçların girilmesini kontrol edemediler... Bence asıl bu uygulamanın 1 haziran seçimlerinde yapılırken neden bu seçimlerde yapılmadı. Bunu sorgulamak lazım...

Yorumu oyla      17      6  
ibrahim 4 Kasım 2015 Çarşamba 08:07

Sayın emekli bankacı.Kendi hayal dünyanızdan çıkın artık.AKP 7 Haziran gecesinden başlayarak bir strateji izlemiştir ve başarılı olmuştur.Ekranlarda gördüğünüz tüm sonuçlar ajansların geçtiği sonuçlardır.Partinize bağlı müşahitler vasıtasıyla parti merkezlerine sandık tutanakları iletilmiştir.YSK geçici sonuçları açıkladığı zaman partiler zaten bu karşılaştırmayı yaparlar.Varsa bir itiraz ederler.Ayrıca muhtarlar kayıt yapıp silemezler.Türkiye de hemen hemen her şey adrese göre kayıt edilir.Adres kaydı olmayanlar oy kullanamazlar.Siz şüphe duymaya devam edin ama gerçekler tam karşınızda tüm çıplaklığı ile duruyor.

Yorumu oyla      13      9  
Mustafa MOROĞLU-Emekli Bankacı-Buca 3 Kasım 2015 Salı 19:34

1-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 31 ekimde 'Herkes seçim sonuçlarına saygılı olsun, biz saygılı olacağız' dedi. Peki bu sözleri niçin 6 Haziranda söylemedi, söylemediği gibi sonuçlar belli olur olmaz 'Tekrar seçim' demeye başladı. Hal böyleyken 1 kasım seçimleri öncesi sonuçlara saygılı olmaya çağrı yapan CB demek ki planı,projesi önceden hazırdı ve herkese saygı çağrısını bu nedenle yapmıştı. 2-sorumlu olduğumuz okula bir aile geldi ve aynen şunları söyledi : biz haziranda yapılan seçimde ailece oy kullandık, şimdi ise seçmen listesinde adımız yok kullanamıyoruz, muhtara daha önce sorduk adımız listede var mı ? diye tabi tabi olmaz mı cevabını alınca üzerinde durmadık dedi. bunun üzerine ilçe seçim kurulunu aradık durumu izah ettik, aldığımız cevap 'biz mernis bilgilerini Nüfus müdürlüklerinden alıyoruz ve seçmen kaydımız böyle oluşuyor, tekrar nüfus müdürlüklerine kayıt yaptırmaları gerekiyor' oldu. şimdi vehbinin Karakkesi meydana çıkıyor CB mutarlarla sürekli ne toplantısı yaptı ? her muhtar AKP li olmayan en az 100 kişiyi silip nüfus müdürlüğüne bildirse Türkiye genelinde bu sayı ne olur ? Sn. Erdal Aksünger'in ifade ettiği gibi 600.bin kusur seçmenin kayıtlarının silindiği bu olayı adeta doğruluyor, yani muhtarlarla toplantılar boşuna yapılmamış. 3-Seçim sonuçları daha ilçe seçim kurullarına gitmeden nasıl oluyor da bir saat içinde sandıkların %70 inin açıldığı ilan ediliyor. Netice itibariyle bu seçim bir plan ve proje seçimiydi, yetkililerimize düşen görev bunları ispatlayabilmek. dolayısıyla Bu anayasayı tanımıyoruz diyen bir partiye de ben bu seçim sonuçlarına saygı duymuyoruz diyoruz.

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Balıkesir’de tepki istifaları tam gaz!
Balıkesir’de MHP Karesi İlçe Başkanı İsmail Yenal'ın görevinden istifa ...
Yıldırım’dan 1 Kasım mesajı: Yatarak değil çalışarak!
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, partisinin her ilçede oyunu ...
Delican’dan Başkan Gönenç’in ‘şiirli mesajı’na sert tepki!
Bergama Belediye Başkanı’nın 1 Kasım seçimleri sonrası Nazım Hikmet’in ...
 
Davutoğlu: Bu coşkuyu Cumhurbaşkanımız da yaşıyor
1 Kasım seçimlerinden sonra ilk kez İstanbul'a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, ...
Gürsel Tekin: Kılıçdaroğlu’nun istifasını gerektirecek…
1 Kasım seçimlerinin ardından toplanan MYK'dan sonra açıklama yapan CHP ...
Balbay’dan mesaj yağmuru: Kurultay büyük şans!
CHP İzmir Milletvekili 2 çarpıcı yazı sonrası canlı yayında yaptığı kapsamlı ...
 
İzmir derbisine TRT seti: 18.30’da diretiyor!
Karşıyaka ve Göztepeli yöneticilerin pazar günü saat 18.30'da oynanacak ...
CHP İzmir’de yas: ‘Ulu Çınar’a veda…
Partinin en yaşlı üyelerinden olan ve 7 dönem İl Genel Meclisi Üyeliği ...
1 Kasım'da oylar neden bu kadar hızlı sayıldı?
1 Kasım seçimi, seçim sonuçlarının çok hızlı sayılması tarihe geçti. Peki, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva