HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2019 Salı - 14:34

CHP Çeşme adayı Oran'a coşkulu karşılama

Seçim çalışmaları kapsamında mahallelerde akşam toplantılarına başlayan CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, Ovacık Mahallesi'ndeki toplantıda coşkuyla karşılandı. 

CHP Çeşme adayı Oran a coşkulu karşılama

CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, İYİ Parti İlçe Başkanı Volkan Evci, Belediye Meclis Adayları ve kalabalık bir grubun oluşturduğu konvoyla Ovacık Mahallesi'ne giden Oran, Ovacık Mahallesi'nde bando ve meşalelerle karşılandı. 

Köy kahvesinin yetersiz kalması nedeniyle yola taşan kalabalığa, kahvenin balkonundan coşkulu bir konuşma yapan Ekrem Oran, "Sosyal belediyecilikte hizmeti zirveye çıkarmak için adayız. Bu bir bayrak yarışı. Bayrak yarışında; Faik Tütüncüoğlu'ndan aldığı bayrağı, Muhittin Dalgıç başkanımız bana devrediyor. Ben de, benden sonraki arkadaşım gelene kadar, altı oklu bayrağı, Çeşme'de gönderden indirmeyeceğim. Bizler Millet İttifakı olarak karşınızdayız. Bizler bu milletin çocuklarıyız. Bizim kapımız herkese açık. Al bayrağın altında gururla yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Vatan hainleri hariç, herkese yüreğimiz açık. Biz, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıyız. Bizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek" dedi. "Tarım Ürünleri Kooperatifi kuracağız"
Konuşmasında projelerini de açıklayan Oran, Ovacık Mahallesi'nin sorunlarına da değinerek, ""Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Tunç Soyer ile birlikte, en kısa süre içerisinde Ovacık'ın alt yapısını bitireceğiz. Ovacık'ın arazi yolları tamamlanacak. Yağmurlarda tarlalara ve yollara neler oldu biliyorum. Derelerimiz ıslah edeceğiz. Tarlalarınızı da selden koruyacağız. Ovacık'ta ve her yerde tarıma destek olacağız. Alt yapıdan elde edilecek arıtma suyunu tarlalarımıza sulama suyu olarak vermek için projelerimizi hazırladık. İZSU'ya sunacağız. Bir Tarım Ürünleri Kooperatifi kuracağız. Sakız enginarımızı, Ovacık domatesimizi, Çeşme limonumuzu, mis kokulu kavunumuzu, güzelim patatesimizi, beyaz soğanımızı yetiştirenlerin muhakkak arkasında olacağız" diye konuştu. 

"Tohum takasla üreticimizi destekleyeceğiz"
Yerli tohumun yasaklanmasıyla, üreticilerin kısır tohumlara mahkum edildiğini vurgulayan Oran, "Bizi mahkum ettikleri İsrail tohumları, Hollanda'nın hibrit fideleri var. Biz İsrail'in kısır tohumlarına, Hollanda'nın hibrit fidelerine mahkum değiliz. Bizim Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Tunç Soyer, Belediye Başkanı olduğu Seferihisar ilçesinde, 2 dönemdir Tohum Takas Şenliği yapıyor. Yerli tohumu yasakladılar. Seferihisar, Takas Şenliği ile bunun önüne geçiyor. Biz, tohum takas ile, yerli tohumumuzla ve yerli fidemizle yerli üreticimizi destekleyeceğiz" diye belirtti. 

"Sakız Koyunu'nu dünya tanıyacak"
Ovacık Mahallesi'ndeki festivalin uluslararası boyuta geleceğini ifade eden Oran, "Yarımadamızın Sakız Koyunu meşhur. Nuri Ertan, arkasından Faik Tütüncüoğlu ve sonra da Muhittin Dalgıç başkanlarımız Sakız Koyunu'na sahip çıkarak, şenlik düzenlediler. Sadece Türkiye'ye değil, Sakız Koyunu'nu bütün dünyaya tanıtacak bir festival, Eko'dan geliyor. Sakız Koyunu Festivali'ni uluslararası hale getireceğiz" diye açıkladı. "Hayvancılığımızı ve işletmelerimizi, mezbahamızı kurarak destekleyeceğiz"  
Çeşme'nin mezbaha sorununu da çözeceklerini söyleyen Oran, "Çeşme'de mezbaha yok. Hayvancılığı destekleyeceksek, muhakkak veteriner kontrolünde,modern bir mezbahamızın olması gerekir. Çeşme'nin yeni mezbahası, Çeşme'ye ve Ovacık'a hayırlı olsun. Artık hayvanlarımız Urla'ya, Çiğli'ye, Kemalpaşa'ya kesim için gitmeyecek. Buralarda hayvan kesmek, maliyet artışı olarak geri dönüyor. Hayvancılığımızı ve işletmelerimizi, mezbahamızı kurarak destekleyeceğiz" diye ifade etti. 

Çeşme'ye kapalı pazaryeri
Konuşmasında kapalı pazaryeri yapacağını da açıklayan Ekrem Oran, "Çeşme  pazaryerinde yerli üreticimizin çektiği sıkıntıları biliyoruz. Çeşme kapalı pazaryeri için projemiz hazır. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Pazaryerimizde, yağmur, çamur demeden Ovacıklı üreticilerimizle hep beraber oldum. Olmaya da devam edeceğim. Ürettiği ürününü yağmur, rüzgar, soğuk demeden satmaya çalışan üreticilerimizi, kapalı pazaryerine kavuşturacağız" diye konuştu. 

 
CHP İzmir’de flaş gelişme: Belediye başkanlığını istemedi, meclis üyesi adayı oldu!
 
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na sert yanıt
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de flaş gelişme: Belediye başkanlığını istemedi, meclis üyesi adayı oldu!
Seferihisar Belediye Başkanı Soyer’in Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
Vatan Partisi İzmir: Çin Başkonsolosluğu yeniden açılmalıdır
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
CHP Buca adayı Kılıç'tan DİSK'e ziyaret
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, Devrimci İşçi Sendikaları ...
 
Bakan Soylu: Yeni gelen karışık kuruşuk adamlardan da İzmir'i kurtarın!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de seçim çalışmaları kapsamında ...
İzmir'in adaylık ajandası: Büyükşehir'e, ilçelere, meclis üyeliğine başvuranların tam listesi!
Siyasi partiler 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan adaylığı ...
VP'li Mutlu ve Yener, Urla halkıyla buluştu
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
 
CHP'li Serter'den 'temsilde kadın' eleştirisi
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ...
CHP İzmir'de 'eski'lerden özel ekip!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de 31 Mart yerel seçim hazırlıkları kapsamında ...
'Kiranızı veriyoruz, yeter ki evler boşalsın'
İstanbul Sancaktepe'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kartal'da yaşadığımızı ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva