HABERLER>POLİTİKA
10 Mart 2024 Pazar - 08:40

CHP Bornova adayı Eşki'den Dağ’a gönderme: Keşke aday olmasaydım diyecek!

CHP’nin Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Eşki, başkan olduğunda sosyal destekleri artıracaklarını belirtirken, kenar mahallelerinin durumu ve yoksulluğa dikkat çekti. AK Parti’nin yandaş medya üzerinden güllük gülistanlık bir ülke imajı yaratmaya çalıştığını öne süren Eşki, “Çarşının, pazarın, sokağın durumu ortada. Bornova gibi gelişmiş bir ilçede bile derin yoksulluk var. Bu nedenle sosyal destekleri artıracağız, yaşlılara yönelik hizmetleri genişleteceğiz. Hamza Dağ, bu gerçekleri bir görse, keşke aday olmasaydım, diyecektir” ifadesini kullandı.

CHP Bornova adayı Eşki den Dağ’a gönderme: Keşke aday olmasaydım diyecek!

EGEDESONSÖZ  - Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Eşki, SONSÖZ TV’de seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan, projelerini anlatan Eşki, 2019’da partisinin ittifakla ulaştığı oy oranını ittifaksız almayı hedeflediğini anlattı.

Projelerini tanıtmak için düzenlenen toplantının, babası İdris Eşki’nin rahatsızlanması sonucu yarıda kaldığını, babasının sağlık durumunda endişe edilecek bir durum olmadığını belirten Ömer Eşki, Bornova’daki seçim havasını şu sözlerle dile getirdi:

CHP’DEKİ DEĞİŞİMİN OLUMLU YANSIMALARINI GÖRÜYORUM
“28 Kasım’da memuriyetten istifa ettim ama 12 Kasım’dan itibaren mahalle bazında çalışmalara başladım. Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki değişimin olumlu yansımalarını görüyoruz sahada. 14 Mayıs seçimlerinde çok büyük bir beklenti vardı. Fakat beklentiler karşılamayınca CHP seçmeninde çok büyük bir kızgınlık vardı. Bu kızgınlığı, kırgınlığı, Parti Genel Merkezi’ndeki değişim, ardından genç ve kadınların aday gösterilmesiyle kırdık. Hala sandığa gitmemeyi düşünen bir kitle var ancak günden güne bu şekilde düşünenlerin sayısında azalma olduğunu gözlemliyoruz. Bornova’da bugüne kadar alınmış en yüksek oyu alacağız şeklinde bir iddia ortaya koymuştum. 2019 seçimlerinde ittifakla yüzde 57,56’lık bir oran yakalanmıştı. Bu oranı, ittifaksız yakalayarak rekor kırmak istiyorum. Bu hedefe ulaşmak, sadece kendi seçmenimizin oylarıyla mümkün olamaz tabii ki. Diğer partilere oy vermiş insanlarla da çok yakın temas halindeyiz. O kesimlerden çok büyük katılımlar sağladık. Hizmet bekleyen Bornovalılar, kendilerine en iyi hizmeti kimin getireceğini çok iyi biliyor ve bize karşı son derece kucaklayıcı bir davranış sergiliyor. Kartopu gibi yürüyüşümüz, çığa dönüşüyor!

SIRADAN PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ, HALKIN TALEPLERİNİN YÜZDE 80’İYDİ
Başkan olduğu takdirde hayata geçirmek istediği projeleri anlatan Ömer Eşki, şunları söyledi:

“Adaylaştıktan sonra bir anket yaptırdım, tanınırlıkla ilgili, partinin durumu ve beklentileri ortaya koymak için… Yol, temizlik ve binaların fiziksel durumu, zabıta hizmetleri, ışıklandırma talepleri, toplam talebin yüzde 80,2’sini oluşturduğunu gördük. Bu hizmetleri birer projeymiş gibi anlatmak istemedim, çünkü bunlar belediyecilik hizmetlerinin olmazsa olmazlarıdır. Zaten yapılması gereken hizmetlerdir. Yol, kaldırım, asfalt ve temizlikle ilgili şikayetler çok fazla. Bu şikayetlere, yıldırım müdahalede bulunacağız. Bornova’nın 4 bin sokağı var. 2 bin sokağımız taş, kalanı da asfalttır. Önümüz yaz. Bu yazı çok iyi değerlendireceğiz ve çok kısa zamanda 2 bin sokağımızdaki yol tamiratlarını yapacağız, yağmurlarda göletlerin oluşmadığı yollarımız olacak. Kilit parkeli yollarımızdaki çökmeler ve oralarda yaşanan sorunları da kısa zamanda aşacağız. Bornova’nın tamamındaki kaldırımları, yaşlıların çocukların kullanırken zorlanmayacağı yükseklikte olacak.”

TEMİZLİKTE DEVRİM YAPACAĞIZ
“Temizlikle ilgili radikal kararlar alacağız. İnsanlarımız sokağı nasıl buluyorsa, öyle bırakıyorlar. Hiç kimse tertemiz sokağı ilk kirleten olmak istemez. Kenti gece temizleyeceğiz ve sabah insanlarımız tertemiz bir Bornova görecek. Yurttaşlarımıza tertemiz bir kent teslim edeceğiz, öncelikle. İkinci etapta da bu temizliği korumasını isteyeceğiz. Temizlik farkındalığını, bir anlamda mahalle baskısına dönüştüreceğiz. Belediyenin elindeki 400 temizlik görevlisiyle, gündüz 1 milyon insanın yaşadığı Bornova’yı temizleme şansımız yok. Vatandaşın temiz bir Bornova’yı benimsemesiyle, temiz tutma alışkanlığı kazanmasıyla, kentimizin temizlik sorununu kolayca aşarız. Benim öyle mega projelerim yok. Pazaryerlerinde, belediye hizmet binalarında, toplu yaşam alanlarındaki eksikleri gidereceğim. Mesela pazarcıların şikayetleri vardır, ama vatandaşlar da pazarcılardan şikayetçidir. Pazarcılarımıza0 beyaz önlük giydireceğiz. Bağımsız tartılar koyacağız.  Gerekli denetimleri yapıp pazarcıların kendi sınırlarında kalmalarını sağlayacağız. Kentimiz ışıl ışıl olacak ve sokaklarımızın daha güvenli olmalarını sağlayacağız. Afetlere karşı hazırlıklı olacağız. Ülkemizde 51 tane K9 köpeği var ama 81 ilimiz var. K9 köpeklerini yetiştireceğiz. Aynı zamanda mahalle gönüllüleri oluşturacağız. Sosyal destekler, en çok üzerinde durağımız konuların başında geliyor. Emeklilerin, çalışanların durumlarını sahada çok net görüyorum. AK Parti’nin İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ’ı ekrana getirdiler, her şeyi toz pembe gösterdiler, “Keşke CHP’li aday da burada olsa” dediler. AK Partililerin hayal kurmaması lazım aslında. Yandaş medya üzerinden her şey güllük gülistanlıkmış gibi göstermeleri nafile bir çabadır. Çarşının, sokağın, pazarın durumu ortada. Bornova gibi gelişmiş bir ilçede bile kaç kişi evine et götürebiliyor? Kaç kişi tatile çıkabiliyor? Seçimden sonra Sayın Hamza Dağ, keşke aday olmasaydım, diyecektir, o tabloyu gördükten sonra. Fakirlik, bir yaşam tarzı oldu. Emekli maaşına zam istiyor, Cumhurbaşkanı da dua istiyor! Bu, vatandaşın aklıyla dalga geçmektir. Bu, artık yönetemiyorum, demenin farklı bir halidir. Bu, Türkiye’nin getirildiği son noktadır. Belediye olarak bu ortamda insanlarımıza sosyal desteklerimizi artıracağız. Yaşlı bakım hizmetlerimizi artıracağız. Dost marketleri daha nitelikli hale getireceğiz.”

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ, MEMLEKETİNE DÖNMEYECEK
Geçen yıl Ege Üniversitesi’nden 12 bin barınma sorunu gerekçesiyle kaydını sildirip memleketine döndüğünü belirten Ömer Eşki, “Bu, merkezi hükümetten yerel yönetimlere kadar herkese yetecek bir ayıptır” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Bornova’nın Pınarbaşı semtinde hastalandıysanız, saat 17.00’den sonra eğer özel aracınız yoksa, taksiye verecek paranız yoksa, Şehir Hastanesi’ne gitme şansınız yok. Bu durumda ya acıyla ağrıyla baş etmek zorunda kalacaksınız, ya da öleceksiniz! Oradaki insanlarımızın sağlığa hiçbir şekilde ulaşım şansı yok. Pınarbaşı’na bir sağlık kabini koyacağız, iki olan ambulansımızı dörde çıkaracağız. Bir ambulansımız, akşam saat 17.00’den sabah 08.00’e kadar orada olacak. İntörn doktorlarla orada sağlık hizmeti vereceğiz. En azından ilk müdahale yapılmasını, hastaneye yetiştirilmesini sağlayacağız. Aynı şekilde aynı uygulamayı Çamkule’de de hayata geçireceğiz. Üniversiteliler için gençlik festivali düzenleyeceğiz. Ege Üniversitesi’nin ünlü Bahar Şenliklerini geri getireceğiz. Belediyenin, üniversitenin isteklerine kayıtsız kalmadığını biliyorum ama bazı protokollerin iptal edildiğini de biliyorum. Üniversite, CHP’li belediyelere mesafeli davranıyorlar. Ben iptal edilen Bahar Şenliklerini, Bornova Belediyesi bünyesinde, ülkedeki tüm üniversite öğrencilerini de davet ederek gerçekleştireceğim. Geçen yıl 12 bin öğrenci, barınma problemi yaşadığı için kaydını sildirdi. Bu, merkezi hükümetten yerel yönetimlere kadar herkese yetecek bir ayıptır. Öğrencilerimizin karınlarını da doyurabildikleri Gençlik Merkezi’nin sayısını ikiye çıkaracağız. İkinci Gençlik Merkezi, Mevlana Mahallesi’ne kurulacak. Belediyemizin üç tane öğrenci yurdu var. Üniversite öğrencilerimizin çeşitli sebeplerden dolayı kayıtlarını sildirip memleketlerine dönmemeleri için belediye olarak elimden ne geliyorsa yapacağım. Belediye başkanı olduğumda, 5 yılımızı dolu dolu geçirmek istiyorum. Vatandaşa hizmet, ulaşılabilir olma noktasında, belediyenin kurumsal kimliğinin korunması, siyaset bürokrasi dengesinin sağlanması gibi konularda en doğru olanı yapacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Belediyeye gelen insanların mutlu ayrılmaları, en büyük arzumdur. Sosyal refahı artırmak istiyorum. Kadınları, kadınların emeğini ön plana çıkaracağız. En başarılı belediyeciliği yapma konusunda iddialıyım.”

TÜM YAPILARIN TEMSİL EDİLDİĞİ BİR MECLİS LİSTESİ YAPTIK
İzmir Büyükşehir’i 15 yıl yöneten efsane Başkan Aziz Kocaoğlu ve Bornova siyasetinin kazandırdığı eski milletvekillerinin de elini kaldırdığı Ömer Eşki, birlik beraberlik içinde olduklarını, meclis listesinin örgütün de içine sindiğini anlattı:

“Meclis listesi, benim içime sinmesinden öte, örgütümüzün içine sindi. Bornova’nın tamamını kucaklamaya çalıştık. Sanırım bunu da başardık. Elbette mutsuz arkadaşlarımız olmuştur. O arkadaşlarımızla birlikte olacağız zaten. Cumhuriyet Halk Partisi, tüm yapıların temsil edildiği bir partidir. Meclis listemizde birbirinden değerli arkadaşlarımız var. Bornova’da temsil edilmesi gereken hangi kesim varsa, oradan mutlaka bir temsil var. Bugüne kadar yan yana getiremeyeceğiniz pek çok ismi Meclis’te bir araya getirdik. Meclis listemizde yer alan arkadaşlarımızın, partimize artı oy getireceğine inanıyorum.”

MUSTAFA İDUĞ İLE ARAMIZDA BİR SIKINTI YOK
“Başkan Mustafa İduğ ile birlikte fotoğraflarınızı göremiyoruz. Bir sorun mu var?” sorusu üzerine Eşki, adaylığının açıklanmasının ardından Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un kendisini arayarak tebrik ettiğini, başarı dileklerini ilettiğini, bu duygularını sosyal medya hesabından da paylaştığını açıkladı. Eşki, “Ben kendisini iki kez ziyaret ettim,  önerilerini dinledim. Mustafa Başkan ile aramızda bir sıkıntı yok” açıklamasında bulundu. Eşki, rekor oyla seçimi kazanma iddiasıyla ilgili şu görüşlere yer verdi:

“31 Mart’ta seçimi rekor oyla kazanacağız. ittifaklı oyu, ittifaksız almayı hedefliyoruz. Gençlik kollarından yetiştim. Genel başkanımız, Türkiye ittifakının kurulacağını ifade ediyor. Bize de, tabanda bu ittifakı kuracaksınız, dedi. Genel Başkanımızın bu isteği, bizim için talimattır. Sadece İYİ Parti, DEM, Deva değil, AK Parti’nin tabanındaki seçmenlerle de iletişim halindeyiz. Nasıl ki Meclisimizde Türkiye’nin tüm renkleri var, sandıkta da tüm partilerin seçmenlerinin desteğini almış olacağız. Diğer bir ifadeyle Bornova ittifakını, İzmir ittifakını oluşturacağız ve ittifakla aldığımız oyu, ittifaksız alacağız. Bornova İttifakını sağladık, bu bir kuru ifade değildir.”

AK PARTİ ADAYI İLE MEDENİ BİR ORTAMDA SEÇİM SÜRECİNİ YÜRÜTÜYORUZ
Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Cevdet Çayır’la medeni bir çerçevede seçim süreci yürüttüklerinin altını çizen Ömer Eşki, “Cevdet Çayır, AK Parti’nin adayı olarak rakibim. Kendisini iyi tanırım. Medenice bir seçim süreci yaşıyoruz. Babamın rahatsızlığında hastaneye geldi, geçmiş olsun dileklerini iletti, sağolsun. Bornova’nın tanınan, bilinen bir ismi. Aramızda en küçük bir gerginlik, tartışma dahi yaşanmadı, gayet güzel, bizlere ve Bornova’ya  yakışan bir seçim süreci yaşıyoruz” dedi.

PERSONEL AĞIRLIĞINI, ÜÇ BİRİME KAYDIRMAMIZ GEREKİYOR
Bornova Belediyesi’nin 2 bin personeli olduğunu, bu kadar personelle tüm hizmetlerin pekala verilebileceğini dile getiren Ömer Eşki, personelin ağırlık noktasının Fen işleri, park bahçeler ve temizlik işlerinde olması gerektiğine vurgu yaptı. Eşki, bu konuda şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bornova, 2 bin personelle idare edilebilir ancak bu 2 bin personelin ağırlık noktasının nerede olduğu önemlidir. Eskiden belediye denince insanların aklına zabıta ve temizlik işçileri geliyordu. Bugün belediyecilik denince akla masa başında oturan insanlar geliyor, bilgisayara bilgi girişi yapan, bilgi aktaran… Bu da önemli ama ağırlığı, Fen İşleri, Temizlik İşleri; Park bahçelere kaydırmamız gerekiyor. Belediyenin yükünü çeken müdürlüklerdir bunlar. Bu birimlerden çalışanları azaltıp, masa başındakilerin sayısını artırırsanız, sokaktan çekilmiş olursunuz. Bornova belediyesinin personel ağırlığı, Fen İşleri, Temizlik ve Park Bahçelerde olacak. Belediye hizmetlerinin buralarda yoğunlaşması lazım. Mesela belediyeyi ne temsil eder? Bornova merkez pazaryerindeki tuvalet temsil eder! Oradaki tuvalet temiz değilse, insanlar o tuvalete giremiyorsa, hijyenik ortam sağlanmamışsa, belediye başarısızdır. Çok net söylüyorum; belediyenin tüm pazaryerlerindek tuvaletler, bir benzin istasyonunun tertemiz tuvaleti gibi olacak. Merkez pazaryerinin yürüyen merdiveni yürümüyor, bir kapı var, lütfen elle açınız, yazısı asılmış. Bunları görmek istemiyorum, o yürüyen merdiven yürüyecek, o otomatik kapı otomatik açılacak. Bunların çözümü için hiç vakit kaybedilmeyecek. Bunlar konuşulmaması gereken şeyler. Elinde tornavida olan, elinde süpürgesi, çekici olan personel, masa başında oturan personelden daha çok olması gerekiyor.”

KOOPERATİFLERE ALIM GARANTİSİ VERİLECEK
Kooperatiflere desteklerinin artarak devam edeceğini belirten Ömer Eşki, “Ben köylü üreticilerimizin tüm üretimine sahip çıkacağım. Aracılar, üreticiden daha çok kazanıyor. Biz bunun önüne geçeceğiz. Online bir sistem kurarak üreticinin ürünlerini pazarlayacağız. Alım garantisi vereceğim. Tavuk vereceğiz üreticiye, onlardan yumurta alacağım. Koyun vereceğim, onlardan süt ve et alacağım. Vatandaşlar da üreticiden o ürünleri alabilecek. Enerji kooperatifi kuracağım. Yenilenebilir enerji üzerine uzmanlaştım, diplomamın hakkını vermek istiyorum. Nilüfer Belediyesi’nin enerji kooperatifini inceledim, aynısını, hatta daha büyüdüğünü Bornova’da kurmak istiyorum. Güneş panelleri ve rüzgar ağaçlarıyla enerji üreteceğiz ve Bornovalılara daha az elektrik faturası ödetmek istiyorum” dedi.

 
Baharat ihracatında büyük artış!
 
Konak adayı Mutlu projelerini halka tanıttı: Her mahalleye doğal gaz sözü!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet 10 Mart 2024 Pazar 13:34

sayın dağ geliyor gümbür gümbür biraz bu durumu farkedin farketmeyenler

Yorumu oyla      0      0  
harun 10 Mart 2024 Pazar 11:41

eşki kendine gel eşki mustafa iduğ candır senden bir sey olmaz at tut sadece sen

Yorumu oyla      1      0  
10 Mart 2024 Pazar 10:29

Tüm adaylar ne vaatler veriyor, gerçekçi olun anca maaş öder çöp toplarsınız.

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bayır: Hamza Dağ’ın oyu, partisinin oyundan fazla!
CHP’nin geçmiş dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, AK Parti’nin, ...
Zafer Partisi'nde kavgalı toplantı
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde ...
Erdoğan'dan mesaj seli: İzmir'in kayıp yıllarını telafi etmek istiyoruz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, "Belediyecilik ...
 
CHP'li Bakan'dan Soyer'e 'Tugay'a destek' çağrısı: En kısa zamanda yanında görmek istiyoruz!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Balçova ...
CHP adayı Tugay'dan AK Parti'ye salvo: Takiye peşindeler!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, CHP Balçova ...
Bağdaş kurup sofraya oturdular... Rakiple samimi dakikalar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kınık Yayakent Dede Bayırı ...
 
Türkiye ve ABD'den ortak açıklama
Türkiye ve ABD ortak açıklama yayımlayarak, "Türkiye ve ABD, ulusal güvenliklerini ...
CHP Karabağlar adayı Kınay saha çalışmalarını sürdürdü... 8 Mart ziyaretleri!
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
CHP’nin adayı Duman, projelerini anlattı: Buca’da neler değişecek?
CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, projelerini anlattı. Projelerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva