HABERLER>POLİTİKA
3 Şubat 2024 Cumartesi - 16:49

CHP adayı Tugay startı Torbalı'dan verdi... Sahaya indi, kolları sıvadı!

Partisinin Torbalı ilçe başkanlığı ziyaretinde konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Burada gördüğünüz genç hepimizin gurur duyduğu belediye başkan adayı arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki dönemde öncelikle 30 ilçemizde, büyükşehrimizde çok büyük bir oy farkıyla bu seçimi kazanacağımıza yürekten inanıyoruz" dedi

CHP adayı Tugay startı Torbalı dan verdi... Sahaya indi, kolları sıvadı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından tamamlanan İzmir adaylarını belirleme süreci sonrası adaylar saha çalışmalarına başladı.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ilk mitingini Torbalı’da gerçekleştirdi. Tugay, CHP Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir ile parti otobüsüne çıkarak kalabalığa seslendi.

Torbalı’da coşkuyla karşılanan Tugay, parti otobüsünün üzerinde iken 2019 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ceketini çıkarıp kollarını sıvadığı ikonik anı tekrarlaması için seçmenler Tugay’a sloganlarla ‘ceketini çıkar, kollarını sıva’ tezahüratında bulundu. Tugay, seçmenlerin bu isteğini kırmayarak ceketini çıkarıp kollarını sıvadı.

KARŞIYAKA'YA NE KADAR HİZMET EDECEKSEK TORBALI'YA DA O KADAR HİZMET EDECEĞİZ
Karşılama töreninde konuşan Tugay, katılımcılardan gelen talebi kırmadığını dile getirirken "Ben sizleri dinlemeye o kadar hazırım ki ‘ceketi çıkart, kolları sıva’ sloganları attınız hemen ceketi çıkardım. Kolları sıvayalım. Arkadaşlarımız da hava soğuk üşümedin mi? Ceketini giysen daha iyi olmaz mı dediler. Şöyle geçirdim içimden. Ben İzmirlilere kurban olurum. Onlar için üşümeye de, donmaya da yanmaya da hazırım. Ben büyükşehir belediyesine adayken Karşıyaka'dan yola çıktım. Ama İzmir'in en uç köşesine kadar her yere hizmet etme kararlılığıyla yola çıktım. Her ilçeyi ayrı ayrı incelerken bir şeyi fark ettim. Torbalı hızla büyüyor. Torbalı inanılmaz bir sanayiye sahip. Bin 500 civarında fabrika var. Torbalı çok büyük bir tarım havzası. Tarımsal üretimi İzmir'e yetecek boyutta. Ben artık Torbalı'yı İzmir'in dışında çevre ilçelerden birisi olarak değil İzmir'in merkez ilçelerinden birisi olarak görmeyi düşünüyorum. Karşıyaka'ya ne kadar hizmet edeceksek, Konak'a ne kadar hizmet edeceksek, Bornova'ya ne kadar hizmet edeceksek, Torbalı'ya da elbette o kadar hizmet edeceğiz ve her şeye sahip çıkacağız!" ifadelerini kullandı.

İNSANLARIN İLGİSİNİ GÖRÜYORUM
İzmir'de farklı şekilde kazanacaklarını belirten Tugay, "Burada gördüğünüz genç, hepimizin gurur duyduğu belediye başkan adayı arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki dönemde öncelikle 30 ilçemizde, büyükşehrimizde çok büyük bir oy farkıyla bu seçimi kazanacağımıza yürekten inanıyoruz. Ben bunu sizlerin tabii ki gözlerinin içinde İzmir'de gittiğim her yerde insanların ilgisinde görüyorum. İnsanların bizden çok şey beklediğini biliyorum. Bu genç ekip, genç genel başkanıyla birlikte İzmir'de önümüzdeki dönemde fark yaratacak, hiç bir şüpheniz olmasın" diye konuştu.

SİZ ENFLASYONU BİTİRİN BİZ O SUYU BEDAVAYA VERİRİZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın 'suyu yüzde 50 indireceğim' vaadini yorumlayan Tugay, "Biz bu ülkedeki yoksulluğa itiraz ediyoruz. Biz bu ülkenin bu kadar kötü yönetilmesine itiraz ediyoruz. İnsanlarımız kira ödeyemez, yemek yiyemez hale getirilmemeliydi. Buna karşılık biz geçen dönemde de mücadele ettik. Bundan sonra da mücadele edeceğiz. Birileri su fiyatını ucuzlatmaktan bahsediyorlar Buyursunlar, bunu söyleyenler elektrik fiyatını ucuzlatsınlar. Kim tutuyor onları? Doğal gaz fiyatını ucuzlatın önce. Akaryakıt fiyatını ucuzlatın önce. Çocuklarımız okullarda bir sandviçe 50 lira para vermek zorunda kalıyor. Neden bu gıda bu kadar pahalı? Önce bunları ucuzlatın. Biz bu halka, İzmir'e sahip çıkmasını biliriz. Siz bu ülkedeki yüzde 150’lere varan enflasyonu bitirin de o su fiyatını biz yüzde 100 ucuzlatır bedavaya veririz merak etmeyin. Ben size uydurduğumuz vaatlerde hiçbir zaman bulunmayacağım. Ne söz verdiysem yapacağım. Siz o kooperatifleri kurarsanız biz desteklemek için üzerimize ne düşerse yapacağız. Yeter ki siz üretin. Biz sizin gücünüze güç katmak için belediyecilik yapacağız. Burada üretilen hiçbir değer, hiçbir tarımsal ürün değerinin altında satılmak zorunda kalmayacak. Ve onu işlemek için, ona marka değeri kazandırmak için yanınızda  olacağız. Ama meydanımızın bitirilmesi için de, belediye binasının yapılması için de, katlı pazaryerimizin yapılması için de, her sokağın içinde üstümüze düşen neyse yapacağım söz veriyorum sizlere" dedi.

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ
Yerelden sonra hedeflerinin genel seçim olduğunu belirten Tugay, "Biz bu dönem yapacağımız belediyecilik hizmetiyle sizlerin takdirini kazandıktan sonra bu ülkede artık hepimiz için son noktasına gelmiş olan bu kötü yönetimi bir an önce sonlandırmak CHP’yi Türkiye’de iktidar yapmak için de çalışacağız. O zaman yoksulluk, adaletsizlik bitecek, ülkemizde herkes derin bir nefes alacak. Yalanın bini bin para. Neler söylediler hiçbirini yapmadılar. Size bir Karşıyaka stadı hikayesi anlatırım inanamazsınız. Ben artık utanıyorum konuşmaya. Bu işler siyasete alet edilmesin diye ben konuşmuyorum. Ancak stadı da yapacağız başka ne gerekiyorsa da yapacağız. İzmirimiz kalkınacak, bugüne kadar yaşadığı gibi özgürlüğüne, demoraksisinde, insan haklarını da kadına ve çocuklarına verdiği değerlerle sonuna kadar yaşayacak. Bizde kimsenin aç kalmaması için üstümüze düşen neyse onu yapacağız" diye konuştu.

ASLANOĞLU: TORBALI VE İZMİR’İ HARAMİLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da Cumhur İttifakını eleştirirken, “Aday adaylığı sürecinde Torbalı'da 9 Cumhuriyet Halk Partili kardeşimiz, arkadaşımız, abimiz bir büyük mücadele yürüttü. Her ilçede tabii ki 1 arkadaşımızla yarışacağız. Ama projeleriyle bizlere değer katan 2,5 ay boyunca Torbalı'da emek koyan, ter döken tüm aday adayı arkadaşlarımız için sizden kocaman bir alkış istiyorum. İsmail Başkanımızın ruhu şad olsun. İsmail Başkanımızdan sonra görevi devralan, uzun süredir belediye başkanlığımızı yapan, sosyal demokrasinin nasıl bir şey olduğunu bizlere gösteren, emekten yana olan, emekçiden yana olan, Mithat Başkanımız için de sizden kocaman bir alkış istiyorum. Şimdi size pırıl pırıl, pırlanta, gencecik ama çok deneyimli bir kardeşimizi getirdik. O içimizde ilçe başkanlığımızı yaptık. 5 yıl önce de bu göreve talip olan bir arkadaşımızdı. Bu zamana kadar bu görev için projeler üretiyor. Bu 5 yılda ne kadar başarılı işlere imza atacağına şahit olduğumuz Övünç Başkanım sizlere emanet ediyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı demiş ki ‘Sabahlara kadar uyuyamıyorum, hayal kuruyorum…’ Neyin hayalini kurduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Onlar gökdelenler, AVM'lerin hayallerini kuruyorlar. 2014’te abisi Büyükşehir Belediye Başkan adayıyken İzmir Limanı'nı AVM yapmak istiyordu. Müsaade etmemiştik. İzin vermemiştik. Şimdi onun yerine aday yaptıkları Hamza Dağ, gene İzmir Limanı’nı Katarlılara peşkeş çekmek istiyor. Biz ne Torbalı'yı ne İzmir'i haramilere teslim etmeyeceğiz. Onlar gökdelenler hayalleri kurarken 5 yıldır Karşıyaka'da başarıyla çevreden yana, emekten yana, temiz enerjiden yana, her zaman halktan yana, sosyal belediyecilik hizmeti vermiş bir Karşıyaka belediye başkanımız, artık büyükşehir için büyük bir zemine yola çıkıyor. Yolun açık olsun başkanım!” dedi.

DEMİR: LİSE ZAMANLARINDA NE OLACAKSIN DİYE SORDUKLARINDA…
Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir ise küçüklükten beri hayalinin belediye başkanı olmak olduğunu belirtirken, “Liseye giderken üniversiteye başladığımda bana gelecek kutu yok. En büyük hayalimi soruyorlardı. Ben de 2019’da Torbalı Belediye Başkanı olacağım diyordum. Nasip olmadı… Ama büyük başkanımız İsmail Uygur aday oldu. İyi ki de İsmail başkan adayı olmuş belediye başkanı olmuş. Sizlerin huzurunda kendisini saygıyla, sevgiyle anıyorum. Güçlü bir kadro kurduk. Çok iyi hazırlandık. Projelerimiz hazır. Torbalı'nın sorunları belli. Dersimize iyi çalıştık. Ne yazık ki Ayrancılar bölgesinde 30 yıl, Atatürk Mahallesi'nde 50 yıl geride görünüyoruz. Ekonomik kriz sadece sizlerin belini bükmedi. Belediyenin de bellini büktü. O yüzden burada arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Ben hiçbir zaman acı gerçekleri halkından saklamam. Eğer bir sorun varsa onu da paylaşırım. Eğer müjdeli bir haber varsa sizlerle onları da paylaşırım. Mesela ben size bir müjde vereyim. Bundan sonra hiçbir kimse, bir meclis üyesinden ricacı olmayacak. Belediye çalışanından ricacı olmayacak. Teknolojiyi kullanacak, teknolojiyi kullanarak herkes sorunlarını belediyeye aksettir bizim bizim yönetim anlayışımızda adamcılığı nasıl eleştirdiysek yıllardır torpili nasıl kınadıysak bizim dönemimizde ne adamcılık olacak ne torpil olacak. Vatandaşa eşit hizmet alacak. Bir kişi belediyede meclis üyesinin kızıymış iyi bir siyasetçinin oğluymuş. Sadece bilmem kimin bilmem neyi diye bilgisayar kullanmayı bilmeyenler masa başında çalışamayacak. Martın ilk haftasında sizlerle projelerimizi ayrıca anlatacağız” dedi.

Meydan ve pazaryeri sorunları ile ilgili konuşan Demir, “Bizim belediyeciliğimize hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Biliyorsunuz bir pazar yeri sorunumuz oldu. Mithat Başkanı sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Güzel bir meydan projemiz oldu. Ben o dönem ilçe başkanıydım. Belediye başkanımızla zamanlama konusunda anlaşamadık. Yoksa projeye laf edecek hiçbir şey yok. O da elimden geleni yapıp projeyi bir an önce tamamlamaya çalışıyor. Şimdi burada pazarcı arkadaşlarımız da var. Pazarları da gezdim. Onları da anlattım. Belki duymayanlar vardır. Torbalı'da klasik perşembe pazarımız, meydan biter bitmez, tekrar Murat Bey'den eski yerine gelecek.  Üstünü bir şekilde kapatacağız. Arkadaşlar seçim dönemine giriyoruz. Girdik sayılır. Bu arkadaşların bir huyu var koli dağıtıyorlar. Bizlerin vergisiyle ödenen paraları sizlere bir lütuf olarak sunuyorlar. Şimdi bana bir söz vereceksiniz. Bunlar sizin kapınıza gelecek,  size bir şeyler verecekler. Onu lütfen alın. Çünkü o sizin hakkınız arkadaşlar” diye konuştu.

KANITLARLARSA SİYASETİ BIRAKIRIM
Kendisi hakkında ‘işçileri işten atacak’ iddiasına yanıt veren Demir, “Torbalı'nın çalışacak belediye başkanına ihtiyacı var. Yeri Geldiğinde tasarruf yapmamız gerekiyorsa onu da sizlerle paylaşırım. Ama olumlu bir gelişme olduğu zaman da onu da sizlerle paylaşırım. Belediye çalışanlarımız burada. Demişler ki Övünç Demir Belediye Başkanı olacak. Belediyedeki işçileri işten atacak… Vallahi bunu dediğimi eğer ispat ederlerse ben yarın siyaseti bırakıyorum. Ama bunu ispat etmeyip de konuşanlara da yazıklar olsun. Ekmekle, ekmekle oynamayı en iyi bilen onlardır. Biz  Allah nasip eder de 1 Nisan'dan itibaren bu ocağın babası olacağız. Babayla oğul arasına kimse girmesin.  Benim kısa, orta ve uzun hedeflerim var. Ayaklarımız yere basa basa Torbalı'nın sorunlarını ilmek ilmek kapatacağız. Benim elimde sihirli değnek de yok. Ama şunun sözünü veriyorum. 7/24, gece gündüz beni çalışırken bulacaksınız” dedi.

POLAT: TORBALI HALKI OYUNUNUZU BOZACAK
Torbalı İlçe Başkanı Hakkı Polat ise, “Bu seçim sadece bir yerel seçim değildir. Bu seçimin sonucu Cumhuriyetimizin kaderini belirleyecek kadar önemli bir seçimdir. Bu seçimde övünç kardeşimize oy vereceğiz ancak 2 büyük zafer kazanacağız. Yerel seçimlerde başarılı olup erken seçim yolu ile AK parti iktidarını göndermeliyiz. Çünkü milletimizin 4 gün dahil dayanacak gücü kalmamıştır. Gizli kapılar arkasında gizli ittifaklar, kirli oyunlar oynanıyor. Ne kadar oyun oynarsanız oynayın 31 Martta Torbalı halkı sizin oyununuzu bozacak” dedi.

 
Manisa'dan 'Özel' mesajlar: Listeler dört dörtlük olmayabilir!
 
Saadet Partisi İzmir adaylarını açıkladı
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ha ha ha ... 4 Şubat 2024 Pazar 16:20

Mehmet, Öz İzmirli zaten sen değil misin?

Yorumu oyla      1      1  
MEHMET 4 Şubat 2024 Pazar 11:16

ÖZ İZMİRLİ çok güzel yorum yapmış teşekkürler ÖZ İZMİRLİ................

Yorumu oyla      1      1  
4 Şubat 2024 Pazar 09:15

En zayif halkayi aday yaptiniz... Sonucuna katlanirsin ozgur ozel bey.

Yorumu oyla      1      1  
Murat 4 Şubat 2024 Pazar 08:27

Ailenin tombul şımarık çocuğu gibi. Ne hareket yaparsa yapsın hem alkışlayacaklar hem de kahkaha atacaklar.

Yorumu oyla      1      1  
Yazık! 4 Şubat 2024 Pazar 01:06

500 milyon borçla devraldığınız belediyeyi neredeyse hiçbir elle tutulur proje yapmadan 1,5 milyar borçla devretmeyi nasıl başardınız?

Yorumu oyla      1      1  
Soydaş 4 Şubat 2024 Pazar 00:37

Cemil başkanla beraber İzmir'de büyük bir değişim olacak. Troller kudurmaya devam etsin :)

Yorumu oyla      1      2  
Ferdi 4 Şubat 2024 Pazar 00:37

İzmir'e cemil gibi bir başkan lazımdı.. şükürler olsun ki geldi. Biraz değer bilin değer!

Yorumu oyla      1      2  
recep 4 Şubat 2024 Pazar 00:36

cemil başkanın gidecek çok yolu var daha.. izmir bu dönem çok farklı olacak.. başarılar başkanım

Yorumu oyla      1      2  
Ezgi 4 Şubat 2024 Pazar 00:31

İzmir'e bir değişim lazımdı. Cemil başkanı karşıyakadan tanıyorum. Tüm güzellikler bizimle olsun.

Yorumu oyla      1      2  
VATANDAŞ 3 Şubat 2024 Cumartesi 23:01

Ayak bastığın ilk miting yerinden başlayıp kaybedilecek ilçeler, vira bismillah= torbalı-gaziemir-tire-ödemiş-bayındır-menderes-karabağlar-buca-aliağa-çiğli-menemen-kemalpaşa-bergama-urla-çeşme-kiraz-kınık-foça-selçuk...by by by

Yorumu oyla      9      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa'dan 'Özel' mesajlar: Listeler dört dörtlük olmayabilir!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye başkan adaylarını belirlerken istediklerini ...
Yeniden Refah Partisi ittifaka kapıları kapadı... İzmir'den aday çıkaracak!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde ...
'Şeriat uygulanırsa bir tane elin kalmaz!'
CHP'nin Manisa Aday Tanıtım Toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Özgür ...
 
'Kapalı kapılar ardındaki pazarlıklar yerle yeksan oldu'
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Ümraniye Belediyesi Nikah Salonu'nda ...
Suat Nezir, sürece tepki gösterdi... Adaylık sinyali verdi!
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Suat Nezir, partisinden istifa ederek ...
Başkan Sengel'den birlik mesajı: 2019 seçimlerini birlikte kazandık!
Selçuk Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk Belediye Başkan ...
 
Büyükşehir adayı Dağ'dan öldürülen taksicinin ailesine ziyaret!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, aracına aldığı ...
Büyükşehir Adayı Dağ ikinci vaadini duyurdu: 1 Nisan’da suya yüzde 50 indirim!
31 Mart’ta seçilmesi durumunda su faturalarında indireme gideceğini belirten ...
Urla Adayı Balkan'dan semt garajı müjdesi!
Urla Belediye Başkan adayı Selçuk Balkan, başkan seçildiği zaman hayata ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva