HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2024 Cuma - 12:06

CHP Adayı Mutlu projelerini anlattı... Konak’ta neler değişecek?

Proje tanıtım toplantısında konuşan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Proje belediyeciliği değil hizmet belediyeciliği yapacağız. Siyaset için değil hizmet etmek için aday olduk. Seçildiğimizde 5 yıl boyunca sosyal demokrat toplumcu belediyecilikle buluşturacağımız 5 yıl sonra genel seçimlerle birlikte iktidara yürüyeceğiz birlikte. Genel merkezimizin yerel yönetim vizyonuna sadık kalarak gerçekleştireceğiz. Bundan sonra ölçme ve değerlendirme sistemi geliyor ölçmediğiniz şeyi yönetemezsiniz” dedi.

CHP Adayı Mutlu projelerini anlattı... Konak’ta neler değişecek?

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – 31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala belediye başkan adayları projelerini tanıtmaya başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yerel seçimlerde iddialı olduğu Konak ilçesinde proje tanıtım toplantısını Mövenpick Hotel’de gerçekleştirdi. Toplantıya CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, PM üyesi Baran Bozoğlu ve partililer de katıldı.

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, seçimin kazanılmasıyla birlikte gerçekleştireceği projeleri düzenlediği toplantıda kamuoyuyla paylaştı.

BAŞKAN EŞİ DİYE BİR MEVKİ YOK
Mutlu, Konak’ın iyi Parti Adayı Huriye Serter’in eşi CHP’li Bedri Serter’in “kocalar birlikte yemek yesin” teklifi ile ilgili olarak ise “kocam da burada duysun. Başkan eşi diye bir mevki yok. Başkanlar kendi seçilir. Başkan eşi, çocuğu diye bir mevki hayat da kabul etmiyor. Bize eski milletvekilimizden gelen teklifi de eşim de zaten kabul etmemiş. Kadınlar mı aday oluyor yoksa kocalar mı eşini aday gösteriyor? Bu benim kadınlara bakış açımda da yok. Ben buradayım belediye başkanı olduğumda da böyle bir şey olmayacak” dedi.

PROJE BELEDİYECİLİĞİ DEĞİL HİZMET BELEDİYECİLİĞİ YAPACAĞIZ
Mutlu, toplantıda yaptığı konuşmada “Proje belediyeciliği değil hizmet belediyeciliği yapacağız. Siyaset için değil hizmet etmek için aday olduk. Seçildiğimizde 5 yıl boyunca sosyal demokrat toplumcu belediyecilikle buluşturacağımız 5 yıl sonra genel seçimlerle birlikte iktidara yürüyeceğiz birlikte. Genel merkezimizin yerel yönetim vizyonuna sadık kalarak gerçekleştireceğiz. Bundan sonra ölçme ve değerlendirme sistemi geliyor ölçmediğiniz şeyi yönetemezsiniz. Değerlendirmeyi zamanında yönetemezseniz hayal kırıklığı yaşarsınız dedik. Sürekli kendimizi test ettiğimiz, geri dönüş aldığımız bir 5 yıla bugün başlıyoruz” dedi.

Mutlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Konak, dirençli bir kent değil. Yapı stoku eski. Eski yapı stokunun yanı sıra planlama ilkelerine mühendislik mimarlık hizmetlerine dair hizmet almadan üretilmiş bir stok. Kaçak yapılaşma ve imar affıyla yasalaşmış bölgeler var. Kırılgan bir bölge her türlü afete karşı. Deprem, suların yükselmesine karşı sahilimiz, iç bölgemiz hazır değil. Biz koronaya da dirençli değiliz bundan sonra kentimiz esnafımız halkımız nasıl dirençli olabilir diye yola çıkıyoruz”

KEMERALTI’NI ALIŞVERİŞTEN İBARET GÖRMÜYORUZ
Mutlu, Kemeraltı ile ilgili projelerini anlatarak “Bizim çok güçlü yönlerimiz de var Konak’ta kültürel bir miras. 2 bin 400 yıl önce kesintisiz yaşamın devam ettiği bir bölge var Kemeraltı. Agora, Kadifekale… Bu zenginlikleri ortaya çıkaracağımız hem ulusal hem uluslararası bir alanda tanıtımı yapacağımız bir dönem bekliyor. Hızlı bir restorasyon dönüşüm farklı fonksiyonlarla zenginleştirme. Kendimize ilk adres Kemeraltı ilk kreşimizi Kemeraltı’na getirmek, Gençlik Merkezimizi, emekliler için lokalimizi Kemeraltı’nda açmak. Bir mimar olarak hep söylediğimiz farklı fonksiyonlarla Kemeraltı’nın 7/24 yaşaması mümkün değil demiştik. Şimdi bunları daha hızlı yapmak için yola çıkıyoruz. Büyükşehir’in kendi ekipmanıyla, ustalarıyla hızlı restorasyon sürecine başlayacağız bunu görüştük. Çöküntü bölgelerinin bir an önce ayağa kalkması gerekiyor. Alan o kadar büyük ki bütüncül bir rota üzerinde göremiyoruz. Etaplara ayırarak hızlı dönüşümü sağlayacağız. Sokaktaki tabela düzenlemeleri, gençlerin gelmesiyle daha çoşkulu ve yaşayan bir Kemeraltı hedefliyoruz. Kemeraltı’nı sadece alışverişten ibaret görmüyoruz. Lezzetlerini nesilden nesile aktaran esnaf lokantalarımızı kaybetmeye başladık. Onları da koruyacağız. Kent ve toplum bellediğinin de yaşatıldığı korumacılık anlayışıyla bakacağız” şeklinde konuştu.

2024’E YAKIŞIR BİR YAPILAŞMA OLMALI
İzmir’in depremselliğine dikkat çeken Mutlu konuşmasında, “Sürekli depremle yaşayan bir ülkeyiz İzmir deprem ülkesi. Bayraklı’da yüz binlerce canımızı kaybettik. Depremde hiçbir canlının hayatını kaybetmediği bir plan gerçekleştireceğiz. Kentin tüm planlarını afetlere karşı gözden geçireceğiz.  Mimarlar Odası’nda şunu söylerdik toplanma alanlarını yapılaşmaya açmayacağız. Gıda ve su stoklarımızı yapacağız. Barınma alanlarının da depolanmasını sağlayacağız ama aslolan afet öncesi hazırlığı yapmak. Konak’ta 2024 yılına yakışır bir yapılaşma olmalı” ifadelerini kullandı.

AKTİF VATANDAŞLIK VE DENETLENEN BELEDİYE YÖNETİMİ HAYATA GEÇECEK
Mutlu, Konaklıların söz hakkının olduğuna değinerek mahalle meclisi projesinden şu sözlerle bahsetti:

“Mahalle meclisleri kurarak mahallelerde örgütlenmeleri sağlayacağız. Katılımcı bir metotla, bütçelenmesiyle, kent konseyi aracılığıyla Konak Belediye Meclisine getirilmesi ve kararın alınması, yapım sürecinden sorumlu olacak bir plan oluşturulacak. Aktif vatandaşlık ve sürekli denetlenen biir belediye yönetimi hayata geçecek”

DİJİTAL BELEDİYECİLİK ZAMANI
Dijital belediyeciliğe Hollanda’dan örnek veren Mutlu, “olabildiğince az hareket ederek bulunduğunuz yerden  yerel yönetimin hizmetlerinden yararlanmak ve iletişime geçmek dijitalleşerek sağlanacak. Bununla birlikte e-ruhsat projemizi gerçekleştireceğiz. O arsanın hangi yönetmeliklere tabii olduğuna, imar planına uygun olduğunu eşit bir şekilde öğrenebileceğiz. Arada birine ihtiyaç olmadan hızlıca işlerinizi halledebildiğiniz her şeye dijitalden ulaşabildiğiniz bir süreç gelecek. Bu sürecin nasıl ilerlediğini görmek için web sayfanıza girdiğinizde dosyanızın hangi masada olduğunu görebileceksiniz” dedi.

TOPLUMSAL CİNSİYETE DAYALI BÜTÇE HAZIRLANACAK
Mutlu, toplumsal cinsiyete dayalı bütçeden bahsederek “Belediye meclisimizde de kadınlar var . Kadını merkeze koyan sokakta, iş hayatında, toplumsal hayatta yer aldığı bir Konak istiyoruz. toplumsal cinsiyete dayalı bütçe hazırlayıp Konak’ın bütün kılcallarına kadar yerleştirmek istiyoruz. Kadınlar İzmir için, Türkiye için önemli. Kadına şiddet çok fazla. Erkek cinayetine uğrayan kadınlar oldu bu hafta da. Korona döneminde  bir hat açılmıştı ev içi şiddet artmıştı. Kadını bilinçlendirmek için bir hattımız olacak ve ayrıca bir acil durum hattı olacak, kadın sığınma evlerimiz olacak” şeklinde konuştu.

GENÇLER KAHVE KÖŞELERİNDE DEĞİL KÜTÜPHANELERDE OLACAK
Gençler, ve engelli bireyler ile ilgili projelerini aktaran Mutlu, şu ifadeleri kullandı:

“38 yıldır Konak’ta yaşıyorum. Konak’ta bir  çocuk, ergen bir genç yetiştirmenin ne demek olduğunu biliyorum. Dezavantajı bölgelerden başlayarak spor alanları oluştururcağız. Meclisimizde judo öğretmeni var. Doktorlarımız bizimle beraber olacak. Gençlerin sakatlanma durumunda yardımcı olacağız. Gençlik merkezlerinde isterlerde günümüzün geçerli eğitimlerini alabilecekler. İngilizce Fransızca gibi diller öğrenebilecek. Sanatı, tiyatroyu destekleyen meclis üyelerimiz de var. Konak’ın gençleri kahve köşelerinde değil, gençlik merkezlerinde kütüphanelerde spor merkezlerinde buluşacaklar.”

İŞGALLERİ KALDIRACAĞIZ
Engellilerin kent yaşamında zorluk yaşamaması gerektiğini belirten Mutlu, “Birebir engelli deneyimi yaşamamış olsak da geçici engellilik de yaşamış olabiliriz. Kentin kaldırımıyla yoluyla toplu taşıma aracıyla bir mekana erişim engelini kaldıracağız. Seçim ortamındayız. En çok duyduğumuz, kaldırımlar, yollar… Doğru inşa edilmiş kaldırımlar, kaldırım işgallerine son vereceğiz esnafa kötü haber vereceğiz bazı marketlerin de bazı sebze kutularının dışarıda olduğunu anlayamadım hiç kaldırımlar bizim, yayaların, engellilerin, çocukların” diye konuştu.

Mutlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Yaşama evleri kuracağız. Yaşı ilerleyen aile büyüklerinin gündüz sosyalleşebileceği mekan Konak’ta yok maalesef. Onların zaman geçirmesini, belki de yeni beceriler kazanabilmesini sağlayacak. Erken emekliler ülkesiyiz biz. Kendinizi birden üretimin dışında hissederek değersiz de hissedebiliyorsunuz. Ekonomik çay kahve içebildiği yaşam merkezlerimiz olacak. Bu merkezlerine özellikle demans hastaları, engelliler, emekliler, kendi olanaklarıyla gelemeyenleri de servislerle taşıyacağız. Kentte herkesi yaşam alanının olduğunu inanıyorum. Kenti köyden ayıran biraz da bu.”

MAHALLELERDE SAĞLIK TARAMASI YAPILACAK
Halk sağlığı konusuna değinen Mutlu, “mahallelerde sağlık taraması yapacağız. Diş sağlığı taraması yapacağız. Evde sağlık hizmetiyle evlere de gideceğiz. Sağlık sistemi tüm ülkede çöktü. Biz tek başımıza yerel yönetim olarak halledemeyiz. Ülkede sağlıktan bir destek alamıyor kimse. Bunun için de Tabip Odası ve Diş Hekimleri Odası ile beraber çalışacağız” dedi.

KÜLTÜR SANAT KENTİN HER YERİNDE OLACAK
Kentin kültür sanat alanında gelişmesi gerektiğini ifade eden Mutlu, “Başka bir sanat mümkün diyerek yola çıkacağız 1 Nisan’da hayata geçecek geldiğimiz gün kültür sanat kentin her yerde olacak. Turnelere gelinen bir şehir değil, turneye buradan çıkan bir sanat anlayışı yaratacağız. Kültür merkezlerimiz olacak, amatör tiyatroları destekleyeceğiz. Sokakta, parklarda küçük konserler olacak.

Özellikle gençlerin katıldığı ülkede festivallerin yasaklanmasıyla iş yerel yönetimlere kaldı. İzmir’de festivallerin yapılabileceği, kültürün sanatın her yerde olduğu bir Konak yaratacağız.

Laiklik, seküler hayat korkutularak korunmuyor. Kentin tüm kılcallarına sirayet etmesi gerekiyor ki koruyabilinsin Herkesin bu hakkına da sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

YAĞIŞ SUYUNU YÖNETECEĞİZ
Mutlu şöyle konuştu:

“Konak’ta 60 bin kişi hava kirliliği yaratan kömürle ısınıyor. Hem onlar muzdarip uğruyor hem bütün kente kirlilik salıyor. Kentte doğalgazı olmayan evin kalmaması. İlk önce hava kirliliğinden kurtulmamız. Diğer kirleten faalieyetle müdahale etmek. Etrafı kirleten diğer tesislerin denetimine bakacağız. Atıkların ayrıştırıldığı, değerlendirildiği kompostlamanın olduğu organik ve çevreci bir Konak hedefliyoruz. Yağış suyunun da bir önemi var. Asfallt suyu emmiyor. Kenti sürekli su basıyor. Yeni yapılan bir yol bile su birikintisine maruz kalıyor. Yağış suyunu yöneteceğiz. Kaldırımlara yollarda geçirgen malzemeler kullanacağız. Parklar olacak, hendekler yapılacak. Belki  1 Nisan’dan sonra bambaşka projeleri de konuşacağız Şubat ayındayız yağmur yağmıyor. Daha farklı projeleri de konuşuyor olabiliriz.”

OTOPARK ÇÖZÜMÜNE BAŞKA ÇARE YOK
Otopark projesini anlatan Mutlu, “Meydan altları, yeraltı otoparkları bütün dünyada var. Konak’ta başka otopark çözümü yok. Kent merkezine insanlar araçlarıyla gelmesin diyoruz tamam da kent merkezinde yaşayanlar nereye koyacak arabalarını? Başka çare yok gibi görünen en önemli konu” dedi.

DİRENÇLİ VE GÜVENLİ KENT BELEDİYECİLİĞİ
-Planlı Kentsel Gelişme

-Kentsel Dönüşüm

Planlı,güvenli,mekân ve yaşam kalitesi güçlü, afetlere karşı dirençli bir Konak için,insanları yerinden etmeden yerinde dönüşümle,teknik, sosyal altyapısı yeterli yaşam alanları ve ikinci yüzyılın çağdaş kentini yaratacağız. Sağlıksız, güvensiz yapı stokunun planlı bir şekilde dönüşümünü sağlamak adına halkımızın sağlıklı, güvenli konutlarda yaşaması için ulusal ve uluslararası fonlara başvuracak, Büyükşehir Belediyemiz ile ortak çalışmalar yürüteceğiz.

-Sosyal Ayrışma Önlenecek / Sosyal İyileşme Sağlanacak

-Mekansal Eşitsizlikler Giderilecek / Mekansal İyileştirme Sağlanacak

-Ekonomik Eşitsizlik Giderilecek / Ekonomik İyileştirme Sağlanacak

Yenileme ve dönüşüm alanlarında yaşayanların ekonomik açıdan güçlendirilmelerine yönelik tedbirler alacak,yeni ekonomik faaliyet alanları yaratılmasına önem vereceğiz.Yeni iş olanakları ve çeşitliliği araştırılarak sosyal kesimlerin pozisyonlarına uygun istihdam koşulları oluşturulacak,alanda bulunan küçük işletmelerin yaşamasını ve büyümesini sağlayacağız.

-Yüksek Nitelikli Mimarlık Yaratılacak

-Yüksek Standartlı Yapılaşma Sağlanacak

Yenileme ve dönüşüm alanlarında gerçekleştirilecek sürdürülebilir bir kentleşme programı kapsamında,tasarım ve uygulamalarda;engellilerin erişimi ve kullanımına yönelik standartları,enerji verimliliğine yönelik standartlar ve teknolojileri,deprem ve afetlere yönelik güvenlik standartlarını,yangın güvenliğine ilişkin standartları özel bir önem ve dikkatle,ödünsüz olarak yapılara yansıtacağız. Bu ilke ve hedeflerimiz kapsamında; Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüzü personelle donanım açısından güçlendireceğiz, Kentsel Dönüşüm alanlarında Danışma Ofisleri kuracağız.

-Örgütlenme Desteklenecek

-Katılım ve Şeffaflık Sağlanacak

Yenileme ve dönüşüm alanlarının tespit edilmesi aşamasından itibaren açık, şeffaf programlar uygulayacağız. Şeffaflığın sağlanabilmesi için aynı zamanda sakinlerin katılımını da içeren danışma kurulları benzeri yapılar oluşturacağız. Kentte bulunan Meslek Odası temsilcileri, akademik kurum temsilcileri,sanat ve kültür kuruluşları temsilcileri danışma kurulunda üye olarak yer alacaklar.

-Değer Artışının Kamuya Yansıtılması

-Konforlu Toplu Ulaşım Sağlanacak

-Kültürel Mirası Koruma

-Konak Tarih, Kültür Rotaları ve Turları

Toplumda,kültürvarlığınavemirasınadair korumabilinciniyükseltmek,farkındalık oluşturmak amacıyla çok sayıda kentlinin katılımını hedefleyerek Konak turizm rotalarında düzenli tematik turlar düzenleyeceğiz.

Kemeraltı Arkeolojik Alanlar Rotası Turu

Kemeraltı Hanlar Rotası Turu

Kemeraltı Camiler Rotası Turu

Kemeraltı Sinagoglar Rotası Turu

Konak Kiliseler Rotası Turu

Konak Erken Cumhuriyet Dönemi Milli Mimari Rotası Turu

Kemeraltı Sivil Mimarlık Eserleri Turu

Kadifekale’den Agora’ya Bir Gün

Binlerce yıllık tarihiyle eşsiz bir manzara sunan Kadifekale’den başlayarak Smyrna Agorası’na ve Altınpark’a ulaşan bir turizm rotası oluşturacağız.Bu rotayı hem yerli hem de yabancı turistler için ilgi çekici duraklarla geliştireceğiz.Bölgenin korunarak yenilenmesine de katkı sağlayacak bu projeyle, belediyemiz bünyesinde yer alan İzmir Kadın Müzesi,Radyo ve Demokrasi Müzesi’yle bölgedeki butik müzelerin ve Sütveren Meryem Dua Evi gibi kutsal mekânların daha aktif hale getirilmesini sağlayacağız.

Plato Kemeraltı

Son zamanlarda dizi ve sinema dünyasının oldukça ilgisini çeken İzmir’de, doğal bir plato olan Kemeraltı,Basmane ve Kadifekale bölgelerinden oluşan tarihî kent merkezinin film endüstrisi tarafından daha fazla kullanılması vekentin bu yolla tanıtılması için İzmir Sinema Ofisi’yle birlikte kolaylaştırıcı sistemler geliştireceğiz.

Gizli Cevher Konak

Konak’ın her gün gelinen ama tanınmayan zenginlikleriyle yerel halkı ve turistleri tanıştırmak amacıyla Gizli Cevher Konak Projesi kapsamında çeşitli tematik geziler düzenleyeceğiz.

Butik MüzelerTuru

GastronomiTuru

DeneyimTuru

Afet Hazırlık Planı Kent ve Kentli Güvenliği

İzmir’in deprem ve afetlere karşı güvenli,dirençli hale getirilmesi öncelikli çalışma alanımız olacak.İzmir deprem Master Planı kapsamında İBŞB koordinasyonuyla ve Meslek Odaları birlikteliğinde afet riskine yönelik olarak Konak mevcut yapı stoku envanteri oluşturacağız.

Yapı güvenliğinin deprem riski açısından değerlendirilmesini tamamlayacağız. Sağlıksız ve güvensiz yapı stokunun iyileştirmesinin yanında,sosyal ve teknik altyapıyı,açık yeşil alan sistemleri kurgusunu,ulaşım sistemlerini, sağlık tesislerini vb.tüm kullanımların güvenli hale getirecek bir bütüncül yaklaşımı İzmir Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçireceğiz. Şehir planlama ve dönüşüm uygulamalarımızda bu veriler esas alınacak,afet sakınım stratejileri geliştireceğiz.

Başta enerji alanında olmak üzere yatırım planlamalarını afet risklerini dikkate alarak değerlendireceğiz.

Afetlere hazırlığın afet sonrası yara sarmak üzere değil, afet olmadan risk planlaması yapılarak yönetilmesi gerektiği bilinciyle çalışacağız. Risk yönetiminde ve afete müdahalede kritik önemi olan dijitalleşme çalışmalarını hızlandıracağız. Mevcut deprem toplanma alanlarının yapılaşmaya açılmasını engelleyecek,yeni toplanma alanlar oluşturacağız.Toplanma alanlarının tahliye yollarını ve lojistiğini planlayacağız.

Afet sonrası için gıda ve su depoları hazırlayacağız, vatandaşlarımızın afet sonrası nerelerden gıda temin edeceğine dair bilgilendirme yapacağız.

Komşu belediyelerle afet odaklı bölgesel planlamayı içeren işbirlikleri yapacak,ortaklaşa bütünleşik afet ve kriz değerlendirme analizleri ile eylem planları yürüteceğiz.

Başta sıcak hava ve kuraklık dalgaları gibi iklim krizi kaynaklı yeni afet türlerine karşı belediye kapasitesini hazır tutacağız.

DEMOKRATİK VE KATILIMCI BELEDİYECİLİK

-Konak İletişim Merkezi

-İnovasyon Merkezi

Kentin gelişimi için yeni fikirlerin üretileceği ve araştırmaların yapılacağı İnovasyon Merkezimizi hayata geçireceğiz.Bünyesinde Tasarım Atölyesi de bulunacak merkezimizi zenginleştirerek çok amaçlı bir hizmet merkezi oluşturacak, ekonomik anlamda da kendi sürdürülebilirliğini sağlayabilecek bir yapıya kavuşturacağız. İnovasyon Merkezimizin içinde sivil toplum kuruluşlarına hizmet verecek bir sosyal kuluçka merkezi de yer alacak.

ŞEFFAF VE HESAP VEREBİLİR BELEDİYECİLİK

-Dijital Belediyecilik

-E-ruhsat

ÖĞRENEN BELEDİYECİLİK

ORTAK YAŞAM BELEDİYECİLİĞİ

ADİL VE PAYLAŞIMCI BELEDİYECİLİK 

-Konak Kart

İlçe sakinlerinin tamamına dağıtılacak konak kart;akıllı belediyecilikle sosyal belediyeciliğin birleşimi sayılacak bi projedir.Belediyemizin Kamu,Özel Sektör ve STK’larla geliştirdiği ortaklıklar sonucu, tüm yurttaşlara anlaşmalı sağlık kuruluşlarında indirimli sağlık hizmeti almaktan anlaşmalı kültürel ve sanatsal alanlarda ücretsiz/indirimli sinema/müze/tiyatro bileti almaya kadar her türlü imkânı sağlamak için çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca sosyal yardımların veya öğrencilere eğitim destekleri yatırılması ve onların ilgili yerlerde kullanılarak alışveriş yapılmasından, geri dönüşümü sağlanan ürünler karşılığında ilgili puanların içinde toplanmasına kadar pek çok amacı gerçekleştirecek Konak Kart’la komşularımıza hızlı,basit bir kullanım sağlayacağız.

Gıda Bankacılığı

Gıda Bankacılığı mevzuatına uygun olarak yeterli kriterlere sahip firmalardan alacağımız gıda, giysi,temizlik,hijyen ve kırtasiye desteklerini ihtiyaç sahibi komşularımıza ulaştıracağız. Komşularımız Konak Kartlarına yüklenecek para puanlarla giyimden gıdaya,temizlikten kırtasiye ve eğitim-öğretim malzemelerine kadar aylık ihtiyaçlarını Gıda Bankamızdan karşılayabilecek.

-Aşevi

ÇOCUK MERKEZLİ BELEDİYECİLİK

Hiçbir çocuğun aç kalmasına, okula aç gitmesine, aç dönmesine razı gelmeyeceğiz. Hayata geçirdiğimiz “Okul Beslenme Desteği” uygulamasını yaygınlaştıracak ve büyüteceğiz.

KADIN MERKEZLİ BELEDİYECİLİK

-Yerel Eşitlik Eylem Planı

Konak Belediyesi “Yerel Eşitlik Eylem Planı” hazırlayacağız. Yerel yaşamda toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için yol haritası oluşturacağız.

GENÇ MERKEZLİ BELEDİYECİLİK

-Gençlik Eğitim Merkezi

ENGELLİ MERKEZLİ BELEDİYECİLİK

HALK SAĞLIĞI BELEDİYECİLİĞİ

-Huzurevi Desteği

KÜLTÜR VE SANAT BELEDİYECİĞİ

-Kent Belleği Çalışmaları

-Festivaller

TEMİZ, ÇEVRECİ VE YEŞİL BELEDİYECİLİK

-Sürdürülebilir Yağış Suyu Yönetimi

-Haşereyle Etkin Mücadele Sistemi

-Yeşil Alan

-Konak Ağaçları Master Planı

SAĞLAM ALTYAPI HIZLI ULAŞIM

-Her Mahalleye Doğalgaz

YOKSULLUĞU YÖNETMEYECEĞİZ YOK EDECEĞİZ
Gıdaya erişim sıkıntısı ve  kent yoksulluğuyla mücadelenin yanı zamanda madde bağımlılığıyla da mücadele etmek olduğunu vurgulayan Mutlu hakkında konuşan Mutlu, "Önümüzdeki dönemde Konak Kart’a başlayacağız. Kent yoksulluğu çok yaygın . Daha önce emeklilerimiz çocuklarına destek olurken evlatlarından destek isteyecek durumda. Sosyal yardımlarımızı çok daha görünmeden dijital ebeldiyeceliğin parçası olarak bu kartın İzmir’de esnaftan alışveriş yaparak yürütebileceği bir sistem. Büyükşehir’de İzmirim Kart’ta da yapmıştı. Büyük marketlerin yullanımını sınırlayarak esnafa da bir destek sosyal yardımı sağlayacağız.Konak sınırlarındaki ticareti de bir nebze hareketlendirmeyi hızlandırmayı düşünüyoruz. Gıdaya erişim büyük metropollerde de bizde de oldu. Gıda bankaları kuracağız. Bir anda büyük afetlerde gıdaya erişimde sıkıntı olabilir. Yoksuluğu yönetmeyeceğiz, yok edeceğiz. Sürdürülebilir bir yoksulluğa tanığız. Buradan oy devşirerek uzun dönem süren bir tek adamın politikalarını görüyoruz. Biz bununla mücadele edeceğiz. İhtiyaç sahiiplerini desteklemek, istihdam büroları açarak yen ibir boyut geitrmek istiyoruz. Madde bağımlılığı ile de mücadele edeceğiz. Ailede yaşanan travmalar, işsizlik de bu durumu tetikliyor. Suç bölgesi haline de getirebiliyor” dedi.

İZMİR O LOGOYU SEVMİYOR
AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Hamza Dağ'ın seçim kampanyasında logo kullanmaması ile ilgili olarak ise "Logolarından utananlara da üzülüyorum. İzmir o logoyu sevmiyor" dedi. 

 
Karşıyaka'dan çevreci hamle!
 
Göz-Göz'e final gibi 90!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 1 Mart 2024 Cuma 20:26

At yavrum at boyle atarsınız gariplerimd e inanıps eceerler sonra 5 sene bos bos oturursunuz mıllet de husran değişmez chpde

Yorumu oyla      1      0  
Sevinç 1 Mart 2024 Cuma 18:17

Nilüfer başkanım beş yıldır Konak ilçesi hizmet görmedi En temel ve yapılması en basit işler dahi ihmal edildi biz Konak ta yaşayan vatandaşlar hizmet görmek istiyoruz. Vatandaşı ile çalışan emekçilerinizle birlikte mutlu olmak istiyoruz.Çünki kayıp geçen şu beş yılda yüzler hiç gülmedi.

Yorumu oyla      6      0  
Nurhan 1 Mart 2024 Cuma 16:32

Sayın başkan Konak belediyesi işçileri geçinemiyor şuanda alınan ücretler asgari ücret seviyelerinde işçiler sizden çok umutlu.

Yorumu oyla      7      1  
1 Mart 2024 Cuma 15:13

Çoğu boş laf.

Yorumu oyla      3      3  
mert 1 Mart 2024 Cuma 13:57

Başkanım temizlik konusunda sizden beklentilerimiz var 5 yıldır sokaklarımız çöp içinde inanın doğru düzgün temizlendiğini görmedik kontenyer çevreleri çok kirli bu hususta sizden ricamız iyi bir ekip kurmanız.

Yorumu oyla      11      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin, İzmir'de yerel yönetimi hedef aldı: Belediye bize imar izni vermiyor!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Genel bütçeden ayrılan payı yatırıma ...
CHP Adayı Tugay’dan parti içi mesajlar: ‘Ben olmasam Soyer olurdu’ diye bir şey yok!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, parti içi konular ...
Büyükşehir adayı Tugay Diyarbakırlarla buluştu: Değişimden yana olun!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ege Bölgesi ...
 
CHP Adayı Tugay, rakibine yüklendi: Dağ, İzmir’e çok şey katmadı!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, rakibi Cumhur ...
CHP Adayı Tugay'dan ‘cezalandırma’ iddiası: Hükümet köylerde sosyal yardımı kesiyor!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Bizi iktidar ...
Özel: Haluk Levent evet deseydi ankete koyardık
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirleme süresince yaşanan 'Lütfü ...
 
CHP’li Bakan’dan Jak Eskinazi’ye destek: Az bile söylemiş!
İçişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
Rakip partinin vekilinden CHP adayı Tugay’a destek!
Gazeteci İsmail Küçükkaya yayınladığı programda Demokrat Parti İzmir Milletvekili ...
CHP'nin adayı Kınay: Karabağlar'ı meclislerle yöneteceğim!
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva