HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2024 Cuma - 10:48

CHP Adayı Tugay, rakibine yüklendi: Dağ, İzmir’e çok şey katmadı!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, rakibi Cumhur İttifakı Adayı Dağ’a ilişkin olarak “Kamuoyuna ölçümlerinde iyi durumdayız. Dağ üç dönemdir vekil olan biri. İzmir'e çok şey katmadı. Sosyal medyadan sorumlu bir genel başkan, bu dönemde o gücü iyi kullanıyor" ifadelerini kullandı.

CHP Adayı Tugay, rakibine yüklendi: Dağ, İzmir’e çok şey katmadı!

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

-CHP ADAYI TUGAY’DAN PARTİ İÇİ MESAJLAR: ‘BEN OLMASAM SOYER OLURDU’ DİYE BİR ŞEY YOK!

-CHP ADAYI TUGAY'DAN ‘CEZALANDIRMA’ İDDİASI: HÜKÜMET KÖYLERDE SOSYAL YARDIMI KESİYOR!

-RAKİP PARTİNİN VEKİLİNDEN CHP ADAYI TUGAY’A DESTEK!

'KESİN PROJELENDİRMEDEN SONRA METROBÜS HATLARINI AÇIKLAYACAĞIZ'
Tugay, Tepekule Kongre Merkezi'nde İzmir Geleceğe Doğru başlığı ile projelerini anlattığı lansman toplantısı düzenlenmişti. Toplantıda en çok gündeme gelen İzmir'e metrobüs vaadi üzerine konuşan Tugay, "Kesintisiz ulaşım için metro yapmak çok pahalı ve masraflı, her yere yapılmıyor. İstanbul'daki uygulama çok başarılı. Metrobüs için ön çalışmaları yaptık. Kesin projelendirmeden sonra hatları, nereden geçeceğini açıklayacağız" dedi.

'SEÇİM GECESİ İZMİR İÇİN BU KADARINI BEKLEMİYORDUK DİYECEKSİNİZ'
Seçim gecesi programlarında 'İzmir gelsin' repliğiyle hafızalara kazınan Küçükkaya'nın, seçim gecesine dair Tugay'a beklentilerini sormasının ardından Tugay, "Seçim gecesi İzmir için bu kadarını beklemiyorduk diyeceksiniz. Çok güzel bir sonuç çıkacak. İzmir'e inanıyorum, tepkileri görüyorum. Farkımızı anladılar. Üzerine koyacağımız şeyler var. Sandıklara yansıyacağını inanıyorum" ifadelerini kullandı.

'ADAYLARIMIZI TANIDIKÇA DAHA ÇOK HEYECANLANDIM'
Partisinin ilçe adaylarına dair yorum yapan Tugay, "Tamamen yeni bir ekip. Yavaş yavaş daha iyi tanıyoruz. Tanıdıkça daha çok heyecanlandım. Duygusal olarak çok bağlanacaklar. Sahada fark yaratacaklar. Genç ruhlarını sahaya yansıtacaklar. Seçimde ve sonrasında başarılı olacaklar. Seçimin ruhunu hissedecekler" dedi.

'KARŞIYAKA DÖNEMİNDE ÖZEL PEK ÇOK KEZ KONUĞUMUZ OLDU'
Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde Özgür Özel ile sık sık görüştüğünü belirten Tugay, "Ben belediye başkanlığı yaptığım dönem boyunca yeni nesil diyebileceğimiz, doğru analiz ederek çalışmalar yaptım. Zor bir dönemden geçtim, pandemi oldu deprem oldu. Bu zor zamanlara rağmen çok başarılı dönem geçirdik. Bize en yakın siyasilerden biri Özel'di. Orada pek çok defa konuğumuz oldu. Siyasi olarak çok iyi anlaştığım bir büyüğümüzdü. Bu süreçte birbirimizi iyi tanıdığımız için belediyecilik anlayışımı yakından gördü" diyerek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yakınlığını anlattı.

'DAĞ, İZMİR'E ÇOK ŞEY KATMADI'
En büyük rakibi olarak görülen Cumhur İttifakı Adayı Hamza Dağ hakkında konuşan Tugay, "Kamuoyuna ölçümlerinde iyi durumdayız. Dağ üç dönemdir vekil olan biri. İzmir'e çok şey katmadı. Sosyal medyadan sorumlu bir genel başkan, bu dönemde o gücü iyi kullanıyor" dedi.

'HERKES DAĞ'I BİLİR, NEYİ YASAKLADIKLARINI HERKES BİLİR'
Rakibi Dağ'ın 'alkollü mekanları kapatacak mısınız?' sorusuna 'müftülüğe aday değilim' sözünü yorumlayan Tugay, "Bunu yorumlamamayı tercih ediyorum ama herkes Dağ'ı bilir. Neyi yasakladıklarını, neye baskı kurduklarını, otoriter görüşlerini herkes bilir. Ayrıca AK Parti'de bütün kadrolarda yaratmaya çalıştığı bir şey var; ‘merkezi hükümetle uyumlu olanları seçin, yatırım alın söylemi’ var. Bu demokrasiye ihanettir. İnsanlar kendileri seçecekler, tehdit-rüşvet karışımı bir şey söylenemez. Hatay'da yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Açıkça ve subliminal olarak bu mesajı vermeleri rahatsız edici" dedi.

'25 YILLIK GELENEĞİN DEVAMIYIM, RAKİPLERİME BAKMIYORUM'
Rakiplerine bakmadığını ve İzmir'in 25 yıllık geleneğini devam ettireceğini belirten Tugay, "Kesinlikle kazanacaklarını düşünmüyorum. Kararı İzmir halkı verecek. Halkın kararına tahakküm kurma hakkımız yok ama İzmir'i biliyoruz. Rakibe göre değil de kendimiz olarak sürdürmeyi düşünüyorum. Biz işimize bakacağız. Ne kadar iyi bir yönetim göstereceğimizi ifade edeceğiz. 25 yıldır bir gelenek var, kazandırdıklarını örtmeye çalışıyorlar. Ben bu geleneğin devamı olarak bir yerel yönetimi nasıl gerçekleştireceğini göstereceğim. Bu yüzden rakibe bakmıyorum" ifadelerini kullandı.

'SPOR KULÜPLERİNİN ALTYAPI İLE GELİŞMESİ LAZIM'
Başkan olduğu takdirde spor kulüplerine destek vereceğini belirten Tugay, altyapının da önemine vurgu yaparak, "Genel olarak tüm spor kulüplerine ihtiyaçları çerçevesinde destek olacağız. Altyapı, tesis ihtiyacında daha özenli davranacağız. Sporda çok ciddi bir ekonomik güç gerekiyor. Boğazına kadar borçlu bütün kulüpler. Kamu kaynaklarını dikkatli harcamak lazım. Altınordu yetiştirici bir güç oldu, diğer kulüplerimiz de benzer bir noktada olmalı. Göztepe büyük ihtimalle Süper Lig'e çıkacak. Çok büyük bir mutluluk olacak. Diğer kulüplerin de başarılı olması lazım, onları da destekleyeceğiz. Şu anda biraz kapitale dayalı, orada biraz sıkıntılar var. Altyapı ve yetiştiricilik ile gelişmesi lazım" dedi.

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI?
'Nasıl bir belediye başkanı' sorusuna yanıt veren Tugay, "Ne yapacağını iyi planlamış, toplumun ilgili kesimlerini katarak, verileri toplamış ve analiz etmiş en sonda da yol haritası çizmiş bir halde olacağız. Çağdaş bir yönetim yapılanmasıyla, çevik yönetim anlayışı olan bir belediye hayal ediyorum. Acil müdahale edilmesi gerekenlere 6 ayda müdahale edeceğiz. Daha sonra her şeye hazır olacağız. Bugünün ve yarının sorunlarını çözmüş olacağız" açıklamalarında bulundu.

'MESLEĞİMDE DOĞALLIKTAN YANAYDIM'
Plastik cerrah uzmanlığı ile kente yapacağı dokunuşlara değinen Tugay, "Küçük dokunuşların ötesinde dokunuşlarım olacak. İyi bir planlama yapacağız bu işin gövdesi. Cerrahlığımdan gelen katkı ile kamusal alan tasarımında çok yenilikçi bir bakışım var. Çok başarılı mimarlar, tasarımcılar ile çalışıyoruz. Çok yenilikçi, enerji verimliliği yüksek tasarımlar yapacağız. bunlardan oluşan bir rehber yapacağız. Hiç kimsenin hiç bir yerde görmediği pazar yerleri yapacağız. Cerrahlık yaparken doğallık taraftarıydım. Böyle bir iddiam vardı. Ameliyat olduğu belli olmasın diye çok uğraşırdım. Bu doğallık ile doğayla iç içe başkanlık yapacağım" dedi.

'BANA İSKANDİNAV TİPİ SİYASETÇİ DERLER'
Siyasi duruş ve tutum açısından çevresinden 'İskandinav tipi' yorumlarını aldığını belirten Tugay, "Ben her zaman vatandaş gözüyle kendime bakıyorum. Vatandaşlarımızın beklentisi güvenilir olmaları. Alışılan şeyin gösteriş ve şatafatlı bunu biliyorum ama bunu doğru bulmuyorum. Mütevazi tarafımı kaybetmek istemiyorum. Hizmeti yerine getirmediğiniz halde sahada bekleneni yapmıyorsanız problem var. Toplum olarak yorulduk. İskandinav tipi siyasetçi derler bana ama orada da politikacılardan memnun değil. Kendimi ağır dönem politikacısı olarak görüyorum. Özel'e hayranım, cesur kararları veren lider olduğu için. Bizler de bunu idrak etmeliyiz. Yaptığımız işleri öne çıkaracağız. Sahada bütün varlığımla olacağımı söyleyebilirim. Bütün İzmirlilerle hareket ederek, herkesin katkısını alarak İzmir'i yöneteceğim" dedi.

'GECEKONDULAR VE KÖRFEZİN TEMİZLİĞİ İZMİR'İN HAVASINI DEĞİŞTİRECEK'
Körfez temizliğine değinen Tugay, "İzmir'i İzmir yapan şey körfez. O denizi görmek çok güzel bir şey. Kendimizi orada güvende hissediyoruz evimizde hissediyoruz. Daha temizdi eskiden yüzülebilirdi bunun yeniden olmasını istiyoruz. Körfezdeki bu kirliliği durduracağız. Projeler ile körfez hızlıca temizlenecek. Körfezde yüzmek bile istiyoruz temizleyerek. Gecekondular ve körfezin temizliği. Bunlar İzmir'in havasını değiştirecek bir şey" ifadelerini kullandı.

'ESKİ BAŞKANLARI ÖRNEK ALIYORUM'
İzmir'in eski belediye başkanlarını kendisine örnek aldığını belirten Tugay, "Behçet Uz 10 yıl boyunca başkanlık yapmış bir doktor. Şehir plancısı gibi çalışmış. Şehri bütünüyle görme yönüyle örnek alıyorum. Priştina ise halka çok yakın. Onlarla karar alırdı. Pratik ve hızlı bir belediye başkanıydı. İzmir'de önemli izler bıraktı. Bu anlamıyla örnek alıyorum Priştina'yı İhsan Alyanak vardı çocukluğumda başkan olarak. Babacan yönüyle severdim. Çakmur'u kararlı duruşuyla örnek alıyorum. Kocaoğlu'nun kırsal kısmıyla örnek alıyorum. Soyer'i çevre konusunda örnek alıyorum" dedi.

SANDIKTA İTTİFAK MESAJI
Son olarak sandık ittifakına değinen Tugay şunları söyledi:

“Ağır bir kriz yaşıyoruz. Yoksullaşma, özgürlüklerin kısıtlanması çok fazla. Ülkenin kaynakları sürekli kaybediliyor. Parasız kaldıkça bir şeyler satılıyor. Nükleer santrali kim işletecek bunları sorgulamak lazım. Güvendikleri siyasi partiye destek için birleşmeleri gerekiyor sandıkta. Sandıkta CHP'ye oy vererek birleşmek gerekiyor. Ülkeyi krizden çıkaralım daha sonra ideolojik söylemler üzerinden konuşuruz”

 
CHP Adayı Tugay'dan ‘cezalandırma’ iddiası: Hükümet köylerde sosyal yardımı kesiyor!
 
Büyükşehir adayı Tugay Diyarbakırlarla buluştu: Değişimden yana olun!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 1 Mart 2024 Cuma 23:46

komik adam sen ne katın karşıyaka belediyesini bitirme noktasına getirdin...

Yorumu oyla      2      0  
yahu bu yorumcuların hepsi trol 1 Mart 2024 Cuma 17:50

Metro yatırımı yapmayacağım diye bir açıklaması yok.Hırsızlığı maaş ödemediği de kocaman bir akp yalanı

Yorumu oyla      0      4  
sezar 1 Mart 2024 Cuma 16:05

E- DOĞRUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Yorumu oyla      1      1  
Karşıyaka lı 1 Mart 2024 Cuma 14:18

Sen ne yaptın ilçemize Supurtemedın bile işçinin maaşını veremedın Sen ama götürdün goturecegını

Yorumu oyla      5      2  
Vizyon olmayınca 1 Mart 2024 Cuma 12:08

Karabağlar Metro projesi 2 milyar Euro gibi bir maliyeti olan proje. Belli ki yapılmayacak. Kocaoğlu ve Soyer lastik tekerlekli araçların ulaşımdaki payını azaltmak için uğraşırken, beyefendi ise pahalı, onun yerine metrobüs yapacağız diyor. Hiçbir yeni yol, tünel vaadi yok, metro vaadi yok ama trafik hızla rahatlayacak diye vaat veriyor. 5 yıl sonra biten tek ulaşım projesi Buca'daki metro olur, bir de tünel projesi. 5 yıl sonra beyefendi görevi bırakır, olan İzmir'e olur.

Yorumu oyla      7      2  
Izmirli 1 Mart 2024 Cuma 11:56

Ne değerli belediye başkanı varmışta haberimiz yokmuş köhne Karşıyaka da beş sene heba olmuş gitmiş...

Yorumu oyla      11      1  
Gürkan 1 Mart 2024 Cuma 11:07

Metro yapmamayı vaat eden bir belediye başkan adayı. Opera da pahalı, ondan da vazgeçtim demişti. Olacak iş değil. Eğer ki seçilirse önümüzdeki 5 yıl Buca Metrosu dışında yeni bir hat yapılacağını zannetmiyorum. Metro dışında ana hatlara başka bir şey yapmaya kimsenin hakkı yok. Bu şehir kimsenin oyuncağı değil.

Yorumu oyla      8      1  
Burak 1 Mart 2024 Cuma 11:07

Hey Allah ım yazmayayım diyorum ama öyle bir basitleşiyorlar ki. Yahu bir defa şu Konak Tüneline bakında yüzünüz kızarsın. Akşam saatlerinde Konnak tan çıkmak adeta imkansız gibiydi. Bu tünel can suyu gibi geldi. Kendilerinin çok önceden yapmaları gereken pek çok işi sayıyor ve çeyrek asırdır yapmadık ama oy verirseniz şimdi yaparız diyor. Yalancı çobana bile takla attırır bunlar.

Yorumu oyla      8      2  
konaklı 1 Mart 2024 Cuma 11:04

çamur atma, karşıyaka da ne yaptın da izmir i düzelteceksin

Yorumu oyla      6      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Adayı Tugay'dan ‘cezalandırma’ iddiası: Hükümet köylerde sosyal yardımı kesiyor!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Bizi iktidar ...
Özel: Haluk Levent evet deseydi ankete koyardık
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirleme süresince yaşanan 'Lütfü ...
CHP’li Bakan’dan Jak Eskinazi’ye destek: Az bile söylemiş!
İçişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
 
Rakip partinin vekilinden CHP adayı Tugay’a destek!
Gazeteci İsmail Küçükkaya yayınladığı programda Demokrat Parti İzmir Milletvekili ...
CHP'nin adayı Kınay: Karabağlar'ı meclislerle yöneteceğim!
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
CHP'nin Gaziemir adayı Işık: Doğal gazı olmayan ev kalmayacak!
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık Beyazevler ve Dokuz Eylül ...
 
Özel, İzmir anketini anlattı: Tugay, Soyer'in üstündeydi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenme sürecine dair açıklama ...
Bakan Uraloğlu: Torbalı, Çağlar ile çağlayacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Torbalı Ticaret Odası'nda ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir için… İddialı… Heyecanlı… Ve hemen…
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir için… İddialı… Heyecanlı… Ve hemen…
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva