HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2024 Cuma - 11:25

Milli Eğitim Bakanı Tekin, İzmir'de yerel yönetimi hedef aldı: Belediye bize imar izni vermiyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Genel bütçeden ayrılan payı yatırıma dönüştürebilmek için yerel yönetimlerin, başta imar olmak üzere, birçok konuda desteğine ihtiyacımız var. İzmir'de de problemlerimiz, yerel yönetimlerden imarla ilgili gerekli izinleri alamadığımızdan kaynaklanıyor. Bunları da yerel yönetimlerden çözmesini arzu ediyoruz. Yakında yerel yönetim seçimleri de var. Eğitim ve öğretim sürecine en çok katkı verecek kişilerin seçilmesini arzu ederiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, İzmir de yerel yönetimi hedef aldı: Belediye bize imar izni vermiyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir'deki programları kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı katıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Dün sabah İzmir Bayraklı Şehit Polis Fethi Sekin İlkokulu, Güzelyalı Ortaokulu, Bornova Anadolu Lisesi olmak üzere üç ayrı okulumuzu ziyaret ettik. Öğretmenlerimizle uzun sohbetler ettik. Ardından il genelinde 250 okul müdürümüzle toplantı yaptık. Daha sonra İzmir Valimiz Süleyman Elban ile il değerlendirme toplantısı yaptık. Bir anlamda İzmir'in eğitim beyni olarak fiziki kapasitesi ve eğitim niteliği itibarıyla bir röntgeni çekmiş olduk" ifadelerini kullandı.

'YENİ BİR DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ'
İzmir ile ilgili alınacak tedbirleri değerlendirdiklerini söyleyen Bakan Tekin, "Türkiye genelinde yaptığımız, her ayın ilk cumartesi günü toplantısını bu ay öğretmen arkadaşlarımızı İzmir'e davet ederek yeniden değerlendirme yapacağız. Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen 300 civarında öğretmen arkadaşımızla yeni bir değerlendirme yapacağız. Değerlendirme sonrasında da İzmir'le ilgili olarak planladığımız, İzmir'in eğitim fiziki altyapısıyla ilgili, yaptığımız çalışmaları İzmir halkıyla ve basın mensupları ile paylaşmış olacağız. İzmir'in, eğitim ve öğretim altyapısı itibariyle ihtiyaç duyduğu eksikliklerin tamamını yarın yapacağımız basın açıklaması ile gidermiş olacağız" dedi.

'EN BÜYÜK PAYDAŞIMIZ DA YEREL YÖNETİMLER'
Eğitimin herkesin ilgi alanına girdiğini ve herkesin destek vermesi gerektiğini belirten Bakan Tekin, "Bu anlamda en büyük paydaşımız da yerel yönetimler. Herhangi bir eğitim altyapısı ihtiyacının giderilmesi için genel bütçeden ayrılan pay yeterli değil. Genel bütçeden ayrılan payı yatırıma dönüştürebilmek için yerel yönetimlerin, başta imar olmak üzere, birçok konuda desteğine ihtiyacımız var. İzmir'de de problemlerimiz, yerel yönetimlerden imarla ilgili gerekli izinleri alamadığımızdan kaynaklanıyor. Bunları da yerel yönetimlerden çözmesini arzu ediyoruz. Yakında yerel yönetim seçimleri de var. Eğitim ve öğretim sürecine en çok katkı verecek kişilerin seçilmesini arzu ederiz. İnşallah ülkemizin ilgili altyapı, eğitim niteliği ve içeriğiyle ilgili bütün problemlerini milletçe, sivil toplum örgütlerimizle, kamu kurumlarımızla hep beraber çözeceğiz. Bu konuda azimliyiz ve kararlıyız. Cumhurbaşkanımız bu anlamda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar itibariyle genel bütçeden en büyük pay eğitime ayrılmış durumda. Yatırım bütçemiz büyük oranda eğitime ayrılmış durumda" diye konuştu.

MHP VE AK PARTİ'YE ZİYARET
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MHP ve AK Parti İzmir il başkanlıklarına ziyarette bulundu.

İlk olarak MHP İzmir İl Başkanlığına giden Tekin, İl Başkanı Veysel Şahin'le bir araya geldi. Tekin'e AK Parti İzmir Milletvekili ve Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da eşlik etti.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Tekin, Saygılı'nın odasında il yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi ve anı defterini imzaladı.

Ziyaretler basına kapalı gerçekleşti. (AA, DHA)

 
Kumarbazlar yine kaybetti!
 
İzmir'de bir suç örgütü daha çökertildi!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 2 Mart 2024 Cumartesi 00:39

Taka, imar planlarında yerler bellidir ayrıca yer gösterilmesine gerek yok yani.

Yorumu oyla      1      0  
Taka 1 Mart 2024 Cuma 21:34

Okul yapmak için yer gösterilmesini istiyor sayın bakan. Angus kafalar bunu bile anlamamış. Kafanız iyi galiba. Önce okuduğunuzu bir anlayın.

Yorumu oyla      0      2  
Bakan 1 Mart 2024 Cuma 19:49

Sayın bakan, sanayi sitelerinde sanayi imarlı arsalara izni bakanlık veriyor haliyle imarı olmayan yere özel okul yapılabiliyor bunun en güzel örneği evka 3 te 4.sanayide mevcut. Ayrıca Manisa sabuncubeline giderken ormanlık araziye yapılan özel okulda da imar sorunu olmadı sanırım. İstediğinizde arazileri bakanlığa devredip uygulama yapabiliyorsunuz belediye de plan yaparken kamusal alanlarda ibadet alanı, sağlık alanı, park, eğitim tesisi gibi alanları kanunlar çerçevesinde belirler ve hazırlar ve bunu yapmak zorunludur keyfe bağlı değildir bilmiyorsanız öğrenin.

Yorumu oyla      3      0  
Biz 1 Mart 2024 Cuma 13:02

Bende aynı düşünüyorum, Millieğitim Bakanlığına çocuklara CENZE NAMAZI öğreten bakan istenmiyor.

Yorumu oyla      13      1  
İzmir'li 1 Mart 2024 Cuma 13:00

Allah taş eder.Siz yapmazken yerel yönetimler il-ilçe belediyeleri hangi parti yönetiminde olursa olsun okulların boyasından tuvaletlerinin onarımına cami temizliğinden ufak tefek ihtiyaçlarını karşılamaya kadar destek veriyor.Bunun yanında tahsis ve devir yönünden tüm partiler bu konularda birlik ve beraberlik içinde karar alıyor.Lütfen bu hassas konuları malzeme yapmayın.

Yorumu oyla      11      1  
EĞİTİMİN YÜZ KARASI 1 Mart 2024 Cuma 12:47

OKULLARI MEDRESEYE ÇEVİREN, BİLİME DÜŞMAN, EĞİTİMİN YÜZ KARASI BİR ADAM MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLMUŞ, YAZIK BENİM GÜZEL ÜLKEME!

Yorumu oyla      10      1  
Lombak-Patinaj siyaseti bitsin 1 Mart 2024 Cuma 12:28

Burada akıllı yerel yönetici ve akıllı merkezi yönetim temsilcisi bu konuları aralarında müzakere ve pazarlık eder. İşler perde arkasında al gülüm ver gülüm çözülür. Ama konu İzmir olunca yerel yönetici basın üzerinden şikayette. Valisi, Bakanlık temsilcisi basın üzerinden şikayette. Bu akılsız yönetim ve yönetişim. Bunu aşmaları gerekiyor.

Yorumu oyla      2      1  
VATANDAŞ 1 Mart 2024 Cuma 12:28

Öğretmen ataması yapmanıza da yerel yönetimler mi engel oluyor?Ücretli öğrtmen ile kadrolu öğretmen arasında aynı işi yaptıkları halde aldıkları ücret arasından dağlar kadar fark var ve maaşları geç yatırılıyor ücretli öğretmenlerin bundan haberiniz var mı?Öğrencilere 1 öğün yemek verilmesine yerel yönetimler mi engel oluyor?

Yorumu oyla      10      0  
DR. MURTAZA 1 Mart 2024 Cuma 12:23

MHP Genel Başkan Yardımcı Sayın YÖNTER et fiyatlarındaki artışa şaşırarak " Bir Operasyon mu Yapılıyor" deyip panik yaşıyor. Panik sağlık için tehlikelidir Sayın Bakanım. Bir arayıp Sayın YÖNTER'e panik yapmayın bu bizim " Son 20 Yıllık Hayvancılık Politikamızdan " kaynaklanıyor derseniz Sayın YÖNTER'in sağlığı açısından sanki iyi olur diye düşünüyorum. Önce sağlık tatbiki

Yorumu oyla      8      1  
izmirli 1 Mart 2024 Cuma 11:49

önce milli eğitimi tarikatlardan temizleyin sonra gelin görüşelim.. laik eğitim engellenemez...

Yorumu oyla      11      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Adayı Tugay’dan parti içi mesajlar: ‘Ben olmasam Soyer olurdu’ diye bir şey yok!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, parti içi konular ...
Büyükşehir adayı Tugay Diyarbakırlarla buluştu: Değişimden yana olun!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ege Bölgesi ...
CHP Adayı Tugay, rakibine yüklendi: Dağ, İzmir’e çok şey katmadı!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, rakibi Cumhur ...
 
CHP Adayı Tugay'dan ‘cezalandırma’ iddiası: Hükümet köylerde sosyal yardımı kesiyor!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Bizi iktidar ...
Özel: Haluk Levent evet deseydi ankete koyardık
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirleme süresince yaşanan 'Lütfü ...
CHP’li Bakan’dan Jak Eskinazi’ye destek: Az bile söylemiş!
İçişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
 
Rakip partinin vekilinden CHP adayı Tugay’a destek!
Gazeteci İsmail Küçükkaya yayınladığı programda Demokrat Parti İzmir Milletvekili ...
CHP'nin adayı Kınay: Karabağlar'ı meclislerle yöneteceğim!
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
CHP'nin Gaziemir adayı Işık: Doğal gazı olmayan ev kalmayacak!
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık Beyazevler ve Dokuz Eylül ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sözün haysiyeti
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya yıldızı Erdoğan’ı neden uyardı?
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Bir polisin isyanı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Belediyelerin borç krizi siyasi krize dönüşüyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Farklı ahlak anlayışları, kültür, kontrol
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Bir zamanlar yaşananlar (1)
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çevre düşmanı hükümlü, savcıya karşı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Dönemi biterken Ekrem Bulgun…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Bu dünyadan Çetin Yetkin Hoca geçti
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Keşke bir kedi sevmiş olsaydınız…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva