HABERLER>POLİTİKA
4 Mart 2019 Pazartesi - 11:58

CHP adayı Çalkaya: Balçova’da oy patlaması olacak!

Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Güçlü Çalkaya, yaşanan adaletsizliğe refleks olarak aday gösterildiğini belirterek, “31 Mart’ta Balçova’da yüzde 80 oy oranı ile bir oy patlaması bekliyoruz” dedi.

CHP adayı Çalkaya: Balçova’da oy patlaması olacak!

EGEDESONSÖZ- CHP Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Güçlü Çalkaya, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Aday gösterilme süreci ve 31 Mart yerel seçimleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Çalkaya, oy oranı beklentisini de ilk kez açıkladı.

“YAŞANAN ADALETSİZLİĞE KARŞI BİR REFLEKS OLARAK ADAY GÖSTERİLDİM”
Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşürülmesinin ardından CHP Genel Merkezi’nin bir refleks gösterdiğini belirten Çalkaya,“Yaşanan haksızlığa karşı Genel Merkezimiz beni aday göstererek oyunu bozmuş oldu. Ben siyasetin dışında olan birisi değilim 15 yıldır sahada eşimle birlikte çalışan biriyim. Eşim sabah belediyeye giderdi ben de semt evlerine giderek çalışmalar yapardım. Beni çok yakından tanıyorlar, partinin emekçi bir kadınıyım. Balçova’daki kadın kooperatiflerinin kurucu üyesiyim. Hayatın kendisi bir siyasettir. Yaşantınızla, davranışlarınızla zaten siyaseti yaşıyorsunuz. Zaten eşimle birlikte 15 yıldır aktif siyasetin içindeyim bu sebeple çok zorlanacağımı sanmıyorum” dedi.

“BELKİ DE BALÇOVA'YI ADAYSIZ BIRAKMAYA ÇALIŞTILAR”
Aday gösterilmesinin haksızlığa karşı bir cevap olduğunun altını çizen Çalkaya, “Yapılan bir haksızlık vardı, bu haksızlığa karşı verilen bir cevap olarak görüyorum adaylığımı. Benim böyle bir talebim yoktu ancak yapılan haksızlığa karşı bir cevap olarak görüyorum. Çok kurgulanmış bir komplo olarak düşünüyorum. Belki de Balçova’yı adaysız bırakmaya çalıştılar ama bir şekilde oyunları bozuldu.

Balçova’da kimsenin aç kalmadığı, annelerin ağlamadığı, çocuklarını okula gönderirken hiç kaygı yaşanılmayan bir Balçova’nın devamını sağlayacağız. Kadınlarla birlikte omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Balçova’daki kadınlarla birlikte bir kadın hareketi başlatarak, bu hareketi önce İzmir’e sonra Türkiye’ye yaymayı planlıyoruz.

“BALÇOVA’DA OY PATLAMASI OLACAK”
Yerel seçim sonuçlarına ilişkin beklentisini ilk kez açıklayan Çalkaya, “Sandıktan bir oy patlaması bekliyoruz. Yüzde 80 oy bekliyorum Balçova’da çok büyük bir patlama yapacağız. 31 Mart’ta adalet yerini bulacak, milli irade sandıklardan yansıyacak. 31 Mart bizim için yeni bir dönem olacak, Martın sonu bahar olacak” diye konuştu.

“ARKAMDA KADIN ORDUSU VAR”
Balçova’ya kadın eli değeceğini ve arkasında çok büyük bir kadın desteği de olduğunu vurgulayan Çalkaya, “15 yıldır nasılsam öyle olmaya devam edeceğim, değişmeyeceğim. Sadece Balçova’ya bir kadın eli değmiş olacak. Sosyal politikalara daha çok ağırlık vereceğiz. Ekonomik kriz derinleşiyor bu sebeple sosyal politikalar önem kazanıyor. Balçova’da zaten kadının adı var, çok büyük kadın örgütlenmemiz var. Bu konuda kendimi şanslı görüyorum, çünkü arkamda bir kadın ordusu var” diye konuştu.

“BALÇOVA’YI HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
Başkan seçilmesi halinde mevcut Balçova Belediye Başkanı olan eşi Mehmet Ali Çalkaya ile nasıl bir çalışma yapacaklarını da açıklayan Fatma Güçlü Çalkaya, “Mehmet Ali Çalkaya her zaman direksiyonun başında bir kişi olmalı der. 31 Mart’tan sonra belediyeyi bana devredecek. Ama en büyük danışmanım olarak her zaman yanımda olacak. Balçova’yı Balçovalılarlahep birlikte yöneteceğiz. Genç ağırlıklı bir meclisle çalışmalarımızı yapacağız. Ayrıca meclisimizde de kadın ağırlığı olacak” dedi.

 
Kritik dış ticaret verileri açıklandı
 
AK Parti Bayraklı adayı Aslan: Bahar değil yaz gelecek
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Semra Erözmen 5 Mart 2019 Salı 11:14

Bu kadar endişelenmeyin gerek yok hak yerini bulacak Fatma güçlü çalkaya tanıtılan ve sevilen bir hanım Balçova da ben Başkan olacağına inanıyorum ve güveniyorum bizlere yapılan haksızlık böyle giderilecek dualarımız Fatma güçlü çalkaya il başarılar diliyorum

Yorumu oyla      5      5  
Oğuz Kaan 5 Mart 2019 Salı 10:02

Hüseyin kumpasınız tutmadı diye çok bozulmuşsun. Balçova oy patlaması yapınca daha da bozulacaksın.

Yorumu oyla      4      5  
Hüseyin 5 Mart 2019 Salı 03:16

Mesela.. Başkan Sn.Recep Tayyip Erdoğan''ın eşi Emine Hanım başkan yardımcısı olarak atansa, Ya da Meclis Başkanı secilse, Ya da Ak Parti''nin Genel Başkani olsa, Ne düşünürsünüz ? Muhtemelen kendini CHP''li olarak tanımlayan herkes diktatorluk den, saltanat dan bahseder, Cumhuriyet''in varlığına kastediliyor diyen bile olurdu. Bugün Mehmet Ali Çalkaya 15 yıl belediye başkanligi yaptiktan sonra eşi aday olmamasına rağmen aday olarak gösteriliyor ve CHP teşkilatı bunu sükunetle karşılıyor. Komik.. Oy vermeye başladığımdan beri Sn.Calkayayı gönülden destekledik. Ama görüyorum ki CHP artık ideolojisi olmayan, kendisiyle çelişen ve tamamıyla çıkar ilişkisinin olduğu bir parti haline gelmis.İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylık sürecinde yaşananlar bu çıkar ilişkisinin en büyük kanıtı oldu sanırım.İzmiri kim daha iyi yönetir değilde kim başkan olsa işimize gelir kısmı o kadar çok tartışıldı ki en son adayı CHP gosterebildi. Bizi çantada keklik görenlere oy vermek isteyenler evvela elini vicdanına koymalı sonrasında bir düşünmeli.Nedir bu iş diye... Martin sonu bahar, sonrası yaz, ama başı kış dır.

Yorumu oyla      5      7  
Asasas 5 Mart 2019 Salı 00:10

Fatma güclü çalkaya sonsuz basarilar diliyoruz.Yolu açik olsun.Kadinin elinin değdiği her yer güzel olur.

Yorumu oyla      6      5  
Aysel yontürk 4 Mart 2019 Pazartesi 23:29

Biz karabağlar belediyesine bağlıyız herzaman gönlüm balçova belediyesi ve çalkaya destekliyorum

Yorumu oyla      6      5  
Yaşar Karapınar 4 Mart 2019 Pazartesi 22:29

Fatma Güçlü Çalkaya ya başarılar dilerim. M.Ali Çalkaya başkana geçmiş olsun. Edindiği tecrübeden Balçova halkının daha fazla hizmet alacağı kanaatindeyim. Kazanır ise Fatma hanım çok şanslı olacak Mehmet Ali bey gibi bir yardımcısı var. Çalkaya ailesi ve Balçova vede İzmir için hayırlı olsun. Kazanmaları halinde bir Balçova lı olarak isteğim şu yapacakları işlerde Balçova lıların hem Havas hemde avam tabakası ile istişare yapmalıdırlar. Yeni projelerde Adnan Kahveci, Vali Recep Yazıcıoğlu, ve Gaffar Okkan gibi helalzade Devlet adamlarının isimleri Balçova da olmalıdır. Eşref Bitlis paşamızın ismi çok yakıştığı gibi.Saygılar dilerim.

Yorumu oyla      7      5  
Yasemin 4 Mart 2019 Pazartesi 21:05

Daha fazla ilçelerde kadın adayımız olmalıydı çünkü biz kadınların olduğu yerde başarı vardır

Yorumu oyla      6      5  
said yuca 4 Mart 2019 Pazartesi 19:50

ali desidero kaç sene sürsün saltanat 15 sene yetmez 25 sene olsun. hizmet aşkımı bunu yaptıran, eğri otur doğru konuş.

Yorumu oyla      8      9  
Selma toksoz 4 Mart 2019 Pazartesi 19:14

Bence bir kadın eli degmeli

Yorumu oyla      9      7  
Selma 4 Mart 2019 Pazartesi 19:13

Bence bir kadın eli değdi.eli

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’nin Adayı Soyer: Kavga etmeye gelmeyeceğim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, göreve başladığı takdirde ...
CHP'li Polat: Martın sonunu bahar yapacağız
CHP’li Mahir Polat, 31 Mart yerel seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. ...
CHP Narlıdere Adayı Engin: Pazaryeri modern görünüme kavuşacak
31 Mart Yerel Seçimleri öncesi seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet ...
 
CHP Çiğli adayı Gümrükçü: Millet için geliyoruz, hizmet için geliyoruz
İki gün içerisinde dokuz adet seçim ofisinin açılışını gerçekleştiren, ...
AK Partili Nasır: Zeybekci, İzmir için büyük şans
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Ödemiş'te AK Parti Belediye Başkan ...
CHP Menemen adayı Aksoy'dan 'limonlu' mesaj: Kendimizi sıktırmayacağız!
CHP’li Serdar Aksoy, Egekent 2’de yeni seçim ofisi açılışında Menemen ...
 
CHP'li Beko: Gaziemir'de Arda'ya rekor oy çıkacak!
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda’nın Aktepe ve Emrez seçim ...
CHP Bayraklı adayı Sandal'dan iki müjde
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, Bayraklılı vatandaşlara ...
CHP Adayı Tugay: Karşıyaka'yı birlikte yöneteceğiz
Mavişehir Balıkçı Barınağı çayevinde güzel havanın tadını çıkaran Karşıyakalıları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva