HABERLER>POLİTİKA
4 Mart 2019 Pazartesi - 11:03

CHP’nin Adayı Soyer: Kavga etmeye gelmeyeceğim!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, göreve başladığı takdirde merkezi hükümetle yürütülecek ilişkiler noktasında konuşurken, “Ben kavga etmeye gelmeyeceğim. Mümkün olduğu kadar katılımlarını sağlamaya gayret edeceğiz. Buradan çıkacak oy sonuçlarının kimsenin hafife alacağını sanmıyorum. Gayet uyumlu yumuşak ve anlayışlı bir üslupla bu diyalogu kurmaya gayret edeceğiz. Çünkü oturacağım koltuğun kişisel kızgınlıklarıma duygularıma hâkim olmamı gerektiren bir koltuk olduğunu düşünüyorum. Yutmam gereken şeyi yutacağım ama ana tercihim İzmir’in menfaatleri olacak” dedi.

CHP’nin Adayı Soyer: Kavga etmeye gelmeyeceğim!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, kentte faaliyet gösteren yerel basın kurumlarının temsilci ve muhabirleriyle bir araya geldi.

Sadece soru-cevap şeklinde gerçekleşen programda konuşan Soyer 31 Mart yerel seçimlerine yönelik birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

TRAFİK VE ULAŞIM VURGUSU 
Soyer kentteki öncelikli sorunların ulaşım ve trafik olduğuna vurgu yaparken, “Ulaşım ve trafik en büyük sorun bence. Bir de sosyal politikalar konusunda sadece başlıkları söyleyeyim; Halk Süt, Halk Et, Halk Gıda, Halk Ekmek hatta halk balık uygulamalarını başlatacağız. Üreticiden aldığımız ürünleri tüketiciye ulaştıracağız. Toplu ulaşımda uygulayacağımız kentsel dönüşümde uygulayacağımız projeler var. Altyapı ve aktı atık acil müdahale edeceğimiz sorunlar olacak” dedi.

İKİNCİ CEMRE 9 MART’TA ÖDEMİŞ’TE
Projelerini 3 program olarak İzmir’e duyuracak olan ve ilkini geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren Soyer, ikinci cemre toplantısının yerini ve tarihini duyurdu. Soyer, “İzmir ile ilgili çok sayıda hayal ve proje var aklımızda bunlarla bir defada sunmak birtakım sıklet noktalarını kaybetmek anlamına gelecek diye endişe ettik. İkinci cemre tamamen tarım ağırlıklı olsun istiyoruz. Üçüncü cemre de diğer vizyonumuzun ağırlı kısmını sunmak olacak. 9 Mart’ta Ödemiş’te yapacağız ikinci cemre toplantısını. Bir endişem yok. Bu projeleri anlatma konusunda zaman yetersiz… Evet, doğru ama nasip olursa uzun bir yolculuğa çıkacağız ve tüm bunları çok daha detaylı anlatma fırsatı bulmayı ümit ediyorum” açıklamasında bulundu.

HÜKÜMET TELAŞ İÇİNDE DEĞİLSE DE OLMALI
Hükümeti hedef alan Soyer, “Hükümetin bir sıkıntı içinde olduğunu düşünüyorum sadece İzmir’de tabloyu görüyorlar diye değil. Adana, Bursa, Antalya’da ciddi bir telaş içinde olduklarını düşünüyorum değillerse de olmalılar. Ciddi bir sıkıntı yaşayacaklar gibi görünüyor” dedi.

MİSAFİRE KUSUR ETMEMEYE ÇALIŞIYORUZ
Merkezden gelen pay hakkında konuşan Soyer, “İzmir adil bir konumlandırma ile muhatap olmuyor. Bu büyük haksızlık. Ama İzmirli bunu okuyor diye düşünüyorum. Metro meselesi, o kadar çıplak bir örnek ki… İzmir’e 30 bin lira ayrılması anlaşılır gibi değil. Bu memlekete hepimiz vergi veriyoruz. Hepimiz vatandaşız. Sonuçta bu vergilerin adil dağıtılmasını bekliyoruz. İçinde yaşadığımız kente böyle bir ayrımcılık yapılarak muamele ediliyorsa bu kent gerekeni yapacaktır. İzmir’in köklerini anlamak lazım. Bu şehirde aday olacaksanız bunu biliyor olmanız lazım eğer değilse o zaman biraz misafir gibi oluyorsunuz. Misafire saygıda kusur etmemeye çalışıyoruz ama biraz öyle bir tablo var yani” ifadelerini kullandı.

90 DAKİKA DEVAM EDECEK!
Soyer ulaşım politikasına değinirken uygulanacak indirime ilişkin, “90 dakika devam edecek. İndirim ise sabah 06.00-07.00, akşam 19.00-20.00 arası olacak” dedi.

İZMİR GİBİ BİR ŞEHRİ ŞİRKET GİBİ YÖNETEMEZSİNİZ
İktidar partisi mensuplarının, ‘listeler dağda yapılıyor’ ve ‘İzmir’e CEO seçiyoruz’ gibi söylemlerini değerlendiren Soyer, “Hükümetsiniz varsa böyle dağdan gelen yapılacak şey basit hükümetsiniz. Hukuka mahkeme savcılar orada. Ne gerekiyorsa yapılır. Bunu kampanyada malzeme olarak kullanmak hoş değil. Varsa bilgi veririsiniz savcılığa gereken yapılır. Böyle bakarsanız hiçbir şey anlamadınız demektir. Yönetişim artık daha geniş kapsamlı bir modele dönüşmek zorunda. İzmir gibi bir şehri şirket gibi yönetemezsiniz” diye konuştu.

ÖZELLEŞTİRME VE ZEYBEKCİ İÇİN NET CEVAPLAR!
Geçtiğimiz günlerde Fuar İzmir için kullandığı, ‘Gerekirse özelleştiririz’ ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin kendisi için, ‘Aday önceden konuşmuyordu, sonradan coştu’ söylemlerinin sorulmasının ardından açıklama yapan Soyer, “İzmir fuarının 12 ay çalışması, canlı olması lazım bir gününün boş geçmemesi lazım. Gerçekten geçen her boş gün İzmir’e zarar yazıyor. Bizim o fuarı cıvıl cıvıl kullanıyor olmamız lazım. Hatta yanına bir kongre merkezi yapacağız. O da birbirlerini besleyerek büyütecekler hikâyeyi. Gerekirse özelleştirmek ve profesyonel hizmet almak lazım dedim. Şablonlardaki özelleştirme değildi. Eğer mevcut kadrolarımızla biz topu topu iki uluslararası fuar düzenliyorsak bu kayıptır. Bizim ne yapıp ne edip bunu 12 aya çıkarmamız lazım. Birilerini üzmeyeceğiz diye koskoca İzmir’e haksızlık edemeyiz. Evet, İzmir’in coşkusunu görüp coşmamak mümkün değil. İnsanlarda umut var, bunu görüyorum. Olağanüstü bir heyecan ve iklim var. Kendisi böyle bir coşku görmediği için coşamıyor olabilir. Ama benim coşmamam mümkün değil” dedi.

SODEM VE CİTTASLOW GÖREVLERİ
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’ndeki (SODEM) görevine ilişkin konuşan Soyer, “SODEM bu dönem İzmir’le beraber daha da şaha kalkacak. Çünkü hayat yerelde akıyor ve insanların siyasi tercihlerini yereldeki değerlendirmeleri belirliyor. Bu görevim bitecek ama 23’ünde genel başkan İzmir’i ziyaret edecek. Zannediyorum görevlerimin devam etmesini isteyecek” açıklamasında bulundu. Soyer ayrıca, Türkiye Cittaslow Koordinatörlüğü ve genel başkan yardımcılığı görevlerinin devam edeceğini ifade etti.

KOCAOĞLU İLE NİYE YAN YANA DEĞİL?
Sahada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yan yana gelmemesine ve ekonomik krize dair konuşan Soyer, “Bu bir seçim stratejisi. Aziz bey daha çok etki edeceği yerlere gidiyor. Beraber de gideceğiz ama kampanya sırasında yolarımızı ayırmamız daha pozitif etki edecek diye düşündük. Bir sıkıntı yok çok daha birbirimizi iyi anladığımız bir süreç yaşıyoruz. Ekonomik kriz yapa geldiğiniz bazı alışkanlıklarınızdan mahrum kalmanız sonucunu yaratıyor. İki ekmek alırken tek ekmekle dönüyorsunuz. Bu can yakıcı bir şey. Bu vatandaşın siyasi tercihini de belirleyecek. İnsan evladı bu etkinin tepkisini mutlaka koyacaktır. Ama bu sandığa ne kadar yansır sorusu belki biraz erken cevaplamak için. Biraz daha görmek lazım. Krizin ne kadar derinleşeceğini görmek ve bunun ne kadara bir ders verme isteğine dönüşeceğini biraz daha vakit geçince görürüz diye düşünüyorum” dedi.

BEN İYİMSERİM
Anket ve seçim sonuçlarına ilişkin konuşan Soyer, “Kayıp yaşayacağımızı düşünmüyorum. Çok daha fazla sokakta ve meydanlarda olmaya gayret ediyorum. Dün tam gün Buca’nın yoksul bölgelerindeydik. İnanılmaz bir heyecan ve umut var. Üstelik AKP’nin çok oy aldığı yerlerden bahsediyorum. CHP’nin üçüncü parti olduğu mahallelere gittik. Gördüğüm tablo çok şaşırtıcıydı. Çok daha fazla çalışacağız. Ben sonuçtan iyimserim” dedi.

3 AYRI YERDE ÇÖP TESİSİ OLACAK
İzmir’in yıllardır çözülemeyen sorunu katı atık bertaraf tesisine dair açıklama yapan Soyer, “Biz üç noktada yapılması gerektiğinde mutabık kaldık. 3 ayrı katı atık tesisi olacak ve enerji üretecekler. Bunların yaklaşık kapasiteleri yatırım miktarları hepsi belirlendi. Yer konusunda daha çalışıyoruz elbette en doğru yeri bulmak zorundayız ama üç tane de yapmak zorundayız. Nerede yapacağımız henüz netleşmedi. Üç tane ihtiyaç duyduğumuz netleşti. Viyana’da, Londra’da şehrin merkezinde bunlar ne koku verir ne kirlilik yaratır.  Önce o bölgenin halkına bu hikâyeyi anlatmak ve göstermek lazım ben yaptım oldu derseniz tepki ile karşılaşıyorsunuz. Bunu sağlıklı bir iletişim içinde yapmak lazım” diye konuştu.

İÇİME SİNMEDİ
Kültürpark hizmet binasının Tınaztepe Üniversitesi’ne tahsisine ilişkin açıklama yapan Soyer “Benim içime sinmedi ama ne yapılabileceğini o makama geldikten sonra değerlendireceğiz. Ne Aziz Başkan ile ne teknik arkadaşlarla konuşmadık” dedi.

RAKAMLARA ÖNEM VERMİYORUM
Rakamlara önem vermediğini aktaran Soyer, “Şeffaflık sözleşmesini tüm belediye başkan adaylarının imzalamasını teklif etmek lazım. Rakamlarla hiç ilgilenmiyorum. Çok şey söyleniyor ama ilgilenmiyorum. Sahada bunu görüyorum ama bu sandıktır sonuçta kimse bilemez ne olacağı. Nasılsa kazanacağız diye bakmıyorum. Rakam konusunda hiçbir fikrim yok kaybedecekmiş gibi çalışmaya devam ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAVGA ETMEYE GELMEYECEĞİM
Her seçimin risk taşıdığını söyleyen Soyer, ayrıca merkezi hükümetle yürütülecek ilişkiler konusunda da, “Her seçim risktir. Seferihisar da risktir. Çalışmazsanız kaybederseniz. Zafiyet yaratırsanız seçimi kaybedersiniz.  Türkiye’nin her yerinde seçim için bunu söyleyebilirim. Ben kavga etmeye gelmeyeceğim. Mümkün olduğu kadar katılımlarını sağlamaya gayret edeceğiz. Buradan çıkacak oy sonuçlarının kimsenin hafife alacağını sanmıyorum. Ben de gayet uyumlu yumuşak ve anlayışlı bir üslupla bu diyalogu kurmaya gayret edeceğiz. Çünkü oturacağım koltuğun kişisel kızgınlıklarıma duygularıma hâkim olmamı gerektiren bir koltuk olduğunu düşünüyorum. Yutmam gereken şeyi yutacağım ama ana tercihim İzmir’in menfaatleri olacak. İzmir Türkiye’yi değiştirecek. Çünkü Türkiye’de siyaset tıkandı. Türkiye şu an bölünmüş bir görünüm veriyor. Bununla ne ekonomik ne de siyasi krizlerle başa çıkacak güce sahip değilsiniz. Bir başarı hikâyesi lazım İzmir’e bunu en güzel yapacak kent İzmir’dir. Çünkü Türkiye’de rejim değişti demokrasiyi yeniden yaşanır kılmak için yerelde demokrasi yeniden gündeme getirilebilir. O zaman da başka bir siyaset dili İzmir’den başlayarak tüm Türkiye’ye yayılır” dedi. 

 
Kripto FETÖ operasyonu: 25'i asker...
 
BASİFED'de isim değişikliği
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mert 5 Mart 2019 Salı 06:37

Akp ye talana , yalana , gericiliğe geçit yok, İzmir Atatürkçü dür öyle kalacak

Yorumu oyla      5      5  
bayraklı lı 4 Mart 2019 Pazartesi 22:19

31 marttan sonrası hdp li belediye hendekçi ve terör desdekçileri sevinsin gerçek chp li ve atatürkçüler üzülsün.

Yorumu oyla      4      5  
Misafir 4 Mart 2019 Pazartesi 21:25

Tunç soyer güven vermiyor inşallah bizleri yanıltır İzmir 2 bölge endişeli koparatiflere desteği çekecek diye gerçekten aziz bey iyiydi

Yorumu oyla      4      5  
m.y. 4 Mart 2019 Pazartesi 20:37

peki "Basmane çukuru" ne olacak, belediyede devamlılık ilkesi gereği, önceki yönetimlerin devamı şeklinde mi hareket edeceksiniz?nasıl Çözeceksini?? bu konuda da açıklama bekliyoruz...

Yorumu oyla      4      5  
muhalif 4 Mart 2019 Pazartesi 20:35

2 uluslararası fuar yapılmıyor, merka olanlar 2 adettir, Marble ve Wedding..Fuar İzmiri özelleştirmek yerine, ona göre kadro kurarsınız, gerekirse bu işi bilen yabancı fuar organizasyon şirketleri ile iş ortaklık kurarsınız, vb. katı atık tesisi konusunda ben yaptım oldu bitti yok, izmirde birçok oda, avukatlar,STK.lar karşı çıktılar.bence önce onları ikne etmek gerek..çünkü dava açıyorlar.....

Yorumu oyla      4      5  
bu kadar sığır 4 Mart 2019 Pazartesi 20:34

Ezberlenmiş kelimlerler üzerinden yorum yazmanın esprisi kalmadı! Yeni şeyler bulmadan önce 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' demeyi neden yasakladınız onu söyleyin! Hendekçi sizsiniz, kazılırken valiniz, kaymakamınız cehapelimiydi sığır? Kazılırken nerdeydiniz?

Yorumu oyla      7      5  
TC misafir 4 Mart 2019 Pazartesi 19:58

Çevre ilçelere 90 dk. uygulaması vardı Balıklıova otobüsünü çok kullandım 90 dk içinde ilçe tarifesinin yarısı alınıyordu hatırladığım kadarıyla.

Yorumu oyla      5      5  
Bu kadar net 4 Mart 2019 Pazartesi 18:52

İzmir''e HENDEKCİ değil, ZEYBEKÇİ yakışır, İzmir''de PKK istemiyorum, Oyum Zeybekciye...

Yorumu oyla      8      12  
gürkan 4 Mart 2019 Pazartesi 18:06

Eskiden de çevre ilçelere 90 dakika yoktu, şimdi de olmaması gerekiyor. Seferihisar'a gideceksen ücretini vereceksin. Bunun vergi, şu bu ile ilgisi yok. Merkezde de 90 dakika boyunca en fazla 2 araç bedava aktarma olması gerekiyor. İZBAN'da da artı para sisteminin mevcut hali eleştirmiş biriyim. 90 dakikanın esas amacı da insanlar bedava aktarma yapsın değil. Bugün 90 dakika olmazsa sen insanlara aktarma olmadan ya da minimum düzeyde aktarma yaptırarak ulaşım sağlamak zorunda kalırsın. Sonucunda da 1000 değil 3000 bin araç ile hizmet etmek durumunda kalırsın.

Yorumu oyla      8      6  
Arşiv e bakın 4 Mart 2019 Pazartesi 17:28

2008 Ağustos ayından 13 Şubat 2016 tarihine kadar İzmir BB sınırlarındaki çevre ilçelerin 90 dk aktarma hakkı vardı . Bu tarihler arasında aktarma hakkı verilirken İzmir dünyanın hangi ülkesinde oluyordu ? Arkadaşım Gürkan Bey madem ki ulaşımdaki bugünkü uygulamayı savunuyorsunuz ; 2008 Ağustos ayından itibaren çevre ilçelere aktarma hakkı niye verildi ? 2016 Şubat ayında niye iptal edildi ? İzban da gittiğin kadar öde uygulamasında aktarma hakkı varda , çevre ilçelerdeki ( Seferihisar , Urla , Kemalpaşa ) otobüslerde niye aktarma hakkı yok ? Niye diğer ilçe otobüslerinde gittiğin kadar ödeme sistemi uygulanmadı ? Ulaşımdaki farklı farklı yapılan uygulamalar adil mi ? İlk binişten sonra 90 dk aktarma hakkı sadece merkez ilçelere mi mahsus olacak ? Çevre ilçelerdekiler vergi ödemiyorlar mı ? Ödenen vergilerden İzmir BB payını almıyor mu ? Toplu ulaşımda daha adil ve hakkaniyetli ücret ve tarife uygulanamaz mı ?

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat: Martın sonunu bahar yapacağız
CHP’li Mahir Polat, 31 Mart yerel seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. ...
CHP Narlıdere Adayı Engin: Pazaryeri modern görünüme kavuşacak
31 Mart Yerel Seçimleri öncesi seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet ...
CHP Çiğli adayı Gümrükçü: Millet için geliyoruz, hizmet için geliyoruz
İki gün içerisinde dokuz adet seçim ofisinin açılışını gerçekleştiren, ...
 
AK Partili Nasır: Zeybekci, İzmir için büyük şans
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Ödemiş'te AK Parti Belediye Başkan ...
CHP Menemen adayı Aksoy'dan 'limonlu' mesaj: Kendimizi sıktırmayacağız!
CHP’li Serdar Aksoy, Egekent 2’de yeni seçim ofisi açılışında Menemen ...
CHP'li Beko: Gaziemir'de Arda'ya rekor oy çıkacak!
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda’nın Aktepe ve Emrez seçim ...
 
CHP Bayraklı adayı Sandal'dan iki müjde
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, Bayraklılı vatandaşlara ...
CHP Adayı Tugay: Karşıyaka'yı birlikte yöneteceğiz
Mavişehir Balıkçı Barınağı çayevinde güzel havanın tadını çıkaran Karşıyakalıları ...
Mehmet KARABEL yazdı... Hayat arkadaşlığı demek bazen ‘zevcen’e ‘emret başkanım’ diyebilmektir!
Mehmet KARABEL yazdı... Hayat arkadaşlığı demek bazen ‘zevcen’e ‘emret başkanım’ diyebilmektir!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva