HABERLER>POLİTİKA
7 Mayıs 2023 Pazar - 17:34

CHP 1’inci sıra adayı Taşkın: İzmir’de bir karşılığım var!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1’inci Bölge 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Yüksel Taşkın, saha gözlemleri ile ilgili yaptığı açıklamada “İzmir çok katmanlı bir kent. Geldiğimden beri 5 gündür sahadayım. İzmir’de bir karşılığım var benim de. İktidar medyası Kemalizm savunusuna geçerek CHP seçmeninin kafasının karıştırmak istedi. Fakat bu sosyal medyada dolanan kişiler sahayı bilmiyorlar” dedi.

CHP 1’inci sıra adayı Taşkın: İzmir’de bir karşılığım var!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1’nci Bölge 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Yüksel Taşkın, BİR TV’de yayınlanan programda açıklamalarda bulundu.

AMAÇ SEÇMENİ CHP’DEN BİR ŞEKİLDE UZAKLAŞTIRMAK
İktidarın kendisi üzerinden dezanformasyon yapıldığını ve amacın seçmeni CHP’den uzaklaştırmak olduğunu kaydeden Taşkın, “Bunun arkasında CHP seçmeninin kafasını karıştırma anlamında dezanformasyon taktikleri uyguluyorlar ve bunu her seçimde yapıyorlar. Bu bir algı operasyonu… Sosyal medyadaki akıp giden sözlü hayat ile sahada farklı bir dünya var. İktidar partisi seçimlerde Atatürkçü kesiliyor ve bu dönem daha yoğun kullanıyor. Amaç seçmeni CHP’den bir şekilde uzaklaştırmak… Ben İzmir’den aday gösterildim ve önüme bunlar konuldu. Bir başka arkadaşım üzerinden de benzer bir durum yaşanabilirdi. Strateji belli… Burada kimin olacağı ve öne çıkacağı önemlidir. Burada ben hedef haline getirildim. İstanbul‘dan aday gösterilip seçime girecektim. Genel başkanımızın oluru ile İzmir’den aday gösterildim.” dedi.

22 YIL ÖNCEKİ BİR YAZIM VE BANA AİT OLMAYAN İÇERİKLER DOLAŞTIRILIYOR
Geçmişte öğrenci hareketi içerisinde yer aldığını ve ÖDP’de siyaset yaptığını kaydeden Taşkın, zaman içerisinde düşüncelerinin değiştiğini belirterek şunları söyledi: 
“Sivri dilli bir insan değilim. Akademisyenlerin tarzı olayları, olguları çok yönlü değerlendirmeleridir. Benimle ilgili iki içerik dolandırılıyor ve bunlar çarpıtılmış içerikler…. Çok şeffaf olmayan gruplar aracılığıyla bunların ürettiği içerikler daha da kolajlanarak dolaşıma sokuldu. MYK sürecimde de oldu bu durum. Bağlamlardan koparmaya örnek vereyim. Kemalizm ırkçılıktır demedim. Geçmişte ‘Kürtlerle evlenmeyin, yemeğini yemeyin’ tarzında bir makale vardı ve yaptığım onunla ilgili bir analizdi. Ama konu başka yerlere gitti. 22 yıl önceki bir yazım ve bana ait olmayan içerikler dolaştırılıyor. Kemalizmin ırkçılık olduğunu düşünmüyorum. Kemalizm, Fransız ulus anlayışından etkilenmiştir. İnsanların, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ dilebildiği Cumhuriyetçi bir irade ile ben bu ülkenin kader birliği ve geleceğine inanıyorum dediği bir noktada, Çerkez ve Laz olmalarından öte bir anlayıştır. Ben akademisyen olarak bunu güzel güzel anlatırım. Bağlamından koparılan bir şey… Bir de örneğin genç birisi böyle bir laf etmiş de olabilir. Biz aynı insan değiliz. Ben CHP öncesinde ÖDP içindeydim. Ondan önce öğrenci hareketindeydim. Belli değişimden geçer herkes. CHP’de siyaset yapma ile ilgili bir muhasebe yaptım. Düşündüm taşındım CHP’ye Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğindeki bu partiye destek vermeye karar verdim. İnsanlar fikri değişimler geçirir. CHP’de zamanında daha devrimci hareketlere yakın insanlar da vardı. Ben de burada yer almayı düşündüm. İzmir’de bir algı oluşturmaya çalışıldı. Sanki ben pat diye geldim. Böyle bir şey yok”

İZMİR’DE BİR KARŞILIĞIM VAR!
İzmir’deki gözlemlerinden bahseden Yüksel Taşkın, “İzmir çok katmanlı bir kent. Geldiğimden beri 25 gündür sahadayım. İzmir’de bir karşılığım var benim de. İzmir’in demokrasi kültürü ve yerel yönetim tecrübesinden olağanüstü etkilendim. Görev sıramda en çok İzmir’e geldim. Çok üretken bir sivil toplum var İzmir’de. MYK genellikle belli sayıda insanı değerlendirir ve bu kişiler akademiden gelirler ve genel başkanın etrafında tutmak istedikleri insanlardır. Benimle ilgili süreç seçim rekabetine düştü. İktidar medyası, Kemalizm savunusuna geçerek CHP seçmeninin kafasının karıştırmak istedi. Bunun yanına birde farklı partilerde katıldı. Bizim tabanımıza yönelik çabası olan partiler de devreye girdi. Fakat bu sosyal medyada dolananlar sahayı bilmiyorlar. Bana herkes istediğini sorabiliyor. ÇYDD’ye gidiyorum, ADD’ye gidiyorum. Her yere gidiyorum ve soruyorlar, ben de anlatıyorum. Bir kısım insanın ise farklı bir derdi var. Bu derdi de söyleyeyim, Örgütümüzden Kılıçdaroğlu’na yönelik teveccüh var. Örgütümüz canlı ve çalışkan. Bu gözlemlerimi miting çok destekledi. Sosyal medyada gürültü koparanlar her seçim döneminde bunu yapıyorlar. Like siyaseti kültürüne abanıyorlar. Yeni kurulan partilerden belli argortimalarda, öfke ve gençlere hitap edersek bize oy verirler diye bir düşünceleri var. Like partileri diyorum bunlara. Bir dönem beğeniliyorlar sonra ise farklı partilere gidiyorlar. Bunların çoğunun oyu CHP’ye gelecek. Zaten yeni seçmen de bu algoritma kullanılarak algı oluşturmaya çalışan dezenformasyon taktiklerini seçim sonrası büyük bir hüsran bekliyor. Ancak, onların hitap ettiği ilk defa oy kullanacak seçmende de birinci partiyiz. Bence taşlar yerlerine oturacak. Ben sahada işimi yaparak bunlara yanıtımı veriyorum. Örgütüme kendimi tanıtıyorum. Onlar da beni tanımaya çalışıyor. Çok da iyi gidiyor. Bazı söylentilerde partimizin örgütünün benimle sahaya çıkmadığını, çıkmak istemediğine dair sözler dolaştı. Külliyen yalan ve yanlış. Gürül gürül çalışıyoruz. Ben gerçeği söyleyeyim ben buradayım. Hepimiz programlara riayet ediyoruz. Sahada hiç olmayan partiler var. Bunlar öyle şeyler söylüyorlar. Sahada olsalar aslında görecekler. Bu teveccühü nedeni ile onlar sokakta yoklar. Sanal dünyada kendilerini var etmeye çalışıyorlar çünkü sahada yoklar. Saha bambaşka bir şey söylüyor. Örgüt beni tanımak istiyor. Zaten bir kısmı tanıyordu. Tanıyan çok var ve olumlu yaklaşıyorlar. Tanımayanlar da toplantılarımızda tanıyor” şeklinde konuştu.     

PURÇU’NUN SEÇİLEBİLİR YERDEN GÖSTERİLMESİNİ RAPORLADIM
Listede gösterilmeyen Özcan Purçu’nun yeniden aday gösterilmesi yönünde rapor sunduğunu ancak aday gösterilmedipğini kaydeden Taşkın “Türkiye’de ilk roman vekil bizden çıktı. Türkiye yeni bir dönemece giriyor. Ve bu dönemeçte 68 arkadaşımız listeye giremedi. Bu dönem istisnaibir dönem. Çokfazl arkadaşımızı kestik. 3 dönem arkadaşllarımıız kestik. Özcan Beyi de kestik ve burada romanlara ayrımcılık yapsak zaten neden 3 dönem vekillik yapan Özcan Beyi keselim.Bunu da yapmazdık. Benden engelliler ve Romanlar için rapor istendi. Raporda yeniden aday olmasının ve seçilebilir yerden aday gösterilmesinin iyi olacağını da ilettim. Ama bu dönem listelerle ilgili bir sıkıntı var. Sayın Hacer Foggo’nun adaylaştırılması da bu konuda dezavantajlıların temsiliyeti açısından atılmış bir adımdır. Romanlarla ilgili konuda da özel olarak çalışacağım. Her yerde Roman mahallesine gidiyor. Çok olumsuz koşullarda yaşıyorlar. Roman açılımı yapacağız dediler ve ne vaat sundularsa yapmadılar. Şimdi ise yeni bir iktidar kuruluyor. Kurucu unsuruolmakromanlar için çok iyi olur diye düşünüyorum ve bunu aktarıyorum” dedi.

AK PARTİ’YE GÖNDERME… TAŞIMA, FOTOŞOP MİTİNG!
İzmir’de geçtiğimiz hafta yapılan iki ayrı mitingle ilgili konuşan Taşkın, “gözlem yapan arkadaşlarımzı bana çok cansiz ve şişirilmiş bir miting olduğunu aktardılar. Taşıma suyla değirmen döndürülmeye çalışıldı. Ben şuna bakarım; Bir ilde kuvvetli değilsem kimseden gizlemem ama sadece algılara yaslanmış gerçekten kopuk bir iktidar var ve fotoşopla işleri idare edeceğini düşünüyor. Halbuki öyle değil. Birgün emniyet görevli arkadaşlar bir gün önceki mitingle bir gün sonraki mitingin hangisinin kalabalık olduğunu algılıyorlar. Mitingler önemlidir ama mitinglerin duygusu çok önemldiri. Duygusu çok önemliydi ve sahada gördüğümüzü mitingde gördük. Biz Kılıçdaroğlu’nun stratejisinin sonuna kadar arkasındayız dediler. Sonuna kadar Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına kadar beklediler ve yoruldu bu esnada insanalr. Ama sonuna kadarburadayız vearkandayız mesajı verdiler. Bunun dışındaki mitinglerde yoğun katılım var ve coşku var. Dip dalga kurtulmak istiyoruz diyor. İnsanlar çok onurlular. Eşit şartlarda yarışlmıyoruz, sermaye gücü arkamaızda değil, medya gücü büyük oranda iktidara bağımlı… İnsanlar eşit yarışmıyorum ve barışçıl yollarla iktidar değişimi talep ediyoreum diyor. Biz buna yaklaşınca da darbe yapmak gibi absürt ötesi suçlamalara maruz kalıyoruz.Ayıptır. İnsanlar sandık yoluyla değişim istiyorsa bunu durduramazsınız” açıklamalarını yaptı.

EN AZ 16 VEKİL ÇIKARIRIZ 
İzmir’de en az toplam 16 vekil çıkaracaklarını söyleyen Taşkın “Birinci sırayım ve herkesten daha çok çalışmamız lazım. Her gün sokaktayım. 8’i 9’u çıkarmak için çalışıyoruz.Bu potansiyelimiz var. 8’in altına inmeyiz, 9’u zorlarız. İki bölgede de… Eskiden daha rahat anketlere yanıt verirdi. Şimdi ise veremiyor. Benim partimin de militanı, iktidar partisinin de militanı yanıt veriyor, çünkü çok inandıkları için rahatifade edebiliyorlar kendilerini… Endişleli yurttaşın ise anketlere yanıtı düşük… Muhalefet partisi oyları iyi yansımdağını düşünüyorum. Biz cumhurbaşkanlığını ilk turda yakınız. Potansiyelimiz var ve 300’ün üzerine çıkma hedefinde çok yakınız” ifadelerini kullandı.

BELİRLİ ZAMANLARDA İZMİR’E GELECEĞİM
İzmir’e geldiği günden beri  bir otelde kaldığını söyleyen Taşkın, “vekil olduğumda bir ofisim olacak. MYK olduğum sürece belirli zamanlarda İzmir’e geleceğim. Eşim akademisyen İstanbul’da ve MYK olduğum sürece İstanbul-Ankara-İzmir arasında olacağım. Bizim açımızdan kolay değil ama dengeleyeceğim” şeklinde konuştu.

YEREL YÖNETİMİN YÖNETİCİSİNİ EKONOMİNİN DE AMİRİ YAPMAK LAZIM
İzmir’in muazzam bir ekonomi potansiyelinin olduğunu söyleyen CHP’li Taşkın, yerel yönetimlere dayalı bir ekonomik model üzerinde çalıştıklarını söyleyerek “Çok sıçrama yapabilecek bir dünya kenti olabilir burası. Bunun için dünyada usul şudur: Yerel yönetimin yöneticisini ekonominin de amiri yapmak lazımdır. Bu üniter sistemin içerisinde pekala mümkündür. Tunç Soyer seçildiğisürece ekonominin de amiri olmalı. Ekonomik bütçe ve planlamalarda yetkisi olmalı. Yerel inisiyatife daha fazla alan açmalıyız.İzmir’de bu konuda iş insanların büyük kısmı merkezi iktidardan beslenemediklerinden tam anlamıyla burjuva denilebilecek kişiler… Merkezi iktidar destekliyici ve teşvik edici olması lazım. Kayırmacı olmamalı. Şugrubu getireyim İzmir’e, İzmir’in taşı toprağı değerlidir demememiz lazım. İstihdamı kim arttıracaksa katmadeğerli ürünü kim üretecekse ve onun önünü açmamız lazım. Belediyelerinde  biraz kuvvetlenmesi lazım” dedi.

BUNU YAPARSAK TARIM VE SANAYİ UÇAR
“Ekonomik bir özerklikten mi bahsediyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Taşkın, “özerklik demeyelim, insanların kafası karışıyor. Yerel yöneticiye gidip iş istiyoruz. O zaman istihdam için de eline kuvvetler verelim. Tunç Bey’e sürekli CV veriyor insanlar. O da nezaketle alıyor ve yapabiliyorsa yer açıyor. Belediyeler istihdam alanı değil, hizmet üretim yeridir. Belediye ekonomi alanında dönüşüm sağlayacak bir durumda olsun. Özel sektörün önünü kessin demiyorum, koordine etsin, planlama yapsın. Mesela MARBLE Fuarı var. Bu tarz şeyler daha fazla olmalı. Tarımı da stratejik olarak görüyorum. Tunç Bey’in, geçmişte Aziz Bey’in çalışmaları çok kıymetli… Resmen teşvik edilmeyi bekleyen harika projeleri var. Biz bunlara sadece inisiyatif tanıyacağız. Kaynak aktarımında destek olacağız ve kendileri de tarımı, kentin sanayisini de uçuracaklar. Merkezi iktidar burada teşvik edici, destekleyici ve denetleyici olacak.

 
İzmirlilerden TCG Anadolu'ya yoğun ilgi
 
İnşaat işçisinin acı sonu... Başına düşen demir hayattan koparttı!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Mayıs 2023 Pazartesi 11:06

inceye verilen oylar akepeye verilmiştir. inceye vereceğinize akepeye verin. adam olun. recepe tek laf edemiyor ama muhalafete çatıyor. ne biçim adam bu ince? yamuk adam. mitinglerde 15-20 kişiye konuşuyor. yürü be işine.

Yorumu oyla      3      5  
İNNCE İNCE İNCE 8 Mayıs 2023 Pazartesi 10:50

FATPŞCULARA OY YOK MEMLEKET PARTİSİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR PAZARGÜNÜ CHP NAL TOPLAR ANCAK

Yorumu oyla      3      5  
8 Mayıs 2023 Pazartesi 09:15

muharrem inceye verilen oylar akepeye verilmiştir. hala öğrenemediniz. incenin kim olduğunu tüm Türkiye öğrendi. Muhalefete saldırıyor tayyibe tek laf etmiyor. Yürüyün hadi işinize. troller.

Yorumu oyla      4      7  
Delege 8 Mayıs 2023 Pazartesi 06:47

Sana verilen hak seni konuşturuyor,senin yüzünden izmirde CHP oy kayıp edecektir,sokaklarda alanlarda insanlar seni görmek dahi istemiyor onurlu insan böyle bir böyle bir durumu asla kabul etmez demekki olmayan bir onur seni ve seni atayanlara hezimet yaşatacaktir lütfen demeçlerini İzmir için verme insanları üzmeyin ve germeyin mazbatanı al git...

Yorumu oyla      7      5  
Delege 8 Mayıs 2023 Pazartesi 06:47

Sana verilen hak seni konuşturuyor,senin yüzünden izmirde CHP oy kayıp edecektir,sokaklarda alanlarda insanlar seni görmek dahi istemiyor onurlu insan böyle bir böyle bir durumu asla kabul etmez demekki olmayan bir onur seni ve seni atayanlara hezimet yaşatacaktir lütfen demeçlerini İzmir için verme insanları üzmeyin ve germeyin mazbatanı al git...

Yorumu oyla      5      5  
Vatandaş 7 Mayıs 2023 Pazar 23:09

NE OLUR UYANIN ARTIK... OYLARINIZI TIPIŞ TIPIŞ BUNLARA VERMEYİN...

Yorumu oyla      8      5  
tuna 7 Mayıs 2023 Pazar 21:33

hala ataturk kraldır demedin beklyoruz oyle dusmansın ki ataturke secım için bile dusmanlıgıma devam ederim diyorsun kemal kılıcdaroğlu sana seslenıyorum bırak koltugu ataturkun partisinin içine ettin

Yorumu oyla      9      6  
örgüt... 7 Mayıs 2023 Pazar 21:32

sayın vekil hiç gelmeyin niye yorulacaksınız biz sizi meclisw tasıyacagız sorun yok valla...sen ince düşünme bence

Yorumu oyla      7      3  
İzmirli 7 Mayıs 2023 Pazar 21:29

Kıyamam 5 gündür sahadaymış. Bu partiye yıllarını vermiş, İzmirli adaylar varken çok zahmet olmuş 5 gündür sahada olmanız. Gidin oturun evinizde nasıl olsa terlik koysanız seçilecek.

Yorumu oyla      11      4  
Alexx 7 Mayıs 2023 Pazar 21:16

Chp izmirden Eşeği aday göstersin kazanır walla,biz Atatürkçüyüz kardeşim,Kemalizme karşı olan sen Yüksel Taşkın,İzmir''de sen 3 ün 1 ini alırsın,bir Chp li olarak bütün oylar Memleket Partisine haydiii.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Her şey Türkiye'de üretilecek
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kırşehir ve Kırıkkale'de ...
Kılıçdaroğlu: Bu topraklara huzuru getireceğim
13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu topraklara ...
Cumhur İttifakı'nı İzmir'de buluşturan düğün
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve Hayriye ...
 
DP’li Uysal'dan ‘Menderes’ paylaşımı: Göreve gelir gelmez…
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysa, "13.Cumhurbaşkanımız Kemal ...
AK Partili Kaya, Millet İttifakı'na yüklendi: 7'li masanın tek hakimi HDP!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Seferihisar, Urla ve Torbalı'da ...
CHP’li Nalbantoğlu’ndan esnafa söz: Vur Abalı’ ya devrine son vereceğiz!
CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; esnaf ve sanatkârlara ...
 
Memleket Partisi adayı Güven: İzmir'de yüzde 20 oy alacağız!
Memleket Partisi İzmir 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Asuman Ali ...
AK Partili İnan'dan Millet İttifakı'nın sloganına eleştiri: İzmir sizden nasıl hakkını alsın?
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili ...
AK Parti İzmir vekil adayı Doğan: Tarih bizi yazacak
AK Parti İzmir milletvekili adayı Muhammet Doğan, “Bu dönem Cumhurbaşkanımız ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mahalle çok karıştı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Evli evine köylü köyüne!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva