HABERLER>GÜNCEL
28 Nisan 2023 Cuma - 13:34

Ceyda Yüksel davasında mahkemeden ceza... Sanığa 'tahrik' indirimi!

İzmir'de 20 Ağustos 2020'de gerçekleşen olayda öldürülen Ceyda Yüksel’in davasında karar duruşması İzmir 6.Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Mahkeme heyeti, uyuşturucu ticareti suçundan cezasını etkin pişmanlık yönünden değerlendirme yaparak ceza vermedi. Heyet, Yükseli kasten öldürme suçundan, fiilli öldürme değerlendirmesi yaparak müebbet hapis kararından haksız haksız tahrik indirimi ile 18 yıl ceza verdi.

Ceyda Yüksel davasında mahkemeden ceza... Sanığa  tahrik  indirimi!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir'de 20 Ağustos 2020'de gerçekleşen olayda Ceyda Yüksel, Serkan Dindar'ın Bornova ilçesi Barbaros Mahallesindeki evinde ölü bulunurken, sağlık ekipleri Yüksel'in vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan cam kesilerinden dolayı hayatını kaybettiğini belirledi.Gözaltına alınan Serkan Dindar tutuklanmıştı.

Vücudundaki cam kesileri nedeniyle ölü bulunan Ceyda Yüksel'in katil zanlısı olduğu iddia edilen Serkan Dindar hakkında "kasten öldürme", "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçlamalarıyla açılan davaya devam edildi. İddia makamı geçtiğimiz duruşmada, celsede esas hakkında mütalaasını sundu. Savcı, Dindar için 'Kasten yaralama sonucunda ölüme neden olma' suçundan 12 yıla kadar hapis isterken, 'Uyuşturucu madde ticareti yapma' suçundan ise beraat talebinde bulundu. Taraf avukatları, esas hakkında mütalaaya savunma için süre talebinde bulunmuştu.
Serkan Dindar'ın yargılanmasına bugün İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Dindar, Ceyda Yüksel'in annesi Filiz Demiral, babası Ahmet Yüksel, taraf avukatları ile çok sayıda izleyici katılırken İzmir’de öldürülen Ezgi Zerkin’in annesi Ziynet Zerkin de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu,Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi ile birlikte açıklama gerçekleştirerek destek verdi.

BERAATİMİ İSTİYORUM
Duruşmada, sanık Serkan Dindar ek savunma vererek, “İfadelerim aynen geçerlidir. Ceyda’ya dokunmadım. Uyuşturucu için ısrar edince Sercan’a mesaj attım getirdi. Ceyda bankamatikten para çekti. 100 lira verdi. Evde birlikte içtiler. Bu suçlamaları kabul edemem, etmeyeceğim. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

KARŞILIK ALAMAYINCA ÖLDÜRDÜ
Taraf avukatları sanığın indirimsiz şekilde ceza alması gerektiğine vurgu yaparak , “Delil olmadığı mütalaada belirtilse de bizim elimizde delil var. Midyecinin önünde tartışmalar var. Kamera görüntülerinde sanık maktülü itiyor. Sanık cüsse olarak maktülden çok güçlü kendisinden cinsel ilişki talebi var. Karşılığı alamayınca içkinin etkisiyle kas avantajını kullanmak üzere bir eliyle boynundan bir eliyle pantolunundan tutuyor. Bedenin düştüğü cam kırıkları üzerinde sürtülerek yapılmıştır. Oluşan kesiler sanığın kendi yaptığı kesik değildir. Baştan sona kadar bedenine sahip olmaya çalışmıştır. Burası Türkiye Cumhuriyeti burası Anadolu. Benle yatmıyorsan geber yaklaşımı ile öldürme kastı var. Sanığın kasten öldürme suçundan cezalandırmasını talep ediyoruz. Uyuşturucu ticaretini kendi ağzıyla söylemiştir. Bu suçtan da ceza verilmesi gerekir. Sanık soğukkanlılıkla bu suçu işlemiştir. Baştan beri bir kere bile pişmanım dememiştir. Mesajlaşma kayıtları vardır. Uyuşturucudan dalga diye bahsediyor. Uyuşturucuyu kendi aracı ile temin etmiştir. Kanında da bulunmuştır. Ceyda’nın boyu kilosu düşünüldüğünde ağırlığı ile cama giremez. İtildiği kesindir. Asıl sarhoş olan sanığı yolda Ceyda toparlamaya çalışmıştır.112 acili arayıp kadın öldü diyip küfür etmiştir Öpmeye çalışmış evden çığlıklar duyulmuştur. Canavarca hisle öldürülme suçundan cezalandırılması gerekiyor”

GECE RÜYALARINDA GÖRMÜŞ GİBİ ANLATIYORLAR
Sanık Serkan  Dindar’ın avukatı ise Dindar’ın tahliyesini talep ederek, “Sanık ile maktül hangi şartlar altında tanıştığı dosyada açık müvekkilimiz inkar etmiyor. Sanık müvekkilin ifadesinin aksine dosyada delil yok. Bir kılına dahil temas etmemiştir. Orda olmadığımız halde ordaymışız gibi senaryalora göre yargılama talep ediliyor. 112’yi arayıp panikle acil acil kadın öldü demiştir. Müvekkil de o anki panikle intihar etti diyor. O an için maniplasyona uğramıştır. Müvekkilin itme hareketi sabit olsa bile tek başına ölüm için yeterli sebep olmayacaktır. Etraftaki bağrışmayı duyan vatandaşlar var. Ö. S adında bir tanık , “ Çık dışarı o.ç” dediğini duymuş. Serkan içeri almış. Bu sırada kadın küfretmeye devam etmiştir. Cam sesi gelmiştir. Agresyonu yüksek olan ölendir. Ceyda Yüksel normal hayatında da uyuşturucu kullanan birisi. E.E.A’nın dosyada met kullandığına ilişkin ifadesi var. Ceyda Yüksel Ölmüştür. Müvekkelimiz de 32 aydır suçsuz cezaevinde. Ceyda’nın elbiselerinde  yırtık vurmaya dayalı bir emare yoktur. Sol çene sol kol üzerindeki sıyrıklar otopside de tespit edilmiştir. Ölmesine sebep olan sol kolun altındaki kesidir. Sanığın maktüle kuvvet uyguladığına dair ekimoz yoktur.Müvekkil deliller kararmasın diye evini de temizletmemiştir. Olaydan 6-7 ay sonra mühürlü evine girildi. Serkan Dindar’ın sağ elindeki yaralar cam kesisi ile oluşmayacak yaradır. Olayı gece rüyalarında görmüş gibi anlatıyorlar. Tutukluluk süresi uzamıştır. Tahliyesini talep ediyoruz.” 

KARAR
Mahkeme heyeti, uyuşturucu ticareti suçundan cezasını etkin pişmanlık yönünden değerlendirme yaparak ceza vermedi. Heyet, Yükseli kasten öldürme suçundan, fiilli öldürme değerlendirmesi yaparak müebbet hapis kararından haksız haksız tahrik indirimi ile 18 yıl ceza verdi.

 
Aydın'da Kirazlı Yolu'ndaki çalışmalar tamamlandı
 
Bakan Nebati'den 'enflasyon' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere yangınında site sakinleri yaşadıklarını anlattı... Hayat kurtaran sistem!
İzmir'in Narlıdere ilçesinde bir sitede çıkan ve 8 saatlik çalışma sonucu ...
FOLKART’tan yangın açıklaması: Tek blokta 40 daire etkilendi!
FOLKART yönetim kurulu, dün akşam saatlerinde başlayan ve geçe yarıası ...
Firari PKK'lı Türkiye'ye getirildi!
Terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG mensubu firari Rasim Akyol, MİT’in yurt dışı ...
 
Kabin memuruna saldırmıştı: Gözaltına alındı!
Türk Hava Yollarının İstanbul-Mogadişu seferini yapan uçağında kabin memuruna ...
THY uçağında yolcu saldırısı: Acil iniş yapıldı!
İstanbul-Mogadişu seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağında bulunan ...
MMO'dan Narlıdere yangını için açıklama: Güvenli tasarım ve etkin denetim çağrısı!
Narlıdere’de büyük bir sitede dün akşam meydana gelen yangını değerlendiren ...
 
Ceyda’nın davasında karar günü… Adliye önünde gözyaşı ve isyan!
İzmir'in Bornova ilçesinde, evinde cam kesikleri içinde cansız bedeni ...
e-YDS ve DİB-MBSTS hafta sonu yapılacak
Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2023/5) yarın, Diyanet İşleri Başkanlığı ...
MSB: Sudan'da tahliye uçağımıza ateş açıldı!
Milli Savunma Bakanlığı, Sudan'daki Türk vatandaşlarını tahliye için gönderilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva