HABERLER>EKONOMİ
5 Ağustos 2014 Salı - 10:35

Çeşme’nin büyük plajına yatırım vizesi: Dev sermayeler sırada!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yabancı yatırımcıların da yıllardır beklediği Çeşme Altınkum Planı’nı onayladı. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “En kötü plan plansızlıktan iyidir. Yatırımcının önü açılacak” dedi.

Çeşme’nin büyük plajına yatırım vizesi: Dev sermayeler sırada!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çalışmalarına başlanan daha sonra yetki devrinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçen Çeşme Altınkum Turizm Merkezi’ne ait Koruma Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı onaylandı.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan yeni plan askıya çıktı.
 
YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILDI
Rus, Katar ve Dubai’den gelecek yatırımcıların da önünü açacak olan plan bakanlık tarafından resmen onaylanırken çalışmalar da başlatıldı. Uzun yıllardır yabancı yatırımcının da gözünü diktiği bölgenin önü açıldı. Bakanlık, yeni planı Çeşme Belediyesi’ne gönderirken 30 gün içinde yapılacak itirazları değerlendirecek.
 
Yeni planı yakından incelediklerini ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada planın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Yıllardır bölgenin plan beklediğini anlatan Dalgıç, “ En kötü plan plansızlıktan iyidir. O bölgenin tamamı turizm yatırım alanı. Planlandıktan sonra yatırımcının da önü açılacak. İnceliyoruz. İtirazımız olabilir. Sahil bandının yeşil olması, yürüyüş yolu, otopark gibi düzenleme talep edebiliriz. Arkadaşlarımız yeni planı en ince ayrıntısına kadar inceledikten sonra rapor hazırlayacaklar. Biz de ona göre yeni taleplerde bulunabiliriz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çeşme'de Talan 6 Ağustos 2014 Çarşamba 10:06

Çeşme'de son 2 yıldır halkın denize girebildiği yerler teker teker yapılaşarak halka kapanıyor. Önce Aya Saranda Bölgesinde Sakız'a bakan bölgede bir yapılaşma ile beton ve çelik yığınları yapıldı. Antınkum halka kapanıyor. Dalyanköy'de Petek Sitesi ile LadinOtel arasındaki koy ve yol halka kapanıyor. Daha sonra Ladin Otel ile Güzel Deniz Sitesi arasındaki koy kapatılıyor. Sadece Çeşme halkının değil İzmir Halkının da plaj olarak büyük ölçüde yararlandığı Kocakarı plajı da tel örgülerle çevrildi. Bu gidişe kim dur diyecek. Belediye mi? CHP mi? STK'lar mı? Yoksa halk örgütlenip eylem mi yapacak.

Yorumu oyla      13      6  
İZMİR'Lİ 6 Ağustos 2014 Çarşamba 09:53

Değerli hemşehrilerim,Eğer sahil halka kapatılmazsa alınan karar bence son derece önemli ve olumlu.Bakın Antalya ya gelen turist sayısına neden bu kadar fazla.Çünkü yabancı sermaye ve yatırım var,yatırım olunca tanıtım da oluyor.İnanın bu yatırımlar sadece Çeşme için değil İzmir ve ülkemiz için de çok önemli.Tatil için veya turizm yatırımı için gelen adam İzmir i de görmüş olacak ve diğer yatırımları içinde tercih sebebi olabilecek.Buda refah seviyesinin yükselmesi demektir.Tabii ki çevre ve doğa katledilmemek ŞARTI ile.Hayırlısı..

Yorumu oyla      14      5  
Çeşme'de Kocakarı Plajı ne olacak? 5 Ağustos 2014 Salı 20:27

Çeşme Dalyanköy'de yaşayanların, yazlık sahiplerin ve halkın plajı olan Kocakarı Plajı'nın büyük bir kısmı ve arkası birileri tarafından çit ile çevrildi. Halk daracık bir kıyı şeridine mahkum edildi. Buraya turistik tesis yapılacağı söyleniyor. Halk için çok önemli olan bu plaj halka kapatılırsa Dalyanköy halkı ne CHP'yi ne de Muhittin Dalgıç'ı affetmez. Lütfen halkın plajına sahip çıkın, halka kapatılmasını engelleyin. Gerekirse kampanya ile paar toplayalım, araziyi alıp halk plajı yapalım.

Yorumu oyla      19      5  
TC misafir 5 Ağustos 2014 Salı 20:17

Mordoğadan ayıbalığına bile parayla giriliyor Altınkum halka açık olsaydı ayıp olurdu zaten! Bundan sonra dar gelirli İzmirliler ancak meles deltasından denize girecek her şeyin iyisi parası olana parası olmayan beter olsun sürünsün aferin bu kafayla devam edin!

Yorumu oyla      18      5  
Turgut 5 Ağustos 2014 Salı 18:55

Tamam Çeşme de ayvayı yedi.

Yorumu oyla      18      5  
ercan 5 Ağustos 2014 Salı 17:13

çeşme yıllardır saklanan bir cennetti.sonra ne olduysa istanbul gazetelerinin gündemine oturdu. Bunun en büyük sebeplerinden biri antalyadan oldukça farklı bir iklim yapısına sahip olması. Eskiden izmirin gözbebegidi artık o günler bitti. Medyanın katkılarıyla da çogu yatırımcılar gözlerini çeşmeye çevirdi.Bu ülkenin en büyük gelirlerinden bir tanesi turizim. Yatırım olmadan kalkınma olmuyor malesef.

Yorumu oyla      20      6  
5 Ağustos 2014 Salı 14:30

verin hazine arazilerini uluslararası sermayeye,verin teşvikleri,çayın taşı ile çayın kuşunu vursunlar,bir kuruş vergi vermesinler,kazandıkları dövizi yurt dışına çıkarsınlar,bu tesislerde de gariban türk halkı on iki saat açlık sınırının altında köle gibi çalışsın yabancı sermayaye kölelik yapsın,ortalama türk vatandaşı da kamuya açık olması gereken sahil şeritlerine bile giremesin,bunun adıda ileri demokrasi olsun............

Yorumu oyla      26      6  
kalmasın ... satın anasını satayım 5 Ağustos 2014 Salı 13:10

Halkın gireceği plaj bırakılsın bir yerlerde, yatırım yapılacak diye halk pis ve taşlı sahillerden denize girmek zorunda bırakılmasın

Yorumu oyla      26      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de turistsiz yaz: ‘Kruvaziyer’ dibe battı
Turizmde kötü bir sezon yaşayan İzmir'in talihi temmuzda da değişmedi. ...
Aslan’dan kritik uyarı: ‘Elektronik’ haciz isyan çıkaracak!
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, elektronik vergi hacizlerinin birçok ...
Ege'nin hazır giyim ihracatında üç rekor
Temmuz ayında Ege İhracatçı Birlikleri tarafından kayda alınan ihracat, ...
 
Babacan Ege Buluşmaları'nda konuştu: 'Melekler'e destek
EGİAD’ın düzenlediği 70. Ege Buluşmaları’nın konuğu olan Başbakan Yardımcısı ...
Babacan İzmir iş dünyasıyla buluştu: Erdoğan ilk turda…
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 6 gün kala İzmir iş dünyası ile bir araya ...
Faizin ateşi çok yüksek!
Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi Temmuz ayı enflasyon ...
 
Ege'nin ‘Üzüm Kralı’ inşaat sektörüne el attı
Ege'nin üzüm ve tekstil kralı Rıza Akça, rotayı inşaata çevirdi. Kısa ...
Enflasyon beklentiyi aştı: Şampiyon sivri biber
Temmuz ayında yıllık enflasyon yüzde 9,32 ile beklentileri aştı. Temmuz'da ...
Torbalı zincir marketlerin dağıtım üssü oldu
Türkiye’nin en büyük perakende zincirlerinden CarrefourSA, ŞOK, Kipa, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva