HABERLER>EKONOMİ
4 Ağustos 2014 Pazartesi - 17:11

Babacan İzmir iş dünyasıyla buluştu: Erdoğan ilk turda…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 6 gün kala İzmir iş dünyası ile bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için destek istedi. Erdoğan'ın ikinci tura gerek kalmadan ilk turda seçileceğini belirten Babacan, "İlk defa demokrasi tarihinde milletin devletin başkanını seçtiği bir seçim yaşayacağız. 12 yıldır büyük hizmetler veren Sayın Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanı ve Devlet Başkanı olarak hizmete devam eder" dedi. İzmir'in kalkınmasına destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Babacan, "Yerel seçimlerde şöyle böyle olmuş... Bütün o seçim kampanyaları yerinde durur. Hizmet aynen devam eder" şeklinde konuştu. Toplantıda İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise İZKA yönetimindeki işadamları olarak ajansın yönetim kurulu toplantısına bile gitmeyi canlarının istemediğini belirterek, Babacan'dan destek istedi.

Babacan İzmir iş dünyasıyla buluştu: Erdoğan ilk turda…

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İzmir Hilton Oteli'nde yapılan İzmir İş Dünyası Buluşma Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için İzmir iş dünyasından destek istedi. Babacan, yerel seçimlerdeki sonuca bakmadan İzmir'e hizmete devam edecekleri mesajını verdi. İş dünyasının büyük ilgi gösterdiği toplantıdan sonra Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile Izmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli Babacan ile beraber özçekim yaptı.



İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak'ın sunumu ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın konuşmasından sonra söz alan Babacan, "10 Ağustos tarihi Türkiye'deki demokrasi tarihi için önemli bir dönemeç. Türkiye ilk defa devlet başkanını halkın, milletin doğrudan oyuyla seçecek. İlk defa demokrasi tarihinde milletin devletin başkanını seçtiği bir seçim yaşayacağız. 12 yıldır büyük hizmetler veren Sayın Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanı ve Devlet Başkanı olarak hizmete devam eder. Bununla ilgili yoğun bir çaba içindeyiz" dedi.

MELEKLE ŞEYTANI AYIRIRIZ

'İLK TURDA SEÇİLİR'
Erdoğan'ın ikinci tura gerek kalmadan ilk turda seçileceğini belirten Babacan, "Kamuoyu yoklamaları da öyle gösteriyor ki halkımız 12 yılda elde ettiği başarılardan genel anlamda memnun. Bunun devam etmesini tercih ediyor. İnşallah sayın Başbakanımız ikinci tura dahi kalmadan birinci turda Cumhurbaşkanı seçilecek. Tabi seçimde her zaman risk vardır ama böyle bir  tablo var. Siyasi istikrarın devamı ülke için, coğrafya için bir numaralı konu. Aksi taktirde istikrarı bozulmuş ülte ne hale geliyor. Kuzeyimizde Ukrayna'ya, güneyimize bakın. Arzu ediyoruz ki istikrar ortamı güçlenerek devam etsin. Refahın da adil dağıtılması için özel bir çaba içinde olalım" diye konuştu.



'HİZMET AYNEN DEVAM EDER'
İzmir'in Türkiye'nin dış ticaretinde yüzde 5'lik payının olduğunu dile getiren Babacan, "Çalışmaya devam edeceğiz. Bıkmak, yorulmak yok. Ben Ankara milletvekiliyim. Seçim beyannamemde EXPO'ya İzmir'in aday olması gerektiğini savundum. Ankara'da biraz eleştiri aldım. Ama bir işi sonuna kadar savunmak ve peşinde koşmak lazım. İzmir'de 1819 uluslararası sermayeli şirket var. Bu rakam İzmir'in dışa açık bir ilimiz olduğunu gösteriyor. İstanbul-İzmir Otoyolu hızlı şekilde devam ediyor. 3 büyük şehrimiz birbirine güçlü karayolu ile bağlanmış olacak. İzmir'in hızlı tren ağına bağlanması da hedefimiz. 7.3 milyon yolcuya çıkan bir havayolu var. İzmir'e yoğun şekilde destek vermeye devam edeceğiz. Yerel seçimlerde şöyle böyle olmuş...Bütün o seçim kampanyaları yerinde durur. Hizmet aynen devam eder" şeklinde konuştu.

BANKA KREDİSİ ÜRETİME
Önümüzdeki dönemde Avrupa'nın en hızlı büyüyecek ekonomisi olarak Türkiye'nin gösterildiğine işaret eden Babacan, özel sektörün borcuna dikkat çekti. Babacan, şöyle konuştu: "Cari açık dediğimiz konu özel sektörün dış borcu ve bunun sürdürebilir olmasına bağlanıyor. Büyümeye zarar vermeden cari açığı düşürecek bir politika izlemiş olduk. Bankalar ile ilgili bir düzenleme yaptık. Tüketici kredisi bilançoda yüzde 25'in üzerindeyse, o banka aradaki fark mutlaka sanayiye, ticarete, üretime yönlendirilsin istiyoruz. İhracat kredileriyle ilgili risk katsayılarını sıfıra, KOBİ kredilerinde yüzde yarıma indirdik. İstediğimiz artış da gerçekleşmiş durumda. Güveni sağlayıp doğru adımları attığımızda büyüme ve istihdam oluyor."

ENFLASYONDA TARIM ETKİSİ
Enflasyonun kendileri için önemli bir konu olduğunu belirten Babacan, bir dönem Türkiye'nin gerçeği olan iki, üç haneli enflasyonların 2004'te tek haneye kadar düştüğünü, 2012'de tarihin en düşük enflasyonunun görüldüğünü açıkladı. Petrol fiyatları, çiftçi maliyetleri ve kurun enflasyonu etkilediğine değinen Babacan, kuraklık ve donun yaşandığı tarım ürünlerinde piyasa fiyatlarının yükseldiğini söyledi. Faizlerle ilgili bir soruyu yanıtlayan Babacan, Merkez Bankası'nın gecelik faizlerle ilgili vereceği kararın Para Politikaları Kurulu tarafından toplumun görüşleri ve ekonominin gidişatı dikkate alınarak verildiğini hatırlattı. Babacan, çeklerde piyasanın kendi kendini regüle edeceğini söyledi.

'ÖNCE BİRİKTİR, SONRA AL'
Cep telefonu alımında kredi kartına taksit imkanının kaldırılması konusunda soruyu yanıtlayan Babacan, "Bir süre bu piyasayı etkileyecek ama cep telefonu alacak vatandaşlar önce para biriktirip sonra telefon alacak. Hediye çekinden dolananlar var. Onda da taksit kalktı. Henüz taksit dolmadan yeni bir telefona geçmek bizim hak ettiğimiz bir refah düzeyi değil. İsraf ekonomisi olmaktan kaçınmamız lazım" dedi.



Teşvik sistemine değinen Babacan, bir ilin tüm ilçelerinin aynı teşvik düzeyinde olmasının adil olmadığını söyledi. Babacan, "Teşvik, il sınırı tek bir bölge olarak kabul ediyor. Sanayide gelişmiş bir ilçe ile geri kalmış ilçenin aynı teşvik sisteminde olması adil olmuyor. Onun için bir arara çalıştık. Fakat doğru veri toplama, ilçe ilçe gelişmişlik endeksi tespit etmek mümkün olmadı. Mecburen ilin tümünü il sınırı olarak belirledik" diye konuştu.

DEMİRTAŞ'TAN İZKA ŞİKAYETİ
Toplantının ev sahibi İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Babacan'a, "İş dünyasında istikrarın güvencesi sayın Başbakan Yardımcımız" dedi. Demirtaş, "Size böyle hitap etmemizi yağ çekmek olarak algılamayın. Ekonomide istikrar deyince akla siz geliyorsunuz. Sakin ve dengeli politikalarınız ile bugünlere gelmemize büyük katkı yaptınız. Kendimize güvenimiz geldi. Arada bir fren yaptığınız için size kızdığımız zamanlar oldu. Özellikle kredi kartlarına taksit kısıtlaması üyelerimizi çok sıkıntıya soktu. Ama kararlı ve güvenli duruşunuzu takdirle izliyoruz. Arjantin'in iflasını ilan ettiği bugünlerde dahi moralimiz bozuk değil. Size inanıyoruz ve kendimize güveniyoruz. Ülkemiz ekonomisinin bir sıçrama noktasına geldiğini görüyoruz" dedi.

İzmir'in dünya kenti olmaktan vazgeçmediğini vurgulayan Demirtaş, "Seçimler bitsin. Ne düşündüğümüzü size anlatmak için oda olarak Ankara'ya geliyoruz. İstanbul'dan sonra nitelikli sıçrama kabiliyeti olan ikinci şehir İzmir. İzmir teşvik adaletsizliğinin bitmesini istiyor. Kalkınma ajansı iyi niyetlerle kuruldu. Pilot il İzmir oldu. Biz modeli değiştirmenizi hep istedik. İzmir Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri olarak toplantıya gitmeyi canımız istemiyor. Belediyelerin arıtma projeleriyle kalkınma olmaz. İzmir'i dışarıda tanıtmak gerekiyor. Kalkınma ajansları modelinin tekrar düzenlenmesini istiyoruz" diye konuştu.



İZMİR HAK ETTİĞİ YERE GELECEK
Babacan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ı makamında ziyaret etti. Yeni yönetime hayırlı olsun dileklerinde bulunan Babacan, “Sayın başbakanımız hafta sonunda buradaydı. Güzel coşkulu bir mitingde İzmirliler ile buluştu. İzmir’de iş dünyası, ekonomik ağırlıklı ziyaret gerçekleştiriyoruz. İzmir sadece nüfus olarak değil insan kaynağı ve sosyal olarak çok ileride bir ilimiz. Ekonomisi, alt yapısı güçleniyor. Zaten önemli bir liman kentimiz. Karayolu ve tren yolu ile tüm Türkiye ve Dünya’ya bağlanıyor. İzmir ayrıca bir üniversite, tarım ve turizm ilidir. Bizim için İzmir dediğinizde yetişmiş insan kaynağını görüyoruz. Ülkemizin kalkınması için de en önemli konu insandır. İzmir’e çok büyük önem vereceğiz. Merkezi hükümet olarak İzmir’i hak ettiği ekonomiye götüreceğiz” dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine de değinen Babacan, “Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminin de şimdiden hayırlı olsun.  Sayın başbakanımız 12 yıllık başarılı dönemden sonra Cumhurbaşkanı adayımız. Aslında yapılacak seçimler Türkiye’nin istikrar içinde devam etmesini sağlayacak. Başbakanımıza başarılar diliyorum. Seçimlerin ilk turda seçilmesi için de dua ediyorum. Biz bunun için de ayrıca çalışıyoruz. Türkiye’nin istikrar içinde güçlenmesi için çabalıyoruz. Önemli demokrasi sınavı milletimiz ve memleketimiz için hayırlı olsun” diye konuştu.
 
İl Başkanı Bülent Delican da, Babacan’ı hükümetin ilk kurulduğu dönemden itibaren takip ettiğini, başarılı çalışmaları nedeniyle halkın takdirini kazandığını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR'Lİ 5 Ağustos 2014 Salı 09:43

Sayın BABACAN,artık boş vaat istemiyoruz,öncelikle Manisa ile aramızdaki teşvik adaletsizliğini eşitleyin,İzmir'i oyaladığınız yeter artık.İzmir li kardeşlerim bu konu için demokratik tepkilerimizi hep beraber ortaya koyalım artık.Başka türlü hakkımız olanı alamayacağız.

Yorumu oyla      15      5  
YORUMCU BABA 5 Ağustos 2014 Salı 09:40

Ekmeleddin Alır.Sizde Baka Kalırsınız.Ondan Sonrasını Siz Düşünün!

Yorumu oyla      16      5  
evet 5 Ağustos 2014 Salı 09:37

ilk turda Ekmel bey kazanır ve bu iş biter. % 40 alırsınız Ali Bey. %9 Demirtaş %51 Ekmel Bey.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Faizin ateşi çok yüksek!
Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi Temmuz ayı enflasyon ...
Ege'nin ‘Üzüm Kralı’ inşaat sektörüne el attı
Ege'nin üzüm ve tekstil kralı Rıza Akça, rotayı inşaata çevirdi. Kısa ...
Enflasyon beklentiyi aştı: Şampiyon sivri biber
Temmuz ayında yıllık enflasyon yüzde 9,32 ile beklentileri aştı. Temmuz'da ...
 
Torbalı zincir marketlerin dağıtım üssü oldu
Türkiye’nin en büyük perakende zincirlerinden CarrefourSA, ŞOK, Kipa, ...
Denizli’de yeni eğitim yılına TED Koleji’nden dev kampüs
Eğitimin köklü ve saygın kurumu Türk Eğitim Derneği (TED), Denizli Kolejini ...
Bakanlıktan kritik akaryakıt açıklaması: Cezası…
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2014 yılının başından bugüne kadar toplam ...
 
Soma’ya kredi müjdesi: Borçlar erteleniyor
Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle işleri ...
İsrail’e ihracat bomba dinlemedi!
Gazze’ye bomba yağdıran ve tüm dünyanın tepkisini çeken İsrail’e Türkiye’nin ...
İZSİAD Başkanı’nın fabrikasında isyan: Sendikadan darp iddiası
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hasan Küçükkurt’un ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva