HABERLER>GÜNCEL
9 Haziran 2019 Pazar - 11:41

Çeşme'de 'plaj' isyanı!

Çeşme ilçesi Azmak Koyu'nda daha önce halkın ücretsiz olarak kullandığı plajın çevresi, bir şirket tarafından kapatılarak girişler ücretli hale getirildi. Plajların halkın olduğunu belirterek, sahile girmek isteyen mahalle sakinleriyle işletme çalışanları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Daha sonra sahile giren mahalle sakinleri, bir süre plajda oturarak, işletmeyi sessizce protesto etti.

Çeşme de  plaj  isyanı!

Çeşme ilçesi Ovacık Mahallesi Azmak Koyu'ndaki halk plajını daha önce ücretsiz kullanan mahalle sakinleri, plajın çevresinin bir şirket tarafından kapatılıp, buranın ücretli hale getirildiğini belirtilerek tepki gösterdi. Plajı eskisi gibi ücretsiz kullanmak istediklerini belirten yaklaşık 50 kişilik grup, sahile girmek istedi. Bu sırada orada görevli olduğunu belirten bir kişi, gruba, girişlerin sahilin üst tarafındaki kapıdan yapıldığını ifade etti. Vatandaşlar ise buranın ücretsiz halk plajı olduğunu ve sahili istedikleri gibi kullanacaklarını belirtti. Mahalle sakinleri ile görevliler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Görevliler daha sonra grubun plaja girmesine izin verdi. Sahile girerek, tatilcilerin güneşlendiği şezlongların önünde bir süre oturan vatandaşlar, plajı istedikleri zaman kullanacaklarını belirtti.

Grubun avukatı Seher Gacar, burasının daha önce halka ait, halka açık bir plaj olduğunu belirtti. Bölgenin ayrıca sit alanı olduğunu da anlatan Seher Gacar, işletmenin bölgeye tonlarca beton döktüğünü söyledi. Gacar, "İşletme, sit alanı olan bölgeye tonlarca beton dökerek, tesisleri yaptı. Belediyeye defalarca şikayette bulunduk, belediye inşaatı mühürledi. Mühür kırılarak inşaat devam etti. Yetmedi, burası halka ait bir yer olmasına rağmen, yolu dışardan verip, ücretli bir plaj haline geldi. Kıyı Kanunu'na göre kıyılar devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerdir ve halka aittir. Halk serbestçe ücret ödemeden buraları kullanabilir. 'Yukarıdan giriş yapılabilir' dedikleri yer, ücretli giriş" diye konuştu.

CİMER'E ŞİKAYETTE BULUNDULAR
Kıyıdaki işgali Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden yetkililere bildirdiklerini, aynı zamanda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne de şikayette bulunduklarını açıklayan Gacar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün kendilerine komisyon kararı alınacağını ve buradaki işgalin sonlandırılacağını söylediğini kaydetti. Mahalle sakinlerinden Ahmet Güler de, "Yarımada'nın beton işgalcilerinin yeni hedefi olması korkunç bir durum. Son 2 yıldır bu durumlar çok arttı. Yıllardır halkın, hiçbir engelleme ile karşılaşmadan yaşadığı doğal bir ortam, resmen yok edilmiş. Hiçbir izinleri yok. Belediye burayı iki defa mühürledi. Mühürler kırıldı. Buraya girerken, 'Para ver gir' diyor. Yani 'Ben halkın malını ele geçirdim, gasp ettim, sen buraya giremezsin' diyor. Biz Milli Emlak Müdürlüğü'ne şikayet ettik, bize 'İmar izni almış' dediler. Hazine'nin, halkın malı burası, hangi imar izninden bahsediyorsunuz? Yan tarafta da bir diskotek yerleşti. Denizin içine taş döktü, doğal yaşamı yok etti. Çeşme'nin tüm koyları, beton seviciler ve yeni nesillere hiçbir şey bırakmak istemeyenler tarafından işgal edilmekte. Bugün burada bunun örneğini yaşıyoruz. Buraya giren herkesten 150-200 lira civarında para alınıyor. Bu durum halkı soymak gibi bir şey. Biz bunu protesto ediyoruz, devletin hiçbir şey yapmamasını protesto ediyoruz. Burası devletin malı" diye konuştu.

'ÜCRETSİZ KULLANMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ'
Serap Gültekin ise, "Buradan daha önce ücretsiz faydalanıyorduk ve şimdi bunun devam etmesini istiyoruz. Her yeri işgal edip, buraları paralı hale çevirerek halkın ücretsiz kullandığı yerleri lüks mekanlar şeklinde lanse ediyorlar. Biz çevreciler, Çeşmeliler olarak buna tepkimizi dile getiriyoruz" diyerek tepki gösterdi.

ODTÜ'de öğretim görevlisi olan Kıyı Mühendisi Işıkhan Güler de yine Azmak Koyu'nda bulunan bir diğer işletmenin de denize dolgu yaptığını ve üzerine beton döktüğünü söyleyerek, "Türkiye'de Kıyı Kanunu var. Bu kanuna göre, kıyının 100 metresi kamuya, yani halka ait. Bu tür yapıların özellikle kumsal bölgelerde ciddi sıkıntıları var. Kumsal alanı kaybedebilirsiniz. Bu kumsal yapılar çok değerli. Buraya taş dökmüşler ve üzerini de beton yapmışlar. Bu da kıyıya ciddi zarar verecek. Bunun biran önce yıkılması lazım" dedi.

Vatandaşlar, işletmeleri alkışlarla protesto ettikten sonra plajdan ayrıldı. (DHA)

 
İzmir'de turizme bayram dopingi!
 
Menemen'de 'Abdullah Ercan' krizi!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alen 10 Haziran 2019 Pazartesi 09:24

sezara katılıyorum. mevcut çeşme belediyesi plajlar konusunda daha ilgili. tabi gönül ister tüm plajlar yunanistan ve italya da oldugu gibi halka açık olsun ama pırlanta plajı gibi uygulamaların başlangıç olmasını umud ediroyum! birde Ciddi anlamda AKP belediyesine verilen sahil beldelerinin halini yakın geçmişte özdere de görmedik mi? AKP li menderes belediye başkanı Özdere plajına beton döküp ,plajın yarısını yok etmemedi mi ?

Yorumu oyla      5      5  
İzmirli 10 Haziran 2019 Pazartesi 08:34

Belediye başkanımız gereğini yapar.Kaçak binalara izin yok.Plajlar peşkeş çekilemez

Yorumu oyla      4      5  
10 Haziran 2019 Pazartesi 08:25

Didim Sahte Cennet'te de aynı vurdumduymazlık devam ediyor. Yıllardır şikayet ediliyor, ne Didim Belediyesi ne de Aydın Büyükşehir Belediyesi dokunmuyor. Zabıta gönderdik deyip geçiştiriyorlar. İşletmelerde bu yasa tanımazlık oldukça denizlerimize giremeyeceğiz.

Yorumu oyla      4      5  
Karşıyakalı Ali 9 Haziran 2019 Pazar 21:05

sezarın hakkı sezara okuduğunu anlamıyorsun anlaşılan, her alanda deyince sen ne anlıyorsun. her alanı gücü elinde tutan kim chp li bir avuç belediye mi? yoksa akp mi? alkole fazla sarılma bilip bilmeden de yeni nesil vs diye sallama. ılıca plajın da şemsiyeler şezlonglar belediye tatafından kaldırıldı halka açıldı koca üç km lik plaj sen nerde yaşıyorsun arkadaş?

Yorumu oyla      4      5  
sezarın hakkı sezara 9 Haziran 2019 Pazar 18:27

Talan ve yağma denmişte. kardeşim haber okumuyorsunuz. bu ülkede zaten özellikle yeni nesil okumadan eleştirme lüksüne sahip malesef. daha dün yada önceki gün haberi çıktı. çeşme belediyesi pırlanta plajını halka açtı. şu an 500 kişilik ve daha da büyüyecek. haberde "BAŞKA PLAJLARIN DA HALKA AÇILAK" oldugunu belirtiyordu!!! kısacası adamlar bu konular da geçmiş belediyelere göre daha hassas. ayrıca yukarıda belirttiğim gibi siz talan ve yagma nedir bilmiyorsunuz! VER çeşme yi AKP belediyesine gör ozaman talan ve yağmayı. ÇEŞme de bugün belki bir çok plaja para vererek giriyoruz ama AKP belediyesin de onu da yapamazsın çünkü yapılacak rant otellerden girecek sahil bulamazsın. Bodrum da yakılarak yok odilen orman arazisine yapılan 5 yıldızlı otelleri ne çabuk unuttunuz???

Yorumu oyla      8      10  
REİS 9 Haziran 2019 Pazar 16:28

BELEDİYE BAŞKANI UYUYOR MU?

Yorumu oyla      7      12  
deli bekir 9 Haziran 2019 Pazar 15:22

belediyenin izni olmadan çivi çakılamaz. belediye başkanının bulun ve bu işi çözdürün. başınız sıkışınca hemen CİMER...

Yorumu oyla      7      14  
Karşıyakalı Ali 9 Haziran 2019 Pazar 14:24

talan ve yağma dönemi her alanda kendini göstermekte malesef. bunları durduracak bir kurum bir sistem zaten olmayınca karar vericiler de bunların yanında yer aldıkça bu düzen böyle devam edecek. adam belediyenın mührünü sökebiliyor sit alanına inşaat izni alabiliyor. avukat hanım buraları kimlere peşkeş çekmişler ismini verin böyle şirket demekle olmuyor ifşa edin. ayrıca inşaat izni kimden alınmış bunları açıklayın.

Yorumu oyla      19      5  
Bucalı 9 Haziran 2019 Pazar 12:40

Bunlar hükümetin hatalarıdır.imar affı diyerek ülkenin her tarafı işgal edilmiştir...

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de şehide yürek yakan veda
Niğde'de, Demirkazık Dağı'na tırmanırken ayağı kırılan dağcı Bülent Tuncer'i ...
İzmir'de bayram dönüşü sıkı denetim!
Ramazan Bayramı tatilini Ege Bölgesi'nde geçiren tatilcilerin dönüşe geçmesi ...
İzmir'de kontrolden çıkan otomobil takla attı
İzmir'in Balçova ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin takla atması sonucu 1 kişi yaralandı.
 
Polisten uykusu gelene yatak, acıkana simit
Bilecik Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Amirliği ekipleri, tatil dönüşü ...
Tunceli'de 5 teröristin öldürüldüğü olayda detaylar
İçişleri Bakanlığı'nca Tunceli'deki Kutu Deresi'nde jandarma ekiplerinin ...
Tedavi gören askerden üzücü haber
Milli Savunma Bakanlığınca, Hakkari sınırında bir üs bölgesine bölücü ...
 
A Milli Takım Fransa'yı yıktı geçti!
A Milli Futbol Takımımız 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu ...
İzmir’de aynı günde 2 yangın: Büyükşehir’den vatandaşlara sağduyu mesajı!
Kadifekale ve Buca’da aynı gün gerçekleşen 2 yangına Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Niğde'den İzmir'e şehit ateşi düştü!
Niğde'deki Demirkazık Dağı bölgesinde mahsur kalan yaralı dağcıyı kurtarma çalışmaları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva