HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Eylül 2014 Cumartesi - 10:39

Çeşme’de gürültü için referandum sinyali

Çeşme Kent Konseyi'nin toplantısında konuşan Başkan Dalgıç, gürültü konusunda çok fazla şikayet olduğunu vurguladı; "Sorunu birlikte çözer, beraber karar veririz" diyerek 'referandum sinyali' verdi.

Çeşme’de gürültü için referandum sinyali

Çeşme Kent Konseyi 2014 Yılı 1. Olağan Genel Kurulu, Çeşme Belediyesi Çakabey Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman'ın yönetiminde gerçekleşti. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran,  Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hakkı Kocakara, Çeşme Belediyesi Meclis üyeleri, Kent Konseyi Yönetim Kurulu ve üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda kent sakini katıldı.
 
BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ
Kent konseyinin ve çoğulcu demokrasinin ilçe açısından önemini vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme'nin yoğun bir yaz sezonu geçirdiğini kaydetti. Sezon boyunca belirli konularda bazı şikayetler aldıklarını vurgulayan Başkan Dalgıç, "Gürültü konusunda çok fazla şikayet oldu. Fakat şu bilinmeli ki Belediye'nin yönetmelik itibariyle bu konuda eli kolu bağlı... Sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği izinler doğrultusunda açılış ve kapanış saatleriyle uyup uymadıklarını, izinlerinin olup olmadığını denetleyebiliyoruz. Önümüzdeki yıl bu sorunu beraber çözer, gürültü konusunda işletmelerin açılış-kapanış saatlerine referandum yaparak hep birlikte karar verebiliriz" diye konuştu.
 
KORUMA İMAR PLANLARI YAPILDI
Çeşme'de 27 hektarlık alanın koruma imar planlarını yaparak meclisten geçirdiklerini belirten Başkan Dalgıç, "Büyükşehir'e giden planların yılbaşına kadar onaylanacağını düşünüyoruz. 27 hektar alan içerisinde, belediye olarak hedeflediğimiz meydan düzenlenmesi, konutların pansiyon ve turizm alanı düzenlenmesinin izinlerini vereceğiz. Maraş Sokağı'nı özel proje altına aldık. Buralarda düzenleme yapacağız.  Kazanılmış tüm hakları tuttuk emsal ve yükseklikte herhangi bir yükseltme yapmadık. Çiftlik Altınkum'un yıllardır beklenen planlarını bakanlıklara gönderdik. Başta ücretsiz kullanılacak otopark alanı, yeşillik alan, belediye alanı ve enerji trafolarında düzeltme istedik." şeklinde konuştu.
 
DÖRT MECLİS, DOKUZ ÇALIŞMA GRUBU
İki ay önce kurulan Çeşme Kent Konseyi'nin yaptığı çalışmalara ve hedeflerine değinen Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman ise konsey çatısı altında Engelli, Kadın, Çocuk ve Gençlik meclisi olmak üzere 4 meclis kurduklarını söyledi. Kerman; meclislerin kendi çalışma gruplarının haricinde Kültür Sanat, Turizm ve Tanıtım, Eğitim, Ulaşım, Hayvan Hakları, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma, Çevre Sağlığı ve Doğayı Koruma, Tarım ve Hayvancılık ve Doğal Afet çalışma gruplarıyla farklı alanlarda doğrudan çözüm arayışında olacaklarını kaydetti.  "Çeşme ve sakinleri için iyi şeyler yapmak için çalışacağız" diyen Kerman, Çeşmelileri konseyin bir parçası olmaya kent için birlikte karar almaya davet etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
olcay cengiz turan 14 Eylül 2014 Pazar 09:11

ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANININ DİKKATİNE REFERANDUM YAPMA YETKİSİ YASAMA ORGANINA AİTTİR. BELEDİYE YÜRÜTME ORGANIDIR. BELEDİYE BAŞKANİNİN REFERANDUM YAPMA HAKKI VE YETKİSİ YOKTUR. YASAMA ORGANLARI DA TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERLE ILGİLİ REFERANDUM YAPAMAZ. GÜRÜLTÜ SAĞLİĞA ZARARLI OLUP SAĞLIK HAKKIDIR,REFERANDUMA SUNULAMAZ.

Yorumu oyla      11      5  
Selim 13 Eylül 2014 Cumartesi 15:12

Iyide yaz. Bitti başkan alaçatıda iyi çalışıyordun burada o performansı görmedim

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tasarımcılar İzmir için yarışıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen “Tasarım Koridorları” ...
Buca’da Goran Bregoviç’le Balkan rüzgarı
Buca Belediyesi’nin balkan dernekleriyle birlikte organize ettiği 3 gün ...
Büyükşehir Meclisi’nde 3.5 saatlik stratejik mesai: Başkan patladı!
Büyükşehir Belediyesinin 2015-2019 stratejik planı ve ESHOT Genel Müdürlüğü’ne ...
 
İzmir'in çöp tesisi için flaş karar!
İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ...
‘Sakin Şehir’de belediyeden satılık marina manzaralı arsa!
Seferihisar Belediyesi, Teos Marina’nın tam karşısında yer alan yaklaşık ...
Bergama Kermesi'nde Mehmet Erdem coşkusu
Bergamalılara her gün farklı bir etkinlik sunan 78. Uluslararası Bergama ...
 
Urla'da toplu sünnet şöleni
Urla’nın kurtuluşunun 92. Yıl dönümünün kutlandığı “12 Eylül Etkinlikleri” ...
Buca'da 3 gün 3 gece Balkan rüzgarı esecek
Buca Belediyesi’nin 4. Balkan Festivali, bugün 18:00’de başlıyor. İlçede ...
Menderes'te engelsiz yaşama büyük destek
Menderes Belediyesi tarafından ilçedeki engelli vatandaşlar için akülü ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva