HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Eylül 2014 Cumartesi - 02:00

Buca’da Goran Bregoviç’le Balkan rüzgarı

Buca Belediyesi’nin balkan dernekleriyle birlikte organize ettiği 3 gün sürecek 4. Balkan Festivali, coşkulu bir şekilde başladı. Festival kapsamında konser veren dünyaca ünlü sanatçı Goran Bregoviç,“Buca’da olmaktan mutluyum” dedi.

Buca’da Goran Bregoviç’le Balkan rüzgarı

Balkan Festivali, Buca Çevik Bir Meydanı ile Hasanağa Bahçesi arasında gerçekleşen kortejle başladı.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Musa Çam ve Mustafa Moroğlu ile AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ve balkan dernekleri başkanları ile, üyeleri ve vatandaşların katıldığı korteje vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

Hasanağa Bahçesi’ne gelen kortej, burada balkan derneklerinin açtığı 17 standı ziyaret etti. Burada yöresel lezzetleri tadan protokol üyeleri, daha sonra halk oyunları gösterisini izledi. Gösteriler öncesi konuşan Başkan Levent Piriştina, Goran Bregoviç konseri ile ilgili sosyal medya üzerinden olumsuz eleştiride bulunanlara tepki gösterdi.



Bregoviç ismini sosyal medya üzerinden halka sorarak belirlediklerini belirten Başkan Piriştina, “Kardeşlik, barış içinde hep bu kentin ihtiyaçlarını belirledik. En önemlisi ‘bu kente mutluluk ve barış lazım’ dedik. Bunlardan çok çekmiş acısını bilen balkanlarla bir olduğumuzu kardeşçe, el ele yürek yüreğe Bucamıza güzellikleri yaşatmak istiyoruz. Huzurumuzu bozmaya yeltenenler olursa başta bu kardeşiniz olmak üzere arkamda sizler kesinlikle müsaade etmeyecektir” diye konuştu.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak da, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Türk Milleti’nin asli evlatlarıyız. Sonsuza kadar yaşatacağımız Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları olarak ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ diyoruz” şeklinde konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, “Bu festivali düzenleyen güçlü bir şekilde devam eden değerli belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti İzmir

Milletvekili Rifat Sait de, “Balkanlılardan solcu ve sağcı çıkar ama vatan haini çıkmaz. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var”  dedi. Daha sonra Buca Rumeli Göçmenleri Derneği ve FOMGED, birer halk oyunları gösterisi sundu.


 
BREGOVİÇ COŞKUSU
Festival daha sonra Şirinyer Pazaryeri’nde gerçekleşen Goran Bregoviç konseri ile devam etti. Binlerce kişinin izlediği konserde sanatçı, birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi.



Bregoviç, Buca’da olmaktan mutlu olduğunu belirtirken, protokol üyeleri sanatçının bazı şarkılarında halay çekti. Konseri Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yanı sıra Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Dünya Bosnalılar Birliği Başkanı Hasan Sehoviç, ve Bosna Hersek Başkonsolosu Hrvoje Tanta izledi. Konserin sonunda Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Goran Bregoviç ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya, Başkan Piriştina da Goran Bregoviç’e plaket  taktim etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aliosman 14 Eylül 2014 Pazar 20:08

Sayın başkan iyi de 15 Eylülde okullar açılıyor.Bu konserleri biraz az yapsaydınız da okullarımıza yardımcı olsaydınız.Geçen yıllarda Buca Belediyesi okullarımıza yardımcı oluyordu her konuda. Ama bu yıl belediyemizde tık yok.Hatta okullardan gelen isteklere de ret cevabı çıkıyor.Bucada Okullar ve veliler geçen dönemi arar oldular.Yeni Eğitim Öğretim yılı hayırlı olsun

Yorumu oyla      15      5  
A.T 13 Eylül 2014 Cumartesi 22:29

Seferihisar belediye başkanı,derneklerle ilgili festivalleri başlattı,şimdi diger ilçe belediye başkanları seferihisarı tatlit ediyor.Dogru yapılanlar tatlit edilir.

Yorumu oyla      15      5  
ali 13 Eylül 2014 Cumartesi 15:28

izmirdeki ve bucadaki yerel gazetelerFUAR EKİ,9 EYLÜL EKİ ÇIKARABİLMEK İÇİN 300-400 YTL İÇİN BASIN DANIŞMANINIZIN önünde takla atıyorlar sizse organizatör şirketlerine para saçıyorsunuz

Yorumu oyla      22      6  
ahmet 13 Eylül 2014 Cumartesi 15:24

bu sanatçılara ve organizasyon ekibine dünyanın parasını ödüyorsun ama bucadaki ve izmirdeki yerel gazetelere 9 eylül eki çıkarabilmeleri için 250 ytl lik ilan bile vermiyorsunuz

Yorumu oyla      21      5  
Bucalılar 13 Eylül 2014 Cumartesi 15:14

Rifat sait chp le dirsek temasında

Yorumu oyla      17      6  
Bybaro 13 Eylül 2014 Cumartesi 12:46

Konser öncesi,"aramızda olamayan" bilmem ne zevatların klişe telgraflarını okumak-dinlemek-alkışlamak eziyetine mecbur muyuz "Levo Levo Aslanım"..?

Yorumu oyla      20      6  
bucalı 13 Eylül 2014 Cumartesi 10:25

harika bir konserdi buca yasaya bir akademisyen Goran Bregovic istenmeyen adam ilan etmişti yok.balkan göcmenleri sırp katliyanlarına sesiz kaldı diye istenmiyen adam ilan etmis mis falan filan Mustfa filmi cingeneler zamanı müzikleri nasıl unutulur.tesekurler Levent Piriştina

Yorumu oyla      23      18  
YORUMCU BABA 13 Eylül 2014 Cumartesi 08:38

Şu Kardeşlik Ve Barış KONSERLERİNİN Maliyeti Buca Belediyesine KAÇA Mal Oldu!Birde Ondan da Bahsetseydiniz,Sevgili Başkan!Devlet Kesesinden Güzel Oluyordur,Böyle Etkinlikler.

Yorumu oyla      30      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Meclisi’nde 3.5 saatlik stratejik mesai: Başkan patladı!
Büyükşehir Belediyesinin 2015-2019 stratejik planı ve ESHOT Genel Müdürlüğü’ne ...
İzmir'in çöp tesisi için flaş karar!
İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ...
‘Sakin Şehir’de belediyeden satılık marina manzaralı arsa!
Seferihisar Belediyesi, Teos Marina’nın tam karşısında yer alan yaklaşık ...
 
Bergama Kermesi'nde Mehmet Erdem coşkusu
Bergamalılara her gün farklı bir etkinlik sunan 78. Uluslararası Bergama ...
Urla'da toplu sünnet şöleni
Urla’nın kurtuluşunun 92. Yıl dönümünün kutlandığı “12 Eylül Etkinlikleri” ...
Buca'da 3 gün 3 gece Balkan rüzgarı esecek
Buca Belediyesi’nin 4. Balkan Festivali, bugün 18:00’de başlıyor. İlçede ...
 
Menderes'te engelsiz yaşama büyük destek
Menderes Belediyesi tarafından ilçedeki engelli vatandaşlar için akülü ...
Güzelbahçe Ezginin Günlüğü ile kurtuluşu kutladı
11 Eylül Güzelbahçe'nin kurtuluş günü nedeniyle ilçede fener alayı düzenlendi, ...
Dikili kurtuluş yıldönümüne hazır
Dikili ilçesi özgürlüğünün ve kurtuluşunun 92. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva