HABERLER>GÜNCEL
27 Haziran 2015 Cumartesi - 10:05

Çanakkale Boğazı’nda feci kaza

Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu önlerinde bir yolcu gemisiyle ham tanker yüklü tanker çarpıştı. Tankerde sığıntı olduğu belirlenirken kazada ölen veya yaralanan olmadığı açıklandı.

Çanakkale Boğazı’nda feci kaza

Yunanistan'dan İstanbul'a giden 162 metre boyundaki Malta Bayraklı 'Louis Cristal' isimli yolcu gemisi ile Rusya'nın Tuapse Limanı'ndan Malta'ya giden 182 metre boyundaki Marshall Adaları bayraklı 'STI Pimlico' isimli tanker saat 01.30 sıralarında Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu Fener altı mevkisi önlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çarpıştı. Ham petrol yüklü olan tankerden denize sızıntı ihtimaline karşı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Kurtarma-2' ve 'Kurtarma-9' römorkörleri bölgeye sevk edildi. Tankerin çevresine sızıntı ihtimaline karşı bariyer çekilmesine karar verildi. Kaza sonrası ham petrol yüklü 'STI Pimlico' isimli tankerin balast tankının patlaması nedeniyle 10 derecelik açıyla yan yattığı ifade edildi. İçinde 382 mürettebat ve 853 yolcu bulunan yolcu gemisi ise, Gelibolu yakınlarında demirletildi.
 
TANKERDE YÜK SIZINTISI VAR
Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu Feneri önlerinde yolcu gemisiyle tankerin çarpıştığı kazayla ilgili Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; Malta bayraklı 161.8 metre boyundaki 'Celestyal Crystal' isimli 853 yolcu ve 382 personel bulunan yolcu gemi Marmara Denizi'nden boğaz çıkışı yapmakta iken, boğaz girişi yapmakta olan 184.26 metre boyunda Marshall Adaları bayraklı 'STI Pimlica' isimli tankerin, Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri tarafından telsizle yapılan tüm uyarılara rağmen saat 01.25'te çatıştığı bildirildi. İskele tarafından hasar aldığı bildirilen tankerin Gelibolu önlerine trafik hattı içine acil olarak demirletildiği, baş tarafından hasarlandığı rapor edilen yolcu gemisinin ise pilotlu olarak Gelibolu koyuna demire gittiği açıklandı. Her iki gemide de yaralı ya da ölü bulunmadığı rapor edilirken, tankerden yük sızıntısı olduğu belirtildi.
 
Kaza olduğu anda ise Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Kurtarma-2', 'Kurtarma-5' ve 'Kurtarma-9' römorkörleri ile 'KEGM-2' ve 'KEGM-9' hızlı tahlisiye botları ve Tahlisiye-2 botunun olay mahalline sevk edildiği ifade edildi.

NAFTA BAŞKA TANKERE NAKLEDİLECEK
Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu Feneri önlerinde yolcu gemisiyle çarpışan Marshall Adaları bayraklı 'Stı Pımlıco' tankerinin balans tankının büyük yara aldığı belirlendi. 2 bin 680 ton uçucu ve parlayıcı petrol ürünü nafta bulunan yakıt tankındaki sızıntı, oluşan çatlak seviyesinin altına düşmesiyle durdu.
 
Lapseki İlçesi Şevketiye Mevkisi'ne çekilerek demirletilen tankerde sörvey kontrolünün ardından tankındaki nafta başka bir tankere nakledilecek.
 
VALİLİKTEN RAHATLATAN AÇIKLAMA
Öte yanda Çanakkale Valiliği de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıp, tankerdeki sızıntının çevre kirlililiğine neden olmadığını bildirdi. Açıklamada şöyle denildi:
 
"27 Haziran Cumartesi günü saat 01.37'de Gelibolu Feneri bordada Boğaz çıkışı yapmakta olan Malta bayraklı 161.8 metre boyundaki 'Celestyal Crystal' isimli 854 yolcu ve 382 personel bulunan yolcu gemisiyle, boğaz girişi yapmakta olan 184.26 metre boyunda Marshall Adaları bayraklı 'Stı Pımlıco' isimli tanker tüm uyarılara rağmen  çarpışmıştır. Çarpışan gemiler güvenli bölgeye çekilerek, boğaz her iki yöne trafiğe açılmıştır. Her iki gemide de yaralı ya da ölü bulunmadığı rapor edilmiştir. Çarpışma sonucu tankı zarar gören tankerdeki nafta uçucu özelliği nedeniyle havaya yayıldığı, rüzgarın etkisiyle Lapseki İlçesi, Çardak Beldesi ve Çanakkale il merkezinde hissedilmiştir. İlgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alınarak kaza bölgesine ekipler sevk edilmiştir. Nafta sızıntısıyla ilgili gerekli numuneler alınarak laboratuvar ortamında yapılan ölçümlerde, çevre kirliliği yaratacak değerlerin altında olduğu, insan sağlığı açısından herhangi bir risk oluşturmadığı ortaya çıkmıştır. İlgili kurum ve kuruluşlar, kazayla ilgili çalışmalarını sürdürmektedir." (dha)
 
 
 

 
Ünlü sunucunun şok eden ölümü
 
AK Parti’de Ramazan talimatı: Otelden sokağa!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özbizerdik serbest kaldığı günü sevgilisini öldüresiye dövdü
Adliyeden ayrıldıktan sonra hostes kız arkadaşı M.Ç. ile Nişantaşı’nda ...
Şantiyedeki köpeği pompalı tüfekle öldürdü!
Edirne’de bir kişi pompalı tüfekle inşaatının şantiyesindeki bekçi köpeğini ...
Uçakta bomba şakası karakolda bitti
THY'nin İstanbul-Brüksel seferini yapacak uçakta 2 yolcu kendi arasında ...
 
TSK’ya sınırda 2 kapı için ‘hazır ol’ emri!
IŞİD’in Suriye’de stratejik ‘Mare Hattı’nı hedef alması, Ankara’yı alarma ...
Flaş! Boşanan koca katliam yaptı: 5 ölü
Karaman’ın Ermenek İlçesi'nde 26 yaşındaki Hakan Narlı, 15 gün önce boşandığı ...
Flaş! Ethem Sarısülük davasında önemli gelişme
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Gezi olayları sırasında polis kurşunuyla öldürülen ...
 
Köpek kavgasında son raunt: Öziçer yazdı, ÇESAL doğruladı
Gazeteci Öncel Öziçer’in Fatih Terim ve sokaktaki köpekler ile ilgili ...
TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?
Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin 24 Haziran’da beklediği fakat davalık ...
Foça saldırısında flaş gelişme: Savcı ne ceza istedi?
İzmir’in Foça İlçesi'nde, üç yıl önce askeri servis aracının geçişi sırasında ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva