HABERLER>GÜNCEL
16 Mayıs 2023 Salı - 08:55

Büyükşehir reddetmişti… Bakanlık onayladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin reddettiği imar planı değişikliğini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onaylayarak askıya çıkardı. Plan değişikliği ile birlikte sosyal tesis alanının statüsü ‘özel sosyal tesis’ alanına çevrilirken özel öğrenci yurdunun yapılmasının önü açıldı. Parselin sahibi ise bir dönem Göztepe Spor Kulübü’nün başkanlığını yapan ve 2004 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti’den Konak belediye başkan adayı olan İskender Tuğsuz’a ait.

Büyükşehir reddetmişti… Bakanlık onayladı!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Balçova ilçesindeki bir parsele ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği yayımladı.

Askıya çıkan imar planları ile birlikte halihazırdaki imar planlarında ‘sağlık, sosyal, kültürel, idari hizmet’ alanı olarak kayıtlı parselin statüsü ‘özel sosyal tesis’ alanına çevrildi. Askıya çıkan planlarla birlikte 2 bin 401 metrekarelik parsele özel öğrenci yurdu inşa edilmesinin önü açıldı. Parsel için 0,30 emsal ve 4 kat izni verildi. Parsel hem Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi hem de İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne yürüme mesafesinde yer alıyor.

PARSEL SAHİBİ ESKİ AK PARTİLİ ADAY
Parselin sahibi olan İskender Tuğsuz ise daha önce plan değişikliği için imar planı hazırlatarak Balçova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalmıştı ancak Balçova Belediyesi’nden geçen plan değişikliği talebi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarafından uygun bulunmamıştı. Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma alanı kapsamında alana ‘yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi’ yapılması planlandığı için plan değişikliğini geri çevirdi. Tuğsuz bu karar üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği’na başvurdu.

Bir dönem Göztepe Spor Kulübü’nün başkanlığını da yapan İskender Tuğsuz 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti’nin Konak Belediye başkan adayı idi.



Plan açıklama raporunda şu ifadeler yer aldı:

Mevcut plan kararlarında söz konusu 719 ada 1 parsel, 722 ada 1 parsel ve 725 ada 1 parseller sosyal-sağlık-kültürel ve idari hizmetler alanında kalmaktadır. % 80 civarında terkler yaparak oluşan bu parseller 41 yıldır kamulaştırmaya konu edilmemiştir.

41 yıldır şahıs mülkiyeti olan ve ilgili idarelerinde herhangi bir tasarrufta bulunmadığı plan değişikliği talep ettiğimiz parsellerde, “özel sağlık, sosyal
Balçova Belediye Meclisinin 02.06.2014 Tarih 57 sayılı kararı ile uygun görülerek 5216 sayılı kanun kapsamında değerlendirilmek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesine gönderilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.09.2014 Tarih ve 05.818 sayılı kararı ile talebin reddine karar verilmiştir.

Bölgenin yoğunlukla öğrenci bölgesi olması nedeniyle sosyal ve kültürel yapı ile ticaret yapısı ve kentsel yaşam biçimi üniversite öğrencilerine göre şekillenmiştir.

Üniversiteye olan yakınlığı, bölgenin öğrenci bölgesi olması ve diğer birçok avantajı nedeniyle bölgede her geçen gün kamunun ve özel sektörün öğrencilere yönelik yatırımı artmakta, başta barınma olmak üzere, sosyal kültürel ve ticaret tesisleri öğrencilere göre şekillenmektedir. Artan Üniversite sayısı ve buna bağlı olarak öğrenci sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getirmiştir.

 
Hazine yardımı dağılımları belli oldu
 
Hem zeytinlik hem de arkeolojik SİT... Cennet koya JES tehdidi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serhan 16 Mayıs 2023 Salı 22:25

Artık tapulu vergisini ödeyen vatandaş arsasina da karışıp ne yapmasını haber yapıyorsunuz bu ne pişkinlik sizleremi soracak adam ne yapacağını bu ne pişkinlik

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de korkunç son... Orta şeritte arıza can aldı!
İzmir'in Buca ilçesinde, otoyolda seyir halinde olan bir otomobil, arıza ...
Eğlence kanlı bitti... İzmir'de 'müzikhol' cinayeti!
İzmir’in Bornova ilçesinde, bir müzikholde çıkan tartışma silahlı kavgaya ...
Son sözü 'çocuklarım sana emanet' oldu!
Adana'da Uğur Cöddü, tartıştığı eşi Burcu Cöddü, kayınbiraderleri Süleyman ...
 
Korkunç cinayet... Boğazı kesilmiş halde bulundu!
Adana'da Emrah Baysal, hurma bahçesinde yürüyüşe çıkan kişi tarafından ...
İzmir açıklarında can pazarı: 85 göçmen kurtarıldı!
İzmir'in Menderes, Dikili, Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Yunanistan ...
Yoğun ilgi görmüştü... TCG Anadolu'ya veda!
Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi, yerli ve milli üretim ...
 
Cemevi saldırganın 'deli' numarası tutmadı!
Ankara'da cemevlerine yönelik saldırıya ilişkin 1'i tutuklu 3 sanığın ...
1 terörist etkisiz hale getirildi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak'ta, Bestler Dereler Aksüt kırsalında ...
Talihsiz ölüm... Kavgada başı yere çarptı!
İzmir'İn Buca ilçesinde kavga sırasında düşüp, başı yere çarpan Cem Terlemez ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva