HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ekim 2012 Pazar - 09:29

Büyükşehir otoparklarında indirim bereketi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, uyguladığı indirimle otopark giriş-çıkışlarında bir ay içinde 14 bin 125 araçlık artış sağladı.

Büyükşehir otoparklarında indirim bereketi

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZELMAN şirketi aracılığıyla işlettiği otoparkların fiyatlarında Eylül ayından itibaren uyguladığı indirimlerin olumlu sonuçlarını aldı. Kısa süreli parklar ve yoğun saatler dışındaki otopark ücretleri ile bazı otoparklardaki aylık abonelik ücretlerinin düşürüldüğü yeni tarifeyle, abonelik ve saat dilimi uygulamasıyla çalışan otoparklarda park yapan araç sayıları artış gösterdi.

Abonelik sisteminin özendirilmesi için Bornova Katlı Otoparkı, Eşrefpaşa Katlı Otoparkı ve Bostanlı Migros Otoparkı’nda uygulanan 170 TL’lik aylık abone ücretinin 100 TL’ye düşürülmesinin ardından Ağustos ayında söz konusu otoparklarda 185 olan toplam abone sayısı Eylül ayında 215’e çıktı. Saat dilimi uygulaması konularak 0-6 saat arası park ücreti 5 TL’den 3 TL’ye indirilen aynı otoparklara park eden araç sayılarındaki artış da oldukça fazla. Bu üç otoparka Ağustos ayında 167 bin araç park ederken, bu rakam Eylül ayında ise 10 bin artarak 177 bine tırmandı.

Gece saatlerinde yoğunluk olmadığı tespit edilmesiyle tarifedeki en büyük değişikliklerden birine uğrayan otoparklara giriş yapan araç sayıları da belirgin bir şekilde arttı. Aracın bırakıldığı saat dilimi göz önüne alınarak yapılan ve 19.00 ile 09.00 arasındaki 14 saatlik kullanım ücreti 3 TL’ye düşürülen Alsancak Yeraltı Otoparkı, Kültürpark Yeraltı Otoparkı, Alsancak Katlı Otoparkı, Bahriye Üçok Yolaltı Otoparkı, Çankaya Katlı Otoparkı ile Konak Katlı Otoparkı’nda ise Ağustos ayındaki 9 bin 875 araçlık park sayısı, Eylül’de 14 bin oldu. Alsancak Katlı Otoparkı’nda özellikle akşam saatlerinde yapılan parklardaki artış miktarında, 1.Kordon’un trafiğe kapanmasının da etkili olduğu gözlendi.
 
YENİ OTOPARK YERLERİ OLUŞTURULDU
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi), korsan otoparkla mücadele etmek amacıyla kentin çeşitli yerlerinin otopark olarak düzenlemesine karar verdi. Söz konusu karara göre; 1378 Sokak’ın Cumhuriyet Bulvarı ile Atatürk Caddesi arasında kalan kısmında bulunan cep içleri, Plevne Bulvarı’nın Lozan Meydanı ile Gündoğdu Meydanı arasında kalan kısmında her iki tarafta bulunan cep içleri ve 1379 Sokak’ta bulunan Kız Meslek Lisesi önünde yolun her iki tarafı, bundan sonra İZELMAN A.Ş. tarafından otopark olarak işletilecek. Ayrıca 1380 Sokak’ın 2.Kordon girişinin sol tarafı, Mimar Sinan Caddesi’nin her iki tarafı, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bulunan 1140 Sokak ile Kahramanlar 1434 Sokak da gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra otopark olarak kullanılacak. Bunların yanısıra, ‘Konak Gazi Bulvarı-Gaziosmanpaşa Bulvarı Arası Yol ve Tretuvar Düzenleme Projesi’ tamamlanıncaya kadar Gaziosmanpaşa Bulvarı’nın Cumhuriyet Meydanı’ndan giriş olacak şekilde sağ tarafı da İZELMAN’ın otoparklarına dahil edildi. Otopark olarak düzenlenecek alanlarda, engelli vatandaşlar için de park yerleri ayrılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR'Lİ AVUKAT 15 Ekim 2012 Pazartesi 10:26

Alsancak'daki sokak ve caddelerin kaldırımlarında yürüyemezsiniz.Park eden araçlar nedeniyle. Defalarca Em.Müd.Trafik Şub. Müd.nü aradım. Denetim yok. Konak Belediyesini aradım duyan yok. Hatta Em. Müd. telefon numarasını vermişti basında. Beni herkes arayabilir diye. Mesaj gönderdim. Sonuç alamadım. Araç sahipleri 50 m mesafedeki yeraltı otoparklarına aracını park etmiyor. Kaldırımlar zaten dolu.Sokak ve cadde içine ikinci hatta üçüncü araç olarak sürekli park halinde. DENETİM ŞART!!!

Yorumu oyla      11      5  
BUCALI.... 14 Ekim 2012 Pazar 23:40

:) Private 35 katılıyorum sana ,ne olur ne olmaz walla hemen adını koyarlar soruşturmanın felan...İndirim yerine Zam yapan ve halkına eziyet eden hükümet'e izmirden gönderim diyelim bu habere göre ;)

Yorumu oyla      11      5  
private35 14 Ekim 2012 Pazar 12:35

bak şimdi belediyeyi zarara uğrattınız diye soruşturma açarlar maazallah.Neler yapıyorsunuz siz öyle kuzum.

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU’dan derelere “güvenlik şeridi”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içindeki 14 dereye yaklaşık 1 milyon ...
'İmar' krizi: Odalar ve dernekler Büyükşehir’e karşı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan imar yönetmeliğinde ...
Konak'tan turizme katkı: Prenses şehir İzmir
Konak Belediyesi’nin hazırladığı Kızlarağası Hanı ve Sevgi Yolu İngilizce ...
 
İzmir yeni trenlerini seçiyor
İZBAN’ın yeni tren setleri için hazırlanan Yalıçapkını, Körfez Yunusu ...
Karşıyakalı kadınlar ilk yardım öğreniyor
Karşıyaka Belediyesi, öğretmenlerden sonra kadınlara da ilkyardım kursu ...
Gaziemir Anı Evi’ne Avrupalı akını
Avrupa ülkelerinde eğitim kurumlarının arasındaki işbirliğini geliştirmeyi ...
 
Her şey ‘çağdaş bir yaşam’ için
Eğitim alanında ülke çapında önemli projelere imza atan Çağdaş Yaşamı ...
Güzelbahçe’de ‘Ahilik Kültürü’nü yaşatan esnafa ödül
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçede Ahilik Kültürü’nü yaşatan ...
Balçova esnaf bayramı: 25 yıl sonra tapu sevinci
Balçova’da 25 yıl önce yapılan ancak bugüne kadar işyerlerinin tapusunu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva