HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Haziran 2016 Pazartesi - 19:18

Büyükşehir Meclisi’nde protesto ve heykel tartışması!

Bir grup vatandaş 65 yas üstü kartların iptal olmasını protesto ederken, oturumda CHP ile AK Parti arasında heykel tartışması yaşandı.

Büyükşehir Meclisi’nde protesto ve heykel tartışması!

Onur DENİZ/ EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleştirildi.



KART PROTESTOSU
Oturum öncesine meclis salonu bir protestoya sahne oldu. Büyükşehir'den emekli olan bir grup vatandaş otobüs kartlarının iptal olmasını protesto etti.

Meclis salonunun üst tarafında ellerindeki pankartları açan vatandaşlara Başkanvekili Aydoğan’dan müdahale geldi. Aydoğan pankartların kaldırılmasını ya da dışarı çıkılmasını istedi. 

KENTİ BİRLİKTE YÖNETME ARZINA NE OLDU?
Meclisin dilek temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup başkanvekili Bilal Doğan, Başkan Kocaoğlu’nu yargıdan fren gelen Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi üzerinden eleştirdi.

İzmirli vatandaşların açtığı Yamanlar davası ve Büyükşehir tarafından yürütülen tramvay ve altgeçit projelerine karşı açılan davaları ve Kocaoğlu’nun İzmirlilere yaptığı birlik çağrısını gündeme getiren Doğan, “Hükümetimiz tarafından yapılacak şehir statlarına mahkeme açarak iptal ettiren Aziz Kocaoğlu’nun bu statlara karşı dava açarken her şey normaldi. Binlerce araçlık otoparkı tramvayı kurban ederken, vatandaşların hakkını aramasına Aziz Kocaoğlu ne diyecek? Burada bir uzlaşmazlık yaşanıyor. Bu kritik hatalar kentin geleceğine darbe vuruyor. Aziz Kocaoğlu’nun kenti birlikte yönetim tarzına ne oldu” diye konuştu.

TRAMVAY YAMALI BOHÇAYA DÖNDÜ
Tramvay projesinin revize edilmesi hakkında açılan mahkemeleri dile getiren Doğan,”Aziz Kocaoğlu her projesini kavga dövüş ve dayatma ile projelerini yürütmeye çalışıyor. Bu kent, ben yaptım oldularla yönetiliyor. Bu kent yönetilemiyor. Tramvay hattının kavga gürültü gerçekleşmeden yürütülmesini istiyoruz. Masa başında hazırlanan projeler boş olduğunu görüyoruz. Milyonlarca liralık tramvay projesi yamalı bohçaya döndü. Artık kamu kaynaklarının eşit ve adil dağıtılmasını istiyoruz. İzmir’de kente ön planda tutacak projelerin gerçekleşmesini istiyoruz.  İzmir halkı adına soruyoruz. Bu işlere ne kadar para harcandı? Vatandaşlarımız içi boş projelere karnı tok. Göz boyamaya yönelik projelere değil,  İzmir’in ciddi ve kalıcı projelere ihtiyacı var” dedi.

HADİS İLE YANIT
Doğan’ın konuşmaları üzerine solonda yükselen sesleri susturan Sırrı Aydoğan, eleştirilere bir hadisle cevap verdi. Aydoğan, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Ne gerekiliyorsa yapılacaktır. Hadis’te ‘Ramazan’da biri sana sataşırsa ben oruçluyum de’ diyor. Ben oruçluyum kardeşim” dedi. 

HEYKEL TARTIŞMASI
Oturumda CHP’li meclis üyesi ve Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, metroda çıplak olduğu gerekçesiyle parçalanan heykel üzerinden AK Parti’ye yüklendi. 

Saldırganın partili olduğuna dair belgeleri gösteren Çam, “Öncelikle İzmirspor’da yapılan saldırıyı kınıyorum. Heykeli beğenmiyor olabilirsiniz. Bu gidip kırabileceğiniz anlamına gelmiyor. Saldırıyı gerçekleştiren şahsın bilgilerine ulaştım. Tam bir suç makinesi...  Ve elimde partinize üye olduğuna yönelik belge var. Ben o heykelin kırılmış hali ile orada sergilenmesini istiyorum. Baktığınızda heykele saldıranların, çelenk parçalayanların, genel başkana kurşun atanların hepsini araştırdığınızda AKP ile bağlantılı olduğu ortaya çıkıyor” dedi.

Çam’ın sözlerine AK Parti Grubu’ndan tepkiler yükseldi. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve meclis üyeleri Çam’ın konuşmasına müdahale etti. 

Tartışmaları susturan Sırrı Aydoğan’ın ardından AK Partili Bilal Doğan söz aldı ve “Şahsın partimize üye olup olmadığı belli değil. Belediyeden alacaklı bir kişi ve suç kaydı var. Yaptıkları bizi bağlamaz, kendisini bağlar” dedi.

 
Ve Atalay Filiz cezaevine gönderildi
 
Obama'dan saldırı açıklaması
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ertan 14 Haziran 2016 Salı 08:00

Karşıyaka tramvayının Çiğli Bölge hastanesinde sonlanması hastaneye ulaşımın kolaylaştırılması gerekli

Yorumu oyla      11      5  
13 Haziran 2016 Pazartesi 22:37

65 yaş kartı değil.

Yorumu oyla      11      5  
13 Haziran 2016 Pazartesi 20:57

Tramvay projeleri hızlı bir şekilde ilerliyor ama nedense sürekli bir çamur atma derdi var. Buca metro bekliyor. Boş laf edeceğinize buyurun yapın. Gerçi orası da belediyeye kaldı. Projesi biter bitmez yapım ihalesi yapılacak. Boş laf ile bu işler olsaydı ... Çöp tesisi konusunu ise siyaset malzemesi yaptığınızı bu halk unutmaz. Nasıl engeller çıkarıldığını bu halk unutmaz. Merak etmeyin :)

Yorumu oyla      11      5  
13 Haziran 2016 Pazartesi 20:54

65 yaş kartları iptalmi oldu

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 13 Haziran 2016 Pazartesi 20:19

sn.doğan heykel parçalama olayı sizi bal gibi bağlar. heykelin kaldırılmasını isteyen. Karabağlar meclis üyeniz ve ak gençlik oradaydı.kendinizi aklayamazsınız....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'i 'mutlu' eden davet
Sinop’ta 1-4 Eylül tarihleri arası ilki düzenlenecek olan ve İtalya’dan ...
Flaş! Ve İzmir’in tarihi köşkü ihaleye çıktı: Teklif yağmuru!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık ...
Başkan Selvitopu’nun hafta sonu mesaisi
Karabağlar Belediye Başkanı, hafta sonu Yunus Emre pazaryeri açılışının ...
 
İyilik yayılıyor: Üçüncü Dost Market Doğanlar’a
İhtiyaç sahibi vatandaşların pek çok temel ihtiyacını özgürce alabildiği ...
Balçova'da hayata 'engel' yok!
Balçova Belediyesi’nin engelli vatandaşlar için hayatı kolaylaştıracak ...
Başkan Doğruer’den çat-kapı iftar
İzmir’in Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, rahatsızlıkları sebebiyle ...
 
Büyükşehir ‘aşısı’: Menengiçler fıstık olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa ve Bergama’daki kıraç topraklarda ...
Gördes harekatı: İki ilçeye iletim hattı!
Gördes Barajı’ndan kente sağlıklı bir şekilde iletilebilmesi amacıyla ...
Buca Belediyesi'nden çocuklara müjde!
Yoğun eğitim temposunun ardından tatil heyecanı yaşayan çocuklara Buca ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva