HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Haziran 2016 Pazartesi - 09:37

İyilik yayılıyor: Üçüncü Dost Market Doğanlar’a

İhtiyaç sahibi vatandaşların pek çok temel ihtiyacını özgürce alabildiği Dost Market’in 3.şubesi Doğanlar’da hizmete açıldı. Yeni şubenin açılışını Bornova Belediye Başkanı Atila, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile CHP İzmir Milletvekilleri Sertel ve Purçu ile birlikte yaptı.

İyilik yayılıyor: Üçüncü Dost Market Doğanlar’a

İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak için bütün olanaklarını kullanan Bornova Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca her gün bir mahallede verdiği açık hava iftarlarına Doğanlar Mahallesi ile devam etti. İftarın ardından Dost Market’in Doğanlar Şubesi’nin açılışı gerçekleştirildi.



Bornova Merkez ve Altındağ şubelerindeki bütün imkanların ve ürün çeşitliliğinin sunulduğu Dost Market’in açılış kurdelesini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Özcan Purçu ile vatandaşlar birlikte kesti. Doğanlar’daki Dost Market’in içinde ‘Giysi Bankası’ da hizmete açıldı. Açılışın ardından Başkan Atila konuklarla birlikte Dost Marketi gezdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Dost Market’in önemli bir işlev göreceğine inandığını belirterek, “Ramazan ayının terörün bitmesine, kardeşliğin gelişmesine, büyümesine ve barışın gerçekleşmesine katkıda bulunmasını diliyorum”dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Doğanlar’da çok güzel hizmetler yapıldığını söyleyerek, “Görüyorum ki Doğanlar’da çok güzel hizmetler yapılıyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila genç yaşına rağmen çok önemli bir hizmet dönemi geçiriyor. Dost Market’i Türkiye’ye kazandırdı. Dost Market vatandaşlara uzanan bir dost eli. İhtiyaç sahiplerine nasıl insanca, onurları korunarak yardım edilir bu Dost Market’le gösterildi. Olgun Atila, Dost Marketleri açarak Türkiye’ye örnek hale getirdi. Bu yardımlaşma ve iyilik hareketiyle gurur duyuyoruz” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Dost Market’in örnek bir belediyecilik hizmeti olduğunu belirterek, “Dost Market gibi uygulamalar CHP’li belediyelerin sosyal adalet için, halk için neler yapılabileceğinin göstergesi. CHP’li belediyeler olarak yoktan varetmeye çalışarak ülkemiz için, halkımız için en iyi hizmeti sunmanın mücadelesini veriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi Türkiye’de halkına, vatanına en iyi hizmeti yapan belediyeler” diye konuştu.

İyiliğe aracılık ediyoruz
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, engellilerden yaşlılara, maddi durumu yetersiz ailelerden kentteki olanaklara erişimi kısıtlı kadınlar ve çocuklara,  tüm ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını söyledi. Bornova Belediyesi’nin dost elini ihtiyacı olan herkese ulaştırmak için çaba sarfettiklerini söyleyen Başkan Atila, “Bornova Belediyesi olarak iyiliğe aracılık ediyoruz. Amacımız  daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak” dedi. Başkan Atila, Dost Market’ten yararlanan ihtiyaç sahiplerinin kartlarına Ramazan ayı nedeniyle fazladan kredi yükleneceğinin de müjdesini verdi.



Dost Market vatandaşın yanında
Dost Market’in raflarında gıdadan temizliğe, kırtasiyeden giysiye herşey yer alıyor. Ayrıca vatandaşlar kışlık odun ihtiyaçlarını da Dost Market’ten temin edebiliyor. Dost Market’ten 4 bine yakın ihtiyaç sahibi aile yararlanıyor. İhtiyaç sahipleri gelirlerine göre yılda 8 kez kartlarına yüklenen bakiyelerle dilediği gibi alışveriş edebiliyor. Ayrıca yatalak ve yaşlı gibi ulaşım sorunu yaşayan 82 vatandaşın talepleri doğrultusunda hazırlanan yardım paketleri de elden ulaştırılıyor. Dost Market’ten yararlananları belediye meclisinde her siyasi partiden üyenin bulunduğu bir komisyon belirliyor. Hayırseverler, Türk Kızılayı aracılığı ile Dost Market’e nakit olarak bağış yapabiliyor.

 
Fırtına obüsleri IŞİD hedeflerini vurdu!
 
Başkan Selvitopu’nun hafta sonu mesaisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Egemen Kurtçu 13 Haziran 2016 Pazartesi 11:21

Sn başkan olgun atillayı tebrik ediyorum bravo genç bornovanın olgun başkanı..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova'da hayata 'engel' yok!
Balçova Belediyesi’nin engelli vatandaşlar için hayatı kolaylaştıracak ...
Başkan Doğruer’den çat-kapı iftar
İzmir’in Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, rahatsızlıkları sebebiyle ...
Büyükşehir ‘aşısı’: Menengiçler fıstık olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa ve Bergama’daki kıraç topraklarda ...
 
Gördes harekatı: İki ilçeye iletim hattı!
Gördes Barajı’ndan kente sağlıklı bir şekilde iletilebilmesi amacıyla ...
Buca Belediyesi'nden çocuklara müjde!
Yoğun eğitim temposunun ardından tatil heyecanı yaşayan çocuklara Buca ...
İzmir Kore Gazileri Derneği kurucusu yaşamını yitirdi
İzmir Kore Gazileri Derneği’nin kurucusu Mahmut Akça yaşamını yitirdi. ...
 
Rio'da Urla rüzgarı esecek
Urla Çeşmealtı Windsurf ve Yelken Kulübü sporcusu olan Dilara Uralp Brezilya’nın ...
'Balkon tarımı'nda ilk fideler ürünlerini verdi
Buca Belediyesi’nin “Balkon Tarımı” projesinde vatandaşlar bu yılın ilk ...
Kemalpaşa'da 'mobil iftar aracı' hizmeti
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, Belediye tarafından tarafından yaşlı ve ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva