HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Haziran 2015 Pazar - 09:37

Büyükşehir İzmir'in tramvayını görücüye çıkardı!

Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in tramvaylarının dış ve iç tasarımını belirledi. Tasarımda deniz kenti İzmir teması öne çıktı.

Büyükşehir İzmir in tramvayını görücüye çıkardı!

Kent içi trafiğe nefes aldırmak amacıyla hazırlanan Karşıyaka-Konak tramvay projelerinin ray döşeme çalışmalarına Caher Dudayev Bulvarı’ndan başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tramvayların dış ve iç tasarımını da belirledi. Buna göre aracın dış ve iç görünümünde İzmir’in deniz kenti olmasından dolayı mavi ve turkuazın tonları kullanıldı. Tasarımda kentin güneşli havasının canlı ve neşeli yapısı öne çıktı. Tramvayın geçerken yavaşça dalgalanacağı bir görüntü oluşturulması hedeflendi. İç tasarımda ise sahil ve deniz havası verecek unsurlar öne çıktı.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s616425.jpg

Yolcuların güvenli bir şekilde tutunabilmeleri için tutamaklar ve tutunma yerleri kolayca erişilebilecek yerlere yerleştirildi. Tekerlekli iskemle kullananlar, ağır bavul ya da bebek arabası gibi araçlarla binen yurttaşların özel ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla çok amaçlı alanlar ayrıldı. Yapım çalışmaları devam eden tramvaylarda tren kontrol ve izleme ünitesi, yolcu bilgilendirme sistemi, LCD ekranlar, aktif güzergah haritası, kamera, görüntü ve ses kaydedicisi bulunacak. 

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s282031.jpg

MODERN VE KONFORLU
Tasarım çalışmaları tamamlanarak yapımlarına başlanan tramvay araçları 32 metre uzunluğunda ve 285 yolcu taşıma kapasitesinde yapılıyor. Yapılan fizibilite çalışmalarına göre Konak hattında günlük 95 bin kişi, Karşıyaka hattında ise 87 bin kişi taşınacak.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s365851.jpg

390 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçireceği 12.7 kilometre uzunluğunda ve 19 duraklı Konak Tramvayı ile 9.87 kilometre uzunluğunda ve 15 duraklı Karşıyaka tramvay hattında toplam 38 araç çalışacak. 2017 yılı sonunda hizmete alınması planlanan proje 390 milyon liraya mal olacak.
 

 
Zekeriya Öz'ü görevden kim aldırdı?
 
İzmir'in 'Gönül bağı' projesinde sertifika zamanı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 15 Haziran 2015 Pazartesi 15:14

Tramvay,Metro ile beraber bir kentin en vazgecilmez etoplu ulaşım araçıdır ,Tramvay maliyetinin az olması ve yapımının daha kısa surede gerceklesmesi nedeniyle İzmir de kısa surede yaygınlastırılması hedeflenmeli.Emegi gecenlere cok tesekkurler...

Yorumu oyla      12      8  
Murat 15 Haziran 2015 Pazartesi 11:35

Mithatpaşa Caddesi'nden geçecek olan tramvay resmen bölge adına cinayet olacak! Çoğu kişi istemiyor, oldukça gereksiz bir iş. Metro var zaten. Ya da yap küçük ve sık deniz otobüsleri,iskele eliyorsun zaten halihazırda, denizi kullan. Belediye Mithatpaşa Caddesi'nde oturanların yani bölgenin esas sahiplerine niye bu işi sormuyor? Tüm hayatımz negatif yönde kötüleşecek! İtiraz edeceğim.Benim gibi itiraz edenler çok olacaktır. Cadde daracık zaten! Otopark neresi olacak? Küçükyalı'da, Göztepe'de oturan adam her gün arabasına ulaşmak için Üçkuyulara mı gidecek sabahın köründe? Acil hastalık anında ne olacak?

Yorumu oyla      23      7  
bucalı 15 Haziran 2015 Pazartesi 10:04

buca gerçekten bu konularda üvey evlat. bir kere üniversitelerin oraya gittim otobüsle. dönene kadar 1 saat geçti. metroda ve tramvayda boşverni diğer yerleri birinci seçenek buca olmalı. izban ise bence sıkıntılı. çünkü sefer araları çok açık. geçen sene her tarafta 9 dakikada şirinyerden konağa gidileceği söyleniyordu. sadece aktarma için hilal istasyonunda izbandan metroya geçmek bile o kadar sürüyor. daha kısa yollar niye yapılmamış. insanlar inip çıkarak helak oluyor

Yorumu oyla      17      6  
15 Haziran 2015 Pazartesi 06:02

İzmir de metro denildiği zaman İzbanla beraber anılıyor. Maalesef İzbanda iki sefer arası mesafe öylesine açıkki bu nedenle insanlar üstüste gitmektedir. Buna çözüm aramak yerine yollarımız daraltılarak tramvay yapılmaktadır. İllaki tramvay tapacaksınız o zaman bırakın bir sürü masrafla yapılmış yollarımızı deşerek bir daha masrafa sokmanız güzel bir çözüm olmamış. Yollarımızı daraltmadan başka alternatif bularak yapılsa daha iyi olacaktı. 82 milyona 3 gemi alınmış 2 tane de kiralık gemi. Ama seferlerde sıklık olmamış yine aynı tas aynı hamam, yine birer saat arayla 35 dakika süren bir yolculuk. Önce var olan yatırımlarla çözüm aransa çok iyi olurdu.

Yorumu oyla      23      8  
sedat avcı 14 Haziran 2015 Pazar 20:06

f.altay konak ta metro var karşıyakada izban var.üstüne üstlük tramvay. 60 öğrencisi 700 bin nüfusu olan buca nın merkezinde.sadece aktarma.

Yorumu oyla      22      7  
14 Haziran 2015 Pazar 19:21

14.44 İzmir metrosu 10 değil 4,5 dakika da bir sefer yapıyor. 2017 gibi süre daha da kısalacak. İzban'da ise sefer sıklığına TCDD bakıyor. Hattın kontrolü TCDD'de. Arabalı vapur da ise 3 yeni arabalı vapur gelince seferler sıklaşır. 82 milyona 3 yeni gemi alındı. Ayrıca 2 tane kiralık gemilerde seferlerine başladı.

Yorumu oyla      22      10  
14 Haziran 2015 Pazar 19:18

Bursa Belediyesi tramvay üretmiyor, Bursa'da bir şirket üretiyor. Tramvayın motoru da Alman Markası. Gülermak tramvay araçları için Durmazlar ile anlaşmıştı ancak daha sonra Hyundai Rotem ile sözleşme imzaladı. Bu araçlar daha iyi. Narlıdere Metrosunda ise fizibilite raporu için Proto Mühendislik ile büyük ihtimal sözleşme imzalanacak.

Yorumu oyla      17      9  
KARAHAN 14 Haziran 2015 Pazar 18:00

Foça için seneye başlayacak seferler çünkü oraya gelecek olan gemiler en son gelecek ayrıca ulaştırma bakanlığından izin bekleniyor ayrıca bu tramvayları gülermak yapıyor secret anlayacağın bursayı yapan firma yapıyor biraz araştırma yapsan bulurdun

Yorumu oyla      19      7  
14 Haziran 2015 Pazar 16:57

TC batu isimli arkadaşım halkapinarda tramvay depo yapimi basladi foca iskeleye yeni gemiler için platform yapiliyor yaz sonuna kalmaz sefer başlar narlidere metrosunun yakinda yapımına başlanacak

Yorumu oyla      17      8  
14 Haziran 2015 Pazar 14:44

Hazır yapılmış bir metro alt yapısı var. 10 dakikada bir olan seferleri 3 dakikada bir olacak şekilde arabalı vapur seferlerini de saatte bir yerine yirmi dakikada bir olacak şekilde yatırım yapsalar daha isabetli olacak. Zaten yollarımız dar, ilerde daha da geniş yollara ihtiyacımız olacak.

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun’da ilk kırkım Başkan’dan: İzmirliler olarak kenti…
Karaburun’da Kırkım Şenliği’ne katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Gazeteci Fevzi Yılmaz Narlıdere’de anıldı
İzmir Yakın Plan Gazetesi Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi, Gazeteci Fevzi Yılmaz, ...
Türk Kızılayı 4 gün boyunca Aliağa'da
İzmir'in kan bağışı birincisi Aliağa, Türk Kızılayı'na desteğini aralıksız ...
 
Çesmealtı Gece Pazarı sezonu açtı
Geçtiğimiz yıl Urla Belediyesi tarafından yenilenerek daha düzenli ve ...
Karabağlar Belediyesi meslek sahibi yapıyor
Karabağlar Belediyesi, İŞKUR ve İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün ...
Nazım’ın adı Buca’da yaşayacak
Buca Belediyesi, Türk ve dünya şiirinin unutulmaz ismi Nazım Hikmet Ran’ı ...
 
Urla’nın hukuk zaferi: Köylülere büyük müjde
Urla Belediyesi, İl Özel İdaresinin kapatılmasının ardından hazineye kalan ...
Başkan Atila’ya Göztepe teşekkürü
Göztepe Yalı Derneği, sarı-kırmızı kulübün 90. kuruluşu yıldönümü ve şampiyonluğu ...
Ankara Caddesi’ni palmiyeler saracak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'e Bornova'dan giriş yolu olan Ankara ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva