YORUMLAR
Toplam 12 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Tayfun 15 Haziran 2015 Pazartesi 15:14

Tramvay,Metro ile beraber bir kentin en vazgecilmez etoplu ulaşım araçıdır ,Tramvay maliyetinin az olması ve yapımının daha kısa surede gerceklesmesi nedeniyle İzmir de kısa surede yaygınlastırılması hedeflenmeli.Emegi gecenlere cok tesekkurler...

Yorumu oyla      12      8  
Murat 15 Haziran 2015 Pazartesi 11:35

Mithatpaşa Caddesi'nden geçecek olan tramvay resmen bölge adına cinayet olacak! Çoğu kişi istemiyor, oldukça gereksiz bir iş. Metro var zaten. Ya da yap küçük ve sık deniz otobüsleri,iskele eliyorsun zaten halihazırda, denizi kullan. Belediye Mithatpaşa Caddesi'nde oturanların yani bölgenin esas sahiplerine niye bu işi sormuyor? Tüm hayatımz negatif yönde kötüleşecek! İtiraz edeceğim.Benim gibi itiraz edenler çok olacaktır. Cadde daracık zaten! Otopark neresi olacak? Küçükyalı'da, Göztepe'de oturan adam her gün arabasına ulaşmak için Üçkuyulara mı gidecek sabahın köründe? Acil hastalık anında ne olacak?

Yorumu oyla      23      7  
bucalı 15 Haziran 2015 Pazartesi 10:04

buca gerçekten bu konularda üvey evlat. bir kere üniversitelerin oraya gittim otobüsle. dönene kadar 1 saat geçti. metroda ve tramvayda boşverni diğer yerleri birinci seçenek buca olmalı. izban ise bence sıkıntılı. çünkü sefer araları çok açık. geçen sene her tarafta 9 dakikada şirinyerden konağa gidileceği söyleniyordu. sadece aktarma için hilal istasyonunda izbandan metroya geçmek bile o kadar sürüyor. daha kısa yollar niye yapılmamış. insanlar inip çıkarak helak oluyor

Yorumu oyla      17      6  
15 Haziran 2015 Pazartesi 06:02

İzmir de metro denildiği zaman İzbanla beraber anılıyor. Maalesef İzbanda iki sefer arası mesafe öylesine açıkki bu nedenle insanlar üstüste gitmektedir. Buna çözüm aramak yerine yollarımız daraltılarak tramvay yapılmaktadır. İllaki tramvay tapacaksınız o zaman bırakın bir sürü masrafla yapılmış yollarımızı deşerek bir daha masrafa sokmanız güzel bir çözüm olmamış. Yollarımızı daraltmadan başka alternatif bularak yapılsa daha iyi olacaktı. 82 milyona 3 gemi alınmış 2 tane de kiralık gemi. Ama seferlerde sıklık olmamış yine aynı tas aynı hamam, yine birer saat arayla 35 dakika süren bir yolculuk. Önce var olan yatırımlarla çözüm aransa çok iyi olurdu.

Yorumu oyla      23      8  
sedat avcı 14 Haziran 2015 Pazar 20:06

f.altay konak ta metro var karşıyakada izban var.üstüne üstlük tramvay. 60 öğrencisi 700 bin nüfusu olan buca nın merkezinde.sadece aktarma.

Yorumu oyla      22      7  
14 Haziran 2015 Pazar 19:21

14.44 İzmir metrosu 10 değil 4,5 dakika da bir sefer yapıyor. 2017 gibi süre daha da kısalacak. İzban'da ise sefer sıklığına TCDD bakıyor. Hattın kontrolü TCDD'de. Arabalı vapur da ise 3 yeni arabalı vapur gelince seferler sıklaşır. 82 milyona 3 yeni gemi alındı. Ayrıca 2 tane kiralık gemilerde seferlerine başladı.

Yorumu oyla      22      10  
14 Haziran 2015 Pazar 19:18

Bursa Belediyesi tramvay üretmiyor, Bursa'da bir şirket üretiyor. Tramvayın motoru da Alman Markası. Gülermak tramvay araçları için Durmazlar ile anlaşmıştı ancak daha sonra Hyundai Rotem ile sözleşme imzaladı. Bu araçlar daha iyi. Narlıdere Metrosunda ise fizibilite raporu için Proto Mühendislik ile büyük ihtimal sözleşme imzalanacak.

Yorumu oyla      17      9  
KARAHAN 14 Haziran 2015 Pazar 18:00

Foça için seneye başlayacak seferler çünkü oraya gelecek olan gemiler en son gelecek ayrıca ulaştırma bakanlığından izin bekleniyor ayrıca bu tramvayları gülermak yapıyor secret anlayacağın bursayı yapan firma yapıyor biraz araştırma yapsan bulurdun

Yorumu oyla      19      7  
14 Haziran 2015 Pazar 16:57

TC batu isimli arkadaşım halkapinarda tramvay depo yapimi basladi foca iskeleye yeni gemiler için platform yapiliyor yaz sonuna kalmaz sefer başlar narlidere metrosunun yakinda yapımına başlanacak

Yorumu oyla      17      8  
14 Haziran 2015 Pazar 14:44

Hazır yapılmış bir metro alt yapısı var. 10 dakikada bir olan seferleri 3 dakikada bir olacak şekilde arabalı vapur seferlerini de saatte bir yerine yirmi dakikada bir olacak şekilde yatırım yapsalar daha isabetli olacak. Zaten yollarımız dar, ilerde daha da geniş yollara ihtiyacımız olacak.

Yorumu oyla      21      7  
secret 14 Haziran 2015 Pazar 13:30

Bursa Büyük Şehir Belediyesi gibi, tramvayı kendimiz mi üreteceğiz yoksa yine yabancıları zengin mi edeceğiz? Ayrıca, kamuya alınan mallarda görsellik mi daha önemlidir, yoksa alınan maldan malzemeden uzun süre fayda sağlama mı? Evet tramvay oldukça güzel dizayn edilmiş, modern ve ferah. Ancak eğer kullanılacak tramvayın koltuk renkleri bu şekilde turkuaz olursa, çok çabuk kirlenecek ve deforme olacaktır. Bu nedenle genelde koyu mavi, kırmızı, yeşil gibi renkler tercih edilir.

Yorumu oyla      17      11  
TC batu 14 Haziran 2015 Pazar 12:11

Neden üçkuyular - Halkapınar tramvayına hala başlanmadı. Kışın gelmesini mi bekliyorlar. Narlıdere metrosuna ne oldu. Foça ve Karaburun'a hızlı katamaranlarla gidecektik hani.

Yorumu oyla      17      8