HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Kasım 2022 Çarşamba - 08:39

Büyükşehir'in kalem kalem performans raporu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı performans programında Buca Metrosu’nun yüzde 15’lik kısmının yapılması öngörülürken proje için 1 milyar 460 bin TL bütçe ayrıldı. Yine yapım süreci tartışmalara neden İzmir Opera binasının ise yüzde 25’lik kesiminin daha önümüzdeki yıl tamamlanması planlanırken bu proje için de 100 milyonluk bütçe de ayrıldı. Programda ayrıca Örnekköy 2’inci etabın da tamamlanması planlanıyor.

Büyükşehir in kalem kalem performans raporu!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ‘2023 Yılı Taslak Performans Programı’nı hazırladı. Taslak programda Büyükşehir’in gelecek yıl gerçekleştirmek istediği faaliyetler ve bu faaliyetlere ayrılacak bütçeler yer aldı. Taslak programı önümüzdeki günlerden İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündemine getirilerek kesinleştirilmesi planlanıyor.

Raporda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Haziran.2022 tarihi itibariyle 425 milyon 653 bin 687,57 TL tutarında taşıtlar, 251 milyon 504 bin 124,95 TL tutarında demirbaş ve 178 milyon 11 bin 70,31 TL tutarında da makine ve cihaz taşınmazının yer aldığı belirtildi. Yine raporda Büyükşehir’in 4 bin 44 tane arsa ve 5 bin 962 tane ise kamu tesisi ve ticari gayrimenkulleri yer aldığı ifade edildi.

Taslakta, Altyapı Stratejik Alanı’nda 4 adet performans hedefi, Yaşam Kalitesi Stratejik Alanı’nda 6 adet performans hedefi, Ekonomi Stratejik Alanı’nda 5 adet performans hedefi, Demokrasi Stratejik Alanı’nda 9 adet performans hedefi, Doğa Stratejik Alanı’nda 4 adet performans hedefi, Yaşayarak Öğrenme ve Kurumsal Kapasite Stratejik Alanı’nda 3 adet performans hedefi ve Kültür Sanat Stratejik Alanı’nda 3 adet performans hedefi belirlenmiş durumda. Ayrıca kredi değerlendirme notunun ise (Fitch Ratings) BB- negatiften ve B negatif’e çıkması da planlanıyor.

BÜTÇE HEDEFİ YÜZDE 95
Ayrıca 2023 bütçesinin yüzde 95’inin gerçekleştirilmesi de hedefleniyor. 2021’de bu oranı yüzde 98’ken 2022’deki hedef ise 92 idi. Ayrıca yatırım harcamalarının özkaynaklarla finansman oranı yüzde 85 olarak belirlenirken, yatırım harcamalarının toplam bütçe giderine oranı yüzde 44 olarak hedeflendi.

13 KÖPRÜ, ÜST GEÇİT PROJESİ
Büyükşehir’in altyapı hedefi tablosunda 13 köprü, viyadük ve karayolu alt - üst geçidinin projelendirilmesi, 91 cadde bulvar, kavşak ve sokak düzenlemesi, 1 milyon 200 bin metrekare parke, 1 milyon 500 ton asfalt, 600 adetlik otopark inşa ve 1 adet teleferik projelendirilmesi edilmesi yer alıyor. Kemeraltı Bölgesi Altyapı ve Üstyapı Ortak Çalışması’nın ise yüzde 30’unun daha yapılması da planlandı. Bu çalışmalar için 205 milyon 944 milyonluk bütçe ayrıldı. Teleferik projesi için ise 1 milyonluk proje ayrıldı.

251 MİLYONLUK KAMULAŞTIRMA
Performans programında 2023 yılında 251 milyon değerinde 40 bin metrekarelik kamulaştırma yapılması da yer alıyor. Ayrıca 4 bin 896 hektarlık imar planı hazırlanması da hedefleniyor.

20 BİN TAPU DEVRİ
Programda kentsel dönüşüm hedefleri de yer alıyor. 2023 yılında 25 bin metrekarelik kentsel dönüşüm alanında uzlaşı, 950 bağımsız birimin yıkılması, 20 bin tapu devri, 2 bin konutluk alanın ihalesinin sonuçlandırılması da hedefler arasında yer alıyor. Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm 2’inci etabının yüzde 100’ünün, Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı 11181 Ada 1 Parsel belediye hizmet alanının ise yüzde 70’inin tamamlanması planlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları içinse 235 milyon 121 bin TL bütçe ayrıldı.  

DOĞAL YAŞAM İÇİN 10 MİLYONLUK BÜTÇE
Yeşil alanlar için 945 milyon 498 bin TL’lik bütçe ayıran İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Doğal Yaşam Parkı 2. Etap (Akdeniz Akvaryumu, Zooloji Müzesi, Yeni Kıta Habitatları) için de 10 milyonluk bütçe belirledi. 1 rekreasyon alanının tamamlanmasını ve 300 bin fidan dikilmesini de planlıyor.

BUCA METROSU İÇİN 1,4 MİLYARLIK BÜTÇE
Büyükşehir 2023 yılında F.Altay - Narlıdere Kaymakamlık Arası Metro Yapım İşi’nin yüzde 4’lük kesimini, Üçyol İstasyonu - DEÜ Tınaztepe Kampüsü - Buca Koop. Arası Metro Yapım İşi’nin yüzde 15’ini daha yapmayı planlarken, İZBAN hattı üzerine yapılması planlanan 2 yeni istasyonun ise yüzde 50’sini inşa edilmesini planlıyor. Narlıdere Metrosu için 250 milyon, Buca Metrosu için ise 1 milyar 460 bin TL bütçe ayrılırken deniz ulaşımı ve raylı sistemler için toplamda 4 milyar 23 milyon 504 bin TL bütçe ayrıldı.

7 KM’LİK BİSİTLET YOLU
Ayrıca 7 kilometrelik bisiklet yolu, bin adetlik elektrikli scooter ve bisiklet park yeri, banliyö hattı boyunca 3 alt ve üst geçit projelendirmesi planlayan Büyükşehir Belediyesi şehir içi ulaşım faaliyetleri için ise 1 milyar 177 bin 941 bin TL bütçe ayırdı.

OPERA BİNASI İÇİN 100 MİLYON DAHA
İzmir Opera Binası’nın ise 2023 yılında yüzde 25’sinin daha, Şirinyer Parkı Yapım İşinin ise yüzde 15’nin gerçekleştirilmesi de hedefler arasında. Büyükşehir Belediyesi İzmir Opera Binası Projesi için 100 milyon, Şirinyer Parkı Projesi için de 20 milyon bütçe ayırdı. 11 projenin daha ise restorasyonun tamamlanması ve İzmir Konak Kemeraltı ve çevresinde ise 6 projenin daha tamamlanması planlanıyor.

220 BİN GIDA PAKETİ, 102 BİN NAKDİ YARDIM
Ayrıca 300 amatör spor kulübüne spor malzemesi yatırımı, 5 yenilenebilir enerji santrali yapımı, 2 uluslararası buluşmaya ev sahipliği yapılması, 2 bin 500 hayvan dağıtımı yapılması, 115 bin çocuğun Süt Kuzu projesi kapsamında süt ulaştırılması, 90 bin çocuğa bot, mont ve eğitim yardımı yapılması, 2 gençlik merkezi açılması, 15 bin çocuğa Hoş Geldin çantası dağıtımı, 138 bin 500 kişiye ev eşyası dağıtımı, 220 bin kişiye gıda paketi dağıtımı, 102 bin kişiye nakdi yardım yapılması, 50 itfaiye aracı satın alınması, 6 bin metrekarelik yeni mezarlık alanı kamulaştırması, 1 adet atık transfer istasyon yapımı planlanıyor.

 
15 bin protestocuya idam cezası!
 
İzmir'de 198 işletmeye 20 milyonluk ceza!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ağzı olan konuşuyor 9 Kasım 2022 Çarşamba 14:01

Köye aktarma yorumu kopyala yapıştır her haberin altında. Köye bedava aktarma nerede var da bizde olsun? Niye olsun? Mantığı nedir? Şehir içindeki aktarmanın mantığı, yolcu bedava veya indirimli aktarma yapsın değildir. Aktarma sistemi yolcudan daha çok işletenin işine gelir. Aktarma olmazsa 1000 değil, 10000 araçla işletme yapmak zorunda kalırsın.

Yorumu oyla      4      4  
Performans ? Zayıf 9 Kasım 2022 Çarşamba 11:19

Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir BB’si İzmir merkez ilçelerine ( 11 ilçe ) belediyenin tüm kaynaklarını kullanarak metro , otobüs , vapur ve tramvaylarla + artı 120 dk. aktarma haklı toplu ulaşım hizmeti verirken ; aynı İzmir BB’si İzmir kırsal ilçe ( 19 ilçe ) toplu ulaşımında hizmet veren belediye otobüslerini ( ESHOT ) ilçe ilçe hizmeten çekerek ( 2019 Aralık - Seferihisar , 2022 - Nisan Kiraz , 2022 Kasım - Menemen ilçeleri ) kırsal ilçe toplu ulaşımını İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) adı altında özelleştirmeye devam ediyor . Yani İzmir toplu ulaşımında ; İzmir kırsal ilçelerine ( İZBAN hariç ) , İzmir merkez ilçelerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dk. aktarma hakkı yok . İzmir kırsal ilçelerine belediye otobüsü ( ESHOT ) yok . İzmir BB’nln toplu ulaşımda 18 yılda geldiği nokta , İzmir kırsal ilçelerindeki otobüslerimi ( ESHOT ) yurttaşların hizmetinden çekiyorum , yani İzmir kırsal ilçelerde ben yokum ! İzmir toplu ulaşımındaki adil ve eşit olmayan bu uygulama ; CHP iktidarında da ülkenin nasıl yönetileceğine dair bir işaret değil mi ? Evet İzmir’de şehrin refahını adil paylaşıyoruz , adil paylaştırıyoruz . “CHP iktidar olduğunda otoyol ve köprüleri kamulaştıracak “ mış . Maalesef İcraatlar ; söylenenlerden daha inandırıcıdır

Yorumu oyla      2      7  
selçuklu 9 Kasım 2022 Çarşamba 09:02

Selçuk üvey evlat mı hiç bir proje yok burada yazık.Biz size güvenmiştik.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gümrükçü’den Davutoğlu’na ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti.
ARLEM Genel Kurulu’nda genç girişimciler yarıştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Avrupa - Akdeniz ...
Büyükşehir askıya çıkardı... İzmir’e bir tarım lisesi daha geliyor!
‘Başka bir tarım mümkün’ sloganı sonrası İzmir’de tarım lisesinin sayısının ...
 
Pamucak Mahalle Muhtarı Selek’ten Başkan Çerçioğlu’na teşekkür
Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) Aydın’ın dört ...
Aydın Hayvan Hakları Eğitim Hareketi Derneği'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Hayvan Hakları Eğitim Hareketi Derneği Başkanı Jale Koç, Aydın Büyükşehir ...
Soyer: İklim krizi ile mücadelede güç yerelde!
Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi’nin 13. Genel Kurulu İzmir’de ...
 
Bayındır'da Ergenli Zeytin Festivali'ne davet
Bu sene ilk kez düzenlenen Bayındır Ergenli Zeytin Festivali 13 Kasım ...
İZKİTAP kitapseverlerin buluşma noktası oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından ...
Narlıdere'de yangın tatbikatı!
Narlıdere Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen yangın tatbikatı ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva