HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Nisan 2022 Perşembe - 12:11

Büyükşehir'in dev kampüsü açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kenti Türkiye’ye örnek bir tesise daha kavuşturuyor. Aynı anda bin 500 sokak köpeğine yuva olacak Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü Bornova Gökdere’de hizmete giriyor. Terkedilmiş yük hayvanlarına da ev sahipliği yapacak kampüs, Cumartesi günü 11.00’de törenle açılacak. Adını Bekir Coşkun’un köpeği Pako’dan alan tesisin açılışına Bekir Coşkun’un eşi Andree Coşkun da katılacak.

Büyükşehir in dev kampüsü açılıyor!

İzmir sokak hayvanlarının bakımı, tedavisi ve sahiplendirilmesinde Türkiye’ye örnek olacak bir tesise kavuşuyor. 700 köpek kapasiteli Işıkkent ve Seyrek Geçici Köpek bakımevleri ile hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Gökdere’de aynı anda bin 500 köpeğe yuva olacak Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nü hizmete alıyor. Avrupa standartlarında yeşil odaklı inşa edilen kampüs, 30 Nisan 11.00’de törenle açılacak. Adını kaybettiğimiz gazeteci Bekir Coşkun’un köpeği Pako’dan alan tesisin açılış törenine Bekir Coşkun’un eşi Andree Coşkun da katılacak.

Başka bir dünya tüm canlılar için mümkün
Hayvan hakları odaklı çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Tunç Soyer, “Göreve geldiğimiz günden bu yana sokak hayvanlarının refahını ve toplum sağlığını korumak için önemli çalışmalar yaptık. Kısırlaştırılan sokak hayvanı sayısını üç katına çıkardık. Bu sayıyı artırmak için Türkiye’ye örnek bir uygulamaya imza atarak İzmir Veteriner Hekimleri Odası işbirliği ile ‘Sokak Köpeklerinin Rehabilitasyonu Hizmeti’ni başlattık. Şimdi de sokak hayvanları için Avrupa standartlarında rehabilitasyon ve sahiplendirme merkezinin açılışını yapacağız. Şiddetsiz, adil ve barış içinde bir dünyayı sadece insanlar için değil, parçası olduğumuz doğamız ve tüm canlılar için talep ediyoruz. İnanıyorum ki can dostlarımız için yaşama geçirdiğimiz bu çalışmalar böyle bir kültürün gelişmesine katkı sunacaktır ” dedi.

Satın alma sahiplen
16 barınak ve 4 hizmet binasından oluşan merkezde yavrular ve farklı köpek cinsleri için birimler kuruldu. Yaklaşık 37 bin metrekarelik alanda inşa edilen tesisin kapasitesi ilave barınaklarla 3 bin köpeğe kadar çıkabilecek. Yeşil odaklı merkezde tedavi ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan hayvanların sorunlarının giderileceği ve sahiplendirmenin teşvik edileceği veteriner hizmet birimleri, yasaklı ırk barınakları ve karantina bölümleri de olacak. Açık hava amfi ve gösteri alanının da bulunduğu tesiste “Satın alma sahiplen” sloganı ile yurttaşlar burada ortak bir alanda köpeklerle bir araya gelebilecek. Kampus, sokak hayvanları acil müdahale üssü olarak da hizmet verecek. Uzman hekimler tarafından birçok komplike operasyon burada yapılabilecek. Eğitim, workshop ve etkinlik alanları ile dikkat çeken kampüste hayvanların stresini azaltmak amacıyla bolca yeşil alan oluşturuldu. Tesis adını 2020 yılında vefat eden gazeteci Bekir Coşkun’un köpeği Pako’dan alıyor.

Sokağa terkedilmiş yük hayvanları unutulmadı
Merkezde sokağa terkedilmiş yük hayvanları için de 4 bin 200 metrekarelik bölümde barınma alanı kuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri, Yapı İşleri ile Park ve Bahçeler dairesi başkanlıkları ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla alanın etrafına belediyenin elinde bulunan ve kullanılmayan hazır betonlardan çevre duvarı yapıldı. Duvarın üzerine ahşap çit çekildi. Yük hayvanlarının soğuktan korunması için de ayrıca kapalı bir bölüm yapıldı. Alan düzenlenerek üzerine toprak serildi.

 
Aydın'dan Kadir Gecesi'ne özel hayır
 
Aydın Büyükşehir çölyaklıları unutmadı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mahmut Göğebakan 29 Nisan 2022 Cuma 07:43

Köpekler sokaklara aittir. Parklarda gezmek, eğlenmek onların hakkıdır. Bu tarz tesisler onlari cezaevine, tecrite koymaktan farksızdır. Bırakın hayvanları doğal ortamında sokaklarda yaşasınlar..

Yorumu oyla      2      3  
S.M. 28 Nisan 2022 Perşembe 18:44

Evet bende köpek mamasını tavuklumu olsun kuzulumu diye seçemeyenlere söylüyorum. Onlar da CAN.. İnsan nufusu kadar kedi köpek var malesef..

Yorumu oyla      2      3  
VfV 28 Nisan 2022 Perşembe 16:54

Sokaklar başıboş saldırgan köpeklerle dolu onları alın buraya. Sözde hayvanseverler o köpekler bizi kovalayınca, ısırınca başlarını kuma sokuyorlar. Sokak köpekleri yüzünden kaç tane çocuk hayatını kaybetti, araç altında kaldı.Can dost diyerek mavra atanlar insan canını hiç hesaba katmıyor. İnsan da candır, sadece hayvan değil.Başıboş köpek diye bir şey yoktur. Evcil değil, sahipsizse yeri barınaklardır.

Yorumu oyla      2      3  
Hüseyin Ayhan 28 Nisan 2022 Perşembe 13:37

Bir tutturmuşlar can dostlar, can dostlar.. Hergün kesilen kuzular ve diğer hayvanlar can değilmi? hem yiyor hem de hayvanlara yediriyoruz.. Sokaklarda başıboş binlerce köpek var saldırgan olanları karşılaşınca anlıyoruz.Belediyemiz ise, güzelim parkları yerle bir etmiş, yeniden yapmakla paraları saçmakla meşgul. Kim yapıyor kaça yapıyor belli değil. İktidarında yerel yönetimine hesap vermezler. hele bir şey sor, fırça fırça fırça.

Yorumu oyla      6      4  
BUCALI 28 Nisan 2022 Perşembe 13:01

Sokaklar başıboş köpekten geçilmiyor acil olarak toplanıp burda bakıma alınsınlar,sokağa çıkamaz olduk sürü halinde dolaşıyorlar,isteyen gidip barınakta beslesin yada sahiplensin evinde baksın ama sokaklar çocuklarımıza kalsın...

Yorumu oyla      9      4  
murat özkan 28 Nisan 2022 Perşembe 12:26

Lütfen belediyelerimiz Ulukent 30 ağustos mahallesindeki sokak köpeklerine bir çare bulsun. İlçe yada büyükşehir kimin yapması gerekiyorsa lütfen.

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'dan Kadir Gecesi'ne özel hayır
Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadir Gecesi’nde camilerde limonata hayrı ...
Bornova fidan dikimleriyle yeşilleniyor
Bornova Belediyesi, ilçedeki yeşil varlığını arttırmaya yönelik kapsamlı ...
Selçuk'ta ramazan dayanışması güçlendi
Efes Selçuk’ta Ramazan dayanışma ile geçti. Ramazan ayı sebebiyle dayanışma ...
 
Bucalılar iftarda bir araya geldi
Buca Belediyesi’nin Kadir Gecesi’nde Işılay Saygın meydanında düzenlediği ...
Bayram vapuru kalkıyor!
İZDENİZ, Ramazan Bayramı'nın 3. günü olan 4 Mayıs 2022 Çarşamba günü vatandaşlar ...
Menemen'de 10 bin kişilik iftar
Menemen Belediyesi, Kadir Gecesi dolayısıyla Şehir Parkı’nda yaklaşık ...
 
Metro istasyonuna renk geldi!
Metro istasyonuna renk geldi!
Güzelbahçeli Burçak'tan bir kupa daha
Henüz 3 yaşında başladığı cimnastikte 40 madalyaya ulaşan İzmir Ekonomi ...
Başkan İduğ önce camii ardından kilise iftarında
Her akşam iftar sofralarında Bornovalılarla bir araya Belediye Başkanı ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva