HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Haziran 2011 Cuma - 10:28

Büyükşehir'e Uzakdoğu morali

Güneydoğu Asya’daki 4 ülkenin diplomatları, Başkan Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Tayland’ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, ülkesinin Ayutthaya kentinin de EXPO 2020 yarışında adaylar arasında yer aldığını hatırlatıp ekledi: “Ama İzmir bu yarışta daha avantajlı.”

Büyükşehir e Uzakdoğu morali

İZMİR - Güneydoğu Asya Milletleri Birliği (ASEAN) üyesi 4 ülkenin Türkiye’deki diplomatik temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret ederek ekonomik ilişkiler ve işbirliği olanaklarının geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu. Endonezya Büyükelçisi ve ASEAN Ankara Komitesi Başkanı Nahari Agustini, Vietnam Büyükelçisi Duong Huyn Lap, Vietnam Büyükelçiliği Müşaviri Nguyen Thu Huong, Tayland Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Srivat Vathesatogkit, Filipinler Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Leilani Feliciano ve Endonezya Büyükelçiliği Üçüncü Katibi Avi Denani’nin yer aldığı ziyarette, İzmir’de yatırım yapılabilecek sektörler ele alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ayakkabı, mermer, doğaltaş, tarım, tarımsal sanayi gibi sektörlerin yanı sıra tekstil ve gelinlik alanında İzmir’de çok büyük bir potansiyel bulunduğunu belirterek fuarcılık alanında da İzmir’in dikkat çeken bir şehir olduğunu söyledi.
Filipinler Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Leilani Feliciano, İzmir’e her yıl Eylül ayında Filipinler’den çok sayıda turistin gelerek Meryem Ana’yı ziyaret ettiğini vurguladı. Feliciano, “Dini turizm açısından İzmir çok önemli bir merkez niteliğinde. Biraz tanıtımla turist sayısının çok daha yukarılara çekilebileceğini düşünüyorum” dedi.
 
İzmir’e moral verdiler
Ziyarette en dikkat çekici açıklamayı ise Tayland Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Srivat Vathesatogkit yaptı. Konuk diplomat, ülkesinin Ayutthaya kentinin de EXPO 2020 için resmi başvuruda bulunmasına rağmen, kendisinin İzmir’i çok daha avantajlı gördüğünü söyledi. “İzmir çok gelişmiş, çok çağdaş bir kent. Çok da güzel bir sahiliniz var” diye konuşan Srivat, iki kentin yarış içinde olmasına rağmen, bunun ilişkileri zedelemesinin mümkün olmayacağını, aksine EXPO sayesinde iki ülke arasındaki dostluğun daha da artacağını dile getirdi.
 
Birliğe üye 10 ülke var
Güneydoğu Asya Milletleri Birliği (ASEAN), 1967 yılında Endonezya, Malezya, Filipinler, Singapur ve Tayland’ın katılımıyla kuruldu. Sonraki yıllarda üye sayı 10’a ulaştı. Birlik, ekonomik kalkınma, sosyal/kültürel gelişim kapsamında işbirliği çalışmaları yürütmek, bölgesel barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmak gibi amaçlarla kuruldu. ASEAN ülkelerinden Endozya’nın Surabaya kenti ile İzmir arasında 1996 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla kardeş kent ilişkisi kuruldu. Filipinler’in Cebu kenti ile 2009 yılında başlayan kardeş kent ilişkisi kapsamında önümüzdeki günlerde Cebu Belediye Başkanı Michael Rama’nın katılacağı törenle kardeş kent protokolü imzalanacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta bir ilk daha: Estetisyen kursu
Konak Belediyesi Semt “Meslek Edindirme Kursları”na bir yenisi daha eklendi. ...
Başkan’dan ‘İnce’ proje
Güzelbahçe’de belediye tarafından yapılan projede ‘İnce’ soyadını taşıyan ...
Kürüm’den Hanya’ya kardeş belediye daveti
Karabağlar Belediyesi, Yunanistan’ın Girit Adası’nın ikinci büyük şehri ...
 
Minik dostlara yerinde çözüm
Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Kuduz aşısı kampanyası ...
Naylon poşete geçit yok!
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan “Poşete Hayır” kampanyasında ...
Yıllar sonra yeniden
Ödemiş Belediyesi tarafından uzun yıllar sonra yeniden oluşturulan bando ...
 
Onlar artık mahallelerinin “lideri”
Bornova Belediyesi Kent Konseyi ile Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği’nin ...
7 yılda özlemler bitmedi, büyüdü
İzmir’in unutulmaz Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina için vefatının ...
Baca görünümlü baz isyasyonu!
Gültepe’de Toros Mahallesinde on yıldır bacanın içine gizlenen kaçak baz ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva