HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ocak 2023 Perşembe - 12:29

Büyükşehir’e TİS masası: Sendikadan yüzde 30’a ret!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü TÜM BEL-SEN ile yürütülen süreç hakkında açıklama yapan 1 Nolu Yürütme Kurulu “2022 yılında TÜİK’e göre enflasyon yüzde 64,27, bağımsız kuruluş ENAG’a göre ise enflasyonun  yüzde 137.55 olarak gerçekleştiği, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 27 bin TL’ye dayandığı bir tabloda İdare tarafından sunulan  yüzde 30 zam teklifinin ciddiyetten uzak olduğunu ifade ediyoruz" dedi.

Büyükşehir’e TİS masası: Sendikadan yüzde 30’a ret!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi arasındaki yaklaşık 7 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri start almıştı.

Hazırlanan toplu iş sözleşmesi taslağına göre hali hazırda 4 bin 560 TL olan Sosyal Denge Tazminatı’nın 8 bin 500 TL’ye çıkarılması, yılda 5 defa ödenen bin 500 TL’lik ikramiyenin sayısının 6’ya tutarının ise 3 bin TL’ye yükseltilmesi de talep edildi.

İLK DEFA YER ALANLAR
Toplu iş sözleşmede ilk defa eğitim yardımı, Zabıta Haftası ve İtfaiye Haftası’nda bu birimlerde çalışanlara moral primi, vezne ve tahsilat işlerini yapanlara kasa tazminatı, koku primi, 14 Mart Tıp Haftası’nda Eşrefpaşa Hastanesi ve huzurevi gibi birimlerde çalışanlara prim ve makine atölyelerinde çalışanlarına prim yer almıştı.

SENDİKADAN YAZILI AÇIKLAMA
Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Yürütme Kurulu imzası ile paylaşılan metinde süreç hakkında bilgiler paylaşılırken,  “26 Ocak Perşembe günü saat 9:00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları ile Sendikamız arasında sizlerle birlikte ilmek ilmek oluşturduğumuz Toplu Sözleşme taslağına ilişkin ilk görüşme gerçekleştirildi. Yapılan görüşmede; mevcut ulaşım kartlarımıza aylık 176 ön kontör yüklenmesi kabul edilmiş olup toplu sözleşme taslağında yer alan diğer tüm maddelere ilişkin görüşmelere devam edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

TALEPLERİN TAKİPÇİSİYİZ!
Yapılan zam oranının ciddiyetten uzak olduğu belirtilen metinde,“Ancak toplu sözleşme taslağında yer alan maddi taleplerimize ilişkin yapılan değerlendirmede İdare tarafından 2022 yılında imzalanan toplu sözleşmedeki haklarımıza ek ilk 6 ay için yüzde 30, sonraki 6 ay için maaş katsayıları genelgesinde belirtilecek olan artış oranı kadar zam teklif edilmiştir. Ayrıca merkezi hükümet tarafından memurlara herhangi bir zam yapılması halinde, zam oranının sosyal denge tazminatına yansıtılacağı belirtilmiştir. Bu teklifler Sendikamız tarafından kabul edilmemiştir. 2022 yılında TÜİK’e göre enflasyon  yüzde 64,27, bağımsız kuruluş ENAG’a göre ise enflasyonun  yüzde 137.55 olarak gerçekleştiği, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 27 bin TL’ye dayandığı bir tabloda İdare tarafından sunulan  yüzde 30 zam teklifinin ciddiyetten uzak olduğunu ifade ediyoruz. Gerçek bir Toplu Sözleşme için bütün çalışma arkadaşlarımızı Sendikamız etrafında mücadeleye davet ediyoruz. Sürece ilişkin tüm gelişmeler web sitemiz üzerinden duyurulacak olup bunun dışındaki bilgilerin dikkate alınmamasını tüm çalışma arkadaşlarımıza duyuruyoruz. Taleplerimizin Takipçisiyiz!” denildi

 
Bakan Karaismailoğlu: Dünyayı Türkiye’ye bağladık
 
Başkan Sandal'dan dönüşüm mesajı: Bayraklı’nın kaderini değiştireceğiz
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uğur 30 Ocak 2023 Pazartesi 01:58

Belediyenin bir çok şirketi var bunların bünyesinde calısanda birçok işçi var. İşçi arkadasların baz alması gereken izelman dır. Çünkü İzmir bşb de en iyi maaşı alan şirket elemanları izelmandadır. Memur sendikaları da izelman personelinin aldıkları yüksek maaşları baz alıp masaya öyle geliyorlar ve talepler de ona göre oluyor. Eşit işe eşit ücret diye geldi Tunç başkan. bunun ayarını verecek olan belediyedir. Memurun belediyeye yükü sadece sdt ve yılda 5 defa 1500 TL olarak verilen ikramiyedir. Aylık bir memurun belediyeye maliyeti toplasan kabaca 5200 TL dir. Memurun maasını devlet verir. Mesaisini varsa devlet verir. O yüzden kadrolu işçi izelman iscici ve memur mukayese edilirse en az alan ve belediyeye en az külfeti olan memurdur.bilginize

Yorumu oyla      2      3  
Öğrenci 27 Ocak 2023 Cuma 09:54

Herkes kimin ne maaş aldığını iyi biliyor yarısının altında diyen arkadaşım, son talep edilenle memur maaşını geçecek sanırım kendisinin bilgisi yok. Ayrıca ben kimse almasın demedim. Sizin başkaları yükselmesin hevesiniz sizi bitirecek. Allah herkesin gönlüne göre versin diyeceğm ama sizler kendi gönlüze değil başkalarına baktığınız için size hiçbir şey düşmeyecek çok yazık.

Yorumu oyla      2      3  
27 Ocak 2023 Cuma 08:49

izenerjinin ve ilçe belediyelerin maaşını örnek veren arkadaş; izenerji çalışanları sizin aldığınız maaşın yarısının da altında maaş alıyor ve hatta asgari ücretin son zammında izenerji maaşı asgari ücretin altında kaldı. izenerji çalışanları belediyenin en ucuz emekçi kesimi niye bu kadar çok gözünüze batıyor bu izenerji çalışanları, belediyenin bütün yükünü taşıyan emekçilerden ne istiyorsunuz.

Yorumu oyla      4      7  
27 Ocak 2023 Cuma 08:33

cişddiyetten uzak ise istifa edin gidin başka yerde iş verin. Devlet yüzde 30 verdi. Sizin üstünlüğünüz nedir? toplumda çarpık bir maaş düzeni var. Devlette yönetim kadrosunda çalışan bir memur belediyedeki çöpçüden az para kazanıyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi? İstifa edin. Maaşlar kabul edilmezse Belediye bunların işine tazminatsız son versin.

Yorumu oyla      4      9  
MERT 27 Ocak 2023 Cuma 00:29

öğrencinin babası memur galiba ücretleri iyi takip ediyor izenerji yi bi söylesin bakalımda bizde bilgi sahibi olalım.maalesef bilgisi olmayanın fikride olmuyor fikri olanlarında bilgisi..not izenerjini sözleşme süreci devam ediyor ve hiç ücret konuşulmadı ama öğrenci arkadaş kabul ederse memurların şu zamsız maaş ve haklarını versinler yeter..

Yorumu oyla      3      8  
İzmir 26 Ocak 2023 Perşembe 21:23

Türkiyedeki durum sendikalar olsun iş verenler olsun arti secilen belideye başkanları olsun kendilerince bir rota belirliyorlar o''doğruta hareket etmekteler sendikalar kendi üylerin hak mücadelesinin dışinda kalanlar bu ülkede yaşamıyorlar onlari hakları ülkedeki sendikalar ilgilendirmiyor. Belediye başkanlari bir daha seçilmek icin calışanlara ve halka hoş görünmek Halkın vergilerini mallari istediği gibi kullaniyorlar hesap soranda yok iş verenlerde sermayelerini dahada coğaltmak icin emekcileri sömürürler. İste türkiyedeki durum . bu durumun değişmesi gerek herkesin hakıni hukukunu koruyacak bir sistem her kesi bir şemsiyenin altında toplamak. Cünku ülkede yaşiyan her kesin sartları koşular aynı aldıği her şeyi her kes için ayni parayla alıniyor . Ahmede ayrı mehmede ayrı öyle bir şeyi yok . Ülkenin kaynaklarıni her kese eşit bir biçimde verilmeli yoksa hiç bir zaman ülkede adelet olmaz.

Yorumu oyla      4      4  
Öğrenci 26 Ocak 2023 Perşembe 15:20

Yorumlara bakın içler acısı. Yüksek alanlara bişey söylenmemiş hak arayanlara bir ton laf edilmiş. Sanki hak aranmıyor da yasa dışı işler yapılıyor. Valla Aziz Nesin doğru söylemiş

Yorumu oyla      7      8  
partili 26 Ocak 2023 Perşembe 14:31

bazı ilçe belediyelerinde sosyal demokrat belediyeler asgari ücretin altında ücret ödüyor. bu nasıl demokrasi bu nasıl adalet bu nasıl işçi hakları?

Yorumu oyla      7      11  
Ercan 26 Ocak 2023 Perşembe 14:02

Hakkiniz arayin hakınız tabi de nedense bu hakaramalar da izmir hep ön plana çıkıyorTurkiyede diğer belediyelerde durum ne Ben bu konuda hiç bir ses hic bir haber duymuyorum.Mesela Istanbul belediyesin de ayni işi yapan ne kadar aliyor.Normalde mesela istanbul belediyesinde izmire göre en az iki kat ücret alinmasi gerekiyor.Ankara mesela ne.Bursa bekediyesindeki dirum ne. Bu sendikanin mesela diger sehirledeki ücret talebi ne olmuş.Keşke bunlar bilinse Belediyeler kamu kuruluşu Kamular açiklanan resmi enflasyonu baz almak zorunda,Siz şimdi Enag üzerinden hareket ederseniz gerçekçi olmayan bir ücret artışı talep ediyorsunuz demektir bu.Sonucta emekli olsun memur olsun açiklanan resmi enflasyona göre bir artış alıyorlar.Belediy kabul etti diyelim isteklerinizi, peki bu nerden karşilanacak.Tabi ki bekediye hizmetlerine büyuk zam yapılarak.Kimin ustüne binecek bu yük.Açıklanan resmi enfkasyona göre artis alanların üstüne. Tam bir kısır döngüye sokuldu ülke,Ucret dengesizliği aldı yürüdü zaten. Kimseye işini öğretmek haddimm olamaz ama bir sendikaninda pazarliğa oturduğunda ülke gerçeklerine göre hareket etmesi gerekiyor Bu durumdan sorumlu belediyw değil ulkeyi idare edenlerin tuik i gerçeklikten uzaklaştıran tutumlaridır,Bu arkadaşların tuik prrotestosu yaoarken hiç gormedim Gerçek adreslerinin orasi olmasi gerekirdi.ilk etapta belediyeyi suçkamaı değil.

Yorumu oyla      8      13  
Öğrenci 26 Ocak 2023 Perşembe 13:48

İlçe belediyelerin ve izenerjinin zam oranları ortadayken yüzde 30 gerçekten komik değil çok komik kalmış durumda. tunç başkanın adaleti sağlayacağına inanıyorum.

Yorumu oyla      19      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Metro tasarrufta... 45 milyon cepte kaldı!
Kentin ulaşım ağının ana damarlarından İzmir Metro A.Ş. aldığı önlemlerle ...
Büyükşehir'den 'yapay zeka' ve 'akıllı kent' hamlesi
Akıllı kent hedefiyle dijitalleşme yolunda önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir ...
Konak'ta çocuklar Karne Şenliği'nde eğlendi
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Karne Şenliği ile Konaklı çocuklar tatilde ...
 
'Sinan Ateş' adı caddeye verildi
Saruhanlı Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Zeki Bilgin’in teklifini ...
Kılıçdaroğlu'na sunum yaptı... Başkan İduğ'a tam not!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Meclis üyeleri ve muhtarlarla ...
Örnek projede imzalar atıldı... DEÜ ve Narlıdere'den çocuklar için işbirliği!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile Narlıdere Belediyesi, kültür ve sanat ...
 
İçişleri Bakanı Soylu, Kınık'a geliyor
Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı, İçişleri ...
Başkan Sengel, Belevi krizini anlattı: CHP'li Purçu'ya sürpriz destek!
Selçuk’ta tartışmalara neden olan ve davalık olan Belevi'deki Roman Köyü ...
Başkan Soyer'den İktisat Kongresi mesajı: Alınan kararların takipçisi olacağız!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva