HABERLER>EKONOMİ
3 Mayıs 2021 Pazartesi - 09:55

Büyükşehir'den seyyar satıcılara destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda, sokak satıcıları ve sanatçılarının tespit edilerek destek verilmesini istedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de; simitçi, midyeci, çiçekçi gibi günübirlik seyyar satış yapan esnafa maddi destek vereceklerini söyledi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Başkan Soyer’e teşekkür eden İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, “Her gün ardı ardına intihar haberleri alırken CHP’nin bu girişimine yürekten teşekkür ediyoruz” dedi. 

Büyükşehir den seyyar satıcılara destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülke genelindeki Büyükşehir Belediye Başkanları ile yaptığı haftalık toplantıda seyyar satıcıların sorunlarına çözüm üretilmesini istedi. Pandemi nedeniyle internet üzerinden yapılan toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin pandemi sürecinde, tarih yazdığını kaydetti. Seyyar satıcıların da yoğun olarak yaşadığı varoş bölgelerde ailelerin esnafa olan borçları için ‘askıda veresiye defteri’ uygulaması başlatmasını isteyen Kılıçdaroğlu, “Böylece ulaşmak istediğimiz ve derin yoksulluğu yaşayan ailelere böylece bir katkı vermiş oluruz” dedi.

“SEYYARLARIN KAYDI BELEDİYELERDE OLMALI”
Esnafların yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarını aktaran Kılıçdaroğlu, esnafların yanında çalışanlar ve günlük olarak ekmeğinin peşinde olan sokak satıcısı ve sanatçılarının çok daha büyük sıkıntılar yaşadığını vurguladı. Hem esnafın hem de sokak satıcılarının korunması gerektiğini belirten Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Midye, köfte, simit, çiçek gibi ürünleri satan sokak satıcıları da sokağa çıkamayacakları için günlük ihtiyaçlarının giderilmesi gerekir. Bu kişiler saptanarak yardım edilmeli. Bunlara kimler aracılığıyla ulaşabilirsiniz bilmiyorum ama bir şekilde belediyelerde bunların kaydının olması gerekir. Bunun yanı sıra sokak sanatçıları ve iş yapamayan yerel sanatçılara da ulaşmanızda yarar var. Bu insanlar sazıyla, sözüyle, şarkılarıyla hayata tutunmaya çalışıyor. Onlara da destek olmalıyız” diye konuştu. Pazar yerlerinin de kapalı olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, pazarcı esnafının elindeki malın belediyeler tarafından alıp, yoksul ailelere dağıtılabileceğini de sözlerine ekledi.

İZMİR’DE SEYYARA MADDİ DESTEK
Toplantıda İzmir’de tam kapanma sürecindeki faaliyetlerle ilgili Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise tam kapanma sürecinde özellikle günübirlik para kazanan seyyar esnafının çok büyük sıkıntı çektiğini anlattı. Soyer, “Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak sokak satıcılarımız için yardım paketi hazırladık. Bu destek kapsamında simitçiler, midyeciler, çiçekçiler gibi günübirlik seyyar satış yapan esnafa maddi destek vereceğiz” dedi.

“BİZİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRLER”
Tam kapanma kararının alındığı günden bu yana sokak satıcıları ve sanatçılarının 17 gün boyunca aç kalamayacağını haykırdıklarını söyleyen İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Tunç Soyer’in sözleriyle umutlandıklarını vurguladı. Ülke genelinde 6,5 milyon, İzmir’de ise 200 bin seyyar esnafın evine kapanmak zorunda kaldığını hatırlatan Laçin, “Aileleriyle birlikte sadece İzmir’de 1 milyon kişi karnını doyuramaz, faturalarını ödeyemez hale geldi. Ülke genelinde ise bu sayı 25 milyonu bulmakta. Ardı ardına gelen intihar haberleriyle zor günler geçirirken Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Soyer’in açıklamaları bizleri bir nebze de olsa mutlu etmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları bizimle temasa geçerek kentimizdeki seyyar esnafın, sokak sanatçısının ve günübirlik çiçek satıcılarının iletişim bilgilerine ulaşabilir. Verdikleri destek için İzmir’deki 200 bin seyyar esnaf adına kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı

 
Menemen’de kırmızı alarm: ‘Artık tütün ekmeyi düşünüyoruz’
 
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KVKK'dan kapanma önerisi: Şifrelerinizi güncelleyin
Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Covid-19 tedbirleri kapsamındaki tam kapanma ...
Whatsapp yazışmaları çalışanları işinden etti
WhatsApp’ta kendi aralarındaki grupta şirket yöneticilerine hakaret eden ...
2 milyon haneye bin 100 TL 'tam kapanma' desteği
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, tam kapanma döneminde 2 milyonun ...
 
Emekliler tam kapanmada maaşlarını nasıl alacak?
İçişleri Bakanlığı, corona virüs salgınıyıla mücadele kapsamında 17 Mayıs'a ...
Bakan açıkladı: İki milyon haneye yardım!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "2 milyonu aşkın haneye, hane ...
Kara parayla mücadeleye 'kripto' ayarı!
Devlet, kripto para için “çalışma grubu” kurdu. Kripto para özel ekibin ...
 
Buzdolabı yüklü TIR alev alev yandı
Konya'nın Ereğli ilçesinde, buzdolabı yüklü TIR, seyir halindeyken alev ...
Bankacılıkta yeni dönem bugün başladı
Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında sosyal hareketliliği ...
Kripto paraya yönelik yeni düzenleme
Kripto para piyasasına yönelik bir düzenleme daha yapıldı. Kripto para ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva