HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mart 2023 Cuma - 18:43

Büyükşehir'den Osmaniyeli üreticiye can suyu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye’de daha önce ziyaret ettiği kooperatiflerin temsilcileriyle bir araya geldi. Büyükşehir’in desteği ile yeniden ayağa kalkan ve üretime başlayan kooperatiflere ve üyelerine seslenen Başkan Soyer, “Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak gücümüz yettiğince sizin yanınızda olacağız” dedi.

Büyükşehir den Osmaniyeli üreticiye can suyu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in deprem bölgesindeki incelemeleri sürüyor. Adıyaman ve Kahramanmaraş'ın ardından genel koordinasyonunu İzmir'in üstlendiği Osmaniye'ye giden Başkan Tunç Soyer, Osmaniye Afet Koordinasyon Birimi'ni ziyaret etti. Birim sorumlusu Yusuf İşbitirici'den çalışmalar hakkında bilgi alan ve bölgede çalışan belediye personeline teşekkür eden Başkan Soyer, “Kimin başı sıkışsa İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kapısını çalıyor. Öyle bir tablo var ortada. Çok gurur duyuyoruz. Bambaşka bir iklim yaratıldı sayenizde. Çok kıymetli bir şey” dedi.

Dokuma tezgahı ve değirmen yeniden hayata geçti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gökçayır Tarımsal Kooperatifi’ni ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi. Depremde hasar gören halı dokuma tezgahı ve değirmenin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işler hale getirilmesi ile birlikte kooperatif yeniden ayağa kalktı. Kadınların halı dokumaya tekrar başlamasının büyük mutluluk verdiğini belirten Başkan Soyer, “Siz yeter ki üretin. Sizden halı ve çanta alacağız” dedi. Kooperatifte yerel halkın da desteği ile kaybolmak üzere olan halı motifleri çerçevelenerek duvarlara asıldı, kadınlar da halı dokumaya başladı. Ayrıca Yaşar Kemal Tohum Merkezi açıldı. Eğitim çalışmaların ardından burada da üretimin başlayacağı bildirildi.

Fıstık yağı, ezmesi ve paketlemesi için büyük destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fıstık yağının elde edilmesi ve ezme yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından makine ve paketleme desteği verilen Yarbaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni ziyaret etti. Tesisi gezen Başkan Soyer, “Burada üretim durmuştu. Ama hayat devam ediyor. Üreticilerimizin hayatlarını sürdürecek, üretime tekrar dönmelerine imkan verecek çareler üretmek lazım. Onun için buradayız. Yarbaşı Belediye Başkanımızla beraber tarımsal üretimi nasıl daha fazla destekleriz, tarımsal üretimi zenginleştiririz onun arayışı içindeyiz. Buranın çok kıymetli bir ürünü var. Yer fıstığı… Belki de Türkiye'deki toplam üretim kapasitesinin önemli bir bölümü bu bölgeden çıkıyor. Bizim fıstığın katma değerini büyütecek, ezmesi, yağı, cipsi gibi ürünlerle çeşitliliği sağlamamız ve pazar ağını geliştirmemiz gerekiyor. Profesyonel destekler alacağız, marka tasarımından, ambalaj tasarımına kadar. Biz eğer tarımsal üretime destek olmazsak, bunun önünü açmaz, tarımsal üretimi güçlendirecek çalışmalar yapmazsak sadece burası değil Türkiye'nin batısı da kaybedecek. Burada üretimin durması demek, topyekûn yoksullaşmamız demek. Topyekûn kaybetmemiz gerek. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak gücümüz yettiğince destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

“Kardeşlik kalıcı bir şey”
Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar, Başkan Soyer'e destekleri için teşekkür etti. Başkan Soyer de, “Bizi kardeşiniz gibi bağrınıza basıyorsunuz. Bizim için de siz artık kardeşsiniz. Büyük felaketin yaraları kolay kolay sarılmayacak zamana ihtiyaç var. Zaman boyunca da hep yanınızda olmaya devam edeceğiz. Kardeşlik kalıcı bir şeydir. Biz sizi kalıcı kardeşimiz olarak görüyoruz. Sizin yüzünüz gülene, siz normal hayata dönene kadar gücümüz yettiğince yanınızda olacağız” dedi.

Bahar bebeği ve ailesini ziyaret etti
Başkan Soyer, depremin ardından dünyaya gelen Bahar bebeği de ziyaret etti. Başkan Soyer, bebeklerine doğum sırasında anneye sürekli destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi doktoru Bahar Tek’in adını veren Halaç ailesini de her zaman yanında olacaklarını dile getirdi.

 
Gültekin Uysal'dan siyasilere sağduyu çağrısı!
 
Kaçak sigara operasyonu: 2 şüpheliye gözaltı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Nisan 2023 Cumartesi 01:10

MEHAPE'li belediye ne yapıyormuş?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanları Karşıyaka'da anıldı
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Tabip Odası tarafından ...
Torbalı'da 'asfalt' seferberliği
İlçede gerçekleşen alt yapı çalışmaları sonrasında asfalt çalışmasına ...
Aydınlılar tiyatroya doydu
Aydın Büyükşehir Belediyesi (ABB) Şehir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro ...
 
İzmir'deki tekne fuarına yoğun ilgi
Fuarizmir’de bu yıl ilk kez düzenlenen MAST-Marine Saloon Trade Tekne, ...
Deprem bölgesinde mini İzmir
Deprem bölgesinde ziyaretlerini sürdüren ve sorunları yerinde dinleyen ...
Koç ve OYAK planları mecliste!
Yaşar Üniversitesi’nin kampüsünün yanı başında yer alan Koç Grubu ve OYAK ...
 
Aydın'ın halk ekmeğine yoğun ilgi!
Aydın Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Ramazan ayında Aydınlılara ...
İZBAN'da 'durak' çıkmazı... 3’üncü ihaleye ‘EKAP’ rötarı!
Kemer ve Buca durakları arasında kalan Lale Mahallesi ile Egekent ile ...
Büyükşehir'den Harmanlı'ya konteyner takviyesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremden etkilenen Adıyaman'ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva