HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Haziran 2016 Pazar - 07:13

Büyükşehir’den kalkınma formülü: Masada 'Küçük Menderes'

Büyükşehir merkez dışında kalan ilçelerde hızlı kalkınma sağlayabilmek amacıyla 3 aşamalı strateji uyguluyor. 5 ilçeli Yarımada bölgesi için proje çalışması hazırlayıp ardından 7 ilçeyi kapsayan Gediz-Bakırçay’da yeni yol haritaları hazırlayan Büyükşehir, şimdi de 8 ilçeli Küçük Menderes'e el attı

Büyükşehir’den kalkınma formülü: Masada  Küçük Menderes

Yerelde kalkınma çalışmalarıyla önce Çeşme, Karaburun, Urla, Seferihisar ve Güzelbahçe ilçelerini kapsayan Yarımada, ardından da Aliağa, Bergama, Dikili, Foça, Kınık, Menemen ve Kemalpaşa ilçelerinin dahil edildiği Gediz-Bakırçay Havzası projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Küçük Menderes Havzası’na yoğunlaştı.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile imzaladığı protokol çerçevesinde yürütülen çalışmalarda elde edilen bilgiler, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen uzman panelinde ele aldı. Tarım, turizm, çevre, enerji ve su kaynakları, yerleşim yapısı ve kültür ile yenilik ve girişimcilik olmak üzere beş farklı temada gerçekleştirilen panelde İzmir ve İzmir dışından üniversite, kamu kurumları, bakanlıklar, sivil toplum örgütleri ve belediye birimlerinden toplam 82 katılımcı Küçük Menderes Havzası'nın yerel kalkınma yol haritasının oluşturulmasına katkı sağladı.

572 KİŞİDEN GÖRÜŞ ALINDI
Küçük Menderes Havzası’nda yer alan Bayındır, Beydağ, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Selçuk, Tire ve Torbalı ilçelerine yönelik olarak geliştirilen projede belirlenen temalar doğrultusunda, katılımcılar tek tek ilçe çalıştaylarına davet edildi. 8 ilçenin her birinde yapılan çalıştaylar, konusunda uzman akademisyenlerin moderatörlüğünde, muhtarların, sivil toplum örgütü ve resmi kurum/kuruluş temsilcilerinin katılımıyla verimli bir şekilde sonuçlandı. Toplamda 572 kişinin katıldığı bu çalıştaylarda, katılımcılar yaşadıkları ilçeye ve havza geneline yönelik olarak önerileriyle çalışmayı zenginleştirdiler.

HALKIN PROJESİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yürütülen yerelde kalkınma esaslı uzman panelinde dikkat edilen en önemli noktanın o bölgede yaşayan insanların fikirleriyle bir yol çizmek olduğunu söyleyen İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, “Her bir ilçede, ilçe halk çalıştayı dediğimiz bir yöntem izleyerek bu yola başladık. Bize tarım, turizm, kültür, çevre gibi alanlarda bilgiler verdiler. Bugün burada konuştuğumuz fikirleri bize onlar iletti. Biz de o bölgeyi tanıyan akademisyenlerle birlikte yapılabilirlik adına çözümler üreteceğiz” şeklinde konuştu.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Boyacı ise kırsal kalkınmada yerelden kalkınmanın en büyük önemi taşıdığının altını çizerken, “Birçok ülke yerel halka önem vererek bir kalkınma politikası izliyor. Biz de bütün proje fikirlerini yerel halkın izlenimleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Hiçbir zaman ‘şuraya şöyle bir şey yapılsın’ demedik. Bu projeyi yereli sahiplendirerek sürdürdük çünkü orada yaşayan insanların yöreye ait izlenimleri bizden çok fazla. Bizim değil onların projesi olsun istiyoruz” diye konuştu.

 
Büyükşehir’den yaz konserleri
 
Büyükşehir'den Dünya Çevre Günü'nde faaliyet raporu: Çocuklara sözümüz var
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 5 Haziran 2016 Pazar 11:27

olması gereken süper projeler, büyükşehir çalışıyor,

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gündoğdu'da çevre şöleni: 'Atık Pil'de yine rekor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 19. kez düzenlediği ‘Atık Pil Toplama ...
Foça'da kitapseverler şenlik yaptı
Foça Kitap Kulübü ve Foça Belediyesi’nce düzenlenen ‘Foça Kitap Kulübü ...
Fuar İzmir’de ‘balık’ günleri
Fuar İzmir 8. Future Fish Eurasia Su Ürünleri Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Sektörün ...
 
Buca’da tarihi açılış, Başkan’dan ‘kredi notu’ patlaması!
Projesi ilk olarak Başkan Ahmet Piriştina döneminde gündeme gelen Kasaplar ...
Alsancak’ta Dana Bayramı coşkusu
Tarih boyunca farklı kültürlere kucak açan Konak, bu kez Afrika kökenli ...
Ve seferler başladı: ‘Foça’yı Foçalılar karşıladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen İzmir-Foça deniz yolculuğu, ...
 
Öğrencilerden Dost Market’e Ramazan desteği
Üniversiteli ve liseli öğrenciler harçlıklarından biriktirdikleri paralarla ...
Buca'da Ramazan heyecanı: 23 bin kişiye iftar!
Buca’yı ramazan heyecanı sardı. Bucalıların on bir ayın sultanı Ramazan ...
Pekdaş: İzmir’in aydınlığı Türkiye’ye yayılsın
Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde verilen Estetisyenlik ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva