HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Aralık 2016 Çarşamba - 12:45

Büyükşehir’den ’60 yaş kartı’ açıklaması ve 31 Aralık uyarısı!

Daha önce 125 TL yıllık ücret karşılığında aldıkları ulaşım kartlarını ancak sınırlı saatler arasında kullanabilen 60-65 yaş arasındaki vatandaşlar, 31 Ocak’tan itibaren öğrenci indirimiyle günün her saatinde toplu ulaşımdan yararlanabilecek; üstelik yıllık kart kullanım bedeli de ödemeyecek.

Büyükşehir’den ’60 yaş kartı’ açıklaması ve 31 Aralık uyarısı!

ESHOT Genel Müdürlüğü, kamuoyunda 60 yaş kartlarının iptal edildiği yönünde çıkan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri,  60-65 yaş arasındaki İzmirliler’in toplu ulaşım hizmetlerinden indirimli yararlanmaya devam edeceğini belirterek, 60 yaş kartlarında 31 Ocak 2017 tarihinden itibaren “öğrenci tarifesinin” geçerli olacağını belirtti.  Böylelikle bir yıllık kart kullanım bedeli olarak 125 TL. karşılığında sınırlı saatler arasında (sabah 10.00- 16.00 ile akşam 19.00 – 24.00) toplu ulaşımdan indirimli yararlanan 60 – 65 yaş arası vatandaşlar, bundan böyle “günün her saatinde” öğrenci tarifesi ödeyerek toplu ulaşımdan indirimli yararlanmaya devam edecek; üstelik yıllık kart kullanım bedeli de ödemeyecek.

Hem günün her saatinde hem de indirimli
Uygulamanın 60 yaş kartlarının iptal edilmesi olarak algılanmaması gerektiğini hatırlatan ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, “60 yaş kartı kullanan vatandaşlarımız, saat sınırlaması nedeniyle sabah hastane, banka ve resmi dairelerle işlemlerini yapmak için sıkıntı yaşıyordu. Bu işlerini görmek için tam binişlik kart alıyor, tam biniş ücreti ödüyor ve bu durum bütçelerinde sıkıntı yaratıyordu. Şimdi yine kişiye özel 60 yaş kartları düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımız bu karta yükleme yaparak öğrenci tarifesi üzerinden toplu ulaşımdan 7/24 indirimli yararlanacak. Mevcut 60 yaş kartlarının kullanım süresi ise 31 Ocak 2017 tarihinde sona erecek” diye konuştu.

 31 Aralık uyarısı
ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri ayrıca, toplu ulaşımda kullanılan eski tip (Kentkart) kartların kullanım süresinin 31 Aralık 2016 tarihinden itibaren sona ereceğini de duyurdu. Yeni yılda toplu ulaşımda yalnızca İzmirim Kart’lar geçerli olacak ve eski tip kartlar kullanıma kapatılacak. Şehir kartı olarak tasarlanan İzmirim Kart’lar, toplu ulaşımın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Akıllı Tuvaletler, Teleferik, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon alanında bulunan Buz Pisti'nde ödeme aracı olarak kullanılmaya başlandı. İzmirim Kart'lar çok yakında otoparklar ve Bisim hizmetlerinde de ödeme aracı olarak kullanılmaya başlayacak.

 
EBSO Başkanı Yorgancılar’dan 2016 raporu!
 
Silah arkadaşlarından tabutun önüne 4 mermi...
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şükrü kanyılmaz 9 Aralık 2017 Cumartesi 22:08

hizmetleriniz için teşekkürler başarılı çalışmalınızın devamını diliyorum

Yorumu oyla      11      5  
22 Aralık 2016 Perşembe 07:54

Peki tek biniş yapanlar da 90 dk yuzunden yüksek bilet parası odemek zorunda kalmiyorlar mı? Bu da haksızlık!!!

Yorumu oyla      12      5  
bedavacılık 21 Aralık 2016 Çarşamba 17:39

Herkes tükettiğini ödese her yıl yeni metro ve tramvaylar hatlarının temelinin atıldığını görürdük ama indirim , bedava, şu bu deyince yatırıma gidecek para zararı kapatmaya gidiyor. Sosyal belediyecilik olayını bazıları bedavacılık anlıyor. Merkezde 90 dakika tek bilet uygulaması bir sosyal belediyecilik örneğidir. Hükümet 65 yaş üstünü bedava taşıyacaksın diyorsa bir zahmet maliyetini de karşılasın. Asgari ücretli tam bilet basarken asgari ücrete göre oldukça iyi maaş alanlar niye indirim ya da bedava toplu ulaşımdan yararlanıyor ?

Yorumu oyla      15      6  
21 Aralık 2016 Çarşamba 15:29

Bergama' dan Konak' a gelecek yolcu bir zahmet parasını versin. 90 dakika şehir merkezinden kilometrelerce uzaktaki yolcular kullansın diye uygulamaya konulmadı. Bergama' ya şu an zaten 90 dakika da yok 120 dakika nasıl olsun ? Şehir merkezinin dışında oturanlar şehir merkezinde oturanlar ile aynı ücretleri vermek istiyor. Adam bilmem nerenin köyünde oturuyor bize niye 90 dakika yok diyor. İzmir' deki ulaşım ücretlendirilirmesinde bazı değişikler olması gerekiyor. Gittiğin kadar öde sistemi olması daha iyi olur. 4-5 durak giden ile 20 durak giden aynı ücreti ödememeli. Bindiğinde sistem tam ücret keser, indiğin yerde tekrar kart oturur, ücretten düşersin.

Yorumu oyla      13      5  
Hamdi 21 Aralık 2016 Çarşamba 13:51

Burada en mağdur olanlar;ilçelerde yaşayan 60-65 arası kişiler olacak.Örneğin;Bergama'da veya Seferihisar'da oturup haftada 2-3 gün Konak'a inmesi gereken 62 yaşındaki kişi;90 dakikalık aktarma süresini kullanamayacağından gidiş geliş 10.-TL'nin üzerinde para ödeyecek. Hiç olmazsa,60-65 yaş grubu için ilçelere yönelik aktarma süresi 90 değil,120 dakika olamaz mı?

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş Belediyesi 15 Temmuz'u unutturmadı
Ödemiş Belediyesi, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz’da ki ...
Başkan Atila banka müdürlerini dinledi
Son olarak ilçedeki bankaların müdürleri ile biraraya gelen Başkan Atila ...
Kooperatifler ve yerli malları Buca'da buluştu
Buca Kent Konseyi ve Köy Koop işbirliğiyle Belediye önünde organik pazar ...
 
Menderes’te okul kantinlerine sıkı denetim
Menderes Belediyesi tarafından okullarda kantin denetimi gerçekleştirildi. ...
Karşıyakalı kadınlar haklarını savunacak!
Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) kapsamında gerçekleşen eğitimi ...
İsmet İnönü anısına yarıştılar
Türkiye Cumhuriyeti'nin 2'nci Cumhurbaşkanı ve CHP'nin 2'nci Genel Başkanı ...
 
Karşıyaka Tramvayı'nda geri sayım... Dikkat: Elektrik geliyor!
Karşıyaka Tramvay Hattı’nda ray üzerinde çim serimine başlayan İzmir Büyükşehir ...
İzmir'de trafiğe nefes aldıracak tünele teklif yağmuru!
Büyükşehir Belediyesi, Buca ile Bornova’yı birbirine bağlayacak 7 kilometrelik ...
Torbalı yeni sinemasına kavuşuyor
22 Aralık’ta Yağmurlarda Yıkansam filminin galasıyla açılacak olan 120 ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva