HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Nisan 2023 Perşembe - 12:14

Büyükşehir'de 7 bin personelin TİS bayramı... Yüzde 68 zamma imza!

TÜM BEL-SEN ile imzalanan TİS sürecinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “14 Mayıs sabahı gerçek bir bahar yaşayacaksak bugünkü kazanımlar sürdürülebilir olacak. Aksi takdirde bizde yokuz, o kazanımlar da yok. Bir gül bahçesi kurulamayacak belki ancak 14 Mayıs sabahı cehennemin kapılarını bir daha açılmamak üzere kapatabiliriz. Bu bizim elimizde” ifadelerini kullandı. KESK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Zeynep Korkmaz ise "Buradaki TİS sözleşmesi yüzde 68 oranla kabul ediliyor. Gelecek güzel günler yakında" dedi.

Büyükşehir de 7 bin personelin TİS bayramı... Yüzde 68 zamma imza!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasında yürütülen ve otobüs, itfaiye, mezarlıklar ve İZSU'da görev alan yaklaşık olarak 7 bin personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinde geçtiğimiz günlerde sonuçlanmıştı.

Gelinen süreç sonrası anlaşma sağlayan taraflar bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda imza töreni düzenledi.

SİZLERLE YOL YÜRÜMEKTEN GURUR DUYUYORUM 
Kürsüye çıkarak emekçilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 14 Mayıs ile ilgili de önemli mesajlar verirken “Bugün bizim içinde çok heyecan verici bir gün. 6 bin memur arkadaşımızı, 7 bin İZELMAN çalışanımız, bu sabah da 11 bin İZENERJİ personelimizi kapsayan TİS görüşmelerinde mutabık kaldık. Önümüzdeki günlerde keyifli ve coşkulu imza töreni yapacağız. Az önce yöneticilerimiz ile bir araya geldik ve bir konudan bahsetmek istiyorum. İZENERJİ çalışanlarımız ile buluştuğumuzda güneş vardı ve sonra yağmur başladı… O da bana yalancı baharı hatırlattı. 14 Mayıs'ta emekten yana iktidar kuramazsak bu yalancı bahar sizi kandırmış olur. Bugün Türkiye'de çalışan nüfusun yüzde 50'si asgari ücretin altında çalışıyor. Bu tablo her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Eğer emekten yana iktidar kuramazsak ne sizin kazanımlarınız ne bizim varlığımız o yalancı baharı durdurmaya yetmez. Ne yapıp ne edip emekten yana iktidarı kurmamız gerekir. Bunun için son günler… 14 Mayıs sabahı gerçek bir bahar yaşayacaksak bugünkü kazanımlar sürdürülebilir olacak. Aksi takdirde bizde yokuz, o kazanımlar da yok. Bir gül bahçesi kurulamayacak belki ancak 14 Mayıs sabahı cehennemin kapılarını bir daha açılmamak üzere kapatabiliriz. Bu bizim elimizde. Tarih boyunca emekçiler toplumsal dönüşümün hep öncüsü olmuş… Şimdi yine emekçilerin öncülüğüne ihtiyaç var. 1 Mayıs çok önemli tarih. 1 Mayıs'ta bütün Türkiye’ye İzmir'den önemli mesaj vermek lazım. İzmir bu büyük dönüşümün çoban yıldızı. Herkes Türkiye’de İzmir'i merak edip izliyor. Biz İzmir'de ne yaparsak Türkiye ondan ilham alacak. Bizim meydanlarda bambaşka bir şey gösteriyor olmamız lazım. 14 Mayıs... Seçim gününde alın terinin hakkının verildiği, emiğin hakkının verildiği bir iktidarı kurabiliriz. Cennetin yolunda yürüyebiliriz. Emin olun imkânlarımız geliştikçe çok daha iyisini ve fazlasını yapmak için elimden geleni yapacağız. Sizlerle yol yürümekten gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

ENGİN: GÜN GEÇTİKTE YOKSULLAŞAN TABLOYA…
TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube başkanı Buse Engin ise çalışanların zor durumda olduğunu belirtirken, “Yaklaşık 6 aydan uzun süredir İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz TİS gününün bugün en güzel günündeyiz. 14 Mayıs seçiminde de çok güzel atmosferde de ülkemizin geleceğini inşa edecek güzel bir gelecek bizi karşılasın. Biz göreve geldiğimizden beri  iş koşulların iyileşmesi TİS İle şartlarımızın iyileşmesi için mücadeleyi hep birlikte yaptık. Emekçiliklerin taleplerini kimseden korkmadan boyun eğmeden her platformda dile getirdik. Bu halka memlekete dair olan sevdası her zaman dilinin ucundadır KESK'in. Bizde  aynı kültür ile 5 yılı geride bıraktık.  Bugünkü TİS için çok mücadele ettik. Ülkemizde yaşanan çok boyutlu bir ekonomik kriz var. Gün geçtikçe her gün biraz daha yoksullaşan tabloya emekçiler olarak yaklaştığımız bu günlerde hepimiz geçinemez olduk. Asgari ücretin açlık sınırını altında kalması, devlet memuru maaşlarının asgari ücrete yaklaşması nedeniyle artık geçinemez durumdayız. Aslında emekliliğe yansıyan TİS'e çok ihtiyacımız var. Bizler bugün burada bu mücadeleyi yasal eksikliklerimize rağmen mücadele yöntemi ile yaptık. Bunu hep birlikte kazandık. Söylediğimiz yaptık yaptığımızı söyledik. Bu çalışmalarımız sonuç verdi ve yüzde 68 kazanım ile TİS’i imzalayabildik" diye konuştu.

KORKMAZ: AÇLIĞA MAHKUM ETTİ
KESK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Zeynep Korkmaz, "Bugün 1 haftadır İzmir’de 1 Mayıs çalışmaları için bulunuyoruz. Bugün milyonlar emeklerinin karşılığını almama gibi bir sorunla karşı karşıya çünkü bir tercih var. Bu sermayeden yana bir tercih. Neoliberal politikalarını en belirgin şekilde uygulayan bu iktidar bizi yoksulluğa, açlığa mahkum etti. Kamu emekçileri olarak mücadeleyi hep birlikte yücelteceğiz ve 1 Mayıs alanlarında sesimizi en gür şekilde ifade edeceğiz. Buradaki TİS sözleşmesi yüzde 68 oranla kabul ediliyor. Gelecek güzel günler yakında!" ifadelerini kullandı.

 
Aydın'ın plajlarında temizlik seferberliği
 
Altay'da Sefa morali
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 7 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karabağlı 28 Nisan 2023 Cuma 12:20

Başkan cehennemeden, cennetten bahsediyor, gidin İstanbul''un 20 önceki Sultanbeyli, Tuzla''a yada Konya Meram, Denizli''i merkez kısaca Akpartinin kazandığı tüm belediyeleri gezin, sonra gelin bizim yasadigimiz merkeze uzaklığı sadece 7 km olan Karabağlari görün 20 geriden geldigini göreceksiniz, Hizmet adına ne var , bol bol laf, boş reklamlar insan hayatına dokunan hiç birşey yok. En basiti Eskiizmir caddesi otaban bağlanıyor nerdeyse günün 24 saati trafik yoğun 25 yıldır tek bir çözüm üretilmedi. İstiyen gelsin görsün kim cennetti kim cehnnemi yaşıyor görsün İzmir genel olarak Tam bir köy...

Yorumu oyla      3      5  
Çalışan 28 Nisan 2023 Cuma 09:52

Birazda personele kulak verseler keşke. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanının tek adam imajı ile yaptığı yer değistirmelerden personel bıktı. Çalısanlar huzursuz ve mutsuz....

Yorumu oyla      7      4  
Ekin Osmanoğlu 28 Nisan 2023 Cuma 09:03

Recep Gökay, her Tüm Bel-Sen mücadelesi ve kazanımı haberinin altına sendikayı karalayıcı, emekçilerin örgütlü mücadelesini yok sayan bir sürü yorum yapıyorsun. Belediyeden alınan paranın artışı %69. Muhtemelen önüne patronun ilk getirdiği teklifi çalışanların ruhu bile duymadan imzalayan, emekçilere yıllarca hiç bir kazanım getirmeyenlerin sendikasındansın, ondan bu :)

Yorumu oyla      5      6  
halk 28 Nisan 2023 Cuma 08:46

aşagıda yorum yapan arkadaşlar alacagınıza şahin gibisiniz alın sıkıntı yok fakat büyükşehir belediyesine baglı parklar temizlik yok ..izsu ya ait izbetona ait asfalt calışmaları sıfır su patlagını 10 günden önce yapmıyorsunuz yollar berbat ben de bie vatandaş olarak bunu sorararım çünki alınan para izmirlinin parası bunu sormak hizmet almakta bu işin karşılıgı

Yorumu oyla      5      7  
davut kaya 28 Nisan 2023 Cuma 08:20

babasının parasını dağıtır gibi belediyenin parasını dağıtıyor. yazıkkkkkkkk

Yorumu oyla      5      8  
Recep Gokay 27 Nisan 2023 Perşembe 14:38

%68 yalanını bırakın Allah aşkına 4500 olan sdt 7.500 oldu ve 2 ayda bir olan ikramiye de 1.500 den 2.300 e çıktı

Yorumu oyla      24      11  
tüm yalan sen 27 Nisan 2023 Perşembe 12:24

sdtye 3000 tl zam yapıp bunu yüzde 68 zam gibi yayımlayanları kınıyoruz. memura 3000 tl zam yapılmıştır.

Yorumu oyla      32      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'ın plajlarında temizlik seferberliği
Aydın sahillerinde yaza hazırlık çalışmaları başladı. Aydın Büyükşehir ...
Sürdürülebilir geleceğin rotası İzmir’de oluşturuluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği iş birliğiyle yürüttüğü ...
Dünyaca ünlü karikatüristler İzmirliler için çizdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. İzmir Uluslararası ...
 
Başkan Tugay’dan Kasapoğlu’na ‘Karşıyaka Stadı’ yanıtı: Devir protokolü yok!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir ...
Başkan Sandal'dan 14 Mayıs mesajı: Rant değil, halk kazanacak
Yaklaşan genel seçimler öncesinde mahalle gezilerini sürdüren Bayraklı ...
6 ayda 200 bin paket dağıtıldı... Karşıyaka'da atalık tohum bereketi!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 6 ay önce hizmete açtığı Karşıyaka ...
 
Başkanvekili Özkan'dan depremzedelere ziyaret
Depremzede ziyaretlerine ara vermeden devam eden Menderes Belediye Başkanvekili ...
Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda kazananlar belli oldu
Marble İzmir - 28. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapsamında ...
Soyer: Radikal adımlar atacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dirençli bir kent yaratmak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva