HABERLER>POLİTİKA
24 Ocak 2024 Çarşamba - 08:52

Büyükşehir aday adayı Sertel, AK Partili Dağ’a sordu: Kemeraltı şimdi mi aklına geldi?

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Atila Sertel, AK Parti adayı Hamza Dağ’ın  Kemeraltı’nı ziyaret etmesini eleştirdi. Sertel, “İkimiz de milletvekiliyken, gel Kemeraltı’nı birlikte gezelim, çağrısında bulundum, gelmedi. Hamza Bey’e sormak isterim; 12 yıldır uğramadığın Kemeraltı’nı gezmek, Belediye Başkan adayı olunca mı aklına geldi?” dedi.

Büyükşehir aday adayı Sertel, AK Partili Dağ’a sordu: Kemeraltı şimdi mi aklına geldi?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir geçmiş dönem Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Atila Sertel, vekilliği döneminde Kemeraltı’nı birlikte gezme davetinde bulunduğu AK Parti’nin İzmir Büyükşehir adayı, eski vekil Hamza Dağ’ın tarihi çarşıyı gezmesine tepki gösterdi. Sertel, Dağ’a, “Tüm çağrılarıma, davetlerime rağmen 12 yıl Kemeraltı’na uğramayan Hamza Dağ, Belediye başkan adayı olunca Kemeraltı’nı hatırlamış. Kemeraltı’nı gezmek, şimdi mi aklına geldi? Kemeraltı’nı, belediye başkan adayı olunca mı hatırladın?” sözleriyle yüklendi.

HAMZA DAĞ DA AĞABEYLERİ GİBİ BAŞARISIZ OLACAK
Sözlerine, Hamza Dağ’a çıktığı yolda başarılar dileyerek başlayan Atila Sertel, “Ancak Hamza Bey de Büyükşehir’e başkan adayı olan büyükleri Binali Yıldırım gibi, Nihat Zeybekci gibi başarısız olacaktır. Bundan en küçük bir şüphem yoktur” dedi. Sertel, geçmiş dönemde Hamza Dağ’a defalarca Kemeraltı’nı birlikte gezme teklifinde ve davetinde bulunduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“İkimiz de milletvekiliyken, Kemeraltı’nın sorunlarını, esnafın problemlerini dinlemek amacıyla birlikte Kemeraltı’nı gezmeyi teklif etmiştim. Özellikle pandemi döneminde esnafımız gerçekten çok zor durumdaydı ve gerekli yardımları siyasi iktidardan alamıyordu. Ben Kemeraltı’nı milletvekiliyken, Gazeteciler Cemiyeti Başkanıyken her zaman ziyaret eden, esnafla sohbet edip onları dinleyen bir insan olarak, SONSÖZ TV’de katıldığım programlarda, dönemin İzmir Milletvekili  Hamza Dağ’ı da Kemeraltı’nda gezelim çağrısında bulunmuştum. Esnafın sorunlarını dinlemesi, öğrenmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmesi amacıyla bunda ısrar etmiştim. Tamam, gezelim, dedi ama bir türlü sözünde durmadı. Bir keresinde Cuma namazını birlikte kılalım, sonra Kemeraltı’nı gezelim, dedi; kabul ettim. Ama o gün Cuma namazına da icabet etmedi, yine birlikte gezemedik.”

TEK BAŞINA KEMERALTI’NDA GEZEMEZ, KAYBOLUR
Gazetecilerin yaklaşık 40 dakikalık Kemeraltı gezisinde Hamza Dağ’a eşlik etmesine izin verilmesine anlam veremediğini belirten Atila Sertel, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Duydum ki Hamza Dağ, Kemeraltı’nı nihayet ziyaret etmiş, yanında çok sayıda yakını ve AK Partililer varmış. Demek ki neymiş; Kemeraltı’nı gezmek için Büyükşehir adayı olmayı bekliyormuş. 12 yıl milletvekili olarak esnafın elini tutmayan Hamza Dağ, oy için esnafı hatırlamış. Biraz geç kalmadın mı? Hamza Dağ,  Kemeraltı’nı tam olarak bilmez, bilemez. Yardım isterse beni arayabilir. Kemeraltı’nda kaybolmaktan korktuğu için kalabalık bir partili grupla gezdiğini düşünüyorum. Ayrıca Hamza Dağ, AK Partili birkaç esnaf dışında bir yere gidemez. Gazetecilerin, 40-45 dakika Hamza Dağ’ı takip etmesine müsaade edilmiş, döner kesmiş ama sonrasında neler yaşandı, nasıl tepkilerle karşılaştı, gören bilen yok. Kendilerine sormak istiyorum; Kemeraltı’nı gezmek şimdi mi aklına geldi? Belediye başkan adayı olunca mı aklına geldi? 12 yıl AK Parti’nin milletvekiliyken Kemeraltı’na uğramayan Hamza Dağ’ın, Büyükşehir Belediye başkanı olmak için oy uğruna Kemeraltı’na girmiş olması, oradaki esnaf tarafından hiç de hoş karşılanmamıştır diye düşünüyorum.”

BEN DE ADAY OLURSAM, DAVETİMİ TEKRARLAYACAĞIM
Kendisinin hala aday adayı konumunda olduğunu hatırlatan Atila Sertel, “Nasip olur da İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığım söz konusu olursa, iki başkan adayı olarak birlikte Kemeraltı gezmek isterim. O zaman kendisini yine Kemeraltı’na davet edeceğim” dedi ve ekledi:

“Ben aday adayıyken, Hamza Dağ adayken birlikte gezersek, adil olmaz. İkimiz de milletvekiliyken madem birlikte gezemedik, o halde ikimiz de başkan adayı olursak, o zaman gezebiliriz inşallah. O zaman halkın, esnafın kime sevgi gösterisinde bulunduğunu, kimi eleştirdiği görürüz. Emeklilerin, esnafın perişan olduğu, insanların geçim sıkıntısından ne yapacağını bilemez hale geldiği bir dönemde Hamza Dağ’ın adaylığını şanssızlık olarak görüyorum.”

 
İESOB ile İZTO, İzmir için proje üretecek!
 
Başkan adayları vitrine çıkacak… Erdoğan, İzmir’e geliyor!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Saniye kozlu 28 Ocak 2024 Pazar 20:45

İzmir büyükşehir başkanı olmanızı canı gönülden istiyorum .

Yorumu oyla      1      1  
Özlem nur 25 Ocak 2024 Perşembe 12:51

Yolunuz acik olsun

Yorumu oyla      1      1  
Zaman suyer 24 Ocak 2024 Çarşamba 19:35

Yigit insanlar hodri meydander halkıyla içine yaşayan onların refah içinde yaşaması için sıra neferi olarak gençliğinden beri mücadelenin içinde olmuş atilla Serter kardeşim yolun açık olsun Hamza dağın ufku bile senin çeyreğin etmez onlarda seninle birlikte halkın içinde gezecek yürek yok .genel merkez umarım tabanın sesini dinler ve senin adaylığını onaylar. Sağ düşünün egemen olması dileğiyle başarının daim olmasını diliyorum.

Yorumu oyla      3      2  
Burak 24 Ocak 2024 Çarşamba 15:10

Chp nin yönetemediği İzmir e ne zaman gelecekmiş? Üstü Kemalist ortası rüsvetçi altı pkk lı soytarılardan bıktık artık.

Yorumu oyla      6      4  
24 Ocak 2024 Çarşamba 13:57

Hamza Dağ bugüne kadar milletvekili olarak kaç kez Gültepe'yi, Tepecik'i, Hilal'i, Gümüşpala'yı, Kemeraltı'nı gezmiş. Bırakın bu işleri

Yorumu oyla      7      4  
örgüt... 24 Ocak 2024 Çarşamba 13:52

serter de kendine prim yaptırmaya çalışıyor asıl sen nerdeydin hem vekilik döneminde hem de vekilikten önce...

Yorumu oyla      2      8  
mehmet 24 Ocak 2024 Çarşamba 12:47

20 yıldır ayni terane bırakın bir değişim olsun onuda görelim olaki izmir için güzel şeyler olur izmir kazanır..............

Yorumu oyla      2      9  
Şenay 24 Ocak 2024 Çarşamba 12:32

İzmir seçim geleneğini değiştirmeyen bir ilimiz. İzmir halkı sizler gibi gerçek Atatürkçüleri (Kemalist) dürüst ve çalışkan kişileri seçerler. Bu seçimde de böyle olacağına inanıyorum.

Yorumu oyla      5      2  
izmirli 24 Ocak 2024 Çarşamba 12:07

kehanet... hamza dağ bu seçimden sonra siyaseten yok...

Yorumu oyla      4      5  
MEHMET 24 Ocak 2024 Çarşamba 11:13

boş muhabbeler hamza dağın hayatı izmir ve kemeraltında geçmiştir ikazanırsa ızmiri uçuracak kişidir.............

Yorumu oyla      4      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... İlk siyaset dersi ‘Tıraşçı’ babadan!
Mehmet KARABEL yazdı... İlk siyaset dersi ‘Tıraşçı’ babadan!
Ümit Özdağ tarih verdi... İzmir adayı belli oluyor!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Zafer Partisi'nin girdiği İstanbul'da ...
AK Parti'nin Ankara adayları belli oldu
AK Parti'nin yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak Ankara ...
 
Özgür Özel, Erkan Baş ile görüşecek
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile CHP Genel ...
İran Cumhurbaşkanı yarın Türkiye'ye gelecek
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep ...
Fidan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesini kabul etti
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin ...
 
İsveç'in NATO üyeliği TBMM'de kabul edildi
İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye ...
CHP İzmir önünde ‘faşist başkan istemiyoruz’ eylemi!
Kendisine İzmir Roman Dernekleri Platformu ismini veren bir grup CHP İzmir ...
İktidara tepki: Milletin derdi DEM değil, zam!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva