HABERLER>POLİTİKA
23 Ocak 2024 Salı - 15:49

CHP İzmir önünde ‘faşist başkan istemiyoruz’ eylemi!

Kendisine İzmir Roman Dernekleri Platformu ismini veren bir grup CHP İzmir İl Başkanlığı önünde “faşist başkan istemiyoruz” başlıklı bir eylem gerçekleştirdi. CHP eski millletvekili Özcan Purçu’nun da yer aldığı grup Tunç Soyer’e destek sloganı attı. “Faşist başkandan kastınız kimdir?” sorusuna ise “Selçuk Belediye Başkanı Filiz Sengel’e ‘sen gelme’ diyoruz. Romanlar olarak tepki gösteriyoruz” ifadelerini kullanıldı.

CHP İzmir önünde ‘faşist başkan istemiyoruz’ eylemi!

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ – Kendisine İzmir Roman Dernekleri Platformu ismini veren bir grup dolayı Alsancak’ta bulunan  CHP İzmir İl Binası önünde bir basın toplantısı düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e bir dönem daha destek verilmesini isteyen grup, il binası önüne roman havası oynayarak geldi. Roman vatandaşların ellerinde ‘Aşkla İzmir, Aşkla Tunç Soyer‘, ‘Romanlar Tunç Soyer’e destek veriyor’, ‘İlle de Tunç Soyer’ ve ‘Babalar sözünü tutar’ sloganlarının yazılı olduğu pankartlar olduğu görüldü. Grupta CHP eski milletvekili Özcan Purçu da yerini aldı.

TUNÇ SOYER’İ BİR DÖNEM DAHA GÖRMEK İSTİYORUZ
Açıklama yapmak üzere konuşmaya başlayan Konak Belediye Meclis üyesi aday adayı Hüseyin Heptepe, “Büyükşehir belediye başkan adayının hala açıklanmamasından dolayı çok ciddi endişeler oluşmuştur. Bizler bu belirsizlik neticesinde Roman mahallelerimizde, kanaat önderlerimizle ve sivil toplum kuruluşlarıyla almış olduğumuz ortak beyanı tüm kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Bizler çadırlarımıza mühür vuran belediye başkanı istemiyoruz. Tunç Soyer gibi Ege mahallesinde kentsel dönüşümü başlatmış, Konak üzerinde 27, İzmir genelinde 117 Roman mahallesini tekrardan kentsel dönüşümü gerçekleştirecek Tunç Soyer başkanımızı bir dönem daha aramızda görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ROMANLAR DA ÇANTADA KEKLİK DEĞİL
Nisan ayında partisinden istifa eden eski milletvekili Özcan Purçu ise Soyer döneminde Roman vatandaşların büyükşehir belediyesinde işe alınmaya başladığını dile getirdi. Purçu bir dönem daha Soyer ile yola devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Purçu sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhuriyet tarihinde yerel yönetimler olarak ilk defa bir başkanla ilk defa hizmet almaya başladı İzmir. Tunç Başkanla yeni bir dönem açıldı ama yeni dönem belirsizliklerle dolu. Bizler roman mahallelerinde hizmet almak istiyoruz. Romanların tercihlerinin siyasetçilere kanaat olarak yansımasını istiyoruz. Genel seçimleri yaşadık. 6 milyon romanın şu an Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsilcisi yok. 24 yıldan beri CHP ile yürüttüğümüz roman siyaset çalışmasını maalesef bu genel seçimlerde CHP sonlandırdı. Genel seçimlerde Türkiye’nin her yerinde roman mahallerinde CHP’nin aldığı oylara bir bakın. Yüzde kaç düşmüş? CHP’de romanların en son genel seçimlerde aldığı oyları baktı gördü ve ders çıkardı. Yanlış yaptıkları tercihler yüzünden. Masa başında belirledikleri adaylar yüzünden. Bu yüzden yerel seçimlerde hata yapmayın. CHP genel merkezine sesleniyoruz. Masa başı adayları değil, halkın istediği adayları seçin. Cumhuriyet’in en önemli seçiminde CHP hata yaptı ve kaybetti. Bu yerel seçimde masa başında belirlediği adayları İzmir’e getirirse bu yerel seçimlerdeki telafiyi hiçbir genel merkez yöneticisi yapamaz. Bu hatayı telafi edemez. Eski bir CHP’li olarak CHP’nin yaptığı yanlışları buradan söylemek istiyorum. Resmi olarak bağımı koparmış olabilirim ama gönül bağımızı koparmadık. Konak’ta emekçileri var. Muhsin Kurt’lar var, Musa Çam’lar var, Sema Pekdaş’lar var. Bu emekçileri kenara itip ‘benim adamım gelecek’ deyip masa başında aday belirlerse İzmir’e güvenmesin CHP. İzmir çantada keklik değil. İzmir, CHP’nin de kalesi değil. Demokrasinin kalesi İzmir. Herkes bilsin, artık Romanlar kendisine kim kucak açıyorsa onun arkasında olacak. Hizmet alıyorsa onun yanında yer alacak. Romanlar da çantada keklik değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşundan bugüne, kültür dairesinde 1 tane Roman çalışmıyordu. Sanatla, müzikle, kültürle yoğrulmuş bir toplumun belediyenin kültür dairesinde elemanları  Tunç Soyer döneminde işe girdi. Cumhuriyet döneminin ayıbını  büyükşehir belediye başkanı sayın Tunç Soyer kapattı. Romanlara kucak açtı, çiçekçilere. Tunç Soyer’le beraber yaka kartı aldılar, çiçeklerini satmaya başladılar. Biz bu hizmetlerin devamı için bize kucak açan adayı istiyoruz. Ben siyasetçi değilim, siyaseti bıraktım. Bu cümleleri bir Roman vatandaşı olarak söylüyorum. CHP bir hata yaparsa yerel seçimlerde bunu telafi edemez.”

MASA BAŞINDA VERİLEN KARARLAR İZMİR’DE ÇOK  TERS TEPEBİLİR
Güzel Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri  Hüseyin Akbulut, “Bugün masa başında verilen kararlar İzmir’de çok  ters tepebilir.  İzmir’de ancak hizmet veren biri belediye başkanı olabilir. Tunç Başkan’a sonuna kadar güveniyoruz. Tunç Başkan daha önceki belediye başkanlarının yapmadığını yaptı, halkın içine indi. İhtiyaçlara çözüm bulmaya çalıştı. Yanındaki dava arkadaşlarına dedi ki gidin mahalleleri gezin, hangi mahallede sıkıntı var bunları çözün. Bir başkası gibi masa başında belediyecilik yapmadı. Sahaya indi, biz de sahaya inen bir belediye başkanı istiyoruz” diye konuştu.

'FAŞİST BAŞKAN KİM?' SORUSUNA YANIT
Eylem öncesinde sosyal medya hesaplarından yayılan “faşist başkan istemiyoruz” başlığından kimin kastedildiği sorusuna ise Heptepe şu yanıtı verdi:

“Bu, dün gündeme düştü. Faşist kelimesini biz takmadık ama malum. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Sengel’e ‘sen gelme’ diyoruz. Romanlar olarak tepki gösteriyoruz”

NE OLMUŞTU?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir eski Milletvekili Özcan Purçu'nun Selçuk'un Belevi Mahallesi'nde bulunan 25 dönümlük arazisini, bölgede çadırlarda yaşayan Roman vatandaşlar için konut yapılması amacıyla bağışlamıştı.

Araziye şehir dışından gelen bazı vatandaşların çadır kurması ve Selçuk Belediyesi’nin bu çadırları sökmek istemesi sebebiyle Purçu ile Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel karşı karşıya gelmişti. Belediye tarafından mühürlenen arazideki çadırlar, hukuka aykırı olması sebebiyle dönemin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla kaldırılmıştı.

 
Fransa'dan Amazon'a 32 milyon euro ceza
 
Büyükşehir'de ek zam bayramı!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eski Delege 25 Ocak 2024 Perşembe 09:50

Siyaset sahnesinde hakkı ile tabandan gelenler ne milletvekili ne belediye başkanı olur,onun için güvenli bir kurum halinden çıkmıştır eltislerin elindedir bölgesinde delege dahi seçilemeyenler genel başkan oldu uzun söze gerek yok...

Yorumu oyla      1      1  
Köylü 24 Ocak 2024 Çarşamba 13:50

Özcan Purcu bedavadan bir köy sahibi oldu,izmir büyük şehir belediyesi yüzde yüz katkıları ile geçen seçim arefesinde Selçuk belediye başkanı bu projeye onay verdi daha sonra halk tepki gösterdi onun için mühürlemeye gitti basın önünde ama mühürleme işlemi olmadı kısaca her zaman olduğu gibi show yaptı,ne oldu? Köy kuruldu Selçuk ilçesinden hiçbir romen vatandaşı yoktur Purcunun yakınları yerleşti,kimse sütten çıkmış ak kaşık değidir Özgür ÖZEL SELÇUK belediye başkanını çok istiyorsa memleketi Manisa dan belediye başkanı olarak atasın Selçuk halkı itiraz etmeden onay verir...

Yorumu oyla      3      1  
ABE 24 Ocak 2024 Çarşamba 13:20

ABE BUĞRA GÖKÇE OLSUN

Yorumu oyla      1      1  
Alo 24 Ocak 2024 Çarşamba 10:48

Özcan pozcu niye geldin o kapıya kişilik önemli

Yorumu oyla      1      1  
delege 24 Ocak 2024 Çarşamba 01:14

ağaçları kesip arazine kaçak inşaatlar yaptın başkanda mühürledi neden veryansın yapıyorsun kanunsuz işe müsademi etseydi

Yorumu oyla      5      2  
Örnekköylü 23 Ocak 2024 Salı 20:30

Tunç demeyın de ne derseniz deyin

Yorumu oyla      9      1  
Vatandaş 23 Ocak 2024 Salı 19:54

Siyasette çıkar hesapları üzerine kuruluyor ideoloji açısından hiç bir önemi yoktur...

Yorumu oyla      6      1  
selçuklu 23 Ocak 2024 Salı 17:20

Çeşmeyi birbirine katan, etrafa zarar veren romenleri selçuğa almayan Filiz başkanın eline sağlık.

Yorumu oyla      8      2  
CHP li 23 Ocak 2024 Salı 17:04

personelleri listesini tutup kim geldi kaç kişi geldi listesini yapanlar açılışa yapanlar ne oluyor ?

Yorumu oyla      4      1  
Komik :)) 23 Ocak 2024 Salı 16:59

Ne duruma düşmüşsünüz çok üzücü.Filiz Hanım gibi Romen Dostu Bir kadına bu yapılmaz. Birkaç kişi. yazık. Neden geldikleride belli.

Yorumu oyla      6      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İktidara tepki: Milletin derdi DEM değil, zam!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine ...
İYİ Parti, Ankara adayını o tarihte açıklayacak!
İYİ Parti, ABB Başkanı adayını yarın açıklayacak.
Büyükşehir’e başkaldıran Başkan Tekin içini döktü: Bu kararı almaya mecbur bırakıldım!
Torbalı Belediye Meclisi’nin, Büyükşehir’e devredilen bina ve Göztepe’ye ...
 
Erdal Beşikçioğlu'ndan Mansur Yavaş'a ziyaret
CHP'nin Etimesgut İlçe Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu, ABB Başkanı ...
Kulp Kaymakamı'na destek: Alnından öpüyorum!
Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, imamı ...
Bahçeli'den tebrik telefonu: İnşallah İzmir'i alacağız!
MHP Lideri Bahçeli grup toplantısında yerel seçim mesajları verirken, ...
 
CHP’de ‘kadın aday’ arayışı… İbre, Işık’a mı dönüyor?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Tunç Soyer’in adaylaşmasının gerçekleşmemesi ...
Araştırmacı Yaldız ‘yöntemde hata var’ dedi: Belediye başkanları güneş görmüş kar gibi eriyorlar!
Gazeteci, Araştırmacı ve BİR TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, CHP’de yaşayan ...
Özel ve Kılıçdaroğlu buluştu: Dikkat çeken teklif!
CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni Genel Başkanı Özgür ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva