HABERLER>EKONOMİ
14 Nisan 2017 Cuma - 09:52

Burulaş'tan İzmir'e de deniz uçağı seferi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Burulaş tarafından Bursa ile İstanbul arasında başlatılan deniz uçağı seferlerinin rotasına İzmir de eklendi.

Burulaş tan İzmir e de deniz uçağı seferi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa ile İstanbul arasında 2013 yılında başlatılan deniz uçağı seferleri, gelen talepler üzerine rotayı Ege Bölgesi'ne de çevirdi. Deniz uçağı seferlerin yapılması için İzmir Limanı'nda çalışmalara başlandı. İzmir Denizdibi Tarama Başmühendisliği önüne yapılan deniz uçağı iskelesi ve çevre düzenlemesi tamamlandı. Daha sonra uçuşların yapılabilmesi için gerekli izinler alındı, protokoller imzalandı.

DENEME SEFERİ YAPILDI
Burulaş bünyesindeki 4 deniz uçağından biri olan TC- TBR ile Bursa'dan havalanıp firma yetkilileriyle İzmir'e deneme uçuşu yapan Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, yolculuğun 60 dakika sürdüğünü belirtti. İstanbul Haliç'te denizden kalkacak uçağın İzmir'de yine denize iniş yapacağını kaydeden Fidansoy şu bilgileri verdi: "İlk deneme seferimizi de yaptık. Bursa'dan 60 dakikada İzmir'e geldik. İstanbul'dan havalandığımızda ise 70 dakikada İzmir'e ulaşmayı hedefliyoruz. Havaalanlarında olduğu gibi bekleme gibi bir durumunuz yok. 15 dakika önce gelip uçağa binebiliyorsunuz ve bindikten kısa süre sonra da havalanıyorsunuz. Burulaş Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi olarak metro, otobüs, tramvay, kiralık araç, uçak, helikopter ve deniz otobüsü gibi ürün gamlarını da bir arada topluyor."

HEDEF YUNAN ADALARI
Yaklaşık 10 gün içinde İzmir'e tarifeli seferlerin başlamasını planladıklarını belirten Fidansoy, "2 tip toplamda 4 uçağımız var, 7 ve 9 kişi kapasiteli. Deniz uçağında bundan sonraki hedefimiz İzmir'e yakın çevredeki Bodrum, Alaçatı ve Yunan adalarına uçmak var. Onu da kısa sürede gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

4 SAAT DEĞİL, 70 DAKİKADA
Havayolu taşımacılığında belirlenen fiyatların makul olduğunu kaydeden Levent Fidansoy şunları anlattı: "Tek kişi bilet fiyatı, İstanbul- İzmir arası 250 TL, Bursa- İzmir arası ise 225 TL olacak. Bulunduğumuz yer, İzmir'in göbeği Alsancak. İzmir'in herhangi bir noktasından limana gelmek çok kolay, ancak Gaziemir'deki havalimanına gitmek belli bir süre alıyor. Buraya geldikten kısa bir süre sonra uçağa binebiliyorsunuz. Hemen ardından hareket edip İstanbul'un tam göbeğine Haliç'e iniyorsunuz. Süre ise 70 dakika, halbuki normal bir havayoluyla gelmek isteseniz, en normal şartlarda; Atatürk veya Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmek 1 saat, beklemek 1 saat, uçak zamanında kalkarsa 1 saat uçuş yapıyorsunuz. Gaziemir'e iniyorsunuz, oradan kent merkezine geliyorsunuz 1 saat da orada gidiyor, toplamda 4 saatinizi harcıyorsunuz. 4 saat beklemek yerine bizim uçağımızla 70 dakikada ulaşıyorsunuz."

'SADECE KEYİF İÇİN BİLE KULLANILABİLİR'
Deniz uçağının yüksekte uçmadığını bu nedenle yolcuların manzaranın tadını çıkartarak seyahat ettiklerini vurgulayan Levent Fidansoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Uçağımız çok yüksekte uçmadığı için manzarayı seyrederek seyahat ediyorsunuz. Uçağımız  diğer uçaklardan çok daha konforlu. Bu tarifeli sefer de Avrupa'da ilk kez Türkiye'de başlıyor. Bazı turistik ülkelerde var fakat, Avrupa ülkelerinde ilk kez oluyor. Deniz uçağı diğer yolcu uçaklarından farklı değil, bu nedenle korkulacak bir durum da yok. Sadece keyif için bile bu uçağa binmeye değer. Trafik stresine katlanmadan kısa sürede kent merkezine ulaşabiliyorsunuz."

Firma bünyesinde görev alan pilotların tecrübeli olduğunu belirten Fidansoy, uçukların Bursa'da Yunuseli Havaalanı, İstanbul'da Haliç, İzmir'de ise İzmir Limanı'ndan havalanacağını söyledi.

 
Konak’ta ‘TSE standartlı’ yol harekatı
 
Minikler resimlerle Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i anlatacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar gerilemeye devam ediyor
 Kuzey Kore ile ABD ve Japonya arasında artan "nükleer gerilim"in baskısıyla ...
'Torun Maaşı' ödemeleri başlıyor
"Büyükanneye Torun Maaşı" ödemelerinin yarın başlayacağı duyuruldu.
Foça ürünleri fuarda sergilendi
İzmir'in Menemen ilçesindeki Gölpark'ta düzenlenen ‘Expomen Agro-Hayvancılık, ...
 
Dolar o rakamın altına düştü
Bankalararası piyasada dolar/TL 3,70'in altına geriledi.
İzmir'e 'AB' şoku: Gemi sökümüne vize yok!
Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Bölgesi, AB’nin gemi geri dönüşüm için 2016 ...
Murat Ülker referandum kararını açıkladı
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, 16 Nisan'da yapılacak ...
 
Alışveriş poşetlerindeki yazılara inceleme
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, alışveriş poşetleri üzerinde yer alan ...
Altın tahviline İzmirli kuyumculardan tepki
Hükümetin hayata geçirmek istediği 'altın tahvili' ve 'altına dayalı kira ...
Kırmızı ette son durum: Bakanlık 'müdahale' dedi, İzmir'de fiyatlar arttı!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik’in kırmızı ette yaşanan fiyat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva