HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ekim 2022 Çarşamba - 18:46

Buca’ya milyarlık bütçe... Aslan payı Fen İşleri'ne!

Buca Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumunu Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yönetti. Meclisin tek gündem maddesi olan 2023 yılı bütçe görüşmeleri gerçekleştirildi. Buca Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 1 milyar 550 milyon TL olarak açıklandı. Gider Bütçesi’ndeki en yüksek pay 400 Milyon 50 bin 500 TL ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne gitti. Ayrıntılı harcama programına göre; belediyenin bu sene en çok gideri Mal ve Hizmet Alımlarına 735 Milyon 951 bin 650 TL olarak gidecek. Belediyenin en yüksek gelir kalemi ise 954 Milyon 885 bin TL ile Diğer Gelirler kaleminde.

Buca’ya milyarlık bütçe... Aslan payı Fen İşleri ne!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Buca Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Meclisi Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yönetti.

Meclisin tek gündem maddesi 2023 Mali Yılı Bütçesi ve Ücret Tariflerinin görüşülüp karara bağlanması olan madde görüşüldü.

Plan bütçe komisyonu raporu okundu. Rapora göre Buca Belediyesi’nin 2023 yılı 1 milyar 550 milyon TL bütçesi meclise sunuldu. Buca’nın 2023 yılı bütçesi 1 milyar 550 milyon TL olarak belirlendi.

AK PARTİLİ PAŞAOĞLU: YATIRIM BÜTÇESİ DEĞİL, PERSONEL BÜTÇESİ
Bütçeye dair görüşlere yer verilirken ilk sözü AK Parti Plan Bütçe Komisyon üyesi Hüseyin Paşaoğlu aldı. Paşaoğlu, AK Parti Grubu’nun bütçeyi neden ret oyu vereceğini açıklayarak “Personel giderlerine ayrıldığı, yatırımla ilgili bütçe olmadığı, sosyal belediyeciliğe ait bir şey göremedik. En başarılı başkan olmanızı basına ayrılan bütçeden görüyoruz. Sosyal yardım sadece yüzde 10. Bu bütçe yatırım bütçesi değil, personel bütçesi. Bu yüzden onaylamadık” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ SEVİL: ENGELLENİYORUZ DİYORSUNUZ AMA YÜZDE 80’İ MERKEZİ BÜTÇEDEN
AK Parti Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil, merkezi hükümetin destek vermediği yönündeki sözlerin yanlış olduğunu belirterek, bütçenin yüzde 80’inin merkezi bütçeden geldiğini söyledi. Sevil açıklamasında “Gelir bütçesinden bahsetmek istiyorum. Merkezi İdare’den alınacak pay 700 milyon TL olarak görülüyor. Bu miktar vergilerle birlikte 1 Milyar’a yaklaşıyor. Engelleniyoruz söylemine karşın yüzde 80’i merkezi bütçeden geliyor. Sermaye ve arsa satışları 203 milyon TL’te geliyor. Bu da 5’te 1’ine geliyor. Satalım ama nereye kadar satacağız?” dedi.

SU FATURALARINDA İLÇE PAYLARINA YÜZDE 130 ZAM!
Su faturasında ilçe belediyelere giden paraya yüzde 130 zam geldiğini belirten Sevil, “Gider kısmında evsel katı atık olarak görülüyor. Su faturasında bu bedel bize yansıyor. Benim su faturam burada, ilçe belediyesine 27 TL ödeyeceğim. Bu bütçe geçtiğinde Ocak ayından itibaren bu tutarı yüzde 130 zamlı ödeyeceğim. Su faturama zam yapılmış olacak. Burada ilçe ve büyükşehir kazanacak. Bütçeden dolayı yatırım yapamadığınızdan bahsediyorsunuz. Dolayısıyla bu yüzde 130’luk zammı kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘2019’DAN BERİ BORÇLARI ÖDEYECEĞİZ DİYE DEBELENDİK’
Sermaye giderleri kapsamında yer alan 330 Milyon TL’Yİ değerlendiren Sevil, “Sermaye giderleri kapsamında 330 Milyon TL var.  Bu kaynak aktarımlarını bilmediğimiz için belediye şirketleri geliyor. Buradan ortaya çıkan sonuç, sermaye gelirlerini 203 Milyonu satacağız, fazlasını satacağız. Gayrimenkul sermaye giderleri var. Bu başlık mali analiz gerektiriyor. Kurum tarafından belediye hizmet alanı üretilmesi bekleniyor ama buna dair bir açıklamaya sahip değiliz. Kadın konuk evinden umudu kesmiş durumdayım. Sürekli bu ev ne zaman yapılacak diye bekliyoruz. 309 milyon 550 bin TL belediye hizmet binası yapım bakım onarımı demek oluyor. Belediye hizmet binasını yenileceğiz, satabileceğimizi satacağız, sermaye artışları yapacağız şirketlerde, su faturalarına zam yapacağız. Açıkçası bu tablo bizim için iç açıcı değil, sürdürülebilir değil. Bugün Buca Belediyesi 2019’dan beri ne yaptı? 3 dönem CHP’nin borçlarını ödeyeceğiz diye debelendi. Çöp kamyonu ihalesi ipoteğinin kaldırılması için çabaladı. Aslında tamamen borç ödedik. Israrlı muhalefetin sonucunda çöp kamyonu ipoteğini kaldırdık” dedi.

AK PARTİLİ GÜNDOĞDU: PERSONEL GİDERLERİ DAHA DA ARTACAK
Bütçeye dair eleştiri yapan diğer bir isim AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu oldu. Gündoğdu, personel giderlerinin yüksek olmasını eleştirerek “4 yıllık sonucunda 1 milyar 550 milyon gibi bir bütçe yapıyoruz. İyi bir rakam ama ne kadar hizmet alabileceğiz. Personel gideri olarak 685 Milyon TL var. Yılbaşında gelecek zamla birlikte bu rakam daha da yukarı gidecek. Tahmini rakamların daha da üstüne çıkacak. Bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 70 iken gelirlerimiz 1 milyar 100 milyon TL olacaktır. Personel gideri ve gelir ancak karşılayacaktır. Proje yapamayacağız. Tablo bunu gösteriyor. 3 sene boyunca giderimiz hep yüksek çıktı” dedi.

‘MADEM BORÇ YOK NEDEN FAİZ ÖDÜYORUZ?’
Belediye bütçesinin sosyal yardımlarının toplamın yüzde 1’i olmasına karşın eleştiriler getiren Gündoğdu, ayrıca borç olmamasına rağmen neden faiz ödendiğini sorarak “Sosyal yardım olarak yüzde 1’in altındayız. Bu bütçeye göre sosyal yardım çok düşük. Buca’nın borcu kalmadığını beyan ettiniz. Yılbaşında 306 milyon borcu vardı. Borç bittiyse 39 milyon faiz ödemesi koymuşuz. Borcumuz bittiyse neden faiz ödüyoruz? Borcun 400 milyonun üstünde olduğunu biliyoruz. Şirketlerin ne kadar borcu olduğunu bilmiyoruz. Bunu öğrenmek istiyoruz ama öğrenemiyoruz” eleştirilerinde bulundu.

‘SATIŞA KARŞI OLDUĞUMUZ İÇİN RET VERİYORUZ’
AK Partili Gündoğdu, grup olarak neden ret vereceklerine dair şu açıklamalarda bulundu:

Temizlik İşleri’ne ayırdığımız rakam 85 milyon, önceden bu rakam 120 milyondu. Verdiğimiz mücadelenin haklılığını görüyoruz. AK Parti Grubu olarak müdürlüğün bütçesine ret verdiğimizde başarılı veya başarısız gibi bir algı olmasın. Yönetime ret veriyoruz. Satışa karşı olduğumuz için gelir kalemlerine ret vereceğiz.

CHP’Lİ AKTAŞ: GELEN ELEŞTİRİLERE TEŞEKKÜR EDERİM
Bütçe Komisyonu Başkanı ve CHP Meclis Üyesi Fikret Aktaş bütçeyi değerlendirdi. Aktaş, “Bütçenin beni sevindiren tarafı tesisler müdürlüğü ile fen işleri birleşmiş olmasından dolayı değişen bütçesi. 400 milyon bütçe ayrılmış. İyi bir iyileştirme de temizlik işlerinde. Gelen eleştirilere teşekkür ederim” dedi.

CHP’Lİ YORULMAZBAŞ: ALDIĞIMIZ DESTEK KİŞİ BAŞI 1000 BİN TL
CHP Grup Başkanvekili Özkan Yorulmazbaş ise bütçe hakkında, “Dev bir bütçeye sahip olduğumuzu görüyoruz. 200 milyondan buralara geldik. Enflasyon gibi Buca’da büyüdü” dedi. Yorulmazbaş, gelen eleştirilere karşılık olarak, “Fen İşleri ile yoğun çalışmamız gerekiyordu. Yüzde 28 fen işlerine ayrılmış. Bu yüzden tebrik ediyorum. Çalışanlarımız çok evet personel gideri bütçemiz fazla. İktidarda olduğumuz yerlerde yüksek maaş normal, biz gelir adaletsizliğine karşıt bir durumdayız parti olarak. İşçi arkadaşlarımız son sözleşmeden memnunlar. Devletten aldığımız destek var ama Buca’nın devlete desteği nedir? Aldığımız paya bakarsak çok düşük. Kişi başı yılda 1000 TL para veriyor. İnsanın devlete olan yükünü düşününce bu para hiçbir şeydir. Satışla ilgili olarak, yapılan satışımız yok. Bütçeyi hazırlarken belli kalemleri koymak zorundalar. Bunlar olmayabilir. Tahmini bütçe bunlar. Bizim bu bütçe için geçen seni 703’e 395 ek yaptık. Gerçekleşme oranını göreceğiz. Yüzde 65’e hiç düşmedik, yüzde 90’a yaklaştık” cevabını verdi.

AK PARTİLİ GÜNDOĞDU: FEN İŞLERİ İÇİN 400 MİLYON DEDİNİZ AMA ESER YOK
Yorulmazbaş’ın ardından yeniden söz alan AK Partili Gündoğdu, “Fen İşleri için 400 milyon dediniz ama 400 milyonluk yatırım yapmadınız. 2 katlı bina yapamadık. Tahmini bütçe yaz ama önemli olan icraata bakmalıyız. 75’ten beri buradayım, hangi eser yapıldı bilirim. Cemil Başkanla birlikte Buca hizmet gördü. 13 senedir iktidarsanız ama eser yok. 5 milyar da yazarız buraya, eser yok” dedi.

AK PARTİLİ ŞENGÖZ: DEV BİR BÜTÇE DEĞİL
AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Şengöz, belediyenin bütçesinin dev bir bütçe olmadığını söyleyerek, “Geçen yıl bütçenin iki katı. Keşke 5 milyar olsa, neticede tahmini bütçe. Biz dev bütçeye sahip değiliz. Gelirimiz başka bir şey, tahmini bütçe başka. Kurumumuzun daha rahat nefes alabilmesi için yüzde 34 bandında olsa personel gideri kalanlar hizmete dönüşür” yorumunda bulundu.

AK PARTİLİ ŞENGÖZ: BELEDİYEDEN ADIM GELİRSE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYI BİLİYORUZ
AK Parti Meclis Üyesi İsa Şengöz ise belediyenin eksik kaldığı noktalarda olası projelerde bakanlıkların da destek olabileceğini belirterek, “Belediye olarak bize verilenle yapılan ortada. 9 Eylül Üniversite içinde yapılan binalar, hastanelerin yapılması, okulların yapılması, çevre yolunun yapılması, tünelin yapılması, cezaevinin kaldırılmış olması… Biz bile eksik görüyoruz. Belediyeden adım gelirse biz de kendimiz bakanlıklarımıza hizmet için elimizi taşın altına koymayı biliyoruz. Geçen dönem de buradaydınız. Bugüne kadar Buca’ya ait bütçeyle nasıl yönetildiği ortada. Yollardaki çukurların ne kadar eksik olduğu ortada. Hizmet anlatın. Keşke 2023’te bunu yapacağız deseydiniz. Nasıl bir sosyal belediyecilik anlayışı? 22’de anlatamadınız 23’te anlatın” dedi.

Hiçbir şey yapılmadı eleştirileri üzerine Başkan Kılıç, rakamlarla kilit parke taşı, moloz alımı, asfalt yaması, bordur taşı, granüllü parke taşı, otopark alanı, Pırlanta Merkezleri, kreşler, hizmet binası, taziye evleri, kadın sığınma evi, asfalt plent tesisini anlattı.

BAŞKAN KILIÇ: İCRACI BÜTÇE OLARAK GÖRÜYORUM
Yapılan bütçeyi değerlendiren Başkan Kılıç, bütçeyi icracı bütçe olarak gördüğünü söyleyerek, “Bu yılki bütçeyi icracı bütçe olarak görüyorum. Fen işleri 400 milyon olduğunu, bunun içinde sermaye giderleri hakkında. Sermaye gideri yani projelerimiz şunlar; 700 kişilik gösteri sanatları merkezi, kapalı spor salonu ve yüzme havuzu, Ata Evi projesi, tematik park, engelli merkezi, yüzme havuzu, kreş ve ek hizmet binası. 5 yıllık görev içerisinde tamamlayacağız. Kongreler düğün salonunda yapılıyor. Sanat merkezimiz bu konudaki yükünü almış olacak. Gençlerimizin kötü alışkanlardan korunması için en önemli unsurun spor ve kültürel faaliyet olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden spor salonu ve yüzme havuzumuzu açacağız.” dedi.

‘BİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BELEDİYESİ DEĞİL MİYİZ?’
İller Bankası’ndan gelen miktarın düşük olduğunu belirten Başkan Kılıç, “İller Bankası’ndan gelen miktar. Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyesi değil miyiz, elbette alacağız. Oranlama çok düşük. 1990’larda yüzde 9’ları bulurken yüzde 6’lara düştü. 1990’larda hipodromun geliri belediyeye geliyordu bu gelir de elden geldi. Diğer belediyeler gibi çok fazla esnafın olduğu bir kent değil. Vergiyi çok verebilenlerin olduğu bir kent değil” ifadelerini kullandı.

 ‘7 AY SONRA VERDİĞİMİZ MAAŞ NE HALE GELİR BİLMİYORUM’
Bütçeye dair gelen eleştirilere cevap veren Başkan Kılıç, personel giderleriyle ilgili, “Bütçe çalışması gayet güzel bir noktada. Özellikle Fen İşleri ile ilgili muhalefetin en önemli çekinceleri buradaydı. Bu yıl ciddi bir bütçe ayırdık. Sermaye giderleri ile birlikte çok icracı bir bütçe olduğunu göreceksiniz. Arsa satışları rakamını koymamız gerekiyor. Personel giderleriyle ilgili 675 milyon gider tahmini. ÜFE yıllık yüzde 150. Bu durumda ne bütçe kalıyor ne bir şey kalıyor. 6 – 7 ay sonra verdiğimiz maaş ne hale gelecek bilemiyorum” dedi.

‘BELEDİYE ŞİRKETLERİNİN BORCU YOK’
Borç ödemelerine değinen Başkan Kılıç, ülkedeki yüksek faiz oranından dem vurdu. Ayrıca belediye şirketlerinin borcunun olmadığını söyleyen Kılıç, “Geçen sene 93,6 idi bütçenin gerçekleşme oranı. Faiz ödemesi, şu anki faiz oranlarını düşünün. Yüzde 4 oranında faiz oranı var. 100 milyonluk kredi kullansam faizi 50 milyon oldu. Önceki dönem borçlar bitmek üzere. Buca belediyesi olarak sürdürülebilir, mali disiplini sağlamış bir belediye haline geldik. Gelecek yatırımı öne çekmek için borçlanma yapılır. Bunlar hem devlette hem yerelde oluyor. Bazı belediyeler borçlanma oranının yüksek olmasıyla övünüyor. Şirketlerimizin borcu yok. Bucamar’ın bizden 40 milyon alacağı var. Plentle ilgili 2,5 milyon kaldı” diyerek gelen eleştirilere cevap verdi.

‘PERSONEL SAYIMIZ EKSİK’
Belediye personel sayısının nüfusa oranla düşük olduğunu belirten Kılıç, “685 milyon lira personel gideri. Personel sayımız eksik. 1500 kişi çalışanımız var. minimum 2000 olması lazım. Kendi bütçemiz oranında alım yapmaya çalışıyoruz. Gelen paranın çoğunluğu personele gidiyor, gelirin çok az. Çalışmalarımız havadan olmuyor. 1 milyarlık bütçe yapacağımızı aklımın ucundan geçmezdi. 700 milyon çok diyorduk ek bütçe yaptık. Özellikle gelirle ilgili olan kısmı düşünmek gerek” dedi.

Bütçe kararnamesi madde madde meclise okunarak oylandı.  Kararname oy çokluğu ile kabul edildi.

Müdürlüklere verilen ödenekler meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Ödenekler oy çokluğu ile kabul edildi.

2023 yılı Bütçesi gelir kalemleri meclis üyelerine sunuldu. Gelir kalemleri oy çokluğu ile kabul edildi.

2023 yılı Bütçesi ayrıntılı gider kalemleri meclis üyelerine sunuldu. Ayrıntılı gider kalemleri oy çokluğu ile kabul edildi.

2023 yılı finansman programı meclis üyelerine sunuldu. Finansman programı oy çokluğu ile kabul edildi.

2023 yılı ücret tarifeleri meclis üyelerine sunuldu. Ücret tarifleri oy çokluğu ile kabul edildi.

GİDER BÜTÇESİ:
Özel Kalem Müdürlüğü: 25 Milyon 388 bin 410 TL

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü: 15 Milyon 705 bin 400 TL

Bilgi İşlem Müdürlüğü: 34 Milyon 687 bin 500 TL

Yazı İşleri Müdürlüğü: 7 Milyon 176 bin 550 TL

Teftiş Kurulu Müdürlüğü: 2 Milyon 93 bin 50 TL

Hukuk İşleri Müdürlüğü: 11 Milyon 998 bin 550 TL

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü: 23 Milyon 291 bin 950 TL

Fen İşleri Müdürlüğü: 400 Milyon 50 bin 500 TL

Mali Hizmetler Müdürlüğü: 224 Milyon 541 bin 800 TL

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü: 4 Milyon 205 bin 740 TL

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü: 29 Milyon 889 bin 800 TL

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü: 33 Milyon 169 bin 100 TL

Sağlık İşleri Müdürlüğü: 4 Milyon 470 bin TL

Destek Hizmetleri Müdürlüğü: 84 Milyon 415 bin 500 TL

Strateji Geliştirme Müdürlüğü: 4 Milyon 182 bin 300 TL

Temizlik İşleri Müdürlüğü: 153 Milyon 509 bin 750 TL

Zabıta Müdürlüğü: 30 Milyon 618 bin TL

İşletme Müdürlüğü: 8 Milyon 729 bin 500 TL

Park ve Bahçeler Müdürlüğü: 102 Milyon 184 bin 900 TL

Plan ve Proje Müdürlüğü: 11 Milyon 572 bin 500 TL

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü: 38 Milyon 335 bin TL

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü: 68 Milyon 469 bin 900 TL

Yapı Kontrol Müdürlüğü: 21 Milyon 381 bin 450 TL

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü: 20 Milyon 809 bin 200 TL

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü: 4 Milyon 714 bin 200 TL

Veteriner İşleri Müdürlüğü: 15 Milyon 580 bin 100 TL

Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü: 5 Milyon 49 bin 300 TL

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü: 15 Milyon 423 bin 400 TL

Kentsel Tasarım Müdürlüğü: 5 Milyon 686 bin 700 TL

İşletme ve İştirakler Müdürlüğü: 42 Milyon 886 bin 700 TL

Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü: 52 Milyon 130 bin 900 TL

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü: 9 Milyon 115 bin 700 TL

Muhtarlık İşleri Müdürlüğü: 3 Milyon 580 bin 700 TL

Koordinasyon İşleri Müdürlüğü: 20 Milyon 178 bin 900 TL

Arşiv Müdürlüğü: 11 Milyon 273 bin 800 TL

Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü: 3 Milyon 36 bin 100 TL

 GELİR BÜTÇESİ:
Vergi Gelirleri: 319 milyon 725 bin TL

Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri: 72 Milyon 173 bin TL

Diğer Gelirler: 954 Milyon 885 bin TL

Sermaye Gelirleri: 203 Milyon 817 bin TL

Ret ve İadeler: 600 bin TL

AYRINTILI HARCAMA PROGRAMI:
Personel Giderleri: 215 Milyon 408 bin 10 TL

Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi: 33 Milyon 820 bin 500 TL

Mal ve Hizmet Alım Giderleri: 735 Milyon 951 bin 650 TL

Sermaye Giderleri: 344 Milyon 453 bin TL

Sermaye Transferleri: 22 Milyon 53 bin TL

Yedek Ödenek: 117 Milyon 600 bin TL

Meclis üyeleri hatıra olarak bütçe fotoğrafı çektirdi

 
DSÖ duyurdu: Kolera vakaları yükseldi
 
İmar planları değişti... Karabağlar Meclisi onayladı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer: “İzmir, geleceğin aydınlık Türkiyesi’ne umut olacak”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat 2023’te ...
Başkan Soyer duyurdu: Bornova Kültür Adası Projesi başlıyor
Yeşilova Höyüğü, Homeros Vadisi ve Levanten köşklerini kapsayan Bornova ...
AK Parti İzmir’in belediye başkanları projeleri sundu… Ankara’da tarım masası!
AK Partili Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, Bergama Belediye ...
 
Çeşme'de bir ilk... Cumhuriyet Meydanı denizle buluştu!
Yıllardır atıl durumda bulunan Cumhuriyet Meydanı’nını yenileyerek dünya ...
Başkan Tugay Çatı Bostanlı'yı tanıttı
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir'in düşman işgalinden ...
Başkan Soyer, Sürekli ve Hızal'ı hedef aldı... ‘Provokasyon’ dedi... Arbede mahkemelik!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İl Başkanı Kerem ...
 
Kadınlar İzmir'den seslendi: Özgürlüklerimizden vazgeçmiyoruz!
Medeni Kanun’un yürürlüğe girişinin  96. Yılı sebebiyle Konak Belediyesi ...
Başkan Soyer'den İktisat Kongresi değerlendirmesi: İzmir'den bir umut ışığı doğdu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat 2023’te düzenlenecek ...
Başkan Sandal işçilerle buluştu: Birliğimizi kimse bozamaz
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, şantiye tesislerinde görev yapan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva