HABERLER>SPOR
3 Kasım 2016 Perşembe - 10:25

Bornova Stadı'na UEFA vizesi

Bornova’nın yeni stadına Türkiye Futbol Federasyonu’nun ardından UEFA da vize verdi. Ülkemizi gençler kategorisinin şampiyonlar ligi olan UEFA Gençlik Ligi’nde temsil eden Altınordu, 9 Kasım’daki Sparta Prag maçını Yeni Bornova Stadı’nda oynayacak.

Bornova Stadı na UEFA vizesi

İzmir’de spor dünyasına büyük bir heyecan getiren Bornova Stadı’na Türkiye Futbol Federasyonu’nun ardından UEFA da vize verdi. Türkiye’yi UEFA Gençlik Ligi’nde temsil eden Altınordu’nun Bornova Stadı’nda oynama isteği kabul edildi. Türkiye Futbol Federasyonu yetkilleri, Kırmızı-Lacivertli kulübün Bornova’da oynama talebi üzerine, UEFA’nın talimatıyla Stat’ta incelemelerde bulundu. Yapılan incelemede Bornova Stadı’nın UEFA’nın belirlediği 339 kritere sahip olduğu yönünde olumlu rapor hazırlandı. Gönderilen rapor UEFA tarafından onaylandı ve 9 Kasım’daki Altınordu - Sparta Prag UEFA Gençlik Ligi 2. Eleme Turu ilk maçının Bornova Stadı’nda oynanmasına izin verildi. 

UEFA’nın stat listesine girdi
Böylece Türkiye profesyonel ligi maçlarına ev sahipliği yapan Stat, UEFA’ya da akretide oldu. Bu akreditasyon ile Bornova Stadı UEFA’nın stat listesine girdi. Yani Bornova bundan sonra da Avrupa ülkeleri ve bu ülkelerin takımlarının yer aldığı organizasyonlara ve maçlara ev sahipliği yapabilecek. 

İzmir’de TFF 1. Ligi’in adresi
Bornova Stadı’nın resmi açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Eylül Ayı başında yapıldı. Göztepe iki hafta önce Eskişehirspor’u 2-1 yendiği önemli karşılaşmayı Bornova Stadı’nda oynadı. Ligde üçüncü sırada yer alan Sarı-Kırmızılı ekip, bir basamak üzerinde yer alan Boluspor’u da Bornova Stadı’nda ağırlayacak. Göztepe gibi TFF 1. Lig’de mücedele eden Altınordu’da da bundan sonraki maçlarını Bornova’da oynayacak.

Başkan Atila: Gururluyuz
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, profesyonel liglerde mücadele eden İzmir takımlarına ev sahipliği yapmaya başladıkları Bornova Stadı’nın kısa sürede UEFA’nın listesine girmesinin çok önemli olduğunu söyledi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ne kadar doğru bir yatırım yaptıklarının bir kez daha görüldüğünü belirten Başkan Atila, “Anadolu topraklarında futbolun ilk oynandığı kent olan Bornovamızda bir Avrupa Kupası maçına ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Bu önemli karşılamayı stadımızda oynamayı talep eden Altınordu Kulübü’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Altınordu U19 takımı TFF 1. Ligi’ni ilk sırada tamamlamış, Süper Ligi lider bitiren Galatasaray ile oynadığı final maçını kazanarak Türkiye Şampiyonu olmuştu. Kırmızı – Lacivertli gençler ilk eleme turunda Bulgaristan’ın Levski Sofya takımını Atatürk Stadı’nda 5-0 yenmiş, deplasmandaki 1-1’lik maçın ardından turunu geçerek Çek Cumhuriyeti temsilcisi Sparta Prag ile eşleşmişti. Ülkemizi UEFA Gençlik Ligi’nde Altınordu ile birlikte Beşiktaş U19 takımı temsil ediyor.

 
Jandarmada FETÖ depremi: Bin 218 personel...
 
108 yıl sonra şampiyon oldular
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı 4 Kasım 2016 Cuma 11:26

Altın Ordu'nun futbol takımları ile iftahar ediyoruz- Mehmet beyi ve çalışanlarını tebrik ediyoruz- Günlük değil gelecek yıllar için çalışıyorlar.Yakında seyircisi de çoğalacaktır.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Kupası’nda gruplar belli oldu: 2 İzmirli kimleri çekti?
İzmir temsilcileri Göztepe ve Menemen Belediyespor’un grup aşamasındaki rakipleri belli oldu.
İlkay Barcelona'yı devirdi!
UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Manchester City, Türk asıllı Alman futbolcu ...
Beşiktaş Napoli'yi elinden kaçırdı: 1-1
Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. maçında Napoli'yi konuk eden Beşiktaş, sahadan ...
 
Pınar Karşıyaka Avrupa'da tam gaz: 84-75
Basketbolda, FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu üçüncü haftasında Pınar Karşıyaka, ...
Bir efsane daha parkelere veda etti
Son olarak NBA takımlarından Miami Heat'te forma giyen ABD'li oyuncu Ray ...
Altınordu evinde kral!
TFF 1. Lig'de Denizlispor'u 2-1 mağlup eden Altınordu, iç sahada oynadığı ...
 
CHP Karşıyaka’dan ‘Cumhuriyet Turnuvası’
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Haftası ...
Karşıyaka 104 yaşında!
Karşıyaka, 104. yaşını kutluyor.
Göztepe zirve yarışında yara aldı: 1-1
Sarı-kırmızılı takım Karadeniz deplasmanında Giresunspor’la yenişemedi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva