HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2022 Salı - 20:54

Bornova Meclisi'nde atışma, tartışma, söz düellosu... 'Yazıklar olsun'

Bornova Meclisi’nde bütçe planlaması sert tartışmalara neden oldu. AK Partili meclis üyesi Tatlı’nın bütçeye getirdiği eleştiriler sonrasında Başkan İduğ sinirlenerek “Yapılanları görmüyorsunuz, kör olmanız lazım. Nasıl görmüyorsunuz? Yazıklar olsun" dedi.

Bornova Meclisi nde atışma, tartışma, söz düellosu...  Yazıklar olsun

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi Kasım Ayı olağan meclis toplantısı Bornova Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclisi Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yönetti.

Meclis toplantısı başlamadan önce meclis üyelerine belediyenin ekim ayında yaptığı faaliyetlere dair sinevizyon gösterimi yapıldı.

Mecliste başkanlıktan gelen önergelerin komisyonlara havale edilmesi meclis tarafından oylandı. Başkanlık tarafından gelen ek ödenek konusu mecliste oy birliği ile geçerek plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

KADIN CİNAYETLERİ SİYASET ÜSTÜDÜR
Meclisin dilek ve temenniler konusunda söz alan CHP Meclis Üyesi Bahar Gürsul, son zamanlarda gündem olan kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi üzerine, “Hülya Şelvacıoğlu olayında faillerin hapisle cezalandırılması istenirken mahkeme geç karar veriyor Şelvacıoğlu hayatını kaybediyor. Kadına karşı şiddet siyaset üstü bir konudur” dedi.

İDUĞ: ELİMDE OLSA EN AĞIR CEZAYI VERİRİM
Kadına karşı şiddete dair öfkesini dile getiren Başkan İduğ, “Benim elimde olsa en ağır ceza değil gerekenin yapılması gerekir” ifadelerini kullandı.

KADINLARIMIZLA İLGİLİ OLARAK YAPILAN SORUNLU İDARİ İŞLER OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Gürsul’un ardından söz alan AK Parti Grup Başkanı Fatih Taştan güncel siyasetin meclise taşınmaması gerektiğini belirterek “Son zamanlarda belediye meclisini ilgilendirmeyen konular meclise gelmiyor. Bir yıl kadar önce meclis gündemlerinin yetersiz olduğunu ve buna dair çağrı yaptığınızı hatırlıyorum. Ülke siyasetinden başka bir çözüm bulunamıyor. Kadın üzerinden siyaset yapmayalım diyerek 15 dakika siyaset yaptı kendisi. Bornova Belediyesi’nde kadınlarımızla ilgili olarak yapılan sorunlu idari işler olduğunu biliyoruz. Bahar Hanım hiçbirinin içinde olduğunu görmedim. Sürekli olarak iktidar şunu yapsın diyor. Sadece kadının beyanı ile eşin evden uzaklaştırılması bir tek bizim ülkemizde var. Bunlar böyle gelmeye devam ederse AK Parti Grubu olarak cevap vereceğiz” dedi. Taştan ayrıca belediyenin projeleri bitiremediği yönünde eleştiri yaptı.

İDUĞ İLE TAŞTAN ARASINDA SÖZ DÜELLOSU!
Taştan’ın açıklamalarının ardından mecliste tansiyon yükseldi. Başkan İduğ ile Taştan arasında ikili tartışma başladı. Başkan İduğ, Taştan’a dönerek “Okuduğunuz her şeye inanmayın. Doğrusunu benden dinleyin. Yapılan çalışmaları izlediniz. Bu meclisin aldığı kararları uyguluyoruz. Hangi proje kaldı? Yaptığımız yatırımları sayın” deyince Taştan söz alarak “İki yakayı birleştireceğiz dediniz. Köprü yapacağız dediniz. Forum Bornova’nın karşısındaki yere dair söz verdiniz. Karşıyaka’da ekonomik kriz yok mu? İstenince oluyor. Sendika geldi açıklama yaptı bu kadın durumuna dair. İdari olarak karar aldınız biz nasıl inanmayacağız” diyerek yanıt verdi.

İduğ, Taştan’a yanıt vererek “Dediklerinize inanamıyorum. Ekonomiyi İduğ’u mu aşağı çekti? Görev değişikliği yapabilirim ne var bunda? Denk gelmiş olabilir” deyince Taştan “Görev değişikliği denk geldi yani? Olaylarla bir alakası yok?” dedi. İduğ bu kez “Sizi testedeceğim. Söyledikleriniz ile yaptıklarınız uyuşmuyor” deyince Taştan “Neyimi test edeceksiniz? Hoca mısınız siz?” dedi.

Başkan İduğ ise “Siz gerçekleri saptırıyorsunuz. Asfalt üretim tesisi yapacağım dedim yaptım, yurt yapacağım dedim yaptım” dedi. Taştan yine söz alarak “İyi olan her şeyin arkasındayız dedim zaten. Konuşmadığımız şeyler değil. Bir yıl önce ifade ettiğiniz bir konu var. Bu gündem meclise yakışmıyor dediniz. Biz zaten neden yapıyorsunuz demiyoruz. Bu dönem bittiği zaman meclis üyeleri olarak şunu yaptım dediği bir şey yok. Meclisin kendi getirdiği ne sayabilirsiniz?” deyince İduğ  “55 tane sayarım” dedi. Taştan ise “Başkanlıktan gelen olanları söylemiyorum” deyince İduğ,  “55 tanesini meclis üyeleri getirdi” dedi.  Taştan ise “olurlarıyla geldi sayın başkan. Asfalt sorunu var dediniz. Plent istasyonunu meclis üyeleri açmadı meclise. Siz getirdiniz bunu” dedi.

 ‘TEMEL ATTIĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YARIM KALMAZ’
Tansiyonun düşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan İduğ, “Kongre merkezine açıklık getireyim. Biz bu projeyi değiştirdik. 2021 Kasım’dan beri enflasyon oldu. Yüzde 70’i büyükşehirden almak için onayladılar. Yapılıp yapılmayacağı konusunda karar veremiyorum. 40 milyon, 140 milyon oldu. Bizim temel attığımız hiçbir şey yarım kalmaz. Yılın son aylarında gündemde 6-7 madde olabilir. Arkadaşlarımız çalışıyor” dedi.

POLAT: BAHAR HANIMIN SÖYLEDİKLERİNDEN SİYASET ÇIKMAZ
CHP’li meclis üyesi Ulaş Polat söz alarak “Meclise haksızlık edildiğini düşünüyorum. Gündemi eksik bulabilirsiniz ama sayı üzerinden değil somut üzerinden konuşmak gerekir. Biz bunları elbette kendi toplantımızda konuşuyoruz. Meclise haksızlık ediliyor. Bazen AK Parti Grubu’ndan bize gelen öneriler oluyor. Usülde veya gündemde eksik görüyorsa bunu başka bir türlü tartışabiliriz. Biz ortak değerleri ve gündemi zaten burada konuşuyoruz. Bahar Hanım’ın söylediklerinden siyaset çıkmaz. Kadın cinayeti hepimizin sorunu” dedi.

AK PARTİLİ TATLI’NIN SÖZLERİ SONRASI TARTIŞMA YENİDEN ALEVLENDİ
Polat’ın ifadelerinin ardından söz alan AK Parti Sait Tatlı’nın sözleri yeniden tartışmayı alevlendirdi. Yatırım bütçesi üzerine eleştiriler getiren Tatlı, “Kadına şiddete biz de karşısındayız. Söylememiz herhangi bir yasal statü oluşturmuyor. Herhangi bir yasal çalışması varsa TBMM’ye katkı koysun. Yatırım konusunda 2023 bütçesi tartışıldı. Belirlenen bu bütçeyle ne yapılabilir? Kaynakların kullanılmasında da sıkıntı var. Biz söylediğimiz yapıyoruz diyorsunuz ama… Bu sene Çambidi Havuzu tam oldu. Yıllardır bu bütçede var. Kongre Merkezi her sene bütçede var. Yatırımla ilgili bir şey yok” ifadelerini kullandı.

İDUĞ: ASLA KABUL ETMİYORUM, HAK ETMİYORUZ. BÜTÇE YÖNETİMİNİ GELİN ANLATAYIM!
Tatlı’nın sözlerinin ardından öfkelenen Başkan İduğ, “Para uzaya mı gitti? Siz gelin ben size anlatayım. Böyle konuşamazsınız, size müsaade etmem. Asla kabul etmiyorum. Bütçe yönetimini gelin anlatayım size. Kaynak yönetimi konusunda hiçbir şey söylemezsiniz. Her şey ortada. Hak etmiyoruz. Gerçekleri söylemiyorsunuz” diyerek sitem etti.

TATLI: YAPMAYACAK NEDEN YAZIYORSUNUZ?
Tatlı, Başkan İduğ’un sözlerinin arasına girerek, “Her sene aynı şeylerden bahsediyorsunuz. Her sene bütçemizde aynı projeler var. Yapmayacaksanız neden yazıyorsunuz?” dedi.

İDUĞ: YAPILANLARI GÖRMEMEK İÇİN KÖR OLMAK LAZIM
Tatlı’nın sözlerinin ardından sinirlenen İduğ, “Siz ya görmüyorsunuz ya da göstermek lazım size. Yapılanları görmüyorsunuz, kör olmanız lazım. Nasıl görmüyorsunuz? Yazıklar olsun, görmüyorsunuz. Biraz önce cevap verdim. Yapılan yolları söyleyin. Yaptıklarımızı söyleyin. Hiçbirini inkar edemezseniz. Gerçeklerle konuşun” diyerek yükseldi.

İYİ PARTİLİ SEVİNÇ TANSİYONU DÜŞÜRDÜ
Yükseleni tansiyonu düşürmek için söz alan İYİ Parti Grup Başkanı Kemal Sevinç “Yatırım tartışması hakkında başkan yapılanları yapmanın heyecanı içerisinde. Muhalefet de biraz yapıcı olsa sertleşme olmayacak. Ülkemizde salgın yaşandı, deprem yaşandı. Mücbir sebepler olduğu an her türlü çalışma bir nebze bir tarafa bırakılır. İki yıl boyunca çok büyük hizmetler ürettik. Depremde her türlü fedakarlık ile çalışmalar yaptık. Önemli olan dönem sonunda vaatler yerine getiriyor mu? Bölgenizde olması gereken şeyleri iletin, onlar olmuyorsa onları dile getirin. Yapıcı eleştiriler getirin. Kültür merkezi, Pazar yerleri programı aksasa da bitecek. Sizden dileğim birbirinizi üzecek konular dile getirmeyin” ortalığı sakinleştirdi.

TAŞTAN: KADIN SIĞINMA EVİ YAPALIM DESENİZ EN BÜYÜK DESTEĞİ BEN VERİRİM
AK Parti adına son olarak söz alan Taştan, “Ulaş Bey iki dönemde ilk defa bu kadar bağıran başkan görmüştür. Burada söylediğimiz şey, merkezi hükümet üzerinden bir siyasi kontra verilmesi. Denilseydi ki; kentimizde kadın cinayetleri var ama burada merkezi idareye kontra yaparak konuşmak yerine bu şekilde olsaydı biz de karşı çıkmazdık. Evet kadın cinayetleri var ama Bahar Hanım kadın sığınma evleri yapalım deseydi belediye olarak en büyük desteği ben verirdim. Saydığınız yatırım ve projelerin hangisi oy çokluğu ile geçti? Zaten oy birliği ile geçti. Hepimizin ortak bir sorunu var, konuşulanları anlamıyoruz. Benim söylediklerim zaten hukuken geçiyor. Aynı cümleleri bana söylüyorsunuz. Meclis daha güçlü olsun, siz de daha güçlü olun. Kemal Ağabey’in söylediği gibi yapıcı olmalıyız. Kırmadan dökmeden gelen bir meclisteyiz. En yapıcı muhalefet bana göre en düzgün geçtiği meclis Bornova Meclisi’dir. Yaptıklarınıza daha bir ay önce teşekkür ettim. Bahsettiğiniz konuları oy birliği ile geçirdik. En nihayetinde seçmen bize bu görevi verdi. Tabiki eksiklikleri gündeme getireceğiz. Her şey dörtlük dörtlük mü sizce, hepimiz beşeriz, şaşarız. Birilerinin hatırlatması lazım. Hatırlattığımız için bize kızmayın. Büyükşehir meclis üyelerimizin bir tanesi ilçemiz için bir şey istemiyor. Bayraklı, Karşıyaka oturmuyor. Eksikliklerim varsa hatırlatın lütfen” diyerek sözlerini sonlandırdı.

BAŞKAN İDUĞ: 31 MART 2023 TARİHİNE KADAR SÖZ VERİYORUM
Son olarak meclisi sonlandıran Başkan İduğ, “Biz yatırım ve rakamlara hakimiz. Yatırım miktarı konusunda en yüksek yüzdeyi hedefleyen benim. Bizim denk bütçede borçlanma koyarız ama hiç borçlanma olmadı. Bilin ki bütçemizin yüzde 65’i personel bütçesi. Türkiye’de tek borçsuz belediye olacağız. Siz bütçelerin farkında değilsiniz. Geçen senden para devredip geçeceğiz. Yüce Meclis’in verdiği bütün kararları yerine getirmek için 31 Mart 2023 tarihine kadar söze vereceğim” diyerek Kasım ayı olağan meclisini sonlandırdı.

 
Şüpheli ölüm: Sulama havuzunda kadın cesedi bulundu
 
Uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da 'borç karşılığı devir' tartışması... Başkan Tugay-AK Parti karşı karşıya!
Karşıyaka Belediye Meclisi’nde Zübeyde Hanım Huzurevi binasının Karşıyaka ...
Meclis'te kabul edildi... Karabağlar'dan kardeş şehre destek!
Karabağlar Belediyesi'nin kardeş şehri olan Tokat'ın Almus ilçesine bağlı ...
Çiğli'de vurguna AK Parti-CHP seti... Gümrükçü'den net mesaj: Rant çetesi önümüzde duramaz!
Çiğli Belediye Başkanlığı’nın 35 milyonluk ek bütçesi ile ilgili talebi ...
 
Karşıyaka Spor Kulübü 110 yaşında!
İzmir’in ilk Türk spor kulübü olarak 1 Kasım 1912 tarihinde kurulan Karşıyaka ...
Tartışmalara neden olmuştu… Yetki devri komisyonlarda!
Konak Belediyesi Kasım Ayı ilk Olağan Meclis Toplantısında tarihi Çakaloğlu ...
Gençler için iş birliği... Narlıdere ve Altınordu güçlerini birleştirecek!
 Narlıdere Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Türkiye’nin ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden vatandaşlara sıcak çorba
Aydın Büyükşehir Belediyesi, havaların serinlemesiyle birlikte geçen yıllarda ...
Ödemiş Belediyespor voleybol ve basketbolda altyapı liglerine katılıyor
Ödemiş Belediyespor voleybolda ve basketbolda altyapı düzeyinde İzmir’de ...
Okul Günlükleri Selçuk'ta sahnelendi
Efes Selçuk Belediyesi Çocuk Tiyatro Grubu tarafından “Okul Günlükleri” ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva