HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Kasım 2022 Salı - 20:31

Karşıyaka'da 'borç karşılığı devir' tartışması... Başkan Tugay-AK Parti karşı karşıya!

Karşıyaka Belediye Meclisi’nde Zübeyde Hanım Huzurevi binasının Karşıyaka Belediyesi’nin SGK vergi ve prim borcu karşılığında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na tamamen devredilmesi tartışmalara neden oldu. Başkan Tugay tesisle ilgili eleştirilerde bulunan AK Parti Grubu’na cevap vererek, “Kuru kuru eleştiri yapıyorsunuz, insanların kafasını karıştırıyorsunuz. Sizleri Karşıyaka’ya hizmet eden meclis üyeleri olmaya davet ediyorum” dedi.

Karşıyaka da  borç karşılığı devir  tartışması... Başkan Tugay-AK Parti karşı karşıya!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Meclis Kasım ayı oturumu birinci birleşimi, belediye meclis salonunda Başkan Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi.

AK PARTİLİ BARAN: ÜÇÜNCÜ BİR ŞAHSA MI SATMAK İSTİYORSUNUZ?
Gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edilirken eski huzur evi binasının bakanlığa SGK vergi ve prim borcu karşılığında tahsis edilmesi maddesi tartışma yarattı. Oylama sırasında söz alan tesise haciz konulduğu ifade eden AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, “Bu binanın üzerinde haciz var. Verginizi ödemezseniz haciz konulur. Bu maddeyi farklı bir şekilde meclisten geçirmeyi düşünüyorsunuz. Daha önce güvenimizi sarsan şeyler oldu. Ağzınızdan duymak istiyoruz; Üçüncü bir şahısa mı satmak istiyorsunuz?” diye sordu.

TUGAY’DAN YANIT: BAKANLIĞA GÜVENMİYORSUNUZ
Baran’a yanıt veren Başkan Tugay, “Burasının belediyeye ait bir mülk olduğu konusunda herhangi bir itirazınız var mı acaba? Belediyeye ait bir mülk değil mi burası şu anda? Tapusu belediyeye ait olan bir mülk istediğimi yaparım diyorsunuz. Ben size bir soru soruyorum. Diyorum ki, şu anda burası belediyeye ait bir mülk mü, değil mi? Evet. Peki bu belediyeye ait mülkü kim almak istiyor? Bakanlık. Biz almasın diyor muyuz? Tabii ki bakanlığa vereceğiz. Peki bunu yapabilmemiz için ne yapmamız gerekiyor? Bir satış kararı almamız gerekmiyor mu? Bu meclisin bu yetkiyi vermesi lazım yani. Nedir bu tuhaf tepki anlayamadım. Siz başka birine satacağımızdan korkuyorsunuz ama bence hükümetin burada başka türlü davranmasından korkuyorsunuz diye düşünüyorum. Çünkü biz vermek istiyoruz.  Siz Bakanlığa güvenmiyorsunuz. “ dedi.

“BUNU YAPMAYANLAR SUÇ İŞLİYOR”
Konunun çarpıtılmak istendiğini kaydeden Başkan Tugay, “arsa belediyenin, huzurevi binasını yapan belediye, içine mobilyalarını koyan, tefrişatını yapan belediye… Geçmiş dönemde biz işletmiyoruz, işletme hakkını Bakanlar devrediyoruz diye verilmiş. Bunlarda hiçbir yanlış yok. Şimdi orası boşaltıldı mı? Boşaltıldı. Orada belediyenin demirbaşına kayıtlı eşyalar var mı? Var. Yasal olarak biz bunlardan sorumlu muyuz? Sorumluyuz. Oradaki eşyaları teslim almak zorundayız. Teslim alabilmemiz için o binanın bize teslim edilmesi lazım. Bunu yapmayanlar da suç işliyorlar. Bununla ilgili de hukuki işlemi yapacağız. Bunun gerçekten hukuki bir karşılığı olur. Lütfen müsaade etsinler. Orada belediyenin demirbaşına kayıtlı olan eşyaları sayarak, tek tek bularak, teslim olarak alalım. Kendi envanter kaydımızı düzeltelim. Bunun için isteniyor. Biz oraya gidip bir şey mi yapıyoruz? Anlamadım. Biz sözümüzün arkasındayız. Sözünün arkasında olmayanları siz söyleyin. Çarpıtan sizsiniz. Biz orayı geri istiyoruz dedik. Bunu daha önce dedik. Şu anda olayı başka türlü ifade etmenizin ne anlamı var? Daha önce gayet net cevap vermiştim. Aynı şeyleri tekrar tekrar burada konuşarak kamuoyunda değişik bir algı yaratmaya çalışmayın. Öyle bir şey yok. Lütfen herkes üzerine düşeni yapsın. Konuşup gidiyorsunuz. Sadece insanların kafasını karıştırmaya çalışıyorsunuz. Çözüme katkınız yok. Siz engel olmak dışında hiçbir şey yapmadınız “ ifadelerini kullandı

BAKANLIK SAMİMİYSE DEVRETMEYE HAZIRIZ
Tugay son olarak, “Görüşmelerimizi yapıyoruz. Bakanlık burayı huzurevi olarak tekrar değerlendirmek istiyorsa, bu konuda samimiyse biz devretmeye hazırız. Bununla ilgili değer tespitini yaptırıyor arkadaşlarımız. Bu şekilde devir alabilirler. Ama eğer orayla ilgili bir tasarruf değişikliği fikirleri varsa onu izah etmek durumundalar. Ayrıca aynı bölgede bir başka huzurevi alanını niye sattıklarını da izah etmek durumundalar. Karşıyaka'ya bu dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin hiçbir yatırım yapmadığını tekrar iddia ediyorum. Yaptıysa buyursun, söylesin biz de duyalım. Yani bir basit istasyon binasını bile bir kültür tesisi olarak kullanmamıza izin vermediler. Tapu dairesi yok, hastane yok, adliye taşınıyor. Doğru düzgün hiçbir şey yapılmadı. Doğru düzgün derken hiçbir spor tesisi yok, bir şey yok. Var mı bir yatırım planı? Yok. Burada sadece bizim yapmak istediklerimize engel olmak ve kuru kuru anlamsızca eleştirmek dışında hiçbir şey görmedik. Bundan dolayı çok üzüntülüyüz. Sizleri Karşıyaka'ya hizmet eden Meclis üyeleri olmaya davet ediyorum” dedi.

KAFAMIZDA SORU İŞARETİ OLUŞTU
Daha sonra söz alan AK Parti Meclis üyesi Adem Öztürk,” Başkanım, insanların algısını çarpıtıyorsunuz, başka bir şey yapmıyorsunuz demek gerçekten haksızlık. Şahsımın bu konuda yaptıklarımızı biliyorsunuz. Bu sıralarda iyi niyetle bulunuyor ve koşturuyoruz. Bunu siz görmeseniz de görenler görüyor. Bu önergenin ek gündemin ek gündemi olarak gelmesi kafamızda soru işareti oluşturdu. Size soru sorarak arkadaşımız fırsat imkanı doğurdu. Siz konuyu başka yerlere getirdiniz yazık oldu. Siz yine bildiğinizi yapın” dedi.

Yaşanan tartışmaların ardından devir kararı oy çokluğu ile kabul edildi.

 
Enselerinden vurulmuşlardı... İki kardeş akraba kurbanı!
 
Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere’ye gitti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis'te kabul edildi... Karabağlar'dan kardeş şehre destek!
Karabağlar Belediyesi'nin kardeş şehri olan Tokat'ın Almus ilçesine bağlı ...
Çiğli'de vurguna AK Parti-CHP seti... Gümrükçü'den net mesaj: Rant çetesi önümüzde duramaz!
Çiğli Belediye Başkanlığı’nın 35 milyonluk ek bütçesi ile ilgili talebi ...
Karşıyaka Spor Kulübü 110 yaşında!
İzmir’in ilk Türk spor kulübü olarak 1 Kasım 1912 tarihinde kurulan Karşıyaka ...
 
Tartışmalara neden olmuştu… Yetki devri komisyonlarda!
Konak Belediyesi Kasım Ayı ilk Olağan Meclis Toplantısında tarihi Çakaloğlu ...
Gençler için iş birliği... Narlıdere ve Altınordu güçlerini birleştirecek!
 Narlıdere Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Türkiye’nin ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden vatandaşlara sıcak çorba
Aydın Büyükşehir Belediyesi, havaların serinlemesiyle birlikte geçen yıllarda ...
 
Ödemiş Belediyespor voleybol ve basketbolda altyapı liglerine katılıyor
Ödemiş Belediyespor voleybolda ve basketbolda altyapı düzeyinde İzmir’de ...
Okul Günlükleri Selçuk'ta sahnelendi
Efes Selçuk Belediyesi Çocuk Tiyatro Grubu tarafından “Okul Günlükleri” ...
Başkan Engin muhtarlarla buluştu
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ilçedeki 11 mahalle muhtarıyla istişare ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva