HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2022 Cumartesi - 09:42

Bornova Kitap Günleri kapılarını açtı!

Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen ve alanında Türkiye’nin en uzun süreli ve en geniş katılımlı etkinliklerinden olan Bornova Kitap Günleri, Büyükpark’ta 3. kez kapılarını açtı

Bornova Kitap Günleri kapılarını açtı!

 Beşli Çete kitabının yazarı CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır büyük ses getiren “Beşli Çete” kitabının imza gününde İzmirliler ile buluştu. İlk kitabını Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ için imzaladı. Kendisinin bir yazar olmadığı vurgulayan Başarır, “Beşli Çete” kitabının bir iddianame niteliğinde olduğu söyledi. CHP Mersin Milletvekili Başarır, övgüyle söz ettiği Başkan İduğ’un İzmir için bir şans olduğunu söyledi. Kitap Günleri kapsamında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın desteğiyle kurulan Süleyman Seba Cumhuriyet Kitaplığı’nın açılışı da yapıldı. 

50 yayınevi ve 250 yazarı kitapseverlerle buluşturacak 3. Bornova Kitap Günleri Büyükpark’ta başladı. İmza günleri, söyleşiler, paneller, atölyeler ve birbirinden renkli sahne performanslar ile 9 Ekim’e kadar devam edecek Kitap Günleri’nin açılışı, CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır’ın katılımıyla gerçekleşti. Başarır, okurları için Beşli Çete isimli kitabını imzaladı ve organizasyonun ilk söyleşisini gerçekleştirdi. Başarır, ilk kitabını Başkan Mustafa İduğ için imzaladı.

Herkes yazar olamaz
Kendisinin bir yazar olmadığı, iddianame olarak nitelendirdiği kitabını yazmayı bir görev bildiğini ifade eden Ali Mahir Başarır, “Bu ülkede milletvekili, bakan hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz ancak herkes bir sanatçı, bir yazar olamaz. Ben bu kitabı ülkeme ve halkımıza duyduğum sorumlulukla yazdım. O yüzden sanata ve sanatçıya saygı duyup, sahip çıkacağız, tüm yazarlara inat destek olacağız.” diye konuştu. 

Başkan İduğ ‘a övgü
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’dan övgüyle söz eden Ali Mahir Başarır, “Bornovalılar çok şanslı. Bugün en son 3.5 yıl önce geldiğim Bornova gezme şansım oldu. Çok şeyin değiştiğini, geliştiğini yani bambaşka bir Bornova gördüm. Sayın Başkana yaptığı tüm çalışmalar için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kitap okuma alışkanlığı kazandırıyoruz
Pandemiye rağmen kitap günlerini her yıl gerçekleştirdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Amacımız daha fazla insanı kitap okumaya teşvik etmekti. Cumhuriyet kurulduğunda Türkiye’de okuma yazma oranı erkeklerde yüzde 7, kadınlarda ise binde 7’iydi. Bu rakam Atatürk devrimleri ile çok yüksek oranlara ulaşsa da Türkiye’de düzenli olarak kitap oranı ne yazık ki yüzde birin altında. Böylesi etkinliklerle insanlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Tüm İzmirlileri Bornova’ya davet ediyoruz” diye konuştu. Başkan İduğ, açılışın ardından tüm stantları gezerek katılımcılarla ve vatandaşlarla sohbet etti.

Cumhuriyet Kitaplığı
3. Bornova Kitap Günleri kapsamında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın öncülüğünde faaliyetlerini sürdüren Saha Grubu ve Ege Beşiktaşlı İş İnsanları Derneği’nin katkıları ile Bornova Belediyesi Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nde kurulan Süleyman Seba Cumhuriyet Kitaplığı’nın açılışı da yapıldı. Açılış kurdelesini CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Mersin Milletvekili Ali Başarır, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Beşiktaş Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bayrak, Ege Beşiktaşlı İş İnsanları Derneği yöneticileri ve Saha Grubu üyeleri birlikte kesti.

 

Kitap okuyarak dünyayı gezebilirsiniz
Bornova’da 5. Cumhuriyet Kitaplığı’nı açtıklarını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, açılışa katılan çocuklara seslenerek; “Kitap okuyarak dünyayı gezebilir, farklı yüzyıllara tanıklık edebilirsiniz. Kitap okursanız, kendini geliştirir, kötü alışkanlıklardan uzak durursunuz. O yüzden mutlaka okuyun. Bizim amacımız bunu sağlamak. Bu yolda her zaman bize destek olan Bornova Belediyesi’ne Başkan İduğ’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

 
Başkan, korsan servislere dikkat çekti: İntiharla eşdeğer!
 
Başkan Sürekli'den 'Harmandalı' çıkışı: Büyükşehir kayıtsız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den 'UNESCO' müjdesi: Edebiyat Şehri için adayız!
Bu yıl altıncısı “Edebiyat Sakindir” temasıyla düzenlenen İzmir Uluslararası ...
Karabağlar'ın dijital atağı hız kesmiyor!
Karabağlar Belediyesi'nin e-dönüşüm süreci kapsamında dijitalleştirme ...
Başkan Soyer’den müftülüğe hayırlı olsun ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Müftüsü Salih Sezik’e ...
 
ASKİ'den arızaya anında müdahale
Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri Gölhisar Mahallesi'nde ...
Buca’da 'iyilik' zamanı... Dar gelirlinin yüzünü güldürecek
Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini veren Buca Belediyesi, sosyal ...
Patilerin Festivali Konak'ta başlıyor
Konak Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Patilerin Festivali, ...
 
Planlar meclise geldi… Beştepeler’de revizyon!
Konak Belediyesi, Beştepeler Planları’nda 3 noktada yaptığı revizyonu meclis gündemine getirdi.
100’üncü yıla adım adım… İktisat Kongresi planları meclis gündeminde!
İzmir İktisat Kongresi’ni 100'üncü yılında düzenlemek için düğmeye basan ...
Hülya can vermişti… Büyükşehir’den ‘WC’ kararı!
Konak Tramvayı’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Hülya Onaylı’nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva