HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Temmuz 2016 Perşembe - 08:09

Bornova 'İlacınla dünyayı hasta etme' dedi!

Bornova Belediyesi, İzmir 3. Bölge Eczacılar Odası, Çevreci Eczacılar Kooperatifi (Çekoop) ve Bahçeşehir Koleji işbirliğinde düzenlenen atık ilaç toplama yarışması sonuçlandı.

Bornova  İlacınla dünyayı hasta etme  dedi!

"İlacınla dünyayı hasta etme" sloganıyla Bornova sınırları içinde bulunan ortaokullar arasında düzenlenen yarışmada dereceye girenler ödüllerini Bahçeşehir Koleji Konferans Salonunda düzenlenen törenle aldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katıldığı ödül töreninde birinci Yavuz Selim Ortaokulu olurken, ikinci Dr. Cavit Özyeğin Ortaokulu, üçüncü ise Bahçeşehir Koleji oldu.

"İlacınla dünyayı hasta etme" sloganıyla düzenlenen "Atık İlaç Toplama Yarışması" sonuçlandı. Bornova Belediyesi, İzmir 3. Bölge Eczacılar Odası, Çevreci Eczacılar Kooperatifi (Çekoop) ve Bahçeşehir Koleji işbirliğinde gerçekleşen yarışmanın ödül töreni Bahçeşehir Koleji Konferans Salonu’nda yapıldı. Proje kapsamında Bornova'da okuyan öğrenciler, çevrelerinden topladıkları atık ilaçları, Çekoop üyesi eczanelere götürdü. Eczacılardan alınan imzalı tutanaklarla en çok atık ilaç toplayan öğrenci ve okul belirlendi. Yarışma kapsamında 150 kilo atık ilaç toplandı.

Bornova sınırları içinde bulunan ortaokullar arasında gerçekleşen yarışmada okul bazında birinci olan ve 541 kutu ilaç toplayan Yavuz Selim Ortaokulu’na Bornova gezisi, 488 kutu ilaç toplayarak ikinci olan Dr. Cavit Özyeğin Ortaokulu’na tiyatro bileti ve 452 kutu ilaçla üçüncü olan Bahçeşehir Koleji’ne yazıcı hediye edildi. Yarışmada öğrenci bazında ise; 350 kutu ilaç toplayan Simge Demir birinci olarak tablet kazandı. 300 kutu ilaçla Sema Aslan ikinci olarak fotoğraf makinası alırken, yarışmanın üçüncüsü 126 kutu ilaç toplayan Fatmanur Kara’ya da  müzik çalar hediye edildi.

Ortak akıl projesi

Düzenlenen törene katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çevreye duyarlı bir toplum olabilmek için farkındalık yaratmak gerektiğini belirterek, projeye destek verenlere teşekkür etti. Başkan Atila,  " Bu proje ortak akıl ile hareket ettiğimizin bir göstergesi. Çünkü bu proje Bahçeşehir Koleji’nde okuyan gençlerimizden bize geldi. Onları burada tebrik etmek istiyorum” dedi. Bornova Belediyesi’nin çevre duyarlılığına önem verdiğini hatırlatan Başkan Olgun Atila, “Bornova Belediyesi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği atık pil toplama yarışmasında birinci olduk. Geçtiğimiz yıl ikinci olduğumuzda 2016 yılında birinci olmayı hedeflemiştik. Bunu da başardık. Belediye olarak, çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmek istiyoruz” dedi.  Bu tarz projelerin sürdürülebilir olduğuna da vurgu yapan Başkan Atila, önümüzdeki yıl daha fazla çocuğun katılımıyla yarışmayı düzenlemek istediklerini belirtti.

Düzenlenen ödül törenine dereceye giren okulların yetkilileri ile birlikte , Çekoop Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Demet Toker, İzmir Bahçeşehir Koleji Müdürü Zeynep Hülagü, İzmir 3.Bölge Eczacılar Odası Genel Sekreteri Tamer Yeşildere ve Bornova Belediye Başkan Yardımcıları Bergüzar Başer Köpüklü ile Fatih Zor’da katıldı. 

 
Konak'tan 'yeşil' atak!
 
İzmir'in turizm cennetine tatilci akını!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'tan 'yeşil' atak!
Konak Belediyesi, bozulan doğanın dengesini korumak için kent içinde azalan ...
Foça'dan sonra Mordoğan'a da seferler başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mordoğanlılara çifte bayram sevinci yaşattı. ...
Büyükşehir 40 bin aileye erzak yardımı yapacak
2013’ten bu yana destek verdiği aile sayısını her yıl 5 bin daha artıran ...
 
Yer süpürürken cüzdan buldu, sahibine götürdü!
Karşıyaka Belediyesi işçisi Arap Ali Şimşek, yerleri süpürürken bulduğu ...
Kocaoğlu açıkladı: Türkiye'nin ilk opera binası yola çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Karşıyaka’da yapılacak ...
Başkan Dalgıç'tan 'su kesintisi' için sağduyu çağrısı
İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde bayram tatili nedeniyle aşırı yoğunluk yaşandığını ...
 
Başkan yeni tanıtım vizyonunu açıkladı: İzmir'e doyamazsınız!
Başkan Aziz Kocaoğlu kentin tanıtımı ve yeni reklam kampanyası ile ilgili ...
Bornova'da çiftçilere 'kooperatifçilik' paneli
Bornova Belediye tarafından düzenlenen “Yerel Kalkınma ve Tarımsal Kooperatifçilik” ...
Karabağlarlı öğrencilerden resim sergisi
Çocukların sanatsal proje çalışmalarını öğretim sezonu boyunca sergileyerek ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva