HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2023 Çarşamba - 19:21

Bornova’da taşınmazların alımına onay!

Bornova Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunu Bornova Belediye Meclis Birinci Başkan Vekili Hüseyin Ünal yönetti. Mecliste Yakaköy tüzel kişiliğinin hak sahibi olduğu taşınmazların satın alma hak sahipliği Bornova Belediyesi’ne devredildi.

Bornova’da taşınmazların alımına onay!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu yapıldı. Meclis toplantısını Bornova Belediye Meclis Birinci Başkan Vekili Hüseyin Ünal yönetti.

Meclis toplantısı başlamadan önce, meclis üyelerine belediyenin Ocak ayı faaliyetlerine ilişkin sinevizyon gösterisi izletildi.

Başkanlıktan gelen önerge olan Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak Zabıta memur personeline ödenecek mesai miktarının belirlenmesi görüşüldü. Önerge, maktu ücret olarak bin 760 TL üzerinden onaylandı. Önerge oy birliği ile kabul edildi.

6831 sayılı Orman Kanunu’nun 2/B maddesi gereğince, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi amacıyla alma hak sahipliği "Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu"nun 29 Kasım 2017 tarih 08/1 sayılı komisyon kararına göre Yakaköy tüzel kişiliğinin hak sahibi olduğu taşınmazların satın alma hak sahipliği Bornova Belediyesi’ne devredildi. Bu devir sonrası Bornova Belediyesi’nin doğrudan satın alma hakkına sahip olduğu, Yaka Mahallesi 145 ada 10 parsel, 152 ada 32 parsel ve 152 ada 33 parsel taşınmazların satın alınması oybirliği ile uygun bulundu.

‘DİĞER PARSELLER KİME TAHSİS EDİLDİ?’
Raporun görüşülmesi esnasında söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Besim Çelik, “Komisyonlarda Yaka Mahallesiyle ilgili üç iş yeri geçti ama başka yerlerin olmadığını söylediler. Başka yerlerin de olduğunu öğrendik. 102 ada 24 parsel 36 bin 826 metrekare, 117 ada 14 parsel 15 bin 107 metrekare, 160 ada 3 parsel 16 bin 420 metrekare, 162 ada 34 parsel 9 bin 249 metrekare, 162 ada 37 parsel 1657 metrekare, 162 ada 48 parsel 945 metrekare, 190 ada 18 parsel 9 bin 312 metrekare, 162 ada 64 parsel 10 bin metrekare olmak üzere yaklaşık 100 bin metrekarenin de orada olduğunu gördük. Bu yerlerle ilgili herhangi bir şey var mı veya kimlere tahsis edildi bunu öğrenmek istiyoruz” diyerek diğer yerlerin akıbetini sordu.

‘MÜDÜRLÜĞÜMÜZ GEREKLİ CEVABI VERECEKTİR’
Çelik’in sorusu üzerine CHP Grup Sözcüsü Bahar Gürsul, “Bir soru önergesi ve bilgilendirme olarak ele alalım. Müdürlüğümüz gerekli cevabı verecektir ama şu anda raporun konusu raporda belirtilen parsellere ilişkindir” diye cevap verdi.

‘FARKLI BÜROKRATLARDAN FARKLI CEVAPLAR GELDİ’
AK Partili Meclis Üyesi Fatih Taştan, “3 tane gelen parseli Yakaköy tüzel kişilikten ancak devir tavsiye paylaşımından sonra Bornova Belediyesi'nin satın alma hakkı doğuyor. Belediyemizde satın almak istiyor. Ama 3 taneyle haklarımız sınırlı. Arkadaşlar başka yerler var mı diye sorduğunda farklı bürokratlardan farklı cevaplar almışlar. Konuyu araştırıyorlar ve tutanakta gördükleri diğer ada ve parsellere ulaşıyorlar. Biz 3 yerin satın alınmasına onay vermişiz zaten. Bunların akıbeti nedir, neden satın alınamamaktadır mı yoksa alınmak mı istenmemektedir? Bir sonraki toplantımızda bu ada parseller ile ilgili bilgilendirme yaparlarsa seviniriz” şeklinde konuştu.

CHP Grup Sözcüsü Bahar Gürsul’un, “10 taşınmaz olduğunu biliyoruz. 2018 yılında 6 tanesi alınmış. Bunlar geriye kalanlar. Yine bakacağız tabi” sözlerine Taştan, “Yine farklı bilgiyle karşılaştık. 10 tanesi alınmış, 3 tanesi önümüzde, diğeri nerede? Bu araştırılıp önümüze öyle gelsin” ifadeleriyle cevap verdi.

Meclis dilek ve temenniler bölümüyle sona erdi.

 
Çiğli'de gergin meclis... 'Leş kargalığı' dedi, ortalık karıştı!
 
'Bu ülkenin her bir karışını spor tesisiyle donattık'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin 1 Şubat 2023 Çarşamba 19:36

Bornova Belediyesine ait muhtelif yerlerdeki taşınmazlar ihale yapılmadan neden kafe vb. işletme amacıyla ÖZEL kişilere kiralanıyor. Bu kira bedellerinin şeffaf bi şekilde paylaşılması gerekmez mi?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de gergin meclis... 'Leş kargalığı' dedi, ortalık karıştı!
Çiğli Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında Strazburg’ta gerçekleştirilmesi ...
Karşıyaka'daki dev dönüşümde yeni gelişme!
Karşıyaka Belediyesi’nin kentsel dönüşüm alanında yer alan Cumhuriyet ...
Esnafa yardım soruşturmasında karar: Başkan Batur’a beraat!
Pandemide kahvecilere yapmış oldukları nakdi yardımla ilgili Sayıştay ...
 
İstinaftan olumlu karar çıkmıştı… Özgener’in planları komisyonlara!
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ortağı olduğu Artı Üç Yapı ...
Meclisten karar çıktı... Narlıdere'ye Arnavutluk’tan kardeş!
Narlıdere Belediyesi, mecliste alınan kararla Arnavutluk’un Elbasan Belediyesi ...
'100 Yıllık Hasret Sergisi' kapılarını açtı
Mübadelenin 100. Yılında Konak Belediyesi ve Selçuk Belediyesi işbirliğiyle ...
 
Başkan Yılmazlar'dan Lider'e ziyaret!
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Ankara'da CHP Genel Başkanı ...
Konak’taki çürüyen seyir terasları sökülüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz suyunun etkisiyle çürüyerek yurttaşların ...
Seferihisar AgroExpo fuarında yerini aldı
Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın dört büyük tarım fuarından biri olan AgroExpo ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva