HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ağustos 2016 Çarşamba - 09:48

Bornova’da darbe girişimine karşı ortak tavır

Her zaman uyum içerisinde çalışan ve kararlarının büyük oy birliği ile alan Bornova Belediye Meclisi 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrası gerçekleşen ilk toplantısında yine örnek oldu. Hain kalkışma Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nda Belediye Meclisi’nce ortak hazırlanan bildiriyle kınandı

Bornova’da darbe girişimine karşı ortak tavır

Mecliste grubu bulunan CHP ve AK Parti’nin imzaladığı bildiriyi Başkan Olgun Atila okudu. “15 Temmuz darbe girişimi hepimize yapılan bir saldırıdır” diyerek herkesi Perşembe günü saat 19.30’da Gündoğdu Meydanı’nında yapılacak  Demokrasi Mitingi’ne davet eden Başkan Atila, Büyük Önderimiz Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin tüm toplum olarak bugün daha iyi anlaşıldığını vurguladı.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi, Bornova Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nda Belediye Meclisi’nce ortak hazırlanan bildiriyle kınandı. Hain kalkışma sonrası yaşamını yitiren vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu. CHP Grup Başkan Vekili İbrahim Ulaş Polat ile AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Taştan’ın grupları adına imzaladıkları ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın okuduğu bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Bizler; Başta Bornova’nın seçilmiş Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri ve tüm Bornova Belediyesi ailesi olarak aşağıdaki hususları tüm kamuoyunun bilgisine sunarız. 15 Temmuz gecesi yapılan ve doğrudan demokrasimizi hedef alan darbe girişimi Türk Halkı’nın sağduyusu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi ile başarısızlığa uğratılmıştır. FETÖ isimli örgütün öncülüğünde başlatılan bu darbe girişimi bizlere demokrasinin önemini kavramamız için vesile olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Ülkeleri söz konusu olduğunda amasız ve fakatsız tek vücut olarak saldırılara karşı koyabileceğini, ülkelerini ve demokrasilerini parti ve siyasi görüş ayrımı yapmaksızın birlikte savunacaklarını göstermiştir. Bizler Ülkemizde tekrar birlik ve beraberliğin tesis edilmesini, demokratik hukuk devleti içerisinde yaşama iradesini canları pahasına savunan halkımızaşükran ve minnetimizi sunuyoruz. Bundan sonraki süreçte Ülkemize karşı bu tarz hain kalkışmaların olmaması için bu günlerden ders alarak birlik ve beraberliğin tesis edilmesi için çalışacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Gündoğdu’ya davet etti
Ortak olarak hazırlanan bildiriyi okuyan Başkan Atila, herkesi Perşembe günü saat 19.30’da Gündoğdu Meydanı’nında yapılacak Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne davet etti. “15 Temmuz darbe girişimi hepimize yapılan bir saldırıdır” diyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Tüm meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, ailelerimizle,  belediye çalışanlarımızla hep birlikte orada olalım” dedi.

Atatürk’ü daha iyi anladık

15 Temmuz gecesi şehit olan tüm vatandaşları rahmetle anan Başkan Atila, demokrasinin hepimizin ortak değeri olduğunu belirterek, “Büyük Önderimiz Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin tüm toplum olarak bugün daha iyi anlaşıldığını hep birlikte anladık. Bugün birlikte beraber olma günü. Hepimiz Cumhuriyet çatısı altında kardeşçe, birlik içerisinde ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bugün birlikteliğe katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şehit Polisin adı Bornova’da yaşayacak

Bu arada Tunceli’de şehit düşen Bornovalı Özel Harekat Polisi Kağan Kılıç isminin  Evka – 4 Mahallesi Barbaros Caddesi ile İsa Yusuf Alptekin Caddesi arasında bulunan mevcut parka verilmesi talebi Bornova Belediye Meclisi’nce oybirliğiyle kabul edildi.

 
Başkan İnce: Ege'nin balık başkenti olacağız
 
CHP'li Bakan'dan vekillere İzmir daveti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İnce: Ege'nin balık başkenti olacağız
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçelerinde perşembe yapılacak ...
Buca’nın çiçeği burnunda girişimcileri
Buca Belediyesi’nin KOSGEB işbirliğiyle düzenlediği ‘Uygulamalı Girişimcilik ...
Kanser hastası kadınlara 'umut yuvası'
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Sağlıklı Kalite Derneği - Umut ...
 
Avukat Cengiz İlhan’ın adı Karşıyaka'da ölümsüzleşti
Barolar Birliği kurucularından, Türk sanatının önemli isimlerinden Çolpan ...
Buca’da ibadethaneler bakıma alındı
Bucalıların ibadetlerini daha rahat ve bakımlı ortamlarda yapabilmeleri ...
Bornova’da asfalt atağı
Bornova Belediyesi, yol ve asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. ...
 
Başkan Çiçek'in acı günü
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in babası Mehmet Çiçek hayatını kaybetti.
Zübeyde Hanım anısına sahadalar!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncü kez düzenlenen Zübeyde Hanım ...
İZSU’dan 3 ilçeye 9.6 milyon TL’lik yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menderes, Torbalı ve ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva