HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2012 Cuma - 12:11

Bornova’da ‘belediye-amatör’ dayanışması

Önceki yıllarda da amatör spor kulüplerine hem nakdi hem de malzeme ve altyapı anlamında ciddi yardımlarda bulunan Bornova Belediyesi bu desteğini sürdürüyor. İlçedeki amatör spor kulüplerinin temsilcileri ile bir araya gelen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, onların görüş, öneri ve sıkıntılarını dinledi. Ocak ayından itibaren amatör spor kulüplerine İller Bankası’ndan gelen belediye payının binde 7’sini aktaracaklarını ifade eden Sındır, “Biz daha fazla nakdi yardım yapmak istiyoruz ama yeni çıkan Büyükşehir Belediye Yasası bu konuda belediyelere binde 7 gibi bir sınırlama getirdi” dedi.

Bornova’da ‘belediye-amatör’ dayanışması

İZMİR - Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ilçedeki amatör spor kulüplerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Büyükpark içindeki Nikah Sarayı tesislerinde yapılan toplantıya kulüplerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda Bornova Belediyesi’nin son 3.5 yılda yaptığı proje ve hizmetlerle ilgili bir sunum yapan Başkan Sındır, spor kulübü temsilcilerine önemli açıklamalarda bulundu.
 
Sındır, Ocak ayından itibaren Bornova Belediyesi’ne İller Bankası’ndan gelen payın binde 7’sini amatör kulüplere nakdi yardım olarak vereceklerini açıkladı. Sındır ayrıca top, forma ya da ayakkabı başta olmak üzere pek çok alandaki ayni yardımların da devam edeceğini ifade etti. Amatör kulüplere nakdi olarak daha da fazla yardım etmek istediklerini belirten Sındır, ancak yeni çıkan Büyükşehir Beleyeleri Yasası’nın bu konuda İller Bankası Payı’nın binde 7’si gibi bir sınır getirdiğini hatırlatarak, “Bu oranı yetersiz buluyoruz. Bornova’da amatör spor kulüplerinde binlerce gencimiz spor yapıyor. Oranın artırılması için Türkiye Belediyeler Birliği’ne başvuru yaptık” dedi. 
 
İlçede herkese spor olanağı sağlanması için pek çok proje ve hizmet ürettiklerini vurgulayan Sındır, “İki yıl önce açılışını yaptığımız Işıkkent Spor tesislerimizde yarı olimpik açık ve kapalı havuzlarda hemşerilerimize yılın 12 ayı yüzme imkanı sağlıyoruz. Yusuf Tırpancı, Pınarbaşı ve Doğanlar sahalarımızı yeniledik. Doğanlar’da İzmir’in en büyük stadyumlarından birinin inşaatına başlıyoruz. Pek çok branşta verdiğimiz spor kurslarımızla çocuk ve gençlerimizi yetiştiriyoruz. Bunun yanında amatör kulüplerimize özel bir önem veriyoruz. Desteğimizi arttırarak sürdürüyoruz. Onların başarılı olması için imkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz” dedi.
 

Bornova Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Metin Küçükoğulları da belediyenin verdiği desteğin kendileri için önemine dikkat çekerek, “Külüp yöneticileri adına Başkan Sındır’a çok teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar her zaman yanımızda oldu. Zor zamanlarımızda hep desteğini hissettik. Sağladığı imkanlar sayesinde spor yapılan tesislerde sıcak suyumuz bulunuyor. Ayrıca sporcularımız klimalı ortamlarda soyunup giyiniyor. Deplasmana giderken tüm ulaşım olanaklarımız belediye tarafından karşılanıyor. Başkanımız Sındır son derece başarılı çalışmalar yaparken spora da bu kadar önem verdiği için kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Sakin Şehir’den ülkeye örnek proje: Bilim Dükkanı
Türkiye’nin ilk sakin şehri olan İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde, Yaşar ...
Karşıyaka'da valiliğe heyelan uyarısı!
İzmir’i geçtiğimiz hafta ortasından itibaren etkisi altına alan yoğun ...
Karşıyakalı miniklere diş muayenesi
Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü çocukların diş sağlığı için ...
 
Seferihisar 'Okullar hayat bulsun' dedi
Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Seferihisar Belediyesi arasında ...
Çiğli personeli etkili iletişim semineri aldı
Çiğli Belediyesi tarafından vatandaşla kurulan ve kurum içi sağlanan iletişimin ...
Körfez dip çamuru işte böyle temizlenecek
Büyükşehir Belediyesi’nin iki gemiyle sürdürdüğü örnek tarama çalışmalarını ...
 
Konak Zabıtası artık gece mesaisinde
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ege Bölgesi’nde ilk kez kurulan gece ...
Hanife Çetiner ve Esin Yılmaz anısına açılıyor
Aziz Vukolos (Aya Vukla) Kilisesi’nin müştemilatlarından birini Basın ...
Karabağlar’ın kaderini değiştirecek projeye kredi onayı!
Karabağlar Belediyesi’nin içinde 37.5 metrelik Nasreddin Hoca heykelini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva