HABERLER>SEÇİM 2015
13 Ekim 2013 Pazar - 15:33

Bornova aday adayı Atila’dan toplumla barışık siyaset vurgusu

Gelecek yıl gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde, CHP’den Bornova Belediyesi Başkan Aday Adayı olan Olgun Atila, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi duruma dikkat çekerek, toplumu ayrıştırıcı değil bütünleştirici politika üreteceklerini söyledi. Bornova’nın çok kültürlü yapısı içinde her kesimden insanın bulunduğunu vurgulayan Atila, “Bizim misyonumuz halkın refah ve mutluluğu için siyaset yapmak. Bizler bu toplumun birer parçasıyız ve çözüm odaklı çalışmak temel ilkemiz. Bu noktada herkesi kucaklayan bir tutum içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Bornova aday adayı Atila’dan toplumla barışık siyaset vurgusu

İZMİR - Türkiye, önümüzdeki sene yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanırken, aday adayları da çalışmalarını sürdürüyor.

Toplum odaklı siyaset yapmak ve hizmet üretmek için yola çıktıklarını belirten CHP Bornova Belediyesi Başkan Aday Adayı Olgun Atila, her kesimden insan ve görüşe saygı duyduklarını belirterek, çağdaş hizmet anlayışı içinde vatandaşla barışık siyaset yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi duruma dikkat çeken Atila, toplumu ayrıştırıcı değil bütünleştirici politika üreteceklerini belirterek, “Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi tablo ortada. Bizler gelecek yıl gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde, kaos haline getirilen ve toplum tarafından reddedilen hizmet anlayışını değiştirmek için yola çıktık. Hedefimiz, temiz ve bütünleştirici siyaset yapmak. Bunu sağladıktan sonra belediyecilik noktasında zaten başarılı hizmetler üretirsiniz. Katılımcı demokrasinin gereğini, ilçemizde yapacağız. Ülke genelinde değişim, Bornova’da ise yeni bir dönem zamanı. Bütün çalışmalarımızı buna göre sürdürüyoruz” dedi.

Bornova’nın çok kültürlü yapısına işaret eden Atila, bunun kendileri için de siyasette referans alınabilecek bir kulvar olduğu hatırlattı. Atila, “Bornova, öğrenci ve sanayi ilçesi. Birçok unsuru içinde barındıran ilçemiz, hem toplumsal hem de ekonomik anlamda ciddi bir potansiyele sahip. Bunu yerel siyasette değerlendirmek ve buna uygun hizmet üretmek en temel arzumuz. Bornova için hazırladığımız bütün projeleri, bu gerçeği görerek şekillendirdik” diye konuştu.
 
GENÇ NÜFUSU GÖRMEZDEN GELEMEYİZ
Bornova’yı oluşturan yapı içinde ilk akla gelen konunun, ilçenin genç bir nüfusa sahip olması olduğunu belirten Atila, “Bornova’da 30 yaş altında yaklaşık 195 bin insan yaşıyor. Bu ciddi bir rakam. Bu durumu görmeden hizmet üretmeye çalışmak, boşuna bir çabanın ürünü olur. İki üniversitenin olduğu bir ilçede, gençleri kucaklayan bir anlayışın olması gerekiyor. Bunun için ilçedeki imkanların arttırılması ve daha fazla öğrencinin bundan faydalanmasını istiyoruz. Öğrencilerin ekonomik anlamda rahatlamasını sağlayacak çalışmalar yapacağız. Bu noktada ortaya çıkan boşluğu üreteceğimiz hizmetlerle en iyi şekilde dolduracağımıza inanıyoruz” ifadesinde bulundu.


 
HALK İLE İÇ İÇEYİZ
Kimi zaman yerel siyasette, seçim öncesi ve sonrası olmak üzere iki kutbunun oluşabildiğine dikkat çeken Atila, “Seçim döneminde oyları alıncaya kadar halkın yanında; seçim sonrasında ise vatandaşın karşısında olan hizmet anlayışını asla benimsemiyoruz. Bu yaklaşım doğru değil. Bizler halkıyla iç içe olan insanlarız. Onların duygu ve düşünceleri bizim için çok değerli. Dolayısıyla kapımızı onlara her zaman açık tutmak bizim görevimiz. Eğer bir mahallede yapılması gereken bir şey varsa, bunu orada yaşayan insanlara sormadan yapmak ya da emri vakide bulunmak, ne siyaset ne de belediyecilik anlayışımıza uyar. Bu konuda çok duyarlıyız” şeklinde konuştu.
 
YENİ SOSYAL İMKANLAR
Fiziki şartlarıyla Bornova’nın ciddi bir potansiyeli olduğu bilgisini de veren Atila, bunu değerlendirecek projeler hazırladıklarını bildirdi. Atila, “Bornova’da vatandaşlarımızın dinlenebileceği, aileleriyle vakit geçirebileceği yeni alanların yapılması gerekiyor. Belediyecilik sadece kaldırım taşı yapmak değil, insanların kendilerini mutlu hissedecekleri bir kent yaratmakla oluyor. Bunu sağlamanın ön koşulu da onlara, dinlenebilecekleri ve kendilerini huzurlu hissedecekleri yerler yapmaktan geçiyor” dedi.
 
MAĞDURLAR OLMAYACAK
Göç olgusuyla başlayan ve günümüzün çarpık yapılaşmasına sebep olan unsurları bilimsel veriler ışığında incelediklerini dile getiren Atila, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu noktada Bornova’da gerçekleştirilecek kentsel dönüşümde kimsenin mağdur edilmemesi gerekiyor. Biz, bu dönüşümün yerinde yapılması taraftarıyız. Bunun sağladığımız ölçüde insanlarımızı mutlu ederiz. Önümüzde Kurban Bayramı var. Bu olumlu düşünceler içinde tüm vatandaşlarımızın da bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sadri aktaş 11 Kasım 2013 Pazartesi 10:59

olgun beyi başkan olarak görmek isteriz, artık iş üreten belediye başkanları görmek istiyoruz

Yorumu oyla      37      17  
Bornova sakinleri 13 Ekim 2013 Pazar 21:51

Olgun beyin adaylığı ile artık çok umutluyum basarılar dilerim

Yorumu oyla      56      41  
ŞENOL 13 Ekim 2013 Pazar 20:47

YOLUN AÇIK OLSUN.BAŞKANLIK SİZE ÇOK YAKIŞACAK.ALLAH UTANDIRMASIN.

Yorumu oyla      56      42  
çamdibi 13 Ekim 2013 Pazar 19:36

tamam çamdibiliyiz ama şunu çok iyi biliyoruz çamdibili olmak bu tür seçimlerde OLGUN olmaktır.yolun açık olsun

Yorumu oyla      64      43  
merkez 13 Ekim 2013 Pazar 19:32

biz sana güveniyoruz başkan

Yorumu oyla      64      43  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe aday adayı Yelekli iddialı: Tarih yazacağız
CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, “Güzelbahçe’de ...
Çiğli aday adayı Talak’tan bayram lokması
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Ali Talak, Kurban Bayramı için lokma döktürdü.
CHP’den Suriyeli seçmen avı!
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Hükümet’in Suriye’de savaştan ...
 
Talak: Çiğli’ye hizmet için yola çıktık
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Ali Talak, seçim çalışmaları kapsamında ...
CHP’de Bayraklı’ya sürpriz aday
Konak Belediyesi Başkan yardımcısı Mehmet Yunak, Bayraklı Belediye Başkanlığı ...
Bayraklı aday adayı Öncel hız kesmiyor
CHP Bayraklı aday adayı Murat Öncel hız kesmiyor. Alevi kültür derneklerini ...
 
Ümit Yaldız yazdı: İstanbul’da Sarıgül neyse…
“Dün kaleme aldığım ‘Yok artık’ başlıklı yazıya gelen tepkiler ilginçti. ...
CHP Çiğli aday adayından 22 maddelik taahhütname!
Çiğli belediye başkan aday adayı Ali Rıza Koçer, 22 maddelik taahhütname hazırladı.
Söz Hakan Tartan’da: Büyükşehir'e neden aday oldu?
Konak Belediye Başkanı ve Büyükşehir aday adayı, ‘Söz Sende’ programında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva