HABERLER>GÜNCEL
17 Mart 2023 Cuma - 10:47

Bisikletten, oksijen tüpüne... Unutulanlar sahiplerini bekliyorlar!

İzmir'de hizmet veren toplu taşıma araçlarında, geçen yıl 14 bin 647 adet eşya unutuldu. Unutulan eşyaların 6 bin 479'u sahiplerine teslim edilirken, binlerce parça eşya da kayıp eşya bürolarında sahiplerini bekliyor. Toplu taşımalarda, gözlük, kulaklık, cep telefonu, cüzdan gibi ürünler en fazla unutulan eşyalar olarak öne çıkarken bisiklet, oksijen, e-scooter gibi araçlar da dikkati çekiyor.

Bisikletten, oksijen tüpüne... Unutulanlar sahiplerini bekliyorlar!

İzmir'de hizmet veren toplu taşıma araçlarında unutulan ve tutanakla kayıt altına alınan eşyalar sahiplerini bekliyor. Her gün binlerce insanın kullandığı toplu taşıma araçlarında, istasyonlarda, iskele ve duraklarda unutulan yüzlerce eşya, kayıp eşya bürolarında muhafaza ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi denetiminde hizmet veren toplu ulaşım araçları metro, tramvay, otobüs ve vapurlarda geçtiğimiz yıl 10 bin 601 parça eşya unutulurken, 3 bin 129 eşya sahibine teslim edildi. TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla kurulan İZBAN'da ise 4 bin 46 adet eşya unutuldu ve bunların 3 bin 350 eşya sahibine teslim edildi. Toplu taşımalarda, gözlük, kulaklık, cep telefonu, cüzdan gibi ürünler en fazla unutulan eşyalar olarak öne çıkarken, bisiklet, oksijen tüpü, e-scooter gibi araçlar da dikkati çekiyor.

BULUNAN BİR EŞYA DERHAL TUTANAK ALTINDA
İzmir'de, 136 kilometre uzunluğundaki hatta 41 istasyonda günlük yaklaşık 250 sefer sayısı ile yaklaşık 300 bin vatandaşa hizmet veren İZBAN'da yolcu yoğunluğundan dolayı yolcuların eşyalarını unutabildiğini belirten İZBAN İstasyonlar İşletme Müdürü Ali Yeşilnacar, "Temel amacımız, unutulan eşyaları en kısa sürede sahiplerine iade etmek. Bunun için kalite politika hedefimiz gereği bulduğumuz eşyaları yüzde 100 sahibine teslim etmek için çalışıyoruz. Bulunan bir eşya derhal tutanak altına alınıyor. Eğer o anda istasyonda sahibine ulaşabiliyorsak eşyayı sahibine teslim ediyoruz. Anlık olarak bulamazsak, kayıp eşya ofisimize eşyalar tutanakla geliyor. Gelen eşyaların sahiplerini arama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bulduğumuzda teslim ediyoruz. Sahibini bulamadığımız eşyalar, prosedür gereği belli bir süre sonunda hayır kurumlarına, çocuk esirgeme kurumuna bağışlanıyor. Geçen yıl bulduğumuz eşyaları teslim etme oranımız yüzde 83,8" dedi.

'BULUNAN EŞYALARI KAMERA İLE KAYIT ALTINA ALIYORUZ'
Yeşilnacar, "Bulunan eşyaları kamera ile kayıt altına alıyoruz. Özellikler değerli eşyalarda bunu yapıyoruz. İlaç ve bozulacak eşyalar için kayıp eşya ofisimizde bir buzdolabımız var. Bunları hemen buzdolabını koyarak bozulmalarını engellemeye çalışıyoruz. Yüksek miktarda bir para bulursak emniyet güçlerinden yardım istiyoruz. Sahibi bulunsa bile teslimlerini emniyet güçlerinin vasıtasıyla yapıyoruz" diye konuştu.

ANINDA TESLİM ORANI YÜZDE 70
Buluntu eşyaların yaklaşık yüzde 70'inin anlık olarak istasyonlarda bulunan mevkilerde teslim edebilecek durumda olduklarını dikkat çeken Yeşilnacar, "Yolcularımız İZBAN'da bir şey unuturlarsa, kaybederlerse şirketimizin telefonundan ulaşabilirler. Sosyal medya hesaplarından da bize ulaşıldığında anlık reaksiyonlar göstererek, yolcuların kayıplarını veya unuttukları eşyalarını anlık olarak takip ediyoruz. Kendilerini sosyal medyadan bilgi vererek ulaşabiliyoruz" ifadelerini kulandı.

SAHİBİ ÇIKMAYAN EŞYALAR SOSYAL YARDIM KURULUŞLARINA VERİLİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgilere göre, 2022 yılında Metro'da 4 bin 464 eşya unutuldu. 917 eşya sahibine ulaştırıldı. Karşıyaka ve Konak tramvaylarında ise toplam 1399 eşya unutulurken, 571'i sahibine ulaştırıldı. Metro ve tramvayda unutulan eşyalar, Halkapınar'da yer alan kayıp eşya bürolarında tutanakla teslim ediliyor. Sahibi bulunamayan veya teslim alınmayan eşyaların ise sosyal yardım kuruluşları aracılığıyla değerlendirildiği belirtildi.

MALİ DEĞERİ OLMAYAN, BOZULABİLİR EŞYALAR İMHA EDİLİYOR
İZDENİZ'den aktarılan bilgilere göre, 2022 yılı süresince yolcu gemilerinde, arabalı vapurlarda ve iskelelerde toplam 974 adet eşya, para, mal unutulduğu, 548 adet eşya sahibine teslim edildiği aktarıldı. 87 adet eşyanın Muhasebe ve Mali İşler Müdürlüğüne teslim edildiği ve bulunan eşyalardan mali değeri olan paralar, dövizler, ziynet eşyaları, çekler ve hisse senedi gibi menkul değerler 3 ayda bir resmi yazı ile Muhasebe ve Mali İşler Müdürlüğüne teslim edildiği belirtilip, "Mali değeri olan eşyalar Muhasebe ve Mali İşler Müdürlüğü'nde 2 yıl süresince muhafaza edilir. 22 adet eşya imha edilmiştir. Yıl süresince kayıp eşya biriminde muhafaza edilen mali değeri olmayan bozulabilir gıda maddeleri, kırık bozuk paslı cihazlar, kirli, kullanılmış giysi, ayakkabı gibi tüm eşyalar yıl sonunda ayrılır ve imha edilir. 17 adet eşya Malzeme İkmal Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir. Sahibi tarafından alınmamış telefon, halı gibi eşyalar 2 yıl süresince depolanmak üzere Malzeme İkmal Müdürlüğüne teslim edilmektedir" açıklamasına yer verildi.

OTOBÜSLERDE 3 BİN 764 EŞYA BULUNDU
ESHOT Genel Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmede, hizmet binalarında, otobüs ve duraklarda bulunan, yetkililere teslim edilen eşyaların kayıt altına alınarak Kayıp Eşya Bürosu'nda depolandığı, 2022 yılında 3 bin 764 eşyanın bulunduğu, bin 93'ünün teslim edildiği belirtildi. Sahibine teslim edilmeyen buluntu eşya sayısının 2 bin 671 parça, internetten yapılan toplam buluntu eşya başvuru sayısının 5 bin 33 adet olduğu ifade edildi. (DHA)

 
İstifa sonrası gözler genel merkezde… Yeni il başkanı kim olacak?
 
Kısa vadeli dış borç stoku 152,8 milyar dolar oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemal ANADOL yazdı... 'Çadır!'
Kemal ANADOL yazdı... 'Çadır!'
İcra müdürlüklerinde 'ihale' operasyonu!
İstanbul ve 4 ildeki icra müdürlüklerinde, taşınmaz satışı ihalelerine ...
5 ilde kaçak sigara operasyonu: 27 gözaltı
İstanbul merkezli 5 ilde sigara ve tütün kaçakçılarına yönelik düzenlenen ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı... İzmir'deki ovanın sınırı değişti
Aralarında Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya'nın yer aldığı 18 ilde bazı ...
Onur Akın, CHP'den milletvekili aday adayı oldu
Sanatçı Onur Akın, CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Akın, CHP Genel ...
Nedim ATİLLA yazdı... İzmir’den bir dahi geçti
Nedim ATİLLA yazdı... İzmir’den bir dahi geçti
 
Kıraathanede silahlı kavga: 1 ağır yaralı
İstanbul Küçükçekmece'de bir kıraathanede çıkan tartışma kanlı bitti. ...
Mehmet KARABEL yazdı... Aklımız gücümüz sihrimiz varken...
Mehmet KARABEL yazdı... Aklımız gücümüz sihrimiz varken...
YSK'dan karar: Seyyar sandıklar kurulacak
Yüksek Seçim Kurulu 14 mayıs seçiminde seyyar sandıklarda oy kullanacaklara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva