HABERLER>GÜNCEL
8 Şubat 2022 Salı - 15:18

Bir Kadir Şeker olayı daha! Bu kez adres Eskişehir

Eskişehir'de 19 yaşındaki Tolga Daşkıran, eşini ve kızını sokak ortasında bıçaklayan Afganistan uyruklu kişiye engel olmaya çalışırken çıkan arbedede onu sırtından bıçakladı. Tolga tutuklanırken, hastanede tedavileri süren adam ile eşinin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Bu olay akıllara Kadir Şeker'i getirdi. Şeker, Konya'da sevgilisini dövdüğünü düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle yargılanmış ve 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmıştı.

Bir Kadir Şeker olayı daha! Bu kez adres Eskişehir

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde geçen hafta cumartesi akşamı Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi (62) ile eşi Shannaz Nazari (47) ve kızı Nasimgül Ahmadi (32) arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Abdulkadir Ahmadi, üzerinde taşıdığı bıçakla eşi ve kızını yaraladı.

ÇIĞLIKLARI DUYAN TOLGA VE ARKADAŞI OLAYA MÜDAHALE ETTİ
Bu sırada caddedeki Tolga Daşkıran (19) ve 17 yaşındaki arkadaşı Hüseyin, kadınların çığlıklarını duyarak olaya müdahale etti.

TOLGA, ARBEDEDE AFGAN UYRUKLU SALDIRGANI BIÇAKLADI
Tolga'nın arkadaşı, yere düşürdüğü Abdulkadir Ahmadi tarafından ayak bileğinden bıçaklandı. Tolga Daşkıran ise çıkan arbedede Abdulkadir Ahmadi'yi sırtından bıçakladı.

Çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Abdulkadir Ahmadi, eşi ve kızı ile Tolga'nın arkadaşı ambulansla Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılardan kol ve karın kısmından bıçaklanan Shannaz Nazari ile sırtından bıçaklanan Abdulkadir Ahmadi, hayati tehlikeleri nedeniyle yoğun bakım ünitesine alındı.

Afgan çiftin omzundan hafif yaralanan kızları Nasimgül Ahmadi’ye ise ayakta müdahale edildi.

TUTUKLANAN TOLGA: ENGELLEMEYE ÇALIŞTIK
Olayın ardından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin gözaltına aldığı Tolga Daşkıran, işlemlerinin ardından pazar günü sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Daşkıran'ın ifadesinde, Abdulkadir Ahmadi’nin 2 kadını yere yatırıp bıçakladığını görüp engellemeye çalıştıklarını, arkadaşının ayağından yaralandığını, Abdulkadir Ahmadi'nin ise arbedede sırtından bıçaklandığını söylediği öğrenildi.

''DURMAYINCA MÜDAHALE ETTİK''
Hastanedeki tedavinin ardından taburcu edilen Tolga'nın arkadaşı Hüseyin ise, caddede tesadüfen kadın çığlıklarını duyduklarını söyledi.

Abdulkadir Ahmadi'nin 2 kadını yere yatırıp döverek bıçakladığını ve Tolga ile kendilerinin de buna engel olmaya çalıştıklarını anlatan Hüseyin, "Tolga'yı tramvay durağının orada bekliyordum. İkimiz gezecektik. Tolga tramvaydan inip yanımıza geldi. Bir dakika kadar geçti, arkamızdan bağırış sesleri geldi. Baktık bir adam karısı ve kızının üzerine çıkmış bıçaklıyordu. Koştuk, 'dur' dedik, durmadı. Ondan sonra müdahale ettik. Adam beni ayağımdan bıçakladı. Adamı etkisiz hale getirmek için yere yatırdım, o sırada bıçağı ayağıma salladı'' dedi.

''KADINLARI ÖYLE GÖRÜNCE DAYANAMADIM ANNE' DEDİ''

Tolga Daşkıran'ın annesi Nazire Kurt da, oğlunun suçlu olmadığını ve serbest bırakılmasını istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Benim oğlum sadece bayanları kurtarmak için gitti. Kadına şiddet zaten istemezdi, sevmezdi benim oğlum. Hayalleri yıkıldı benim çocuğumun. Bir karıncaya kıyamazdı. 'Anne, kadını öyle görünce dayanamadım, koştuk anne' dedi. Ben herkesten destek istiyorum. Benim yavrumu kurtarın, benim çocuğum suçlu değil. Benim çocuğum suçluyu yakaladı. Kaçmasın diye müdahale etti. O bayanları kurtardı. 'Kadınları öyle görünce dayanamadım anne' dedi.''

''HAYALİ KOMANDO OLMAKTI''
Oğlunun askere gittikten sonra kalıp komando olma hayali kurduğunu ifade eden anne Nazire Kurt, şöyle devam etti:

"Komando olacağım' derdi. "Oğlum olma, şehitleri görmüyor musun bak?' derdim. 'Olsun anne, ben vatanım için her şeyi yaparım. Niye ölmeyecekmişim? Nasibimde varsa orada da ölürüm. Ben asker olacağım' derdi. İnşallah bir şey olmaz, yavrum gelir. Ben herkesten destek istiyorum.''

''KEŞKE MÜDAHALE ETMESEYDİM''
Tolga Daşkıran ile tutuklanmasının ardından görüştüğünü ve olay nedeniyle çok pişman olduğunu kaydeden ailenin avukatı Muhammed Serkan İleli, "Kendisiyle görüştüğümüzde bize şunu söyledi; 'Ben keşke evime gitseydim, hiç dokunmasaydım. Ben orada annemi gördüm. Sanki birisi anneme şiddet uyguluyormuş gibi gördüm. Keşke müdahale etmeseydim de evime gitseydim hiç bunlarla karşılaşmayacaktık' dedi. Kendisi çok üzgün'' diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (DHA)

 
TOBB'dan elektrik fiyatlarında indirim çağrısı
 
MEB 40 bin yeni anasınıfı yapacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Kariyer Fuarı'nda 100 bin öğrenciye ulaşma hedefi
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Ege Üniversitesi ...
Türk Demokrasi Vakfı’nda yeni yönetim!
Türkiye’nin köklü vakıflarından Türk Demokrasi Vakfı yeni isimlerle tekrar ...
'Geri itmelerde Yunanistan kadar AB'nin de suçu var'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan, insan haklarını açıkça ...
 
O cinayette gelişme: Ali Yasak'ın ifadesi ortaya çıktı
Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde gözaltına alınan 17 kişiden ...
Yunanistan'a kaçmaya çalışan terörist yakalandı!
Edirne'de Yunanistan'a kaçmaya çalışan 3 terör örgütü PKK üyesi sınırda gözaltına alındı.
TDH, Solar Decathlon Almanya’ya hazırlanıyor
“DeeplyHigh”,toplumsal ve ekolojik çıkarlara yönelik projeler geliştirmek ...
 
İzmir'de 3,7 büyüklüğünde deprem!
AFAD'ın açıkladığı bilgilere İzmir'de 3,7 şiddetinde deprem meydana geldi.
Ocak ayında İzmir'de kaç kaza meydana geldi?
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Ocak ayında İzmir’de 761 trafik ...
Tuğba Özerk ile ilgili flaş 'Tosuncuk' iddiası... Çeşme Savcılığı soruşturma başlattı!
Emniyete, ”Tosuncuk lakaplı dolandırıcı Mehmet Aydın’ın paraları, Tuğba ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva