HABERLER>GÜNCEL
17 Ekim 2022 Pazartesi - 23:50

Billur Kalkavan son yolculuğuna uğurlandı

Akciğer kanseri tedavisi devam ederken vücudunda gelişen mantar enfeksiyonu sebebiyle hayatını kaybeden Billur Kalkavan'ın cenazesi ikindi vaktinde Zincirlikuyu Camii'ne getirildi. Oyuncunun kardeşi Rıza Kalkavan ve Billur Kalkavan'ın 13 yıllık sevgilisi Buğra Bahadırlı cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine İlber Ortaylı, Hamdi Alkan, Halil Sezai, birçok ünlü isim ve sevenleri katıldı.

Billur Kalkavan son yolculuğuna uğurlandı

Sevgilisi Buğra Bahadırlı, "Ocak ayının ortasında koronavirüs geçirdikten sonra doktora gitmiştik, sonrasında lenfleri şişmeye başlamıştı. Nisan ayına yakın mart ayının sonuna doğru bana göğsünde sıkışma olduğunu söylemişti. 'Tomografi çektir' demiştim, koronavirüsten sonra olabilir diye düşündük, tomografi çektirdi. Böyle gitti doktora, biz de bir yere gidiyorduk o rapor geldiğinde. Rapora baktım, akciğerde beş santim büyüklüğünde bir kitle, aynı şekilde karaciğerinde de vardı, kemiklerine kadar metastaz yapmıştı. Doktor bize bir an önce onkoloji kliniğine görünmemiz gerektiğini söyledi. Billur, bunu duyduğunda çok üzülmüştü, yıkılmıştı. Benim de başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Sonuna kadar mücadele etmeniz gerekiyor" dedi.

'TÜMÖRLERDE GERİLEMELER OLUYORDU'
Kalkavan'ın kanser mücadelesini anlatan Buğra Bahadırlı, "Çok ilginçtir ki, tetkiklerinden iki gün sonra karaciğer tümörü ilerlemeye başladı, hayatımıza kırmızı reçeteli ilaçlar girdi. O zaman kanserle uğraşan birinin nasıl sıkıntılar çektiğini, nasıl uykusuz geceler yaşadığını anlamaya başladım, stresi başladı. Biz doğru tedaviyle, bu süreçleri çoğunlukla durdurmuştuk. Sonraki süreçte bu sürece sürüklenen zamana kadar, iki üç haftaya kadar doktor çok iyi bir yol aldık, sana son tetkikimi, yapıp resmi açıklamayı yapacağım demişti. Tümörlerde gerilemeler oluyordu, enerjisi çok iyiydi, bacakları, kolları tekrar çalışmaya, ağırlık kaldırmaya, yürüyüşlerine başlamıştı" şeklinde konuştu.


'KALBİ DAYANAMADI'
Son süreçte yaşananları aktaran Buğra Bahadırlı, "Sonrasında bir enfeksiyon süreci başladı, kemoterapi portu kullanıyorduk. Hastaneler enfeksiyonlar açısında riskli, güçlü bakteriler ve mantarlar oluyor. Buraya, porta bir mantar yerleşmiş. Mantarın tedavisi de uzun bir süreç. Ağır bir enfeksiyon süreci yaşadı, doktorlar önlemi alarak çok kuvvetli ilaçlarla müdahale etmiş ama dirençli bir mantar olduğu için tedavi işe yaramamış. İki haftalık bir enfeksiyon sürecine girdi, vücudu çok dirençliydi, görmeliydiniz. Fakat sonunda dayanamadı, yoğun bakıma aldık, kalbi dayanamadı" ifadelerini kullandı.


'BEN ÖLÜRSEM O ÇOK YALNIZ KALIR'
Konuşması esnasında gözyaşlarına hakim olamayan Buğra Bahadırlı, "Dün Seren Serengil'le konuştum, kendi aralarında da konuşuyorlar süreci, en son Billur 'Eve dönmem lazım, Buğra'yı bırakmamam lazım çünkü ben ölürsem o çok yalnız kalır' demiş. Çok haklı. Acıyan yer orası, acıtan da kendi kişiliğim onun tarafında bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Bir laf vardır, 'Ölüm hayatı bitirir ilişkiyi değil' devam edecek mutlaka" diye konuştu.

Sanatçının yakın dostu Hamdi Alkan da, "Son anına kadar sokaktaki insanlar, sokak hayvanları, canları için en kötü zamanda paylaşım yapıyorsa bu onun ne kadar iyi insan olduğunu gösterir. Ben buraya onun iyi bir insan olduğunu ifa etmek için geldim. Beklemiyordu bunu, böyle bir şeyi, hayat dolu bir insandı. Başka bir şey gelişti, kanser domino gibi bir hikaye, siz onu iyileştirirken vücudunuzda başka bir şey oluyor. Çok üzüldüm, başımız sağ olsun" dedi.

İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Billur Kalkavan'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

 
Başörtüsü için hazırlanan taslak Erdoğan'a sunuldu
 
Asgari ücrette beklenen rakam ortaya çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başörtüsü için hazırlanan taslak Erdoğan'a sunuldu
Başörtüsüne anayasal teminat sağlamak için yapılan taslak metin Cumhurbaşkanı ...
İzmir'de '10 numara yağ' baskınları: Tam 1 milyon litre!
İzmir'de düzenlenen operasyonda 1 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.
Yakılarak katledilmişti... Şila için adalet çağrısı!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir köpeğin, içinde bulunduğu kulübenin ...
 
AK Parti'den Bartın için komisyon önerisi
AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Bartın'daki maden kazasıyla ...
Samuray kılıçlı cinayette akıl almaz gelişme!
İstanbul Ataşehir'de vahşice katledilen Başak Cengiz cinayetinde akıllara ...
1 yaşında... Midesinden 3 balon çıkarıldı!
Gaziantep'te, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye getirilen 1 yaşındaki ...
 
İzmir'de kaza... Otomobilin çarptığı yaya can verdi!
İzmir'in Bornova ilçesinde otomobilin çarpması sonucu yaralanınca hastaneye ...
Ödemişli öğrencilerden siber saldırıya karşı atak
İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir grup lise öğrencisi, siber saldırılara karşı ...
6 madenciyi kurtarmıştı... Hayatını kaybetti
41 madencinin hayatını kaybettiği 11 işçinin de yaralandığı maden ocağındaki ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva