HABERLER>POLİTİKA
20 Şubat 2017 Pazartesi - 11:59

Bildiri tartışması: Prof.Dr.Tosun'dan jet yanıt, Kocabıyık'tan özür!

AK Partili Kocabıyık’ın katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle tepki gösterdiği Prof. Dr. Tosun Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ne değil Demokratik Açılım Bildirisi’ne imza attığını söyledi. Açıklama sonrası Kocabıyık'tan özür geldi.

Bildiri tartışması: Prof.Dr.Tosun dan jet yanıt, Kocabıyık tan özür!

EGEDESONSÖZ - Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanju Tosun’un katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar tartışmalara neden oldu. Tosun, referandum öncesinde anket ve kamuoyu araştırma şirketlerinin değerlendirmeleri hakkında bilgiler verirken AK Parti’nin içinde kararsızlar olduğunu, MHP oylarının sonuca etki edeceğini söyledi. Tosun, ayrıca, Amerika merkezli bir araştırma şirketinin Türkiye’de yaptığı araştırmanın sonuçlarını da izleyicilerle paylaştı.

Prof. Tosun, TV’de açıklamalar yaparken AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık de kendisine sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. Kocabıyık, açıklamaları ve değerlendirmeyi “tiksindirici” olarak nitelendirirken, “Hain akademisyenler bildirisine imza atan akademisyen Tanju Tosun algı operasyonu yapıyor. Ve tabi karşısında sağlam adamlar olunca rezil oluyor. Yazık bilim ne hale düşürülüyor. Biz yıllarca TV'lerde siyasi analiz yaptık. Hayatımda bir kez bile künyesiz bir araştırma üzerinden görüş belirtmedim. Rezalet bu” dedi. Kocabıyık, ayrıca AK Parti’nin henüz bir kampanya açıklamadığını, negatif kampanya da yapmadığını söyledi.

YANLIŞ ANLAMA VAR
Kendisi gibi Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan eşi Prof. Dr. Gülgün Tosun ile birlikte Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ne değil Demokratik Açılım Bildirisi’ne imza attığını söyleyen Tosun, “Biz, AK Parti hükümetinin Demokratik Açılım sürecinde ortaya çıkan çalışmalarına destek verdik. Bunun için hazırlanan bildiriye 2013 yılında imza attık. İmzamız bu bildiridedir. Başka bir bildiri ya da duyuru yoktur. Barış İçin Akademisyenler Bildirisi başka bir şeydir. Bizim bu konuyla alakamız yok. Bir yanlış anlama ve algı operasyonu var. Bilerek kasıtlı yapılan bu çalışmalar karşısında hakkımızı yargı yoluna giderek arayacağız. Biz hain değil akademisyeniz. Taşıdığımız bu unvanları da boşuna almadık. Bir emek, çaba, yılların emeği var. Kimsenin bunu karalamasına da izin vermeyiz” dedi.

Tosun, geçmişte bazı sosyal medya ve gazete haberlerinde altına imza attıkları bildiri hakkında çarpıtılmış bilgilerin yer aldığını, anlattıktan ve belgeleri ortaya koyduktan sonra bunların düzeltildiğini söyledi.

KOCABIYIK’TAN ÖZÜR GELDİ
Bu açıklama sonrası AK Partili Kocabıyık’tan da bir açıklama geldi. Twitter hesabından mesajlar gönderen Kocabıyık Tosun’dan ‘bildiri’ üzerinden özür diledi.  

“Görüşlerini eleştirdiğim Prof. Dr. Tanju Tosun'un o mahut akademisyenler bildirisine imza attığı basında yer almıştı. Ancak bunun gerçek olmadığını şimdi öğrendim. Prof. Dr. Tanju Tosun'dan özür dilerim. Dün gece yaptığım araştırma yorumuna dair eleştirilerim ise geçerlidir. Demek ki birbirimizi suçlarken daha dikkatli olmak Twitter kazalarına meydan vermemek” ifadelerini kullandı.

 
Belçika 'Fehriye Erdal kararı'nı açıkladı
 
48 saatte çekildi, İzmir'in gururu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan 'gizli hizmet giderleri'ni sordu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’a kullanma ...
Başbakan: ABD ile yeni bir sayfa açıyoruz!
Yıldırım, "Rakka'da, El Bab'daki mücadele stilimiz neyse aynısı olacak. ...
'Gülen'i ciddi şekilde ele alacağız'
Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile yaptığı ...
 
Özhaseki: İstanbul’da deprem olursa felaket olur!
Çevre ve Şehircilik Bakanı, "İstanbul’da deprem olursa felaket olur. Bilim ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Aydın'a geliyor 
AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ...
Bakan Arslan: Yüksek Hızlı Treni bizzat kendimiz yapacağız
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yüksek Hızlı Tren'in ...
 
CHP'li Özel: MHP'nin büyük bölümü 'hayır' diyor
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, anayasa değişikliğine ilişkin referandumun ...
Yıldırım-Barzani zirvesinde neler konuşuldu?
Başbakan Yıldırım, bugün Almanya Münih'te Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek adamlık CHP'nin...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa referandumuna ilişkin 'Bunlar sandıktan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva